Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

okul mudur yardimcimiz da bize aynen bu aciklamayi yapmisti

mahalledeki cocuklara gore cocugun seviyesi dusebiliyor ..ama ingilizce agirlikli secilmis bir sinifta cocuk en kotusu olsa bile diger egitim alan cocuklara gore yine de fark atar diye dusunuyorum ..

Okulun adını veremem ama aynı niyetle arkadaşım verdi çocuğunu proje imam hatipe. 1 yıl sonra geri aldı. Sizin oradaki proje okul iyi olabilir. İyi araştırmak lazım.
çocuk da başaramamış olabilir. proje imam hatiplere öğretmen seçimleri de (torpilin izin verdiği ölçüde) seçilerek yapılıyor. yani yine torpilliler alınıyor ama başarılı torpilliler

Çok teşekkür ederim.

Doğru karar verebiliriz, inşallah
İzmirde yasiyorum. Ataturk lisesi var burada, devlet lisesi. Arkadasimin oglu kazandi. Bir bakayim dedim, nasilmis. Uluslar arasi yarismalar, ismini anlamadigim, anlamlandiramadigim programlar, oduller, neler beler Hatta bir ogrenci aylar oncesinde İtalya'nin en koklu universitesine girmeye hak kazanmis. Ne yalan soyliyim, cocugum yok buna ragmen ozendim. Ben de cok iyi bir egitim hayati gecirdim ama bu yeni nesilin egitimi cok baska. Bilim insani yetistirir gibi egitim veren bir yeri tercih ederdim ben olsam. Umarim sizin icin en iyi tercih olur.

Orası neresi ya.
Allah aşkına İstanbul da bir yer mi?
Ne olur özelden yazsan.
yok küçük bir iç anadolu şehri. ama proje imam hatiplerin çoğu iyidir zaten. zaten kuruluş amaçları başarılı çocukları toplamaktır. düz imam hatipler genelde kötüdür. zaten zayıf olan çocuk ailesi tarafından hiç değilse dinini öğrensin diye gönderilir. onu da beceremez genelde

Evet biliyorum eşimin yeğeni gitti bir sene dayanamadı eğitime seneye normal ortaokula alacaklar . Orası ayrı bir konu zaten bu eğitimi kaldırabilen çocuk zekidir yani . O da sınavı kazanmıştı mesela ama ezberleri veremiyor . Birde sanırım bazı çocuklarda işte ters tepiyor . Diğer dersleri de salmış . Çocuğun kapasitesine göre göndermek lazım. Yapabiln çocuksa zaten ne âlâ hem dini eğitimini almış olur hemde zaten arkadaslarindan çok daha iyi diğer derslerin eğitimini alır .

cocugunuzun ortalamsi iyiyse basarisi yuksek olup ayristirilan sinifa girme ihtimali de var degerlendirin :)) A AlerjikRinit

ben tercih etmem veli ve öğretmen olarak. çocuğum niye ekstra zorlansın. ama yapabilen yapıyor ve tercih ediyor. ona da bir şey diyemem

Yok yok dedim ya içime sinmeyen bişeyler var diye. Dinini öğrenmesine karşı değilim elbette ama yanlış karae vermekte korkutuyor beni.
Bence göndereceğiniz okulu iyi araştırın en önemlisi bu . Ortaokul olduğu kısmını atlamışım ben açıkçası lise diye yorum yapmıştım . Bence lise birden itibaren alınan eğitim çok önemli dört yıl hazırlanmak gerekiyor . Ne karar verirseniz umarım çocuğunuz iicn hayırlı olur

Tam olarak hissettiklerimi özetlemişsiniz.
Hayat zaten olağanüstü zor.
Birde biz yanlış karar verip iyice çocuğuma zorlaştırmiyim diye bu endişem.

ben tercih etmem veli ve öğretmen olarak. çocuğum niye ekstra zorlansın. ama yapabilen yapıyor ve tercih ediyor. ona da bir şey diyemem
Şahsen bende tercih edeceğimi sanmıyorum ama zaten o okula girebilen başaran çocuğun önü bir şekilde açıktır . Pilot bir uygulama diye biliyorum şehirlerde birer ikişer okul var . Konu sahibi o okulları araştırsın . İstanbul da da vardır. Sanırım sınavlari ve mülakatları oluyordu

Çok teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık.

Yorumlara bakıyorum da ,imam hatipte okuyan arkadaşlar,yada yakınları gitmiş olanlar öneriyor ama şunu atlıyorsunuz maalesef bu çocuklar liseye sınavla alınıyorlar,iyi bir liseye girmeleri için derslerinin iyi olması gerekiyor,sizin/bizim zamanımızda böyle değildi şartlar haliyle en basitinden çocuğa ek olarak arapça öğretmek bile külfet. Kızımda ortaokula başlayacak ikinci yabancı dil bile çoğu okulda yok zira onun zorlayacağını, liseye hazırlık sürecine faydası değil aksine zararı bile dokunabileceğini söylediler. İlkokulda vardı mesela Almanca dersi ,ingilizce dışında. Haftada 2 saatte olsa.
Durdum düşündüm hak verdim mesela ben. İngilizce bir seviyeye geldi,devam etsin yeterli şu aşamada diye düşünüyorum.
Arapça bilmeyen bir çocuk şimdi birde onu öğrenmeye cabalayacak derslerine ek olarak gerek var mı o yönde bir gelecek planlaması/hedefi yoksa şayet buna? Bence yok.
Ha kendini o yönde geliştirmek isteyen birine pekala faydalı olur/olacaktır buna itirazım yok zaten.

Tam olarak öyle bir yer arıyorum bende.
Ama ülkedeki eğitim sistemi maalesef ki yerlerde.

