Valla ben göndermezdim . Daha sınava yönelik dersler alacağı , arapça yerine ingilizce öğreneceği bir eğitim bence çocuk için daha sağlıklı.
Arapça,Rusça,Almanca...bu dilleri ve Türkçeyi her ikisini de Anadili gibi konuşan çokça insan var zaten, Azerbaycanli,Suriyeli,alamanci çocuğu... Bir iş için onlarla rekabet edemez ki. En basit part-time fuar işlerinde bile az arapça bilen adam yerine alırlar iki dili de Anadili olan Suriyeli genci. Öğrendiği dilin çocuğa bir katkısı olmaz yani.
Ama ingilizce öyle değil çünkü bir dünya dili, herkesin öğrenmesi gereken bir dil. Ayrıca siyer,peygamber hayatı, kuran alfabesi falan... Gireceği ve hayatını belirleyecek sınavda bunlardan mi sorumlu olacak sanki? Daha az aldığı temel derslerden sınava girecek.
Ve de en önemlisi şey; adım başı imam-hatip olmasından rahatsız olan büyük bir kesim var (ben de bunların içindeyim açıkçası,insanların okul yok diye sınav kazanamayan çocuklarını imamhatipe vermesi, okulların imamhatipe çevrilmesi falan beni rahatsız ediyor).
Yarın bir gün hükümet degisir , yeni gelen yine eskisi gibi katsayı diye bir şey getirir, ya da ne bileyim nasıl okullar bir anda imam hatipe donduyse bir anda düz liseye çevrilir falan.
Şimdi avantaj olarak görülen ne varsa onu kaldırırlar, tercih edilmesin diye.
O zaman çocuğunuz ciddi manada ortada kalır.
Benim ablam meslek lisesindeydi, dört yıllık iki tane bölüm seçebiliyordu, onu kazandı. Dersleri iyi bile olsa başka bir bölüm secemiyordu o dönem katsayı farkından
Yeniden böyle bir sistem gelirse cocigunuzun önünde sadece ilahiyat fakültesi imkanı olur, geri kalan seyleri yapamaz.
Saçma sapan, plansız,programsiz bir ülkeyiz. Sınavdan üç ay önce sınav müfredatı degisiyor mesela. Beşinci sınıfa gitmeyi bekleyen çocuklar bir anda değişen sistemde kendilerine ortaokul aramaya başladilar bir donem.
Baştaki "ol" deidginde plansız programsız oluyor o işler.
O yüzden bu riske girmek istemezdim