Bir prensesin külkedisi olma macerası

benim kapı halı yıkamaya müsait canım bi kovaya biraz su koyuyorum içinede kir çöz, arap sabunu aspirins kosla karıştırıyorum köpürte köpürte fırçalıyorum çok güzel oluyor.
Bu arada beyaz kalıp sabunda güzel kir çıkartıyor
bir tanede tüylü halım var onuda banyo lifiyle köpürterek yıkıyorum ama bu sefer fırçayla da yıkadım hiç bişi olmadı tüylerine :)))

ben de fırça yok. ben de lifle yapayım. gerçi ellerim acır ama napayım.. kosla hariç diğerlerinin hepsi var.. dur bakalım sorayım bakayım yarın ne der..

evet.. shaggy leri veriyorum. bu tüylü olanı bi kere yalandan ıslak bezle silmiştim o kadar..

hımm onları durulaması zor oluyo biraz ben bi kere bulaşık sabunu dökmüştüm durulayana kadar canım çıkmıştı :))))
sahur yemeği de hazır biraz dinlenim

Sevgili Günlük

Yılın en güzel zamanı geldi. Ramazan ayı. Rahmetin sağanak sağanak indiği ay. Umarım şemsiye açanlardan değil, el açanlardan olurum..

İçerimi temiz tutamadığım gibi, dışarımı da temiz tutamıyorum. Ne olacak benim bu halim? Güya ramazanı güzel karşılayayım dedim. Ama komşuya gittim. Oradan çıkışta da açık hava çay partisi düzenlemiş eşimin arkadaşları, kızımı alıp oraya gittik. Sonrasında değer verdiğim bir abla gayet komik bir laf etti. Ben de onun cahilce sözüne hayıflandım. Moral bozuldu tabi.. Hiç bir şeye el süremedim.

Fotoğraf çekmeyeceğim çünkü öncesi sonrası yapamayacak kadar felaket durum. Yerde yastık, hırka, boş su şişesi ve bir kaç parça oyuncak var. Masamın üstünde 3 boş bardak, bir bo limonata şişesi ve kızımın çantası var..

Ağlamak istiyorum. Neden böyle oluyor. Bu kk da yok mu bir psikolog arkadaş bana yardım etse. Hayır içinde bulunduğum durumdan memnun olsam amenna, memnun da değilim. Kalkıp iki üç parça toplamaya da mecalim yok. Forumdaki birinin kocası gibi de değil ki eşim her şeyi beraber yapsak.

Denemediğim bir yöntem aklına geliyorsa söyle günlüğüm ne olur.. Prenses desen değilim külkedisi desen değilim. Neyim ben :KK14::KK14::KK14:

Hey ya rabbim sen benim alt komşum olaydın ya Chentıq nickini dogru yazamadıysam kızma hep unutuyorum.ne anlama geliyor bu nick ?

ne güzel bir mizah anlayışın var :)) okudukça gülümsetiyorsun.zeki insan severim. ama kendiyle dalga geçebilecek kadar kişiliği oturmuşunu dahada severim:))
maşallah...az işmi yazdıkların.gezmişsin ,çay içmişsin,eglenmissin,kızı alıp başka yere yetişmissin.onları neden işten saymadın ki?
insan saksı misali hep evde mi oturmalı?sonra bir yerlerde aşırı büyümeler oluyor:KK43:( spor mpor hakgetire zaten tembeliz bari gezelim görelim:))

gece gece güldürdün beni Allah ta seni güldürsün.istedigin gibi bir külkedisine dönüşmeni ve rahmetle dolu bir ramazan -ı şerif dilerim.))

Son düzenleme:
Chentigcime
Yine cevap vermesende Ben sana yazayim dedim.
Sanirim kendini fazla hirpaliyorsun duzen konusunda, yada sartlandiriyorsun beynini buda geri tepiyor bence.istiyorsun amma mecalim Yok demissin.bence daginikligi gorunce psikolojik olarak Is yapmaktan soguyorun.lutfen kizma bana sana olan sevgimede siginarak soyluyorum.biliyorsun 3 kizim var.ikizlerden biri cok duzenlidir daha bir kez cantasini Pis daginik gormedim.ortada elbisesi olmaz.masasinda cop bulunmaz.ama ayni Gun Dogan diger kardesi biraksam cop odada yasayacak nerdeyse. Okul cantasini resimleseydim keske sana.uzatmadan diyecegim suki sanirim bu tertip duzen biraz yapi meselesi.belkide sen temizletecem yerine once dagilmanasinin onune gec.yemegi yedinmi hemen makinaya at masani sil oyle mutfaktan cik.banyodamisin lavabonum yakinina bir sprey tederjan koy yuzunu yikadinda hemen orayida sil cik.kizin Okul cantasini Eve gelinde salonu degilde odasina koy.siseleri hemen cöpe yolla her mutfaga su icmeye gittinde bir Bardak goturup makinaya atsan masada Bardak kalmaz.belki isler yigildigi icin temizlemek stemiyor canin.ama Inn bana tatlim ortada daginikligi Yok edebilirsen daha kisa zamanda ve daha keyifle temizlik yaparsin. 15 yillik ev haniminin tecrubesini dene derim

kimse yok mu? bir sürü iş var ama istegim yok...az uyudum ,sabah dişçiye gittim.oruçlu degilim.ama sabah sabah iki dolgu ve uykusuzluk ve de agzım hala uyuşuk ...pıffff

Chentiq biraz akışına bırak şu temizlik ve ev işlerini rayına oturtursun kendine hırpalama Forumdaa bir arkadaşın dediği gibi sen kendini ne kdar şartlarsan beynin onun tam tersini yapar..

