- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.715
- 198
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Aynen ikı saattir bunu anlatıyorum cevremde o kadar ıhl mezunu var farklı meslekler bunun yanında dını bilgisini de almasını isteyebilir .Şunu da belirtmek istiyorum, insanlar çocuklarını imam olsun diye yollamiyor imam hatibe. Normal egitimin yaninda dinini ogrenmesini istedikleri için yolluyorlar. Her din bilgisi ogrenen imam olsaydı hepimiz hoca olurduk o zaman
Yorumunuza saygı duyuyorum.Banlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.
Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın
Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsınsonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba?? Bu arada sizler asgari ücrete çalışırken bu uyanık İmamhatiplilerin tatlı bebecikleri torpille tüm kurumlarda cirit atıyor, hatta iş beğenmiyor. İmamhatipli uyanıklar tüm ülkenin hakkını çatur çutur yiyor, asgari ücretle çalışanlar da İmamhatipi savunuyor
Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinlidir zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin @Mune
imam hatip önermem. diğer derslerin yanında artı 5 tane din dersi var. çocukların en çok zorlandığı arapça. milletin çocuklarını imam hatiplere doldurmak için çığırtkanlık yapanların yüzde 95 i çocuğunu imam hatipe göndermiyor. gerçi normal ortaokullarda da hemen hemen he sınıf düzeyinde seçmeli din dersi var artık. ama bir öğretmen olarak tavsiyem normal bir ortaokulKızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Evet hatta o şeyleri olabilmek için diploma.sahibi bile olmalarına gerek olmuyor :)Merhaba arkadaşım.. İmamhatip’ten mezun olanlar din görevlisi olmuyor.
Doktor oluyor, mühendis oluyor, avukat oluyor, sanatçı oluyor, hatta ülkenin bakanı veya cumhurbaşkanı olabiliyor. O konuda endişeniz olmasın.
Belki siz “çevreme ne diyeceğim?” diye düşünüyorsunuz ama inanın bunun hiçbir önemi yok.
Ortaokul, ergenliğe ilk adım dönemi olduğu için imamhatip tercih edebilirsiniz.
Lisede kazandığı farklı bir liseye de gidebilir.
Belli duaları öğrenir, Kuran öğrenmek hem çocuğun zekasını açar hem de yabancı dil olarak arapça ve ingilizce eğitimini en iyi şekilde alabilir.
Okulun, Öğretmen kadrosu önemli, okula giden çocukların akademik başarısı önemli. Bunlara göre bütün imamhatipler aynı seviyede değil. Zaten devletin görevlendirdiği kpss ile atanmış öğretmenler giriyor derslere. Ayrı bir dünya yok orda.
Çocuğunuz mutlu olmazsa değiştirirsiniz, ama eminim ki çok sevecek. Başarılar dilerim
Ayy hayır hayır,kuzenimi babası zamanında imam hatibe gönderdi lisedeyken. sonra alıp meslek lisesine geçirmeye uğraştılar.Araya adam soktular falan. Çocuğun imam olmaya niyeti yoksa olmuyor zorla. yazık etmeyin geleceğine.
Güzel kalbinizden öperim.Merhaba arkadaşım.. İmamhatip’ten mezun olanlar din görevlisi olmuyor.
Doktor oluyor, mühendis oluyor, avukat oluyor, sanatçı oluyor, hatta ülkenin bakanı veya cumhurbaşkanı olabiliyor. O konuda endişeniz olmasın.
Belki siz “çevreme ne diyeceğim?” diye düşünüyorsunuz ama inanın bunun hiçbir önemi yok.
Ortaokul, ergenliğe ilk adım dönemi olduğu için imamhatip tercih edebilirsiniz.
Lisede kazandığı farklı bir liseye de gidebilir.
Belli duaları öğrenir, Kuran öğrenmek hem çocuğun zekasını açar hem de yabancı dil olarak arapça ve ingilizce eğitimini en iyi şekilde alabilir.