Benimki 6ya geçti. En yakın da-200 metre- proje okulu var sınavla alan.
Ama ders sayısı fazla olduğu için ve istiyorsa kendi öğrensin diye göndermeyi de düşünmedim.
Ama ben aynı semtte olduğum için yıllardır ilkokul ikiden beri aynı okulda.
Sizin şimdi yaşadığınızı ilkokulda yaşamıştım ve ileriki yılları da hesaplayıp hareket etmiştik.
Umarım en iyi kararı verirsiniz.
Ama araştırın çevre okulları bir derim.

Elbette şuan araştırıyorum. Ama buda muallak. Okullar zaten ayranım kara demiyor.
O okula gidenlerden de memnun olanlarda var olmayanlarda.
Oğlumun ilkokulu parmakla gösterilen bir ilkokuldu. Ama ordan bile memnun olmayıp alanlar oldu. Neye göre kime göre memnuniyet.

Ee ilkokulda öğretmeni sevmek de önemli. O alanlar haklı veya haksız olarak öğretmenden memnun kalmamış olabilir tüm temel dersleri nerdeyse o öğretmenle alıyor çünkü.
Ortaokul daha farklı sonuçta.
Okullar zaten demez ama başarı kıstası sınavlar ise mesela ona bakabilirsiniz.
Sportif faaliyet ise derecelere, hangi takımları olduğuna vs bakabilirsiniz.
Seneye özel okulların sınavlarına sokmak da bir tercih olabilir mesela notları da çok iyi diyorsunuz.
Bir bakmışsınız seneye okul içinden okul seçiyorsunuz.

Tam olarak hissettiklerimi özetlemişsiniz.
Hayat zaten olağanüstü zor.
Birde biz yanlış karar verip iyice çocuğuma zorlaştırmiyim diye bu endişem.
Bazen biz de fazla evham yapiyoruz belki de. Siz de benim gibisiniz. Cocugunuzu herkesin tavsiye ettigi o ortaokula yazdirin. Bir sorun olursa sinifini degistirirsiniz, olmadi oradan alir baska okula verirsiniz. Okulu sevmezse de baska bir okula yazdirirsiniz.

Öncelikle lütfen sakin olun. Bu kadar kavgayla, kaygıyla, gözyaşıyla seçilecek okula çocuk da ister istemez kaygıyla yaklaşır. Evebeynleri olarak sizin bu konudaki tutumunuz onun bakış açısını etkileyecektir mutlaka. Siz bu okul seçimini ne kadar büyük bi olay hale getirirseniz çocuk bu seçimin sonuçlarından o kadar korkar.

Sonrasında kendi adıma bi çocuğun herhangi bi inancı/felsefeyi/öğretiyi ailesinde ve çevresinde gözlemleyerek, deneyimleyerek; kendi aklı, kapasitesi ve arzusu dahilinde araştırarak öğrenmesi başka bir şey, bunun çocuğun akademik hayatının bi parçası olarak çocuğa dayatılması başka bi şey.

İkincisinin ne birey ne de toplum için hiç de iyi bi yere gittiğini düsünmüyorum şahsen. Çünkü inanmak gibi özünde gönüllü olması gereken bi şeyi bi zorunluluğa dönüştürmenin, bi puanlama sistemine bağlamanın samimi bi bağlılık yaratma imkanı yok her seyden önce. Böyle bi egitim sisteminde inanctan soğumak da, inancı bi fanatizme hatta bi çıkar sistemine dönüştürmek de çok kolay.

Tabi bi de aşırı yükleme problemi var. Çocuğa aynı anda bir gelişmiş sayısal beceri, bu sayısal becerinin literatürünü takip etmesini ve bu alanda dünya çapında çalışacağı kişilerle iletişim kurmasını sağlayacak bir gelişmiş yabancı dil becerisi, hiç değilse kendi ana dilinde kendini akıcı şekilde ifade edecek ve ifade edileni anlayacak kadar Türkçe becerisi, bir de ortalama fiziksel aktivite yüklemeye çalışıyorsunuz en basitinden. Üstüne bi de sınav stresi biniyor ve bingoo... çocuk elinizde kaldı. Ögretmen arkadaşlar yazsınlar 10 çocuktan kaçında verim alabiliyorlar bu sistemde. Halbuki uzay zaman bükmüyoruz, alt tarafı temel donanımda insan yetiştiriyoruz.

Bu sisteme bi de yoğun din egitimi eklemenin akıl karı bi tarafı yok diye düsünüyorum. Her yönüyle gelişsin adı altında sağ eliyle basket atarken sol eliyle flüt çalsın, sol beyniyle fizik problemleri cözerken sağ beyniyle ayet-el kürsi okusun diye proje çocuk yetiştirip de çocuğun fiziksel ya da ruhsal sağlığından, eğitime olan hevesinden olması da var işin ucunda.

Özetle okulun imam hatip olup olmamasından ziyade çocuğunuzun başarısıyla mutluluğunu dengeleyen, onu yetenekleriyle ve kapasitesiyle uyumlu bi hayata hazırlayan bi yer olması önemli. Bunu da dediğiniz gibi okulun kendisinden ya da istatistiklerden ögrenmek zor. Elbette okulun imkanları, fiziksel sartları, egitime bakıs acısı hakkında bi fikir verecektir ama kimse yogurdum eksi de demeyecektir. O yuzden bol bol veli, hatta velinin ötesinde ufaklık ogrenci yorumu almanızı tavsiye ediyorum ki yeni nesille bu iletisimi kurmak gayet mumkun.

Özel okulların sınavlarına girdi oğlum. %30-40 burslarda kazandı.
Ama özel okul düşünüyoruz üniversiteye kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…