- 8 Nisan 2017
- 57.164
- 302.804
- 698
- Konu Sahibi AlerjikRinit
okul mudur yardimcimiz da bize aynen bu aciklamayi yapmistiMatematik öğretmeniyim. Her iki okul türünde de görev yaptım. Size dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında nacizane bilgi vereyim.
İki okul grubunun haftalık ders saatleri arasında sadece 1 ders saati fark var. İmam hatiplerde daha fazla.
İmam hatiplerde seçmeli dersler temel dini bilgiler ve hz Muhammedin hayatı olarak seçilir. Fakat dilerseniz normal ortaokulda da bu dersleri seçebilirsiniz illa imam hatipte olma zorunluluğu yok.
İmam hatiplerde kuranı kerim okuma dersi vardır. Çoğu okulda öğrenciler seviyelerine göre ayrılıyorlar bu derslerde.
Bence en temel fark ve çocukların en zorlandığı fark Arapça. Öğrenmesi zor bir dil ve ortaokul öğrencilerine özellikle 5.sınıfa yeni başlayanlara ağır gelebiliyor. Yılsonunda genelde düşük ortalamalı dersler Arapça ve matematik. Ama çocuğunuzun yeni bir dil öğrenmeye yatkınlığı varsa bu sizin avantajınıza olabilir.
Bunun dışında bir de proje imam hatip ortaokulları var. Sınavla öğrenci alıyorlar kaliteli kurumlar ama öğrencileri çok zorluyorlar herkes hakkından gelemiyor. Bu okulların çok büyük bir kısmında spor ve sanatsal etkinliklere de çok önem veriliyor. Salt din eğitimi verilen kurumlar değil yani.
Bir de imam hatipler her mahalleden öğrenci alabiliyorlar. Mesela profili kötü bir mahallede oturuyorsanız normal ortaokulda o mahallenin çocukları vardır ama imam hatipte her yerden öğrenci vardır.
Tavsiyem sizin ve eşinizin istediği okulları birlikte enine boyuna araştırmanız. İki okul türünü de sosyal sanatsal ve sportif etkinlikler ve akademik olarak değerlendirmeniz.
İyi okullar zaten reklamını eksik etmez. Okulların sosyal medya hesaplarından da fikir edinebilirsiniz.
mahalledeki cocuklara gore cocugun seviyesi dusebiliyor ..ama ingilizce agirlikli secilmis bir sinifta cocuk en kotusu olsa bile diger egitim alan cocuklara gore yine de fark atar diye dusunuyorum ..