Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmeni değiştirin, çocuğunuz okula küsüp başarısızlığa alışırsa sonra ki eğitim hayatıda heba olur. Lütfen ihmal etmeyin!

Bende 1.sinif ogretmeniyim.Gunluk 3-4 yaprak ödev veriyorum .ama çocukların yaşı kücük oldugu icin görsel resimli sayfalar ilgilerini cekiuor.Mesela 1 sayfada 5 tane toplama islemi var cogu gorsel resim,somutlastirilmis cocuklar icin.Acaba o yuzden mi odev fazla geliyor gözünüze?
Sinav konusuna gelince herkesin yontemi farklidir.Bennde 2 defa sınav yaptim biri dikte sınavı ,biri de ritmik sayma. Çok da faydasini gordum sadece yıldiz attim puan vermedim.Ödul olarak da kurşun kalem verdim yıldiz alanlara.Sinavi bir daha tekrarladim yapamayan cocuklar icin 30 kisi de yaptı 2.denememde :KK66:

Kendi parası ile ödül alsın ne olacak diye düşünemem ben. O sınıftaki en iyi çocuk benim bile olsa karşı çıkarım bu uygulamaya. Bizim zamanımızda öğretmen döverdi psikolojim bozulmadı yazan var ya. Olayı hala unutmamışsın arkadaşım. Dün gibi hatırlıyorsun. Bizi de ödev yapan arkadaşlarımıza dövdürtürdü 1.sınıf öğretmenimiz. Nasıl bir manyakmış düşündükçe sinirleniyorum. Günümüzde şiddetin bu kadar yaygın olmasına şaşmamalı. Bari çocuklarımızın geleceğini kurtaralım.

Ögretmen iyi falan degil sadece diger ögretmenlerle olan yarisinda birinci olmak isteyen hirsli biri.Cocuklara maddi ödüller verilmesi, birbirlerini kiyaslamaya yönlendirilmesi kesinlikle dogru degil.Tamam cocuklarimiz hayati ögresinler de bu sekilde ögrenilmesi bir cok cocuga geri dönülmeyecek zararlar verebilir.Cok üzüldüm cocuklarin haline, burada ögretmenin yaptigini dogru bulanlarin cocuklarina da üzülüyorum.Cocuklarimiz yaris ati degil.Sistemin bize dayattigi yanlislarin arkasindan gitmek zorunda degiliz.Bilincli ebevyenlere ihtiyacimiz var.Ögretmenlerin kendi aralarindaki ego yarislarina kurban etmeyin cocuklarinizi.

Öģretmenle bu konuları konuştumuz mu? Bir de çocuğunuz neden geride kalmış okuma konusunda?İrdelediniz mi? Öğretmenle çocuğunuzun durumu ve ne yapmanız gerektiği ile ilgili özel olarak görüştünüz mü? Ben öğretmeni de dinleyebilmeyi çok isterdim.

Kızınız çok küçük daha evet ama bu ülkenin gerçekleri bunlar. Savunuyor değilim ama kızınız ve hepimizin çocukları bu durumlarla er geç karşılaşacaklar ve rekabet edecekler. Dünya maalesef anne kucağı gibi güvenli ve muhteşem bir yer değil. Sizin yapacağınız şey kızınıza onu her durumda sevdiğinizi ama bu durumun hayatı boyunca böyle olacağını anlatmak. Hadi üniversiteye kadar idare edildi diyelim; iş arama sürecinin ve o işte kalma sürecinin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz değil mi? O yüzden bırakın böyle insanlar olduğunu bilsin. Bilsin ki önlemini alsın; kendini korumayı öğrensin.

Öģretmenle bu konuları konuştumuz mu? Bir de çocuğunuz neden geride kalmış okuma konusunda?İrdelediniz mi? Öğretmenle çocuğunuzun durumu ve ne yapmanız gerektiği ile ilgili özel olarak görüştünüz mü? Ben öğretmeni de dinleyebilmeyi çok isterdim.

Her cocuk ayni seviyede olmak zorunda degil.Bazi cocuklarin biraz daha zamana ihtiyaci vardir. Zaten velilerde kendi aralarinda cocuk yaristirdiklari icin böyle oluyor.Biz cocuklarimizi korumazsak kim koruyacak onlari?Ögretmenin böyle pahali hediyeler alip ögrencileri yaristirmasi dogru olabilir mi?11 sayfa ödev normal mi?

