Bir mevzu

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
Merhaba hanimlar.. Ne zamandir icimde buyuyen ama bir turlu sonuca ulastiramadigim, kendime yediremedigim bir konu var.. En iyisi hemen anlatmaya girismek.. Dedemlerden kalma bir ev var, yaylaya da yakin ve site icinde.. Sitenin havuzu falan da var, ama oyle luks bir site degil, her turlu insan da var.. Biz kucuklukten beri oradaydik dedemlerle, sonra dedem falan vefat edince de bize kaldi zaten.. Yakin zamanda yine oraya gidecegim icin sinirlerim zipliyor.. Aslinda cok seviyorum, ama.. Simdi soyle bir sey var, sitede cok cahil insanlar da var.. Hadi onlari gectim, asil mevzu onlar degil.. En onemlisi de, yan apartmanimizda oturan kalabalik ve belali bir aile var (lafta degil, gercekten belalilar, hani serseri, kavgadan kavgaya kosan tipler gibi, her turlu pis yol var) Ayni zamanda da asiri cahiller tabi ve sinirlenince onune gelene kufrediyorlar.. Bu ailenin ozellikle annesi, sitede cok utanarak yaziyorum kavga ettigi herkese oro.. gibi kufurler kullanan birisi.. Sitede birkac kisiye fiziksel siddet de uyguladilar, yollarini kesip korkuttular.. Dogru durust kimse de korkusundan sikayetci olamiyor, bir kisi zamaninda sikayetci oldu sanirim, ama bir sey cikmadi.. Yani maalesef bu topraklarda adalet pek olmadigi icin, bir sey cikmiyor.. Zaten soyle de bir sey var, sikayetci olundugunda da o aile bela olur korkusundan kimse sahit mahit olmuyor.. Bu nedenle sikayet edilse bile gumburtuye gitmis oluyor.. Neyse bu ailenin zihniyeti de igrenc, kizlarini ogullarina ezdirip ogullarinin metresi olmasiyla nerdeyse ovunen bir aile diyeyim siz anlayin.. Benim ailem basindan beri hic muhattap olmadi onlarla, hicbir zaman komsuluk yapmadik zihniyetlerinden oturu.. Ama annem ciddi anlamda o aileden cekiniyor.. Simdi asil sorun mesela su, ben yakin zamanda oraya gidecegim ve annem orada flortumle oralarda gorunursem beni silecegini falan soyluyor.. O kadin gorurse oralarda bagirir ve bire bin katip iftira da atip rezil eder diyor (gercekten zihniyeti berbat oldugu icin onceden kac kisiye de yapmis biri) Ben de diyorum ki karsiligini veremiyor musun diyorum.. Biz bankaci ailesiyiz, onun gibi cahille kavga edip de iyice rezil mi olalim diyor.. Hem basimiza bela mi olsunlar, kimse de korkudan destek cikmiyor diyor.. Hem ben kavga edersem o ailenin yalakalari sahit bulur, bu sefer benim basim belaya girer diyor.. Bizim sitedekilerde is yok zaten diyor (Zamaninda oro.. dedigi kadinlar, o kufurlere ragmen tekrar o aileyle baristi mesela) Sikayetci oluruz diyorum, bir sey cikiyor mu diyor.. Dava ac diyorum, milyarlar gerekiyor, onlar icin neden o yollara gireyim diyor.. Peki bunun cozumu elin cahilinden cekinerek yasamak mi gercekten? Mesela zamaninda beni bu kadin yuzunden annem cok ezdi, gercekten gururuma dokunuyor artik ciddi manada.. Ozellikle gecmiste bu kadin yuzunden surekli annem tarafindan baskilanmam artik surekli aklima gelip beni ciddi manada mahvediyor.. Ayrica biraz da benim ailem sakin maalesef, mesela bir tane daha komsu var ve onun kizi gayet rahat yasiyor, o aile de goruyor mesela anneme diyorum ki bak onlar cekiniyor mu diyorum, onun ailesinin cevresi hukukcu dolu, onlari guclu buluyor, onlara yapamaz tabi diyor.. Koskoca insanim, ayrica ailemin arkamda olmamasi beni kahrediyor.. Ama benim ciddi anlamda sinirlerim mahvoluyor artik.. Sinirden daha yazamiyorum, siz anlamissinizdir.. Gercekten fikir verin, ciddi anlamda berbatim..

