- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.305
- 35
-
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
Baban ayıp etmiş eşin haklı yani bozulmakta ama büyütmeyin :)8 bin falan cnm. Ama dedigim gbi para sorunumuz yok suan rahatca tup bebegi yaptirabiliyoruz.. esiminde bozuldugu konu babamin kredi cektirmemesi ,ben vericem deyip tup bebegi erteletmesi
Ben, hiç aşılama yaptırmadım. Benden istemediler. 6 yıllık evliyiz, 4 yıl klomenle falan tedavi gördüm. Hiçbir sebebi yok denildi ama olmadığı için, tüp bebeğe başvurduk. Bizden sigorta dökümü istediler ve hemen tedaviye başlandı. Hiç beklemedik.Rapor icin 1 asilama daha yaptirmamiz gerekiyormus ayrica da raporlu fiyati 4bin ozelden mesaj atabilitmisiniz nasil yaptirdiniz
Haklısın canım bende sehır dısında yaptırdım inan yattığın yediğin attığın adım para malesef ki sehır dısı cok külfetli... Dusundugunden Bı kac bin lira fazla olmalı yanındaCnm benim tup bebek param zaten hazir.. sehir disinda yaptiracagim icin arti bir para bizi rahatlatir hani sikinti cekmeyiz diye dusundum. ZTen babama da baba soyledigin parayi degilde daha asagisini ver biz parayi hallettik dicektim oyle seyler soylediki bisey diyemedim. Birde diyorki ocakta ne olacagi belli olmaz bilemem veririm biseyler... sanki gitmisimde para istemisim gbi.
Vallahi cok iyi fiyat. Ben tup bebegi 6500 TL ılac lar raporluydu sukur 1000 TL kalan embrıyoları dondurma işlemi 1000 TLTup bebek + masraflar ( sehir disinda yaptiracagim) = 8bin tl ye mal oluyor...
Iyi arastirdim muayeneye de gittim hersey iyi moralim disinda
Tüp bebek olayıda ticarete döndü artık. Hastaneni, hekimini ve labaratuarını iyi araştır bu işte aslında en önemli şey labaratuvar. Tedaviye başlamadan önce takviyelere başlayabilirsin ben arı sütü ve quenzim q10 kullanmıştım. Toplanan 8 yumurtamın 8 i de döllenmişti. Bizdeki sorun benim çikolata kislerim ve onların sebep olduğu yapışıklıklar. İlki taze transfer kimyasal oldu 2. Si dondurulmuş oldu. Çok şükür 9 haftalık olduk. Aslında tüp bebek ilaçları pahalı. 2 bin civarıda ilaçlar tutuyor. O yüzden rapor işine yarayabilirdi. Bu süreçte kafan rahat olmalı babanada canını sıkma önünde heyecanlı bi süreç var ve ne kadar az kişi bilirse inan kafan o kadar rahat olur. İnsanlarımız çok meraklı her anı sorgularlar sonuç aldıktan sonra söylersin ben öyle yaptım. Hayırlı haberleriniz alırız inşallah.Canim rapor icin 1 asilama daha yaptirmam gerekiyor bulundugum sehirde sadece ozeller yapiyor fiyati 1 milyari buluyor. Zaten tup bebekte farkta 1 milyar. Yani raporlu 4 bin... raporsuz 5bin... o yuzden raporsuza karar verdik. Sizede hayirli olsun ozel olmassa sorununuz varmiydi bizimki sebepsiz deniliyot ama doktor esimden suphelendi sayi iyi evet ama kalite kotu ki dollenme olmuyor dedi
Ben 15 binde hesap yapmayı bırakmıştımVallahi cok iyi fiyat. Ben tup bebegi 6500 TL ılac lar raporluydu sukur 1000 TL kalan embrıyoları dondurma işlemi 1000 TL
3000 tk de otel yemek benzin parası gitti. İşe baslamazsan ne kadar gittigi bilinmiyor allah bu yolda ugrasanlrun yardımcısı olsun
1 hafta sonra gidiyorum tedaviye baslicam bu saatten sonra kredi cekemem kaldi ki babam para vermesede ben tup bebek yaptirabiliyorm. Zaten babam para vermedi nasil tup bebek yaptiricam diye konu acmadim.
