- 24 Mart 2019
- 12.717
- 57.918
- 598
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Benim kardesim imam hatipte okuyor, oncesinde kuran okumayi öğrendiği için cok zorlanmadi derslerde. Gunluk 1 saat fazla ders alıyorlar diğer okula gore. Ortalamasi yüksek. Imam olmayida düşünmüyor mimarlik istiyorŞuan sitemizdeki mescitte kuran öğreniyorlar. Gidiyor, seviyor.
Gitmem yada giderim diye bir yorumu yok kuzumun.
İnşallah en doğru kararı verebilirim onun için.
proje imam hatiplere en zeki çocuklar toplandı. benim bulunduğum yerde ben kendimi parçaladığım halde öğrencilerimin lgs fen ortalaması ancak 10 oldu. oradaki çocukların fen ortalaması 16-17(20 sorudan) ve çoğu fen lisesine gidecek. yani proje imam hatipten çıkan birçok doktor mühendis olacak 4-5 yıl sonraİmam Hatip okuyan çocuklar hep iyi yerlere geliyormuş demek ki biz görmemisiz Bölümde 200 kişi vardı mühendislik okudum hiç İmam hatipli yoktu . Varsa bana mı denk gelmedi acep. Bu arada karşı da değilim isteyen çocuğunu yollasin tabi ki . Ama bu çocuklar fen bilimleri alırken zorlanıyor üzerine başka dersler ekleyip daha çok parçalara ayrılıyor . Fen bilimi mi öğrensin ,sosyal bilimleri mi öğrensin , Fıkıh ve Arapca öğrenip Kur'an dan süre mi ogrensin ? Bunların hepsini başarılı bir şekilde yapacak kaç çocuk olabilir ? Yaşıtları matematik çalışabilirken bu çocuk ezber yapmalı peki sonra farkı nasıl kapatacak ? Ben herkes mühendis olmalı ya da o bu şu olmalı diye düşünmüyorum . Tabi ki üniversite de dereceyle iyi bir okula yollamayi düşünmeyen gönderebilir . Çocuk en azından dini eğitimini tam alır bu ülkenin tekniker veya ara elemana da ihtiyacı var . Bu ailenin ve çocuğun tercihidir. Ama yok ordan çıkan da doktor olur mühendis olur e tamam olur da yüzde kaçı olur ? Realist bakmak lazım .
İmam Hatipe giderse, matematik, Türkçe, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde diğer okullara göre biraz daha geri kalır. Çünkü okulun asıl misyonu ve vizyonu farklı. Telafi etmek için daha çok çalışması lazım. Ama bunlar daha az önemli asıl ihtiyacı dini bilimler ve hadisler ise imam hatip mantıklı. Kararı çocuğunuz veremez. Çok küçük. Siz nasıl yol gösterecekseniz o yolda ilerleyecek.Kızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Tüm samimiyetimle yazıyorum.İmam Hatip okuyan çocuklar hep iyi yerlere geliyormuş demek ki biz görmemisiz Bölümde 200 kişi vardı mühendislik okudum hiç İmam hatipli yoktu . Varsa bana mı denk gelmedi acep. Bu arada karşı da değilim isteyen çocuğunu yollasin tabi ki . Ama bu çocuklar fen bilimleri alırken zorlanıyor üzerine başka dersler ekleyip daha çok parçalara ayrılıyor . Fen bilimi mi öğrensin ,sosyal bilimleri mi öğrensin , Fıkıh ve Arapca öğrenip Kur'an dan süre mi ogrensin ? Bunların hepsini başarılı bir şekilde yapacak kaç çocuk olabilir ? Yaşıtları matematik çalışabilirken bu çocuk ezber yapmalı peki sonra farkı nasıl kapatacak ? Ben herkes mühendis olmalı ya da o bu şu olmalı diye düşünmüyorum . Tabi ki üniversite de dereceyle iyi bir okula yollamayi düşünmeyen gönderebilir . Çocuk en azından dini eğitimini tam alır bu ülkenin tekniker veya ara elemana da ihtiyacı var . Bu ailenin ve çocuğun tercihidir. Ama yok ordan çıkan da doktor olur mühendis olur e tamam olur da yüzde kaçı olur ? Realist bakmak lazım .
O yastaki bir cocuk tercih yapamaz, anne baba neye, nereye yonlendirirse birsey diyemez, bilemez.Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.