3 kuruşluk kadının lafından cekinip sana baskı yapılıyorsa ; elin kadınından ziyade ailene kız derim.
Onun yüzünden baskilandim diyorsun ya ; buna istinaden yazıyorum.

3 kuruşluk kadının lafından cekinip sana baskı yapılıyorsa ; elin kadınından ziyade ailene kız derim.
Onun yüzünden baskilandim diyorsun ya ; buna istinaden yazıyorum.
Cok haklisiniz ama belali bir aile diye deyip duruyor.. Ne yapacaklari belli degil diyor..

Nasıl yani anlamadım, sizin flörtünüz olması durumunda durduk yerde sataşip olay mi çıkartacak kadın! Bunu yapmasındaki amaç ne? Yani takılmayın ne derse desin diyeceğim de annenizin üzülüp yıpranması da kötü, sakin bir tabiatı olduğundan bu tarz insanlarla polemiğe girmekten çekiniyor, bu da yapı meselesi

Iste anlattim ya, kadin ve ailesi cok cahil ve kavgaci.. Ozellikle de onlarla konusmayanlara yapiyor.. Mesela yillar once bir komsumuzun kizlarini sevgilileriyle gormus ve her yerde bas bas bagirip x in kizlari neler neler yapiyor haberiniz var mi deyip (cogu da abartiymis, ki zaten olmasa da ona ne) kizlara kufurler etti.. Etrafinizda hic boyle insan tanimadiysaniz, demek istedigimi anlayamazsiniz maalesef.. Cok cahil ve belali akrep gibi insanlar..

Cok haklisiniz ama belali bir aile diye deyip duruyor.. Ne yapacaklari belli degil diyor..
Bacım,olayı ben sana ozetliyeyim.
Sevgilini alıp havuzlu evde zaman gecirmek istiyorsun belli ki.
Annen de yıllarca bu cirkeflerle muhatap olmayıp hep mesafesini korumuş.
Yani sırf senin simarikligin yüzünden bunca zaman duruşunu ve adabini korumuş bir kadın, neden şimdi onlarla yüz göz olsun.
"Bana izin çıkmadı,sevgilimle havuzlu eve gidemedigim için gerildim,annemle bu insanları kavga ettirmek istiyorum" kaprisi değil mi bu.
O insanların yaptığını doğru bulmuyorum ancak senin verdiğin tepki de çok çocukça.

Tamam da mesela annem bana bazen diyor ki sen kocaman oldun artik, mimar cikiyorsun diyor.. Madem oyle, bana cocuk gibi bu tarz muameleleri normal mi sizce? Tamam annemi de anliyorum ama burasi dag basi mi? O zaman her turlu hakareti yapsin herkes.. Yorumunuz icin tesekkurler..

Ablam,simdi kimin ne zaman vadesinin yeteceğini Allah bilir.
Ancak Allah ömür versin,Allah gecinden versin Annen vefat edip ev sana kaldığında ; istediğini yaparsın.
Arzu edersen kavga edersen,arzu edersen ailen gibi mesafeni korumaya devam edersin.
Ailenin çatısı altında yaşıyorsan bu tavırları normal.
Ailenin çatısı altında yaşamasan bile normal.
Evli barkli,çoluğu çocuğu olan bir sürü kadın vardır burda.
Annesinin evine gittiğinde yine o kadinin çocuklari olur bu saydıklarım.
Yaş almak,evlenmek,calismak annenin evladına olan tutumunu değiştirmez ki.
Hiçbir anne,evladinin belayla haşır neşir olmasini istemez.Yasi kaç olursa olsun,medeni hali ne olursa olsun.
Bu koruma icgudusudur zaten.
Anne olduğunda anlarsın.

Bu evin olduğu yerde flörtünle görüşmemeni istemiş, laf söz olmasın diye. Tepkisi bana yersiz gelmedi. Bu ülkede çoğu annenin isteği bu olur zaten. Yani annen yılın her günü flörtünle dolaşmamanı ister kızarsın anlarım ama bu tepkin yersiz olmuş.

Koskoca insan olmakla, ailenin arkasında olmamasıyla alakalı bir şey değil. Annen bir ricada bulunmuş. Böyle sinirle abartılacak bir şey yok. Annen sevgililerini anlatabileceğin bir paylaşım alanı bile bırakmış aranızda, bu çoğu aile için lüks bir şey. Annen senin dedikodu malzemesi olmanı istemiyor.

