Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Şuan sitemizdeki mescitte kuran öğreniyorlar. Gidiyor, seviyor.
Gitmem yada giderim diye bir yorumu yok kuzumun.
İnşallah en doğru kararı verebilirim onun için.
Benim kardesim imam hatipte okuyor, oncesinde kuran okumayi öğrendiği için cok zorlanmadi derslerde. Gunluk 1 saat fazla ders alıyorlar diğer okula gore. Ortalamasi yüksek. Imam olmayida düşünmüyor mimarlik istiyor hakkinizda hayırlısı olsun, basariyi nerede bulacaksa orasi nasip olur inşallah

proje imam hatiplere en zeki çocuklar toplandı. benim bulunduğum yerde ben kendimi parçaladığım halde öğrencilerimin lgs fen ortalaması ancak 10 oldu. oradaki çocukların fen ortalaması 16-17(20 sorudan) ve çoğu fen lisesine gidecek. yani proje imam hatipten çıkan birçok doktor mühendis olacak 4-5 yıl sonra

Ben olsam çocuk buyudugunde din konusunda kendi secimini yapmasını isterim. Arastirip kendi secimini yapsin, okul doneminde buna gerek yok. Bu benim fikrim tabi. Sizin fikriniz ne? Neden imam hatip istemiyorsunuz ve kavga edip agladiniz bu yuzden? Dusuncenizi kendinize itiraf ederseniz kolaylasir her sey. Akademik ilerlemesini istiyorsaniz, o yonde bastirin.

İmam Hatipe giderse, matematik, Türkçe, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde diğer okullara göre biraz daha geri kalır. Çünkü okulun asıl misyonu ve vizyonu farklı. Telafi etmek için daha çok çalışması lazım. Ama bunlar daha az önemli asıl ihtiyacı dini bilimler ve hadisler ise imam hatip mantıklı. Kararı çocuğunuz veremez. Çok küçük. Siz nasıl yol gösterecekseniz o yolda ilerleyecek.

Tüm samimiyetimle yazıyorum.
Yorumunuza aksi çıkmak için değil.
Arkadaşım imam hatip mezunu eşide öyle.
Kendisi mali müşavir eşi mühendis kardeşi mühendis abisi doktor. Kocasının ablası öğretmen kardeşi mühendis. Bunların tamamı imam hatip mezunu.
Yapan yapıyor orası ayrı.
Ama bendede sinmeyen bişeyler var.

O yastaki bir cocuk tercih yapamaz, anne baba neye, nereye yonlendirirse birsey diyemez, bilemez.
Ben normal devlet ortaokuluna yazdirmistim oglumu. Ben de sizin gibi hangi okul iyidir, hangisine yazdiriyim diye saskindim. Tek basimayim bir de. Haliyle yanlis bir karar verirsem sanki cocugun gelecegi ile oynamis olacagim gibi bir korku vardi icimde. Babam okuyan her yerde okur dedi bir gun bana. Seni biz zorla yatagina yatiriyorduk sen kalkip yine ders calisiyordun, ama kardesin icin cok ugrastik koleje yazdirdik baska okullara verdik ne yaptiysak olmadi dedi. Etrafima sordum okullari ben de, sonra gidip yazdirdim. Korktugum gibi de olmadi.
LGS sinavindan bir gun once de basketbol oynarken yazi yazdigi elinin serce parmagini kirdi. Atel icinde mor sismis bir parmakla girdi sinava. Ciktiginda kalemi zor kullandim fen lisesini kazanamam dediginde cok uzulmustum. Istedigi okul olmadi ama kazandigi okulu cok seviyor, iyi ki burasi olmus diyor simdi de.
Siz kalbinizi ferah tutun. Etrafinizdaki insanlarin tavsiye ettigi ortaokula gidin yazdirin.

Ee tamam ıste ben ıhl mezunu bır teknikerim

Okulun adını veremem ama aynı niyetle arkadaşım verdi çocuğunu proje imam hatipe. 1 yıl sonra geri aldı. Sizin oradaki proje okul iyi olabilir. İyi araştırmak lazım.

Çünkü eşim ısrarla kendi istediği olsun istiyor. Şu yaşta be öğrende kardır diye düşünüyor ama benim içime sinmiyor bişeyler. En doğrusuna karar verebiliriz umarım.