Ee tamam ıste ben ıhl mezunu bır teknikerimİmam Hatip okuyan çocuklar hep iyi yerlere geliyormuş demek ki biz görmemisiz Bölümde 200 kişi vardı mühendislik okudum hiç İmam hatipli yoktu . Varsa bana mı denk gelmedi acep. Bu arada karşı da değilim isteyen çocuğunu yollasin tabi ki . Ama bu çocuklar fen bilimleri alırken zorlanıyor üzerine başka dersler ekleyip daha çok parçalara ayrılıyor . Fen bilimi mi öğrensin ,sosyal bilimleri mi öğrensin , Fıkıh ve Arapca öğrenip Kur'an dan süre mi ogrensin ? Bunların hepsini başarılı bir şekilde yapacak kaç çocuk olabilir ? Yaşıtları matematik çalışabilirken bu çocuk ezber yapmalı peki sonra farkı nasıl kapatacak ? Ben herkes mühendis olmalı ya da o bu şu olmalı diye düşünmüyorum . Tabi ki üniversite de dereceyle iyi bir okula yollamayi düşünmeyen gönderebilir . Çocuk en azından dini eğitimini tam alır bu ülkenin tekniker veya ara elemana da ihtiyacı var . Bu ailenin ve çocuğun tercihidir. Ama yok ordan çıkan da doktor olur mühendis olur e tamam olur da yüzde kaçı olur ? Realist bakmak lazım .
Okulun adını veremem ama aynı niyetle arkadaşım verdi çocuğunu proje imam hatipe. 1 yıl sonra geri aldı. Sizin oradaki proje okul iyi olabilir. İyi araştırmak lazım.proje imam hatiplere en zeki çocuklar toplandı. benim bulunduğum yerde ben kendimi parçaladığım halde öğrencilerimin lgs fen ortalaması ancak 10 oldu. oradaki çocukların fen ortalaması 16-17(20 sorudan) ve çocuğu fen lisesine gidecek. yani proje imam hatipten çıkan birçok doktor mühendis olacak 4-5 yıl sonra
Çünkü eşim ısrarla kendi istediği olsun istiyor. Şu yaşta be öğrende kardır diye düşünüyor ama benim içime sinmiyor bişeyler. En doğrusuna karar verebiliriz umarım.Ben olsam çocuk buyudugunde din konusunda kendi secimini yapmasını isterim. Arastirip kendi secimini yapsin, okul doneminde buna gerek yok. Bu benim fikrim tabi. Sizin fikriniz ne? Neden imam hatip istemiyorsunuz ve kavga edip agladiniz bu yuzden? Dusuncenizi kendinize itiraf ederseniz kolaylasir her sey. Akademik ilerlemesini istiyorsaniz, o yonde bastirin.
"Proje İmam hatip " dediğiniz okullar zaten ayrı bir katagori . Bildiğim kadarıyla her öğrenciyi almıyorlar zaten . Bende bir okul biliyorum maşallah şehir dışında öyle üniversite yok labaratuvar dan tutun her imkan çok iyi . Böyle bir imam hatipse yollanır . Ben klasik olanlardan bahsediyorum . Çocuklar ordan çıkınca asla doktor ya da munendis olmaz yazmadım . Bütün okulllarin eğitimi keşke aynı olsa o zaman zaten hangi okula yolladiginizin önemi kalmıyor .proje imam hatiplere en zeki çocuklar toplandı. benim bulunduğum yerde ben kendimi parçaladığım halde öğrencilerimin lgs fen ortalaması ancak 10 oldu. oradaki çocukların fen ortalaması 16-17(20 sorudan) ve çocuğu fen lisesine gidecek. yani proje imam hatipten çıkan birçok doktor mühendis olacak 4-5 yıl sonra
Doğru karar verebiliriz, inşallahİmam Hatipe giderse, matematik, Türkçe, fizik, kimya ve biyoloji derslerinde diğer okullara göre biraz daha geri kalır. Çünkü okulun asıl misyonu ve vizyonu farklı. Telafi etmek için daha çok çalışması lazım. Ama bunlar daha az önemli asıl ihtiyacı dini bilimler ve hadisler ise imam hatip mantıklı. Kararı çocuğunuz veremez. Çok küçük. Siz nasıl yol gösterecekseniz o yolda ilerleyecek.
Birşeyler olur yine onu kapanır diye mi korkuyorsunuz, maalesef ben o dönemi son anda atlamış ihl okuyup öğretmen olmuştum. Ama inanın çok ağlamıştım çok yipranmistim ne yaparsan yap senin aldigin puan bir cacık olmuyordu.Tüm samimiyetimle yazıyorum.
Yorumunuza aksi çıkmak için değil.