Bu kadar kafayı takılacak, uzun süre düşünülecek bir şey değil bu konu. Annen haklı.

Bi şey sorucam siz daha önce bu olayla ilgili konu açmış mıydınız? Çok tanıdık geldi de konu.

Ailenin başını bu şerli insanlarla belaya sokma...

Annenize katlyrm rabbim uzak etsin ama bir komşumuzun böyle bir olayı vardı komşusu belası pislik bir aile. Bunlwr çok güzel bir aile akşam ailecek vakit geçiriyorlar kendi evlerinde neseliler yaz mevsimi. Bu pislik aile bunlara bağırıyor sessiz olun vs diye ogluda sinirlenyr aralarında laf dalaşı oluyor ve diğer gün olanı skistirirp öldürüyor komsumuz ordan taşınmıştı bizim oraya bu olay ile birlikte oğlunu kaybetmişti annenizi anlyrm inanın bazı insanlar belalı bulasmamak lazım

Hem belalı tipler olduğunu söyleyip hem neden ailenizi kavgaya zorluyorsunuz ben anlamadım. Size bir şey yaparlarsa ne olacak.
Yanlis anlasilmasin ben kavga etsin asla demem zaten, niye bile bile basimizi belaya sokmak isteyeyim ki.. Sadece diyorum ki onlar ne laf soylerlerse soylesinler, ortalikta ne kadar bagirirlarsa bagirsinlar hic takmayalim sonucta cahilin lafi bizi etkilememeli diyorum (kufur ediyorlar gerci) veya cok rahatsiz olursak gidip sikayet edelim diyorum (bunda da kimse sahit olmuyor deniyor) Peki ama niye hep onlara gore hareket edelim ki veya sirf o tipte pislikler var diye niye dedemin yadigari olan evi satalim ki diyorum.. Yoksa siz cok haklisiniz, sadece dunyanin boyle eskiyalara kalmasini kabullenemiyorum.. Her turlu seyi yapip yanlarina kar mi kalsinlar, kabullenemiyorum..

Şimdi siz flörtünüzle rahat takılabilmeniz için bilmem kaç yaşındaki annenizin belalı tiplere kafa tutmasını gerekirse hakaret çekip, yolunun kesilmesini istiyorsunuz anladığım kadarıyla? Kendiniz olsanız takmayın kim ne derse gerekirse tersleyin diyeceğim de annenizi böyle insanlara bulaştırmaya çalışmanız doğru mu gerçekten?

Yaşınız kaç? Anne babanız Süpermen değil böyle kötüleri dünyadan silecek, adaleti getirecek değiller. Mafya tarzı aile ise bulaşmayın. Hiç muhatap olmayın. Göz göze gelmeyin. Zor değil yani. Siz bu kadar hengamenin içine kendi huzurunuz için zaten flörtü götürmemeniz gerekiyor. Yok ezdiler beni yok annem böyle davrandı falan.

Bu nasıl bir mantık? Anneniz sizin sevgilinizle rahat görüşebilsin diye kafa tutsun kendini perişan etsin.

Şımarıklık bu. Büyüyün azıcık.

Anne babanızın da kıymetini bilin, her zaman orada olmayacaklar. Gereksiz şeylerle de kendini çevrenizi yormayın üzmeyin. Dikene dolanma çalıya dolan denilmiş.

itle aynı çuvala girilmez.
ne münasebet niye annemi saçma sapan tipler için üzeyim.
ayrıca annenizi çok mantıklı buldum.

Çekinerek kendi evinize gideceksiniz. Aileniz gitse belki aklınız kalacak bir tartışma oldu mu vs. diye adamlarla da ugrasilmiyor e gidecekleri de yok belli ki. Mülkü satmaya ailenizi ikna edip mutlu mesut olunabilecek bir yer bakın.
Bazı insanlar böyledir bir hane bir mahalleyi mahveder. Ugrasilmaz.

Madem kocaman oldunuz mimar çıkıyorsunuz, size gelen lafın kavgasını da siz yapın. Annenizi kavgaya sürmek niye?

Anneniz sizi baskılamıyor korumaya çalışıyor. Günümüzde öyle psikopatlar var ki laf atan en ufak lafa bıçak atıp silah çeker oldu..

Gitmeyin sevgili ile ne olacak çok mu şart?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…