- 25 Ağustos 2014
- 20.918
- 49.873
- 798
- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
- #141
Normal bi ortaokula gönderin bence de. Bölgedeki okullarin listesini çıkarıp bi araştırma yapin, illa ki bilenler vardir. Ona gore hareket edersiniz.Kızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Çok güzel kalplisiniz, elinize emeğinize sağlık.Öncelikle lütfen sakin olun. Bu kadar kavgayla, kaygıyla, gözyaşıyla seçilecek okula çocuk da ister istemez kaygıyla yaklaşır. Evebeynleri olarak sizin bu konudaki tutumunuz onun bakış açısını etkileyecektir mutlaka. Siz bu okul seçimini ne kadar büyük bi olay hale getirirseniz çocuk bu seçimin sonuçlarından o kadar korkar.
Sonrasında kendi adıma bi çocuğun herhangi bi inancı/felsefeyi/öğretiyi ailesinde ve çevresinde gözlemleyerek, deneyimleyerek; kendi aklı, kapasitesi ve arzusu dahilinde araştırarak öğrenmesi başka bir şey, bunun çocuğun akademik hayatının bi parçası olarak çocuğa dayatılması başka bi şey.
İkincisinin ne birey ne de toplum için hiç de iyi bi yere gittiğini düsünmüyorum şahsen. Çünkü inanmak gibi özünde gönüllü olması gereken bi şeyi bi zorunluluğa dönüştürmenin, bi puanlama sistemine bağlamanın samimi bi bağlılık yaratma imkanı yok her seyden önce. Böyle bi egitim sisteminde inanctan soğumak da, inancı bi fanatizme hatta bi çıkar sistemine dönüştürmek de çok kolay.
Tabi bi de aşırı yükleme problemi var. Çocuğa aynı anda bir gelişmiş sayısal beceri, bu sayısal becerinin literatürünü takip etmesini ve bu alanda dünya çapında çalışacağı kişilerle iletişim kurmasını sağlayacak bir gelişmiş yabancı dil becerisi, hiç değilse kendi ana dilinde kendini akıcı şekilde ifade edecek ve ifade edileni anlayacak kadar Türkçe becerisi, bir de ortalama fiziksel aktivite yüklemeye çalışıyorsunuz en basitinden. Üstüne bi de sınav stresi biniyor ve bingoo... çocuk elinizde kaldı. Ögretmen arkadaşlar yazsınlar 10 çocuktan kaçında verim alabiliyorlar bu sistemde. Halbuki uzay zaman bükmüyoruz, alt tarafı temel donanımda insan yetiştiriyoruz.
Bu sisteme bi de yoğun din egitimi eklemenin akıl karı bi tarafı yok diye düsünüyorum. Her yönüyle gelişsin adı altında sağ eliyle basket atarken sol eliyle flüt çalsın, sol beyniyle fizik problemleri cözerken sağ beyniyle ayet-el kürsi okusun diye proje çocuk yetiştirip de çocuğun fiziksel ya da ruhsal sağlığından, eğitime olan hevesinden olması da var işin ucunda.
Özetle okulun imam hatip olup olmamasından ziyade çocuğunuzun başarısıyla mutluluğunu dengeleyen, onu yetenekleriyle ve kapasitesiyle uyumlu bi hayata hazırlayan bi yer olması önemli. Bunu da dediğiniz gibi okulun kendisinden ya da istatistiklerden ögrenmek zor. Elbette okulun imkanları, fiziksel sartları, egitime bakıs acısı hakkında bi fikir verecektir ama kimse yogurdum eksi de demeyecektir. O yuzden bol bol veli, hatta velinin ötesinde ufaklık ogrenci yorumu almanızı tavsiye ediyorum ki yeni nesille bu iletisimi kurmak gayet mumkun.
bu dediğiniz zor ve sayısı az ama ya...Ee tamam ıste ben ıhl mezunu bır teknikerim
Bizim fikrimiz değilde eşinizle fikir beyan edin birbirinize.Kızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Yollayın o zaman arkadaşım... Ben son birkaç yıldır , okul tercihi yaparken kafasında en küçük bir acabası olan, alternatifleri içine bu okulları koyan herkesin çocuğunu kesinlikle ama kesinlikle iho ve ihl lere yollaması gerektiğini düşünüyorum. İnanın devletimiz de bu konuda gereken her kolaylığı sağlıyor zaten..... Gerekcelerimiz farklı ama hedefimiz aynı; çocuklarımızın iyiliğiAyy hayır hayır,
Öyle bişey değil.