Sadece babamin tup bebekle ilgili dusunceleri yan cizmesi ve ne gerek var masrafa demesi zoruma gitti.
Vermesin bu benim icin problem degil kizim param yok veremem deseydi anlardim ama o kirmayi tercih etti.
Kesinlikle oyle sonu hayırlı olsun yoksa butün hayallerin emeğin çöpe gidiyor sil bastan başlıyorsun allah'ım mahrum etmesin bizede hayırlı evlat versin inşallahBen 15 binde hesap yapmayı bırakmıştımmaalesef dedikleri gibi olmuyor için içine genetik testler rahim filimleri histeroskopilerde girebiliyor. Gerçi sonu hayırlı olsunda para bir şekilde yerine konulur
Her anlamda Allah yardımcınız olsun, zor cidden.Ne demek :) tabi göz korkutmak gibi olmasın. Muhakkak daha uygun fiyatı olan yerler vardır. Ben daha önce pek çok tanıdığım memnun olduğu için, meşhur bir merkeze gidiyorum. Ama ucuz uygulamalar değil. Devlette çok daha uygun tabi ki, ama orda da bu kadar hızlı değil işlemler, ya da kriterleri var. Mesela devlet bana tüp bebek yapmıyor, şartlarına uymuyorum. Çokça sabır ve bolca para gerektiriyor bu süreç :)
Iyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...
Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..
Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi
Edit. Esim eve gelince babandaki parayla babamdaki parayi alip hesaba yatiralim kafamiz rahat olsun istedigimiz zaman baslayalim ddi. Bende canim babam dogal yolla olsun yasiniz kucuk daha dedi dedim...
Esimde pinkkk ben sana dedimmmm baban yzunden ertelemeyelim baban parayi ayarlayamaz bosuna ertelemis oluruz dedim needen beni dinlemiyorsun diye cikişti. Bende verecek cnm kim vermicek ddi flan dedim. Cok bozuldu istemiyorum ben ondan birsey belliydi boyle olacagi onun yuzunden 2 ay gec kaldik dedi. Bende adam kotu birsey demediki uzulmemizi istemiyor , tabiki de destek cikicak babam sozunun arkasinda durur , ayarlayabilirse bizden mi sakinacak parayi durumu olmassa o ayri ddm. Tamam pink istemiyoruz vazgectik deriz dedi.
Bende susstum tam tahmin ettigim gbi oldu..
Esim bana ertelemeyelim babani bosver biz kredi cekelim bak sonra elimizde patlicak dedi. Ben babam yapmaz oyle sey agzindan birkere cikar laf dedim. Israrla da soyledi bu ay yaptiralim 2 ay sonraya erteleme diye cok mahcup oldum. Yarin babamgile gidecez kesin babam bana soylediklerini esime de aynen soyler utanmasi yok onun kayinbaba ya esimde yazik ne derse tamam diyor. Of baba beni cok mahcup ettin yaa...! Keske hic konuyu acmasaydim sana..! Babaniza bile guvenmeyin diye boşa dememişler...
Allahım isteyen herkese versin , hepinize çok üzüldüm. Şu mübarek günde rabbim sesinizi , duanızı duysun inşallahEvet, tabi ki hakaret anlamında yazmamışsınız. Ama Eleştiriniz yersiz olmuş. bunlar hassas zamanlar. Konu sahibi, ailesinin üstüne yıkmamış, aile önce kredi çekmeyin, biz veririz demiş, sonra vermemiş. Gayet haklı kırılmakta ama anne baba elbette bir şekilde telafi edilecek bu durumda.
Evlendikten sonra hayatımızdan biz sorumluyuz demenizi de anlıyorum. Çünkü ben bunu yaşıyorum zaten. Eşimle birbirimize sımsıkı tutunup ikimiz olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ailem hiç destek olmayacağı için, açmıyorum bile mevzusunu. Ki açıkça istesem verirler, daha yeni kardeşime 800 binlik ev aldılar. Ama minnet ederler. 5-10 bin için ömür boyu minnet yükü çekerim.
O yüzden kendimiz bir yapıp bekliyoruz birikene kadar. Tekrar yapıyoruz. Ve benim zamanım sınırlı aslında. 5-10 sene bekleyemem.teşhisim Erken menapoz, 31 yaşındayım, her geçen zaman benim aleyhime. Belki 5 yıl sonra toplayacak yumurtam bile kalmayacak. O yüzden zamanı ve parayı iyi kullanmalıyım.
