Bir prensesin külkedisi olma macerası

Hemencecik günün ilk raporunu vereyim. Küçük ama hiç yoktan iyidir.

Bulaşık makinasındaki temiz bulaşıkları yerlerine yerleştirdim.
Sahur bulaşıklarını makinaya dizdim.
Mutfak tezgahımı temizledim.

nerdesiniz yahu?

ben yemek yapıciğim. iftar manümü belirledim. şehriye çorbası, kuru fasulye, etli pilav, yoğurtlu makarna salatası, yeşil salata, güllaç

şimdi yapmaya başlarsam anca bitiririm

iŞLETME -ESKİ BANKACIYIM...DAYANAMADIM BIRAKTIM:))

EV HANIMI ARKADASININ EN BİRİNCİ LİSANSI ZOR VE İNATÇI İNSANLARLA YAŞAMA SANATI :)))

RABBİM DAGINA GÖRE KAR VERİRMİŞ.HAYATIMIN HER DÖNEMİNDE SAG OLSUN BİR KAÇINI YOLLUYOR BANA:))

ARÇELİK İÇİN BENDE AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORDUM.AMA DİVAN OTEL DURUMUNDAN SONRA FİKRİM DEGİŞTİ.ŞİMDİ TOST MAKİNASI ALICAM IN LOVE SERİSİ BİR DE EKMEK KIZARTICI.
ÇEYİZİME ALDIGIM ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİN MOTORU ÇATLAK ÇIKMIŞTI BENİMDE...

ANNEMDE BASİT BİR MARKA VAR ŞİMDİ AKLIMA GELMİYOR SANA BİR ÖNCEKİ POSTTA YAZDIM.ONDAN MEMNUN.İÇİNDE SU BIRAKMAZSAN KOKU OLMUYOR.SÜPÜR HEMEN BOŞALT MODELİ YANİ.AMA ÇOK DAYANIKLI DEGİL HASSAS KOLAY KIRILIYOR.ALLAHTAN YEDEK PARÇALARI UCUZ...HAH ARNİCA MARKASI...

OYY DELİ YORULDUM BU GÜN HAYATIMDA İLK KEZ BADANA YAPTIM KIZLAR.NE ZOR İŞMİŞ.İLK SIRADA ANNEM OLMAK ÜZERE KENDİ EVİNİ BOYAYAN HER KADININ ELLERİNDEN ÖPERİM.HÜRMETLER:))

BADANA DERKEN MUTFAGIMI DOLAPLARDAN KALAN YARIM YAMALAK BİR KAÇ METRE KARE YER AMA PESTİLİM YAAA.ÇOK ZOR İŞ.
YARIN DA DOLAPLARIN ÜST KATIN KAPLANACAK VE İÇLERİ KIRKLANACAK.
ELİM YETERSE TEMİZ HALİNİ FOTOLARIM SİZE...

BADANAYI BEKLEYİP TEMİZLİĞİ ERTELEMEKTEN İŞİN UCUNU KAÇIRMIŞIM BU GÜN HEM SÖYLENDİM KENDİME HEM YAPTIM....MUTFAGIM İLK KEZ BU KADAR PİSSSSS....
HALİM OLSA DÖRT KOL ÇENGİ SİLİP KAZIYASIM VAR ÖYLE TAK ETTİ CANIMA KİRLERLE YÜZLEŞMEK:)))))

RULOYU TUTAN PARMAGIM SU TOPLADI KABARDI...BURANIN ASIL PRENSESİ BEN ÇIKTIM EYİMİ? CHENTİQ ATILDI ELİME BİR KAÇ ÇENTİK:))

BENDE ORUÇ TUTAMAYANGİLLERDENİM..TUTUNCA TANSİYON YERLERDE...AMA EŞİM SAGOLSUN SÜREKLİ TUTAR...MAŞALLAH...SU BAZLI ZEHİRSİZ BOYA DİYE ALDIM AMA FENA KOKTU YAA.KAFAM BİNBEŞYÜZ.ORUÇLU OLSAM KESİN BAYILIRDIM:))

