Bir öğretmen konusu da benden ( 1. Sınıf)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yani şimdiye kadar harfler bitmeli mi bitmemeli mi bilmiyorum o sıralamayı da ben okula gitmeden önce öğrenmiştim okumayı yazmayı kendi kendime. Ben diğer çocuklar harfleri öğrenmeye çalışırken sıkılmayayım diye öğretmenim farklı alıştırmalar verirdi bana hep. Aynı şekilde verilen ödevlerin yanı sıra benim ek okuma ödevlerim olurdu. Belki başlarda zorlanmışımdır bilemiyorum ama eğitim hayatım boyunca en sevdiğim öğretmenim birinci sınıfı okutan olmuştu benim. Bence biraz zorlanmayı öğrenmeli çocuk ek olarak siz yardımcı olun ilgilenin eğlenceli hale getirin. Tamam sınavlar çok önemli değil ama kendini geliştirmesi için daha iyi hissetmesi için destek olun. Ayrıca niye saçma olsun öğretmenle konuşmak madem öyle bir vakti var pekala sizin çocuğa da vakit ayırabilir. En ufak bir zorlukta cesaretini kaybetmesin mücadele etmeyi öğrensin bu bunun için bir fırsat bence.

Anlıyorum sizi ve kaygılarınızı ben sadece nacizane bir tavsiye vermeye geldim. “Kuzunuzu” karşısına çıkan her zorlukta aman travma oldu aman yoruluyo diye kaçırmayın. Biraz savaşmayı öğrensin. Doğru zaman büyüdüğü zaman değil cünkü böyle hiç büyümeyecek. Başarı belgesi alamadı travma oldu diyorsunuz. O zaman öğrenecek okumayı alacak belgeyi. Hayat böyle kusura bakmayın. Hayatta başarısız ve güçsüz olursa daha çok üzülürsünüz. Aynı hikayeyi arkadasımda gördüm, içgörüsüz başarısız bi insan oldu, işin kötüsü farkında bile değil.

Sınav şöyle fotokopi oluyor nesneler oluyor ve o nesnelerin ismini yazmalarını istiyor
Matematik de sınav oluyor 20 ye kadar olan sayılarla toplama çıkarma soruları oluyor matematik olarak hep yüksek alıyor kızım okuma da zayıf sadece

1.sınıfa giden yeğenim öğrendiği harflerle çok güzel okuyor. 16.harfe geçmişler şuan. Ve sadece bir kere sınav oldular. Ki o da zaten puansız, sadece yıldızlı:) Ödevleri de en fazla 2 sayfa oluyor. Hikaye kitaplarını okuyor bol bol hem de eğleniyor.
O yüzden okuyunca bana garip geldi..Ben öğretmenin tutumunu beğenemedim bilemiyorum. Zaten ileride yıllarca sınav kaygısı yaşayacaklar, zaten bir sürü projeleri ödevleri olacak. Şimdiden bu kadar kasmaya gerek yok bence. 11 sayfa ödevi bana verseler ben şimdi yapmam daralırım. Ki tam oyun çağı çocukların.. dozunda olmalı diye düşünüyorum.

Attım size ödevimizi
Sınıf öğretmeni meslektaşlarım daha iyi bilir tabi ama naçizane fikrim bu ödevleri çocuk kendisi okuyup yapamaz anca veli çocuğuna okur anlatır çocuk da öyle cevap verir yani. Ben zannetmiyorum ki sınıfındaki öğrenciler bunları yapabilsin. Ölçme değerlendirme yapıyor o kadar madem hiç mi sonuçlara bakıp ona göre yavaş gideyim demiyor ne bilim tuhaf açıkçası. Yaşlı mi acaba öğretmeniniz genelde eski kuşak bu tarz geleneksel şekilde eğitim veriyor da merak ettim

Öğretmen değiştirin .Benim 1. Sınıf öğretmenim iyi orta ve kötü diye sınıfı ayırırdı.Ben okumayı geç öğrendim. Kötü gruptaydım. Adama o kadar hırslanırdım ki Hele defterimi sınıfa gösterip bakın ne güzel de yazmış deyişini unutamıyorum. Aslında alt metni sen başarısızsın nasıl becerdin.
Sonraki sene değişti. 2 .sınıf öğretmenim çok iyi bir hocaydı. O gittikten sonra çok başarılı bir öğrenci oldum.

Harf ogretim sirasi alfabe sirasina gore gitmiyor yaniltmayalim kimseyi. Ç 4. Grup seslerden son sekiz harf icinde.

Daha şimdiden kızınız okul baskısı yaşıyorsa sınıf değiştirin bence.
Çocuğun ruh sağlığı daha önemli.

Bence ikinci donem ogretmeninizi degistirin. Tatilde de hergun en az 1 sayfa okuma ve yazma yaptirin.