Okulun, Öğretmen kadrosu önemli, okula giden çocukların akademik başarısı önemli. Bunlara göre bütün imamhatipler aynı seviyede değil. Zaten devletin görevlendirdiği kpss ile atanmış öğretmenler giriyor derslere. Ayrı bir dünya yok orda.
Çocuğunuz mutlu olmazsa değiştirirsiniz, ama eminim ki çok sevecek. Başarılar dilerim
Cocugunuzla konusun, dinle ilgili fikri ne meraki varmi bir bakin bakalim. Ona gore yolunuzu cizersinizAyy hayır hayır,
Öyle bişey değil.
Sadece bu yaşlarda dinimizle alakalı ne öğrense kardır diye düşünüyor.
İmam falan olmasını beklemiyoruz yani.
İmamhatiplerle ilgili hiç bir fikrim yok.Kesinlikle normal ortaokul.
Bu kadar ders yüklemesini kaldiramiyor çocuklar hem okuldan soguyorlar hemde evde anneyle babayla sınavsız stressiz veya yazın kuran kursunda gene sınavsız stressiz öğrenebilecekleri şeyler için sınav stres telaşa düşüyorlar . Din öğrenmek bu kadar zor değil alırsınız eline bir Kur'an ailecek çocuğunuzla okursunuz ogretirsiniz illa sınav ders okul stresiyle ogretmeye gerek yok .
Sen ol o zaman.Evet hatta o şeyleri olabilmek için diploma.sahibi bile olmalarına gerek olmuyor :)
Şuan sitemizdeki mescitte kuran öğreniyorlar. Gidiyor, seviyor.Cocugunuzla konusun, dinle ilgili fikri ne meraki varmi bir bakin bakalim. Ona gore yolunuzu cizersiniz
ya geçen de böyle bir konu açıldı orda da aynısını yazdım. şu yorumları görmek cidden sinirimi bozuyor artık. imam hatip taraftarı değilim. öğretmen olarak da veli olarak da tercih etmem çünkü çocuğa gereksiz artı 5 ders yükü yüklüyor. ama artık şunu öğrenin ve bu ezberden vazgeçin rica ediyorum yakuzenimi babası zamanında imam hatibe gönderdi lisedeyken. sonra alıp meslek lisesine geçirmeye uğraştılar.Araya adam soktular falan. Çocuğun imam olmaya niyeti yoksa olmuyor zorla. yazık etmeyin geleceğine.
Eşiminde yaklaşımı bu şekilde.Orta okulda anadolu imam hatipte okudum. Dönem arkadaşlarımdan doktordan mühendise, öğretmenden reklamciya kadar her meslekten yetkin kişiler var. Bilin bakalım hangi mesleği seçen yok imam-Hatip!
Yani imam olmayacaklar okumasın demek çok anlamlı gelmiyor bana.
Temel dini bilgileri olan her meslek mensubu yetisebilir bu okullardan.
Okul kalitesini tartışabiliriz bence o çok ayrı. Veli ve öğrencilerin farklı alternatiflere ulaşmasının zorluğunu tartışabiliriz ki yeri bu başlık değil ama sadece imam olacaklar gitsin demek bence en basit haliyle yersiz ve hadsiz bir yaklaşım. Hele her yeri imam hatip mezunu üst düzey yöneticiler basmış demek çok aşırı...
Sen ne kadar hadsiz bir insansın, oraya gönderen boş beyinlidir diyorsun.Banlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.
Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın
Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsınsonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba?? Bu arada sizler asgari ücrete çalışırken bu uyanık İmamhatiplilerin tatlı bebecikleri torpille tüm kurumlarda cirit atıyor, hatta iş beğenmiyor. İmamhatipli uyanıklar tüm ülkenin hakkını çatur çutur yiyor, asgari ücretle çalışanlar da İmamhatipi savunuyor
Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinlidir zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin @Mune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?