ÖPÜLDÜN ELİFCİNOM...ÖPÜLDÜNÜZ TÜM TEMBEL TENEKE DOSTLAR:))
NOT:BUGÜN ÇOK ÇALIŞTIM BİR KERE...KAYDA GEÇSİN

psikom;

koç holdingi normalde sevmezdim, halen de pek sevdiğim söylenemez. ama istiklaldeki tavırlarını ben de takdir ediyorum.

badana hiç denemedim, deneme düşüncesi bile gözümü korkutuyor zaten, eminim çok yorulmuşundur. bugünün şampiyonu belli oldu.

ben de bugün sadece eşime iftar hazırladım, onları da üç gün yeriz artık :))) mutfağı da topladım bi kaç kere :)) ne kadar dağınık çalışıyorum ah ah

çentik de konuyu açtı, kayboldu, ses ver çentik

chentiq sana ödev verim mi?

günde en az iki kere topiğe gelip, yaptıklarını ve yapamadıklarını rapor et, ben seni gazlicam söz.

kızlar bu akşam tuvalet ve banyoyu tüm ayrıntılarıyla temizledim :)))
sahura kadar yapacaklarım
çamaşır yıkanıp asılcak
mutfak toplanacak tezgah ve ocak ovulcak
toz alıncak
eşim uyuduğu için süpürge açamıyorum onuda yarın yaparım
hepimize ev işlerinde bol enerji ve istek versin Rabbim :)))))

Ayy sakın elifcinom badana zor işmiş...ki ben öyle gaydırıgubbak bir tip degilimdir.zor işleri severim.laf aramızda aslında yorgun bir hamaratım:)) öyle gözümün korkucagı iş pek yoktur.ama gerçekten zor iş.

uzun sene oldu belki duvarlar is oldugu için.illa da omuz kol bilek arızalı oldugu için.boya boya kapanmıyor dalga yapıyor.
aldıgım BANT yapışmadı ona gıcık oldum.o yüzden bir de damlayan yerleri temizledim nylon vs ayarladıgım halde:(
boyayı kalın sürsen birbirini söküyor ki Marshall su bazlı boya aldım en güvendigim marka...

kızıma PAMUK ŞEKERİ boya almıştık içine de gümüş simler kattılar.çocuk bir heves odasının boyanacagı günü
bekliyor.beni öyle perişan görünce anne özür dilerim başına iş açtım dedi...

tabi bunda benim hem kendime hem ona senin neyine badana boya işi be kadın tiradıyla başlayan giydirmelerimin etkisi büyük ::))
yoksa o aşırı iyimser bir tutumla odasının boyanmasını hala bekliyor olacaktı...

eşim de saf saf yazık ettin kendine bu benim işim hafta sonları boyardım felan diyor.zaten şekeri var ...acıkınca acayip kızıyor bu sıcakta aç sefil boya kokusu ııı ıııhh olmaz kıyamam...

yarın yapılacakları yazayım da chentiq burası sohbet yeri degil diye azarlamasın:))

mutfak sökülecek

kapaklar iç dış temizlenecek

dolap içleri ve üstleri ovulacak.

içleri düzenlenecek,

üstler kaplanacak ,

eski tost makinası ve kızartıcı geri dönüşüme:))

yenileri alınacak...

ıvır zıvır elenicek verilecekler ayıklanacak.

en son zeytinyaglı taze fasulye yada ilk önce bir zahmet:))

bunları yapabilirsem ne ala:) yerimden kalkamayacagıma bir e on bahse giriyorum:))

ütü derseniz everest bizim eve taşındı :)) ama sırayla be kardeşim parayla desen mecalim yok:))

ben de duş alıp, sahur için tava böreği yapcam. sabah doktora gitcem ütülü esvap kalmadı hiç :) iki parça ütü yapıciğim.

yarın eve geldiğimde yapılacak listemi sıralarım, yahu çiçeklerime su vermeye bile üşenir oldum be. yarın çok çalışmam lazım.

marmelatım; eşin şeker hastasıysa nasıl oruç tutuyor? hipoglisemi riski yok mu?

tam şeker sayılmaz METABOLİK SENDROM BAŞLANGICI demişti dr yani insulin direnci başlangıcı.ilaç kullanıyor..glukofaj diye düzenleyici bir şey.Maşallah bir şey olmuyor bende endişelenmiştim aslında ama 2 .senesi maşallah...

sigara içiyor o fena...iş güç derken zaman geçiyor ama hafta sonu ota böcege sardırıp terör estirdigi vakidir.