Cok odev vermesi ,yeterli sebep bana gore. 1 .sinif icin 11 sayfa cok fazla. Sinifta her öğrenci bir degil. Ogretmen genele gore davranmaliydi. Yapanlarda odevlerini zorla yapiyorlasa bence onlarda sikinti yasar ilerde.
Öğretmen degilim ama kendi cocugumdan pay biciyorum. Yada kendimi koyabiliyorum cocugun yerine. 11 sayfa cok iyi okuyup yazan cocuk icin bile fazla.Cocuk ne zaman dinlecek, kendine vakit ayiracak.

Ben yıllar önce küçük bir köyde öğretmendim
Harfleri mart ayında bitirdim mecbur öyle yapmam gerekiyordu çünkü veliler çok fazla ilgilenmiyordu.1.sınıfta sınıfın durumuna göre gidersin plana göre geç gitsen bile bu durumu telafi edebilirsin. Ama hızlı gidip de geride kalan öğrencilerde başarısızim duygusunu yaşatırsan bu durum eğitim hayatı boyunca devam eder. Çocuklar 6 ders okulda görüyorlar zten sayfa sayfa ödevin bir faydası yok.
Veliler olarak ortak karar alıp öğretmenle konuşun

Benim oğlum da 1. sınıf, ilk 3 yıl not sistemi yok, ödev olarak günlük genellikle 3-4 yaprak veriyor, yarısı matematik oluyor yarısı yazı şeklinde. Oğlum yazı çok olunca yapmak istemiyor, öğretmeni yapmıyorsa zorlamayın diyor.
Bu kadar ödev, sınav, yarış çok fazla. Ben olsam değiştirirdim sınıfını ama dönem ortası oldu mümkün mü bilmiyorum. Ben hiç bir zaman bir çocuğun ödev için azarlanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bende öğretmenim lakin meslektaşımı sizin anlattıklarınıza bakarak tabii tek taraflı oluyor ama kınıyorum en başta o törende çocukları öyle üzmeye kimsenin hakkı yok kimi çocuk 2. Dnm okur ama en başarılı olur, eğitimde maddi değerli hediye vermek kullanmak hiç doğru değil bence çocuğunuzu harcatmayın Sınıfını okulu değiştirin

çocuklar için üzüldüm aşırı mükemmelliyetçi sanırım öğretmen.size uymuyorsa çocuğunda fikrini sorup sınıfını değiştirin 2.sınıfa geçince.30 kişinin okumayı söktüğü sınıfta 8 çocuğun okumaması normal mi?sakın yanlış anlamayın özel bir sebebi var mı diye soruyorum.ayrıca ödül sisteminde pahalı hediyelere ne gerek var bir şeker,sakız vs verse çocuklar yine mutlu olurdu.orta okul ve lisede başarı belgesi gibi onur belgesi verilirdi bizim sınıfta takdire ek olarak ve bu herkese verilmezdi.hem bütün dersleri 5 olana hemde davranışları düzgün olana verilirdi.başarılı çocuklarla başarısızlar arasında bir farkın olması adil gibi geliyor ama bunun 1.sınıfta olması saçmalık.

Öğretmen fazla baskıcı olabilir de, bir anne evladına, nasıl döve döve, kusa kusa yada ağlata ağlata ödev yaptırır..
Ben asıl burda şoka girdim.
Öğretmende ister oyuncak alsın, ister belge versin..
Bosverin.
Siz çocuğunuza onları deneme amaçlı yaptığını, strese girmemesi gerektiğini söyleyin.
Herşeyi bu kadar ciddiye almayin, saha oyun çocuğu yahu
Ben olsam sanırım psikolojik hakaret içeren şiddet ve tabi ki fiziksel şiddet olmadığı sürece almazdım okuldan.
Birazda içinde bulunduğu şartlarda yaşamayı ogrensinler diye düşünüyorum.
Ve evet maalesef her yerde, başarı odullendilirilir, basarisizsa bir şekilde kenarda köşede kalabilir..
Yavrunuzun da yapacağı şey çalışıp, kendini göstermek.
Herkes tabi ki aynı öğrenme kapasitesinde değildir, kimi 3 günde öğrenir, kimi 3 ayda.
Bu da normaldir.
Siz çocuğunuza bunu anlatın, elbet öğreneceksin, seninki de biraz geç oluversin, bizim için önemli değil deyin.
Yapabildiğini yapsın, gerisini bosverin...

İnanın hayatta herkes onların psikolojisine uygun, bu kadar nazik davtanmayacak, o yüzden biraz da bırakın kırılgan buyumesinler.
Tabi ki abartılı bir durum yoksa..

Alin o siniftan..
Bu yasta ne gerek var ki boyle sacmaliklara

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…