"Proje İmam hatip " dediğiniz okullar zaten ayrı bir katagori . Bildiğim kadarıyla her öğrenciyi almıyorlar zaten . Bende bir okul biliyorum maşallah şehir dışında öyle üniversite yok labaratuvar dan tutun her imkan çok iyi . Böyle bir imam hatipse yollanır . Ben klasik olanlardan bahsediyorum . Çocuklar ordan çıkınca asla doktor ya da munendis olmaz yazmadım . Bütün okulllarin eğitimi keşke aynı olsa o zaman zaten hangi okula yolladiginizin önemi kalmıyor .

Doğru karar verebiliriz, inşallah

Birşeyler olur yine onu kapanır diye mi korkuyorsunuz, maalesef ben o dönemi son anda atlamış ihl okuyup öğretmen olmuştum. Ama inanın çok ağlamıştım çok yipranmistim ne yaparsan yap senin aldigin puan bir cacık olmuyordu.

Ablalarim tıp kazandigi halde öğretmen olmuştu,hukuk kazanıp iki yıllık okumak zorunda kaldılar .... Benimde bazen korkum bu oluyor zira burada yazan arkadaşı da gordunuz ne düşünceler var

bulundugim ilcede bir cok okul sinav ile alacak ogrenciyi yani iyi okullar ilk 100 ü alirken

sinavsiz okullar adrese dayali alihor diye biliyorum

benim oglum da imam hatip sinavlarinda siralamaya girdi ama bende sirf seviyesini gormek icin istemistim sinava girmesini

esim de imam hatip diye israr etti falan

deidm ki gondermeyi dusundugumuz okullarin mudur yardmcilari ile goruselim fikir alalim

suan mezun oldugu okulun kendi capinda yaptigi sinavi da gecmisti ingilizce agirlikli sinifina dahil olacak normal okulun

birde bizim okul soyle birsey demisti ortalamasi iyi olan bir cocugu da bu imgilizce agirlikli sinifa dahil edecegiz

okulun basarisini yukseltmek adina demisti

soyle bisey var basarili cocuklarin icinde cocuk daha iyiy yerlere geliyor ama

ortalamanin dusuk oldugu okulda cok nadir cocuklar sivrilip cıkıyor okuldan

Yani madem sizin çevrenizdekiler yapmış . Ben sizi de anlamadım . Baştaki yorumda da yazdım buna baba ve anne karar verir . Neden sorguluyorsunuz? Ayrıca mesela sadece ortaokulsa sıkıntı değil lise de normal bir liseye yollarsiniz önemli olan zaten lise birden itibaren temelin sağlam olması . Siz de sıcak bakıyorsunuz bunu konuşun eşinizle . Ortaokulda İmam hatibe lisede bence imkanınız varsa özel okula yollayın .

bu yorumlara takılmayın. birçok kişi ezberden konuşuyor. bilgileri yok. 28 şubat sürecinde meslek liselerinin önü kapatılınca imam hatip mezunları da diğer meslek liseliler gibi sadece alanını yani en eğitimini seçebildiler. diğer alanları seçmeleri halinde korkunç puanları kırıldı. fakat yaklaşık 10 yıl önce bu adaletsizlik düzeltildi ve artık her meslek lisesi mezunu yeter puanı alması durumunda istediği bölümü seçebiliyor

Orası neresi ya.
Allah aşkına İstanbul da bir yer mi?
Ne olur özelden yazsan.

Yok yok dedim ya içime sinmeyen bişeyler var diye. Dinini öğrenmesine karşı değilim elbette ama yanlış karae vermekte korkutuyor beni.

klasik imam hatiplere en kötü çocuklar gidiyor genelde. onlar da şöyle çocuk çok zayıf aile hiç olmasa dinini öğrensin diye gönderiyor ve tabi ki çocuk normal okulu bile başaramazken orda çuvallıyor çünkü artı 5 ders var. proje imam hatiplere ise ortaokulda okul puanı ve bazen kısmi bi sınav lisede sınavla alım yapılıyor

Kendi kendini banlatan kraliçe ben de sana katılıyorum beni de banlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…