Tutma LEN oruç moruç nerde kaldı senin sevabın diye kavga ettiğimiz de :))
veeeeeeeeeeeeeee kavga sebebini açıklıyorum: neden kızartma yapmıyorsun...

yapıyorum artık veriyorum önüne ...yoksa bana sarıyor ...açlık kötü şey beee...üstüne birde nikotin krizi...offf nasıl bitecek bu ramazan...

ütü işi bendede var.sabah kaldırdı tişörtüm yok dedi garibim...sıcaktan yanmış gömlekle...iyi hatırşattın bir tişört ütüleyeyim barii

sen niye Dr gidiyorsun özel degilse hayırdır insallah ?

marmelatım; eşin şeker hastasıysa nasıl oruç tutuyor? hipoglisemi riski yok mu?

tam şeker sayılmaz METABOLİK SENDROM BAŞLANGICI demişti dr yani insulin direnci başlangıcı.ilaç kullanıyor..glukofaj diye düzenleyici bir şey.Maşallah bir şey olmuyor bende endişelenmiştim aslında ama 2 .senesi maşallah...

sigara içiyor o fena...iş güç derken zaman geçiyor ama hafta sonu ota böcege sardırıp terör estirdigi vakidir.

Tutma LEN oruç moruç nerde kaldı senin sevabın diye kavga ettiğimiz de :))
veeeeeeeeeeeeeee kavga sebebini açıklıyorum: neden kızartma yapmıyorsun...

yapıyorum artık veriyorum önüne ...yoksa bana sarıyor ...açlık kötü şey beee...üstüne birde nikotin krizi...offf nasıll bitecek bu ramazan...

ütü işi bendede var.sabah kaldırdı tişörtüm yok dedi garibim...tek gözüm kapalı ütüledim yattım geri :))
sıcaktan yanmış gömlekle...iyi hatırlattın bir tişört ütüleyeyim barii

sen niye Dr gidiyorsun özel degilse hayırdır insallah ?

yumurtalıkların birinde bi kist vardı. aylar önce doktorun biri "ameliyat edicem, o yumurtalığı da almam gerek" demişti ne gamsızım ki yarın başka bi doktora gidip bakıncam :)) kistin çok fazla bi tehlikesi yok, sadece çok büyürse patlıyor işte, o zaman acilen hastaneye yetişmem gerek :)) patlamasa böyle iyiydik :)) neyse başka bi doktora görünim de, belki zavallı caaanım yumurtalığımı kurtarabileceğini söyler :)) ya da "bu çok küçük amaaaaan, bundan bişey olmaz" der diye umut ediyorum.

İyi geceler kızlar, oruç tutanlara da iyi sahurlar... Ben bu ara işleri baya boşladım ama yarın bismillah koltuk silersek başlıycam derin temizlik işlerime... Herkese kolay gelsin

Geçmiş olsun canım. Umarım kötü bir sonuç çıkmaz doktordan ama sağlık bu ihmal etmeye gelmez.

İyi geceler kızlar, oruç tutanlara da iyi sahurlar... Ben bu ara işleri baya boşladım ama yarın bismillah koltuk silersek başlıycam derin temizlik işlerime... Herkese kolay gelsin
Sana kolay gelsin şimdiden.

Günaydın kızlar. Sanırım ramazandan dolayı pek uğrayan olmuyor ama minik bir bebişin olunca ramazan felan dinlemiyor. Gecenin bir yarısı, sabahın körü Az önce uyuttum minişi. O uyur uyumaz da koyu renkli çamaşırlarımı attım makinaya. Hemen iftar için yemek yapmaya girişiyorum. Bu aralar önceliğim iftar yemeği çünkü benim bızdığın ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. İftarda aç kalmamak için sabahtan yapıyorum yemekleri Hadi bakalım kolay gelsin bana

Canım ya geçmiş olsun...bende de olmuştu folikül kisti mi? büyüyüp çatmayan yumurta demişti dr.3 cm den büyük olunca kalınlaşıyormus ve regl döneminde patlamazmış.