Merhaba Kızlar :KK16:

Dün akşam kardeşim geldi.Ama evim zaten topluydu...
Dün akşam yemek hazırlığı sofra kurma toplama mutfak temizleme yapıldı...
Çay bardakları ortada bırakılmamya özen gösterildi...

Sahurda ise
kahvaltılık yenildikten sonra Bulaşık makinesine son bulaşıklar koyulup çalıştırıldı.

Sabah
Yatak toplandı...

Chentigcime
Yine cevap vermesende Ben sana yazayim dedim.
Sanirim kendini fazla hirpaliyorsun duzen konusunda, yada sartlandiriyorsun beynini buda geri tepiyor bence.istiyorsun amma mecalim Yok demissin.bence daginikligi gorunce psikolojik olarak Is yapmaktan soguyorun.lutfen kizma bana sana olan sevgimede siginarak soyluyorum.biliyorsun 3 kizim var.ikizlerden biri cok duzenlidir daha bir kez cantasini Pis daginik gormedim.ortada elbisesi olmaz.masasinda cop bulunmaz.ama ayni Gun Dogan diger kardesi biraksam cop odada yasayacak nerdeyse. Okul cantasini resimleseydim keske sana.uzatmadan diyecegim suki sanirim bu tertip duzen biraz yapi meselesi.belkide sen temizletecem yerine once dagilmanasinin onune gec.yemegi yedinmi hemen makinaya at masani sil oyle mutfaktan cik.banyodamisin lavabonum yakinina bir sprey tederjan koy yuzunu yikadinda hemen orayida sil cik.kizin Okul cantasini Eve gelinde salonu degilde odasina koy.siseleri hemen cöpe yolla her mutfaga su icmeye gittinde bir Bardak goturup makinaya atsan masada Bardak kalmaz.belki isler yigildigi icin temizlemek stemiyor canin.ama Inn bana tatlim ortada daginikligi Yok edebilirsen daha kisa zamanda ve daha keyifle temizlik yaparsin. 15 yillik ev haniminin tecrubesini dene derim

Berilcim, ben sana cevap vermemiş myim? Nasıl vermem.. :KK22::KK22::KK22: Hangisine vermemişim.. :KK53::KK53:
Yapı meselesi tabiki. Ama bekarken sorun değildi. Şimdi hepsi bana bakıyor. Ben artık bu binayı yıkıp yeni bina kurmak istiyorum.

Chentiq biraz akışına bırak şu temizlik ve ev işlerini rayına oturtursun kendine hırpalama Forumdaa bir arkadaşın dediği gibi sen kendini ne kdar şartlarsan beynin onun tam tersini yapar..

İşte akışına bıraktığımız içi böyle oldu ya. Ben akışa müdahale etmek istiyorum artık. Çünkü cillop gibi evim olsun istiyorum. Her şeye yetişmek istiyorum. Evet çok şey istiyorum :KK60: Berilin dediklerini not alacağım. Onlar üstünde çalışacağım bu hafta..

Hey ya rabbim sen benim alt komşum olaydın ya Chentıq nickini dogru yazamadıysam kızma hep unutuyorum.ne anlama geliyor bu nick ?

ne güzel bir mizah anlayışın var :)) okudukça gülümsetiyorsun.zeki insan severim. ama kendiyle dalga geçebilecek kadar kişiliği oturmuşunu dahada severim:))
maşallah...az işmi yazdıkların.gezmişsin ,çay içmişsin,eglenmissin,kızı alıp başka yere yetişmissin.onları neden işten saymadın ki?
insan saksı misali hep evde mi oturmalı?sonra bir yerlerde aşırı büyümeler oluyor:KK43:( spor mpor hakgetire zaten tembeliz bari gezelim görelim:))

gece gece güldürdün beni Allah ta seni güldürsün.istedigin gibi bir külkedisine dönüşmeni ve rahmetle dolu bir ramazan -ı şerif dilerim.))

