Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Valla ben göndermezdim . Daha sınava yönelik dersler alacağı , arapça yerine ingilizce öğreneceği bir eğitim bence çocuk için daha sağlıklı.
Arapça,Rusça,Almanca...bu dilleri ve Türkçeyi her ikisini de Anadili gibi konuşan çokça insan var zaten, Azerbaycanli,Suriyeli,alamanci çocuğu... Bir iş için onlarla rekabet edemez ki. En basit part-time fuar işlerinde bile az arapça bilen adam yerine alırlar iki dili de Anadili olan Suriyeli genci. Öğrendiği dilin çocuğa bir katkısı olmaz yani.
Ama ingilizce öyle değil çünkü bir dünya dili, herkesin öğrenmesi gereken bir dil. Ayrıca siyer,peygamber hayatı, kuran alfabesi falan... Gireceği ve hayatını belirleyecek sınavda bunlardan mi sorumlu olacak sanki? Daha az aldığı temel derslerden sınava girecek.
Ve de en önemlisi şey; adım başı imam-hatip olmasından rahatsız olan büyük bir kesim var (ben de bunların içindeyim açıkçası,insanların okul yok diye sınav kazanamayan çocuklarını imamhatipe vermesi, okulların imamhatipe çevrilmesi falan beni rahatsız ediyor).
Yarın bir gün hükümet degisir , yeni gelen yine eskisi gibi katsayı diye bir şey getirir, ya da ne bileyim nasıl okullar bir anda imam hatipe donduyse bir anda düz liseye çevrilir falan.
Şimdi avantaj olarak görülen ne varsa onu kaldırırlar, tercih edilmesin diye.
O zaman çocuğunuz ciddi manada ortada kalır.
Benim ablam meslek lisesindeydi, dört yıllık iki tane bölüm seçebiliyordu, onu kazandı. Dersleri iyi bile olsa başka bir bölüm secemiyordu o dönem katsayı farkından
Yeniden böyle bir sistem gelirse cocigunuzun önünde sadece ilahiyat fakültesi imkanı olur, geri kalan seyleri yapamaz.
Saçma sapan, plansız,programsiz bir ülkeyiz. Sınavdan üç ay önce sınav müfredatı degisiyor mesela. Beşinci sınıfa gitmeyi bekleyen çocuklar bir anda değişen sistemde kendilerine ortaokul aramaya başladilar bir donem.
Baştaki "ol" deidginde plansız programsız oluyor o işler.
O yüzden bu riske girmek istemezdim
Kaleminize saglik, sistemi ne güzel yazmissiniz.

günlerdir şu konuya yazmayayım diyorum ama buraya kadarmış
mühendis bir adamın da çocuğunu imam hatibe göndermek istemesi..... ne bileyim
eşiniz hiç haber izlemiyor herhalde
benim dinim öldürme çalma hak yeme hırsızlık yapma kötülük yapma diyor
bunları öğrenmek için bir kuruma-kişiye-aracıya ihtiyaç var mı
hani bizim dinimizde allahla kul arasında kimse olmazdı
bir milyon sene okusa da anlamayacağı arapçayla mı öğrenecek çocuğunuz dinini
açıp türkçesini okusa anlaması daha kolay değil mi
daha çok şey yazarım da sabah evimde uyanmak istiyorum
ve tüm çocukların mutlu başarılı oldukları yerde olmalarını diliyorum
Keşke yazmama kararınızı sürdürseydiniz. Cehaletiniz dillere destan

günlerdir şu konuya yazmayayım diyorum ama buraya kadarmış
mühendis bir adamın da çocuğunu imam hatibe göndermek istemesi..... ne bileyim
eşiniz hiç haber izlemiyor herhalde
benim dinim öldürme çalma hak yeme hırsızlık yapma kötülük yapma diyor
bunları öğrenmek için bir kuruma-kişiye-aracıya ihtiyaç var mı
hani bizim dinimizde allahla kul arasında kimse olmazdı
bir milyon sene okusa da anlamayacağı arapçayla mı öğrenecek çocuğunuz dinini
açıp türkçesini okusa anlaması daha kolay değil mi
daha çok şey yazarım da sabah evimde uyanmak istiyorum
ve tüm çocukların mutlu başarılı oldukları yerde olmalarını diliyorum
Keşke yazmama kararınızı sürdürseydiniz. Cehaletiniz dillere destan
cehalet derken hangi cümlede bu kanıya vardınız?