Merhaba
Kızım 1. Sınıfa başladı Öğretmenimiz erkek 18 yıllık öğretmen devlet okuluna gidiyor kuzum

şimdi maddeler halinde sıralamak istiyorum şikayetlerimi

1.hiç abartmıyorum okulun açıldığı ilk haftadan itibaren yani ilk hafta da dahil her cuma sınav yaptı ilk hafta ne sınavı yaptı derseniz elimde sınav kağıdı var atabilirim çizgi ve çubuklardan sınav yaptı

2. Sınav öncesi akıllı tahtadan çocuklara göstererek bize de whatsapdan gruba atarak fiyatı 150/200 arasında değişen barbie bebek ya da işte arabaya dönüşen helikopter şeklinde oyuncaklar aldı

sınavdan yüksek alan öğrenciye bunu verdi kendince özendirici olduğunu düşünüyordu (evlenmiş ayrılmış birisi annesiyle yaşıyor param çok bu şekilde harcamayı seviyorum diyor )

3. İnanılmaz çok ödev verdi öyle ki 11 sayfa ödev olduğunu bilirim

iki öğrenci kurdeşen döktü bir öğrenci ödev esnasında baygınlık geçirmiş acile götürmüşler ve stresten saçlarında dökülüyor çocuğun demiş doktor

bu çocuğun annesi Sınıf annesiydi ve çocuğunu alarak ayrıldı başka sınıfa geçti

ben velilerle konuşup hani nasıl yetiştiriyorsunuz ödevleri dediğimde ağlata ağlaya yaptırıyorum kusa kusa yaptırıyorum döverek yaptırıyorum diyenler oldu ben tabii ki bunların hiç birini yapmadım çocuğuma ve yoruldum dediği anda ödevi bıraktırdım

4. şu an tüm harfleri bitirdik ve normal derslere geçtik ama 38 kişilik sınıfta 8 kişi okumaya geçemedi bunlardan birisi de benim kızım

5. Dün madalya takıldı tüm sınıfa zaten parasını biz vermiştik resimli madalyalar yapıldı biz de görev dağılımı ile evde hazırlık yaptık yiyecek içecek vs kutlamalı bir etkinlik oldu

6. Madalyadan hariç başarı belgesi bastırmış ben bunu bilmiyordum 30 çocuğa o belgeleri tek tek verdi ve onlarla tek tek resim çektirdi gelmeyen öğrencilerde vardı ve sonuç olarak benim kızım belge alamayan tek çocuktu üzüldü ağladı haliyle bende çok üzüldüm

7. Öğretmen dedi ki kalanlara da vereceğim ama karne ile beraber ben şok oldum dedim ki karneye kalmış 1 ay hepsine o zaman verseydiniz ya da okumaya geçenlere misal geçtikleri gün kırmızı kurdele taksaydınız büyük kızlarımda öyle yapmıştı öğretmenleri gerçekten yavrum için bir travma oldu bu

8. Daha önemlisi ise yavrum 6,5 yaşında ve yemin ediyorum Sınav kaygısı geliştirdi perşembe akşamı kaygılanmaya başlıyor yarın sınav var diyor bazen ödülü söylüyor çok güzel ama ben kazanamam diyor nasıl üzüldüğümü bilemeZsiniz üzülme yavrum diyorum ben sana alırım o oyuncağın aynısından diyorum

9. Bir veliye öğretmenimiz okul başlama saatinden 1 saat evvel okulda olduğunu ve eğer isterse çocuğunu çalıştırabileceğini söylemiş getirin ben çalıştırayım onu demiş bu da bana ayrımcılık olarak geldi çok şaşırdım çocuğun herhangi bir sorunu yok hatta o da okuyabilen öğrenciler arasında

10. Tüm bunların ışığında sorum şu ki ben okulu değiştirmeli miyim lütfen Bana yardımcı olun cevaplarınızı dikkatle okuyacağım çok teşekkür ederim

Dört yılı bu öğretmen ile götürebilecek miyim bilmiyorum ...
Sınıf/okul değişikliği yapın kesinlikle. Sadece başarı odaklı bir öğretmen

Kızınız çok küçük daha evet ama bu ülkenin gerçekleri bunlar. Savunuyor değilim ama kızınız ve hepimizin çocukları bu durumlarla er geç karşılaşacaklar ve rekabet edecekler. Dünya maalesef anne kucağı gibi güvenli ve muhteşem bir yer değil. Sizin yapacağınız şey kızınıza onu her durumda sevdiğinizi ama bu durumun hayatı boyunca böyle olacağını anlatmak. Hadi üniversiteye kadar idare edildi diyelim; iş arama sürecinin ve o işte kalma sürecinin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz değil mi? O yüzden bırakın böyle insanlar olduğunu bilsin. Bilsin ki önlemini alsın; kendini korumayı öğrensin.

Bu ülke niye bu hale geldi biliyor musunuz?Bir cok kisi sizin gibi düsündügünden.Baska alternatifler olabilecegini aklimizin ucuna getirmemekten.Böyle düsünmenin sonucunda saglikli bir toplum olmayi birakip bu hale geldik.