Arkadaşım imam hatip mezunu eşide öyle.
Kendisi mali müşavir eşi mühendis kardeşi mühendis abisi doktor. Kocasının ablası öğretmen kardeşi mühendis. Bunların tamamı imam hatip mezunu.
Yapan yapıyor orası ayrı.
Ama bendede sinmeyen bişeyler var.
bulundugim ilcede bir cok okul sinav ile alacak ogrenciyi yani iyi okullar ilk 100 ü alirkenKızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Yani madem sizin çevrenizdekiler yapmış . Ben sizi de anlamadım . Baştaki yorumda da yazdım buna baba ve anne karar verir . Neden sorguluyorsunuz? Ayrıca mesela sadece ortaokulsa sıkıntı değil lise de normal bir liseye yollarsiniz önemli olan zaten lise birden itibaren temelin sağlam olması . Siz de sıcak bakıyorsunuz bunu konuşun eşinizle . Ortaokulda İmam hatibe lisede bence imkanınız varsa özel okula yollayın .Tüm samimiyetimle yazıyorum.
Kendisi mali müşavir eşi mühendis kardeşi mühendis abisi doktor. Kocasının ablası öğretmen kardeşi mühendis. Bunların tamamı imam hatip mezunu.
bu yorumlara takılmayın. birçok kişi ezberden konuşuyor. bilgileri yok. 28 şubat sürecinde meslek liselerinin önü kapatılınca imam hatip mezunları da diğer meslek liseliler gibi sadece alanını yani en eğitimini seçebildiler. diğer alanları seçmeleri halinde korkunç puanları kırıldı. fakat yaklaşık 10 yıl önce bu adaletsizlik düzeltildi ve artık her meslek lisesi mezunu yeter puanı alması durumunda istediği bölümü seçebiliyorTüm samimiyetimle yazıyorum.
Orası neresi ya.proje imam hatiplere en zeki çocuklar toplandı. benim bulunduğum yerde ben kendimi parçaladığım halde öğrencilerimin lgs fen ortalaması ancak 10 oldu. oradaki çocukların fen ortalaması 16-17(20 sorudan) ve çoğu fen lisesine gidecek. yani proje imam hatipten çıkan birçok doktor mühendis olacak 4-5 yıl sonra
Yok yok dedim ya içime sinmeyen bişeyler var diye. Dinini öğrenmesine karşı değilim elbette ama yanlış karae vermekte korkutuyor beni.Yani madem sizin çevrenizdekiler yapmış . Ben sizi de anlamadım . Baştaki yorumda da yazdım buna baba ve anne karar verir . Neden sorguluyorsunuz? Ayrıca mesela sadece ortaokulsa sıkıntı değil lise de normal bir liseye yollarsiniz önemli olan zaten lise birden itibaren temelin sağlam olması . Siz de sıcak bakıyorsunuz bunu konuşun eşinizle . Ortaokulda İmam hatibe lisede bence imkanınız varsa özel okula yollayın .
klasik imam hatiplere en kötü çocuklar gidiyor genelde. onlar da şöyle çocuk çok zayıf aile hiç olmasa dinini öğrensin diye gönderiyor ve tabi ki çocuk normal okulu bile başaramazken orda çuvallıyor çünkü artı 5 ders var. proje imam hatiplere ise ortaokulda okul puanı ve bazen kısmi bi sınav lisede sınavla alım yapılıyor"Proje İmam hatip " dediğiniz okullar zaten ayrı bir katagori . Bildiğim kadarıyla her öğrenciyi almıyorlar zaten . Bende bir okul biliyorum maşallah şehir dışında öyle üniversite yok labaratuvar dan tutun her imkan çok iyi . Böyle bir imam hatipse yollanır . Ben klasik olanlardan bahsediyorum . Çocuklar ordan çıkınca asla doktor ya da munendis olmaz yazmadım . Bütün okulllarin eğitimi keşke aynı olsa o zaman zaten hangi okula yolladiginizin önemi kalmıyor .
Kendi kendini banlatan kraliçe ben de sana katılıyorum beni de banlayınBanlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.
Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın
Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsınsonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba?? Bu arada sizler asgari ücrete çalışırken bu uyanık İmamhatiplilerin tatlı bebecikleri torpille tüm kurumlarda cirit atıyor, hatta iş beğenmiyor. İmamhatipli uyanıklar tüm ülkenin hakkını çatur çutur yiyor, asgari ücretle çalışanlar da İmamhatipi savunuyor
Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinlidir zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin @Mune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?