şükür ki benim ki ilaçla patlamıştı.dilerim tedavi ile olur .bana da demişti dr ani patlama riski var hemen ameliyat gerekir diye...dua edelim canım...ben ameliyat olmam diye aglaya yalvara dua ettiydim...Allah kabul etti::))

dilerim dr istedigin şekilde bir şey söyler ve insallah bir terslik olmadan gider...

bu arada ancak ayaga kalktım.
seninle yazıstıktan sonra ütü yaptım.
çamaşır astım.
bulaşık yıkadım.
eşime gözleme --sahur kahvaltısı yaptım.
sonra bayılmışım.
ta ki kızım acıktım diyene kadar:))

yapılacaklar listem öylece duruyor...ben ona o bana bakıcaz muhtemelen bütün gün...kalkabilirsem yapabilirsem geliP yazarım:))

ohh maşallah evde bebiş olsun ben aç olayım:))

uzaktan davul sesi hoş gelir diyecegim...ama bizim sokaktan geçeni dövesim var demeyeyim.))

kaç aylık bebiş? Maşallah ona ragmen yine de ev işi ihmal olmuyor...ne güzel...insan zaten çocuk büyüyüp rahatlayınca salıyor sanıyorum...

Yani ben öyleyim.ama fazla rahatlık iyi degil...valla yazarken bile omuzdan kolum kopacak gibi agrıyor...ama çivi çiviyi söker.seni okuyunca utandım tembelligimden...marş iş başı yapıyorum...sag ol:))

bebişle kolay gelsin...bol kokla o bebek kokusu sonra gidiyor(

Bebişim 3 aylık canım. Daha mis yani Bebişten hariç 7 yaşında bir kızım daha var. Şimdi şimdi anlıyorum ki eskiden çok tembelmişim. Ne kadar boş vaktim varmış. Bebişle bile iş yaparken anladım. Şimdi her boş bulduğum vakitte iş yapmaya çalışıyorum yoksa halim harap. Sana da kolay gelsin canım.

Bulaşık makinası çalıştırıldı
elde yıkanacak teflonlar yıkandı,
çamaşırlar ayırıldı-makinayı çalıştırdım
tuvalet banyo çamaşır suyu ile kırklandı
yatakları kapattım
salonun kanepelerini şöyle bir düzelttim
taze fasulyeyi ocaga koydum
fritöz ve tost makinasının komşumun temizlige gelen ablasına teklif ettim istedi :)) yallah oldular...

şimdi fena halde kaytarasım var:))

kızı alıp gezmeye tozmaya mı çıksam diyorum...
Taze fasulye olana kadar ben dolapların üstünü temizlerim...

Akşam kollarım iyice dinlenince de kaplama işine devam edeyim....zira fena agrım var(

çamaşır derseniz tekmili birden azar azar en az 5/6 makina...kısa kısa yıkanacak...
As kurut istifle eve sadece cam silmeye ve ütü yapmaya gelen yok mu yaaa...acil ihtiyacım var:))

sevgiler...imza tembel teneke...

kızlar oruç nedeniyle bütün günüm namaz ve oruç ile geçiyor
sahurda ise sabah namazına kadar bulaşıkları ve evi topluyorum ertesi günü lavabo halledip yemek yapıyorum beynim uyuşuk resmen..
be salı günü bütü evi baştan aşağıya temizledim ev şuan tertemiz
günlük
- oturma odasını süpürüp silip
-lavabo ovup
-yemek yapıp
-sahurda bulaşıklar tamam
-makiinaya çamaşır atıp asmak bu kadar işte
sizler karınca gibi oruçda da durmuyorsunuz

bugün yapyıklarım
-bulaşık yıkandı
-oturma odası süpürüldü toplandı
-bahçemiz vr sebze ektik eşimle suladık
-tezgah toplandı

-akşam yemeği yapacam
-lavabo ovacm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…