Bu ülke niye bu hale geldi biliyor musunuz?Bir cok kisi sizin gibi düsündügünden.Baska alternatifler olabilecegini aklimizin ucuna getirmemekten.Böyle düsünmenin sonucunda saglikli bir toplum olmayi birakip bu hale geldik.
Ben savunmadığımı yazdım ama ülkenin gerçeklerini hatta dünyanın gerçeklerini göz ardı etmek fazla romantiklik oluyor. Gerçek hayatta kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Tabii ki ben de isterim kelebekler içinde bir dünyada yaşayıp pembiş pembiş gezmek ama olmuyor işte. Ben de çok narin, çok nazlı büyüdüm fakat öyle kalsaydım şu halimde olamazdım ve daha küçükken farkettim ki kim daha güçlü yetişiyor o ayakta kalıyor. Bu benim kişisel tecrübem katılırsınız katılmazsınız o sizinle alakalı. Benim de kızım var. Kızımı asla narin, nazlı büyütmüyorum. Tuttuğunu koparsın ki kılına zarar gelmesin.

Harf ogretim sirasi alfabe sirasina gore gitmiyor yaniltmayalim kimseyi. Ç 4. Grup seslerden son sekiz harf icinde.
Öyle mi haklısınız yanlış yönlendirme olmasın tabi ki düzeltme yaptığınız için teşekkür ederim.
Ama yine de sınıf düzeyi göze alınarak ilerlenebilir diye düşünüyorum sırf müfredata bağlı kalıp bitirmek için at kosturmaya, çocukları anlamsız bir yarışın içine çekmeye hiç gerek yok. Sadece görünürde alfabeyi bitirdik okumaya başladık olunca amaç, harfleri tam sindirememiş okumayı kavrayamamış halde 2 3 4. Sınıflarda da aynı sorun kar topu şeklinde katlanarak devam ediyor. Ortaokulun her kademesinde her sınıfında en az 4 tane okuyamayan öğrencilerim var benim içler acısı durum. 4. Sınıflara da giriyorum çocuklar daha okuyamıyor, okuduğunu anlayamıyor.

1.siniftaydim Turkiyeye yeni gelmiştim.sınıfta çoğu kişi okumuştu .o zaman elma boyama vardı .benim elmam en geç boyandi.öğretmen basarili olanlara boya kalemi verirdi .ben alamazdim.bir gün kuralları bilnedigimden herhalde sakız çiğnedim bir de balon yaptim ogretmen bir tokat patlatti.daha bir sürü kotu ani anlatabilirim.bunların hiç biri pskolojimi bozmadı.şuan bende bir sınıf öğretmeni oldum.bu kadar elestirmeyin karışmayın su öğretmenlerin isine ya 18 yıllık öğretmen ne yaptığını bilir öyle değil mi ?
Ogretmenlerle ilgili burada acılan ve velilerin kendilerince olumsuz bence haksiz olduklari durumlarla ilgili burda o kadar insanla tartistim ki. Canim ogretmenlerimize yapilan haksizliklardan dolayı. Allah onlari eksik etmesin ❤️
Ama bu yorumu begenmedim yapmadan gecemedim! Bu nasıl sacmalik?

Kesinlikle sınıfı değiştirin. Önce idareye, sonra cimere bildirin.
Bu gidişle çocuğunuzda anksiyete başlar. Sakın beklemeyin harekete geçmek için.

Diğer şikayetçi olan velilerle de görüşüp o şekilde bir dilekçe oluşturun bireysel olarak. Ne kadar çok o kadar iyi. Buna susulmaz..

Döve döve, kusana kadar, ağlatarak ödev yaptırmak da nedir ya?

Ben savunmadığımı yazdım ama ülkenin gerçeklerini hatta dünyanın gerçeklerini göz ardı etmek fazla romantiklik oluyor. Gerçek hayatta kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Tabii ki ben de isterim kelebekler içinde bir dünyada yaşayıp pembiş pembiş gezmek ama olmuyor işte. Ben de çok narin, çok nazlı büyüdüm fakat öyle kalsaydım şu halimde olamazdım ve daha küçükken farkettim ki kim daha güçlü yetişiyor o ayakta kalıyor. Bu benim kişisel tecrübem katılırsınız katılmazsınız o sizinle alakalı. Benim de kızım var. Kızımı asla narin, nazlı büyütmüyorum. Tuttuğunu koparsın ki kılına zarar gelmesin.
Sizler böyle yetistiriyorsunuz diye benim narin evladım neden zarar görüyor peki yazık değil mi ona parkta orada burada başka çocuk çekiştirip elindeki oyuncağını alıyor evladımın öylece ardından bakıp kalıyor koparmasinlar efendim tuttuklarını sevsinler öpüp koklasınlar ayy cici desinler öyle hırçın hareketler minik bedenlere hiç yakışmıyor zannımca ☺️🥰

Ogretmenlerle ilgili burada acılan ve velilerin kendilerince olumsuz bence haksiz olduklari durumlarla ilgili burda o kadar insanla tartistim ki. Canim ogretmenlerimize yapilan haksizliklardan dolayı. Allah onlari eksik etmesin ❤
Ama bu yorumu begenmedim yapmadan gecemedim! Bu nasıl sacmalik?
neresi saçmalık tam olarak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X