Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Şunu da belirtmek istiyorum, insanlar çocuklarını imam olsun diye yollamiyor imam hatibe. Normal egitimin yaninda dinini ogrenmesini istedikleri için yolluyorlar. Her din bilgisi ogrenen imam olsaydı hepimiz hoca olurduk o zaman
Aynen ikı saattir bunu anlatıyorum cevremde o kadar ıhl mezunu var farklı meslekler bunun yanında dını bilgisini de almasını isteyebilir .

Yorumunuza saygı duyuyorum.

Ama bana göre düşünceniz saçma.
Eşim mühendis son derece kültürlü biridir. Çocuk imam olsun yada dinle alakalı bir iş yapsın diye değil. Bu yaşta eğitimle birlikte dinini de öğrensin istiyor. Zira hem sanat hem spor hem kültürel anlamda destekliyor oğlumu.

Bahsettiğiniz gibi hiç bir yere torpille gelmedik. Eşim kendi işini yapılıyor, Yazılımcı. Kafası çalışan biri yani.
Böyle insanlar torpile de ihtiyaç duymaz.

Evet bir fikir ayrılığına düştük eşimle. Ama bu onu gömebileceğiniz anlamına gelmiyor.

Teşekkürler,

Merhaba arkadaşım.. İmamhatip’ten mezun olanlar din görevlisi olmuyor.
Doktor oluyor, mühendis oluyor, avukat oluyor, sanatçı oluyor, hatta ülkenin bakanı veya cumhurbaşkanı olabiliyor. O konuda endişeniz olmasın.
Belki siz “çevreme ne diyeceğim?” diye düşünüyorsunuz ama inanın bunun hiçbir önemi yok.
Ortaokul, ergenliğe ilk adım dönemi olduğu için imamhatip tercih edebilirsiniz.
Lisede kazandığı farklı bir liseye de gidebilir.
Belli duaları öğrenir, Kuran öğrenmek hem çocuğun zekasını açar hem de yabancı dil olarak arapça ve ingilizce eğitimini en iyi şekilde alabilir.
Okulun, Öğretmen kadrosu önemli, okula giden çocukların akademik başarısı önemli. Bunlara göre bütün imamhatipler aynı seviyede değil. Zaten devletin görevlendirdiği kpss ile atanmış öğretmenler giriyor derslere. Ayrı bir dünya yok orda.
Çocuğunuz mutlu olmazsa değiştirirsiniz, ama eminim ki çok sevecek. Başarılar dilerim

Kesinlikle normal ortaokul.
Bu kadar ders yüklemesini kaldiramiyor çocuklar hem okuldan soguyorlar hemde evde anneyle babayla sınavsız stressiz veya yazın kuran kursunda gene sınavsız stressiz öğrenebilecekleri şeyler için sınav stres telaşa düşüyorlar . Din öğrenmek bu kadar zor değil alırsınız eline bir Kur'an ailecek çocuğunuzla okursunuz ogretirsiniz illa sınav ders okul stresiyle ogretmeye gerek yok .

imam hatip önermem. diğer derslerin yanında artı 5 tane din dersi var. çocukların en çok zorlandığı arapça. milletin çocuklarını imam hatiplere doldurmak için çığırtkanlık yapanların yüzde 95 i çocuğunu imam hatipe göndermiyor. gerçi normal ortaokullarda da hemen hemen he sınıf düzeyinde seçmeli din dersi var artık. ama bir öğretmen olarak tavsiyem normal bir ortaokul

Evet hatta o şeyleri olabilmek için diploma.sahibi bile olmalarına gerek olmuyor :)

kuzenimi babası zamanında imam hatibe gönderdi lisedeyken. sonra alıp meslek lisesine geçirmeye uğraştılar.Araya adam soktular falan. Çocuğun imam olmaya niyeti yoksa olmuyor zorla. yazık etmeyin geleceğine.
Ayy hayır hayır,
Öyle bişey değil.
Sadece bu yaşlarda dinimizle alakalı ne öğrense kardır diye düşünüyor.
İmam falan olmasını beklemiyoruz yani.

Güzel kalbinizden öperim.
Çok teşekkürler.

İmamhatiplerle ilgili hiç bir fikrim yok.
Şu iyidir yada değildir diyemiyorum.
Ama içime sinmeyen bişeyler var.