Sadece bu yaşlarda dinimizle alakalı ne öğrense kardır diye düşünüyor.
İmam falan olmasını beklemiyoruz yani.
Normal ortaokula yazdırınKızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
çok sevindim lgs başarısına.hakkında hayırlısı olsun.umarım daha nice başarılarını görürsün evladının.Kizim ortaokulu proje imam hatipte okudu.
Bize kattığı güzel şeyler oldu.
Lgs sınavında güzel başarılar elde etti çocuklar.
Bol not vereyim, naminiz yürüsün havasında bir okul olmadı hiç.
Arapça bizi biraz zorladı ama zamanla alıştı hocalar da zaten genel olarak kelime üzerinden gittiler.
Yabancı dil ağırlıklı sınıflardan ibaretti zaten toplam 3 siniftik.
Lgs de güzel bir sonuç elde ettik.
Şimdi Anadolu lisesine gitmek istediğini söyledi ona göre tercihler yapacağız.
ortaokul müfredatı aynı zaten fazladan kuran, arapça, siyer var ha bir de belki temel dini bilgiler.
Okulumuzda dövüş sporları, müzik, görsel sanatlar üzerine kurslar vardı ama pandemi döneminde kapandı.
Ben buraya vermeseydim ya mahalle ortaokuluna verecektim ya da tavsiye edilen bir okulun yakınlarına taşınacaktım
Mahalle okulumuzdan memnun olunmadığı için tercihimizi bu yönde kullandık ve memnun kaldık.
Hakkımızda hayırlısını istedik ve o şekilde ilerliyoruz.
Şuanda lise için kızıma git diyemem çünkü üniversite açısından fazladan meslek dersleri görmek istemediğini beyan edince puanı yettiği yerlere tercihi kendisi yapacak.
Düz imam hatipleri ben de önermiyorum eğer proje bazlı pilot okul seçilmiş yerler varsa ve hakkında olumlu yorumlar alıyorsanız (eğitim için ) yine de seçenekleri çoğaltarak doğru karar verebilirsiniz.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum
var bildiğim bir proje imam hatip okulu.eğitimi çok iyi.ha ben tercih etmem ama eğitim kalitesi de ortada o okulun.çok iyi yerleri kazananları duydum.yok küçük bir iç anadolu şehri. ama proje imam hatiplerin çoğu iyidir zaten. zaten kuruluş amaçları başarılı çocukları toplamaktır. düz imam hatipler genelde kötüdür. zaten zayıf olan çocuk ailesi tarafından hiç değilse dinini öğrensin diye gönderilir. onu da beceremez genelde
Yorumu yok çünkü kendi fikrinin sizin ailede çok önemli olduğunu düşünmüyor, o ufacık dediğiniz çocuk(ilk yorumlarda) şuan kendi fikrini çatır çatır söyleyip, kendi düşüncesini belirtmesi lazımdı, sizin ve eşinizin eğitimli olmanız çok iyi bir çocuk yetiştirdiğiniz yada çocuğunuza saygı duyduğunuz anlamına gelmiyor. En doğru kararı siz değil kendisi vermesi gerekiyordu hatta şimdiye kadar kafasında bir plan kurup size anlatmış olması lazımdı sadece mükemmel gösterdiğiniz ailenizde çocukla ilğili çok büyük problemlerinizi var farkında değilsiniz. Bir çocuk kendi eğitimi hakkında söz sahibidir! Kreş dönemindeki çocuk bile ben bu öğretmeni beğenmedim, istemedim diye tepki veriyor, ilkokul çocukları eğitim hayatı hakkında yorum yapıyorlar, arkadaş çevresi, kendi görüştüğü çevreye kendiyle ilğili mutlaka belirti