Annemin beni ticaret lisesine sormadan gidip yazdırması hayata küsmeme sebep oldu lütfen oğlunuzla konuşun belki babadan çekiniyor cevap vermiyor olabilir.
Ben Kızımı ortaokula gönderirken yakınımızda proje okulu olan öğretmen kadrosunu araştırarak kızıma sordum ne dersin diye sonra ilkokuldan arkadaşlarının velileri ile istişare ettik ve aynı okulda karar kıldık aynı sınıfa da düştüler hem çocuğum arkadaşlarından ayrılmadan hemde öğretmenlerini severek okudu ve mezun oldu.şimdi lise tercihi yaptık umarım çocuğunuz mutlu olur.

Yorumunuz beni nasıl mutlu etti anlatamam.
Tam olarak beklediğim futbol a merakı var çok fazla. Resim yeteneği yok.
Akademik olarak not ortalaması baya yüksek.
Not ortalamasi yuksek bir çocuğu imam hatiple sınırlamazdım ben olsam. Universitede isterse o alanda bir bölüm okuyabilir çünkü. Farklı alanlarda gelisebilecegi, ilgi alanlarını kesfedebilecegi bir ortaokula göndermeyi yeğlerdim.

imam-hatipler bu alanda kendini çok geliştirdi. Dil üzerine özellikle ingilizce,İspanyolca vs eğitim veren,sanat dallarında eğitim veren, fen ve sosyal bilimler alanında vs eğitim veren imam-hatipler var. Tabii aile olarak en güzel kararı verirsiniz. Ama imam-hatip mezunu bir insan vatanına devletine hizmet eder,korkmayın bizden:)

Semtinizdeki okulların lise kazandırma başarısı listelenmiyor mu ? Bizim evin yakınlarında var Türkiye 2.si çıkmış mesela ☺️
İşte kaç kişi fen lisesine gitmiş kaç kişi hangi liseye gitmiş yazıyor liste halinde. Öyle bir baksanız okulun başarısı kafanızda şekillenir. Yine her şey ailede bitiyor, ailenin öz verisi çocukla ilgilenmesi ödevlerini takip etmesi de önemli etkenler.
Ben olsam o şekilde yapardım hangi okul başarılıysa oraya gider öğretmenlerle de konuşur içime hangisi sinerse ona kaydettirirdim.

Mühendis adam cocugunu imam hatip e yollama konusunda mi ısrar ediyor? İmam hatip lerdeki akademik basari düsüklügünden sanırım haberi yok.Cocugunuzu bu riske atmayın.Nitelikli ve güzel bi liseye gitmesi icin yine egitim ve ögrenci kalitesi duzgün bi ortaokula gitmesi gerek.

Göndereceğimiz okullar devlet okulu.
Hangisine gitsek biz iyiyiz diyecekler.
Dışarıdan bunu anlamamız zor.
Benim istediğim okulu bir kaç kişiden bilgi aldık. Eşim imam hatip olsun da farketmez modunda.
İmam hatip olmasını istemesi dini eğitim için değil gibi geldi bana. Neden bu kadar çok istiyor?
Oturduğunuz yerde öğretmenler var mı? Bende Türkiye'nin sistemini hiç bilmiyordum, komşularla görüşerek (genelde öğretmenler) ve parkta sohbet ederek öğrendim civardaki okulları.
Bir komşunun zilini çalıp bir sorun, öğretmen var mı hangi okullar iyi. Ama biraz geç kalmadınız mı? Kayıt yerleri açıklandı bile. Sistemde onu İmam hatip ve ya özel okul olarak değiştirebiliyorsunuz.
En iyi bilgiyi orada oturanlardan alırsınız. Okul değil öğretmen önemli diyorlar ama iyi okullarda da kura sistemi var. Öğretmen seçemiyorsunuz.

Back
X