Amin amin.. Çok dua edin güleyim diye :KK1::KK1: Hep inanırım duaya.. :KK55:

başlıyoruuuuuum

salon toplancak
çamaşırlar yerleştirilcek
balkondaki çamaşırlar toplancak, yenileri asılcak
makineye çamaşır atılcak
elektrik süpürgesi çamaşır suyuna yatırılacak
oğlumun odası toplancak
yatak odası toplancak
mutfak toplancak
banyo bile toplancak :KK70:
duş alıncak
bi ara pazara gidilcek

haydi bana kolay gelsin. bugün toplama yerleştirme, yarın silme süpürme

ilk yarım saatlik raporum:

salon ve antre toplandı
oğlumun odası toplandı
banyo toplandı

mukabele den yeni geldim ve yapacaklarım
ev süpürülcek
bulaşıkları makineye atmıştım ama ocak silincek
tuvalet banyo yıkancak
bide toz alabilirsem alırım

saat 3 e kadar yaptıklarım

yatak odası toplandı
çamaşırlar toplandı, katlandı, ütülenecekler ayrıldı
çamaşır asıldı
makineye çamaşır atıldı
elektirik süpürgesi çamaşır suyuyla yıkanıyor, halen suda

sonra eşim geldi, işler kaldı.

birazdan yapacaklarım

mutfak toplancak
makineden çamaşırlar çıkarılacak
duş alınacak
pazara gidilecek

ben dün akşam geç saate kadar mutfak dolaplarımın bir kısmını yeniden kapladım...

eski folyolar 6 senelik yapışkanları üsünde kaldı

sil .kazı.kurut.kes kapla.oyy oyy bel bacak popo akşam heryerim tutuldu...

bu gün sadece yatak topladım ve yemekle ugraştım.

benim koca illa patlıcanlı etli yemek ister ramazanda...kızart,köfte yap...mutfagım battı...

pilav dı hoşaf tı ev yapımı limonataydı derken çok ayakta kaldım...

yıkandım.bayıldım yordunluktan.

eşim gelince patates de kızartıcam.sonra mutfaga paspas...

bu gün 4 yada 5saat uykuyla duruyorum kafam önüme düşüyor...

verimsiz bir gün geçirdim.

makinanın yıkadıgı benim astıgım 2 peştemali ev işinden saymam artık:))

elif cino elektrik süpürgesi nasıl çamaşır suyuna yatırılıyor yaa okuyunca yalnıs yazdın sandım...galiba sulu süpürge:))

arnica bora tarzı birşeyse su kovası çamaşır suyundan hasar almıyor mu? kardeşim balkonda unutmuştu yazın güneş altında

.çıtır çıtır elimizde kaldı bilgin olsun...

herkese iyi iftarlar...afiyet olsun allah kabul etsin...

MARMELATIM;

arçeliğin sulu süpürgesi, çok fena koku yapıyor, çamaşır suyunda bekletiyorum ben. hiç mi hiç memnun değilim çünkü bazı yerlerine toz sarıyor ve oraya ulaşmanın imkanı yok, yıkasan bile kalıyor yani. ben de en azından içime sinsin diye bütün parçaları çamaşır suyuna bastırıyorum.

mutfağın için epey uğraşmışsın, eline sağlık.

ben de duşumu alıp, pazara gittim, tam bir hayal kırıklığı, pazarı talan etmişler resmen :)) doğru düzgün bişey de alamadım, çok da kalabalıktı. perşembe günkü pazara erkenden gidip alıcam alamadıklarımı. bir de ramazana has fiyatlar ikiye katlanmış, cık cık cık. sonra da markete gittik, şimdi aldıklarımı yerleştircem. ben oruç tutmuyorum bazı sebeplerden. şimdi eşim için yemek hazırlıklarını tamamlayıp, sahura yapcaklarımı planlayayım.

psikom senin lisansın ne

Ne zamandır gelemiyorum buraya, aklımdasınız ama çok fazla iş güç yapmayınca buraya uğrayamıyorum da. Aynı anda cuma zayıflama yarışmalarında da olunca ister istemez oraya daha çok vakit ayırmam gerekiyor. Yeni bir karar aldım ramazan boyunca gündüz prenses gece kül kedisi olma yolunda :KK9:Çünkü gündüz minik kızım hiç bir iş yapmama izin vermiyor. Bugün iftar yemeğini bile zor hazırladım hatta yetiştiremedim o kadar yani. Şimdi mışıl mışıl uyuyor yavrucak bende o arada işlerimin bir kısmını hallettim. Hemen rapor vereyim.

Mutfak balkonunu yıkadım, cam önünü ve balkon kenarlarını sildim.
Mutfağımı topladım.
Bulaşıkları makinaya yerleştirip, çalıştırdım.
Elde yıkanacak bulaşıkları yıkadım.
Ocağımı ve ocak arkası seramiğimi sildim
Tezgahı silip, kuruladım.
Şimdi de sahur kahvaltısını hazırlıyorum.
Özet olarak şuan mutfak tertemiz. Sadece yarın süpürüp silmem gerekiyor. Oda gecenin bu saatinde yapılmıyor. Elektrikli süpürgem sesli maalesef..

Günaydın prensesler. Prenses diyorum çünkü külkedileri bence gece çıkıyor ortaya. Buraya şunu yapacağım, bunu yapacağım diye yazdığım zaman o işlerin hiç birisini yapamıyorum, bende ters etki yapıyor. Sadece yaptıklarımı yazacağım artık. Hadi bakalım tembeller uyanın artık.:KK9:

X