vermiştir ne isteyip, ne istemediğini ama bunu anlamak lazım. Eğer gerçekten hiçbir görüş bile belirtmiyorsa bugüne kadar çoçuğunuza evinizde kendisiyle ilğili hiçbir söz düşmemiş demektir. Böyle durumlarda hemen yardım almanız lazım. O kadar kendiniz eşinizle ilğili savunmacısınız ki bende ki genel izlenim bile baskıcı olduğunuz çünkü kariyer odaklı anlatıp eğitim sahibiyiz diye bitiriyorsunuz. Ülkenin geneli artık üni mezunu ve eğitim seviyesi yüksek sınıf ama bir o kadar da akran zorbalığı artmış ve inanılmaz içine kapanık çocuk oranı yüksek neden acaba çünkü herşeyi biz biliriz diyen veli sayısı arttı.Şuan sitemizdeki mescitte kuran öğreniyorlar. Gidiyor, seviyor.
Gitmem yada giderim diye bir yorumu yok kuzumun.
İnşallah en doğru kararı verebilirim onun için.
Dini olarak öğreneceği şeyleri farklı yollarla da öğrenebilir. Güvenilir kurslar vs. Okul eğitimi tüm geleceği etkiler lütfen eşiniz saçmalamasın. Arapça vs ağır dersler görüyorlar ileride o alanda bir şeyler yapmayacaksa tamamen vakit kaybı.Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.
Hah evet. Arapça kısmı çok sıkıntılı bence. Boşa vakit kaybı. Dil öğrenecekse tam bu yaşlarda ingilizceye başlatın derim.Matematik öğretmeniyim. Her iki okul türünde de görev yaptım. Size dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında nacizane bilgi vereyim.
İki okul grubunun haftalık ders saatleri arasında sadece 1 ders saati fark var. İmam hatiplerde daha fazla.
İmam hatiplerde seçmeli dersler temel dini bilgiler ve hz Muhammedin hayatı olarak seçilir. Fakat dilerseniz normal ortaokulda da bu dersleri seçebilirsiniz illa imam hatipte olma zorunluluğu yok.
İmam hatiplerde kuranı kerim okuma dersi vardır. Çoğu okulda öğrenciler seviyelerine göre ayrılıyorlar bu derslerde.
Bence en temel fark ve çocukların en zorlandığı fark Arapça. Öğrenmesi zor bir dil ve ortaokul öğrencilerine özellikle 5.sınıfa yeni başlayanlara ağır gelebiliyor. Yılsonunda genelde düşük ortalamalı dersler Arapça ve matematik. Ama çocuğunuzun yeni bir dil öğrenmeye yatkınlığı varsa bu sizin avantajınıza olabilir.
Bunun dışında bir de proje imam hatip ortaokulları var. Sınavla öğrenci alıyorlar kaliteli kurumlar ama öğrencileri çok zorluyorlar herkes hakkından gelemiyor. Bu okulların çok büyük bir kısmında spor ve sanatsal etkinliklere de çok önem veriliyor. Salt din eğitimi verilen kurumlar değil yani.
Bir de imam hatipler her mahalleden öğrenci alabiliyorlar. Mesela profili kötü bir mahallede oturuyorsanız normal ortaokulda o mahallenin çocukları vardır ama imam hatipte her yerden öğrenci vardır.
Tavsiyem sizin ve eşinizin istediği okulları birlikte enine boyuna araştırmanız. İki okul türünü de sosyal sanatsal ve sportif etkinlikler ve akademik olarak değerlendirmeniz.
İyi okullar zaten reklamını eksik etmez. Okulların sosyal medya hesaplarından da fikir edinebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?