Arkadas ıhl sevmeyebılırsın begenmeyebılırsın elestırebılırsın ancak oraya gonderen bos beyinlidır demek kimsenin haddi degıldır ordan sadece imam dın gorevlısı cıkıyor sade diyen kısı bu konuya zaten hıc yorum bıle yapmamalı cunku neyin ne olduğunu bilmiyor daha az bir araştırsa keske.

Orta okulda anadolu imam hatipte okudum. Dönem arkadaşlarımdan doktordan mühendise, öğretmenden reklamciya kadar her meslekten yetkin kişiler var. Bilin bakalım hangi mesleği seçen yok imam-Hatip!
Yani imam olmayacaklar okumasın demek çok anlamlı gelmiyor bana.
Temel dini bilgileri olan her meslek mensubu yetisebilir bu okullardan.
Okul kalitesini tartışabiliriz bence o çok ayrı. Veli ve öğrencilerin farklı alternatiflere ulaşmasının zorluğunu tartışabiliriz ki yeri bu başlık değil ama sadece imam olacaklar gitsin demek bence en basit haliyle yersiz ve hadsiz bir yaklaşım. Hele her yeri imam hatip mezunu üst düzey yöneticiler basmış demek çok aşırı...

Cocugunuzla konusun, dinle ilgili fikri ne meraki varmi bir bakin bakalim. Ona gore yolunuzu cizersiniz
Şuan sitemizdeki mescitte kuran öğreniyorlar. Gidiyor, seviyor.
Gitmem yada giderim diye bir yorumu yok kuzumun.
İnşallah en doğru kararı verebilirim onun için.

İmam Hatip okuyan çocuklar hep iyi yerlere geliyormuş demek ki biz görmemisiz Bölümde 200 kişi vardı mühendislik okudum hiç İmam hatipli yoktu . Varsa bana mı denk gelmedi acep. Bu arada karşı da değilim isteyen çocuğunu yollasin tabi ki . Ama bu çocuklar fen bilimleri alırken zorlanıyor üzerine başka dersler ekleyip daha çok parçalara ayrılıyor . Fen bilimi mi öğrensin ,sosyal bilimleri mi öğrensin , Fıkıh ve Arapca öğrenip Kur'an dan süre mi ogrensin ? Bunların hepsini başarılı bir şekilde yapacak kaç çocuk olabilir ? Yaşıtları matematik çalışabilirken bu çocuk ezber yapmalı peki sonra farkı nasıl kapatacak ? Ben herkes mühendis olmalı ya da o bu şu olmalı diye düşünmüyorum . Tabi ki üniversite de dereceyle iyi bir okula yollamayi düşünmeyen gönderebilir . Çocuk en azından dini eğitimini tam alır bu ülkenin tekniker veya ara elemana da ihtiyacı var . Bu ailenin ve çocuğun tercihidir. Ama yok ordan çıkan da doktor olur mühendis olur e tamam olur da yüzde kaçı olur ? Realist bakmak lazım .

kuzenimi babası zamanında imam hatibe gönderdi lisedeyken. sonra alıp meslek lisesine geçirmeye uğraştılar.Araya adam soktular falan. Çocuğun imam olmaya niyeti yoksa olmuyor zorla. yazık etmeyin geleceğine.
ya geçen de böyle bir konu açıldı orda da aynısını yazdım. şu yorumları görmek cidden sinirimi bozuyor artık. imam hatip taraftarı değilim. öğretmen olarak da veli olarak da tercih etmem çünkü çocuğa gereksiz artı 5 ders yükü yüklüyor. ama artık şunu öğrenin ve bu ezberden vazgeçin rica ediyorum ya
İMAM HATİP MEZUNLARI SADECE İMAM OLMUYOR!
yani imam olmayacak vs tarzı yorumlar cidden baydı artık. bizim ülkemizin en büyük problemi bilgisi olmayan konuda herkesin kulaktan dolma bir yorumunun olması

Eşiminde yaklaşımı bu şekilde.
Bu yaşlarda ne öğrense kardır. Sonra istediği mesleği seçer diyo.
İmam olmasını falan beklemiyoruz yani.

Sen ne kadar hadsiz bir insansın, oraya gönderen boş beyinlidir diyorsun.
Ortaokula giden çocuğum yok, ileride ne yaparım net bir fikrim yok ama insanların tercihlerine boş beyinli diye hakaret edemezsin.

İmam Hatip okullarından mezun olanların sadece imam olduğunu sanacak kadar konudan bi habersin gelmiş burada insanlara hakaret ediyorsun. Dolu beyin böyle oluyorsa demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…