Şimdi bu durumda ailem bana destek olmalıydı. İşin gerçeği Budur. Olmadılar, hiç suçlamam ben, verin, ya da vermediniz demem ama içimde bir şeyler kopuyor mu, kopuyor işte.
Yine de konu sahibinin ailesi çok da kötü bir durumda değil. Pink butterfly, yerinizde olsam, eşime yansıtmam. Babam denkleştirememiş derim. Sonuçta iyi bir niyette bulunmuşlar başta ve manevi olarak destek olacaklardır. Yalnızca bir hesapsızlık yapmış babanız. Olabilir öyle hatalar. Bunu içinizde çok büyütmeyin. Siz biraz üzülüp unutacaksınız ama eşiniz ve ailesi unutmaz ve ummadığınız yerde önünüze çıkarırlar.
Cok tesekkur ederim allah nasip eder sizzede insallah. Sadce buraya yazdigim degil bircok laf etti ben sastim kaldim resmeb yaptirmayin beni de 2binden etmeyin dedi. Evet kimseden bisey istemez ve beklemez kendi cabamla da yapardim ama bazen imkanlar el vermiyor
Hayirli olsun :) basta bizde kredi cekelim dedik. Birikmişe dokunmak istemedim hastalik var allah korusun yok ben size destek cikarim kredi cekmeyin cok odeme yaparsiniz gerek yok blmem kac ay bide faiz odiceksiniz dedi vazgecirdi yoksa simdiye kadar yaptirmistik biz.. birde bazi yorum yapanlar tup bebek parasini cok rahat buluyor olabilirler kendiniz yaptirin falan diye ama biz cok sukur iyi geciniyoruz.. ama kalkip 6 bin + masraflar tup bebek parasini cikarip koyamam.
+1Bence ne olursa olsun eşinin ağzına laf verme olduğu gibi anlatma yani, gerekirse kendin vazgeçmişsin gibi anlat başka bi açıklama bul bence canım sonrasında diline dolar burnundan getirir eşin
Bence bosuna takiliyosun bak biz 8 sene calistk hem benim hem esimin ailesine destek olduk iki tarafinda maddi durumunu borclarini bitirdik cocuk olmadi bizim tup bebek icin yardim istedik iki taraft sirtini dondu bes kurus yardim etmedi esim kredi ustune kredi cekti sonuc girtlga kadar borc ekmegi zor aliyoruz emziriyorum ama gel gor ne bulursam onu yiyorum ama yavrum dunyalara deger ona harciyoruz o guldukce doyuyoruz o guldukce mutlu oluyoruz bosverin tedaviye baslayin kimseye minnet etmeyin derimIyi aksamlar kizlar 4 senelik evliyiz 4 senedir cocugumuz olmuyor gerekli tedavileri yaptirip tup bebege karar verdik.
Neyse kredi cekecektik. Karar verdikten sonra ailelerimizle konustuk benim babam kredi cekmeyin ben veririm size dedi. Oyle deyince esimin ailesiylede konustuk... iki ailede bize gerekli destegi saglayacaklarini soylediler.
Ocak ayinda yaptiracagimizi annemle , babama haberini yolladim ki kendini ayarlasin zorda kalmasin diye. Ayni sekilde kayinbabamada.. hersey guzel giderken parayi tamamlamis ocagi beklerken bgun babama sordum ne zaman vericeksin parayi diye bana ben o ay icin tamam demistim ocakta da biseyler ayarlayabilirsem ayarlarim.. hem niye tup bebek yapiyosunuz normal yolla deneyin zTen sorun yokmus ne masraf cikariyosunuz dedi şok oldum hic beklemiyordum ayni zamanda esimde babasiyla konustu kayinbabam size feda olsun ne zaman istiyosaniz vereyim demis...
Parasinda degilim vermesin ama esime karsi cok mahcup oldum cunku babanin verecegini sanmiyorum dedi bende hayir sacmalama tabiki de vericek babam o benim dedim. Şimdi ne yapacagim esime nasil soylerim hicbirsey soylemesemde ocagimi beklesem. En kotusu de babam bana bunu nasil yapar aklim almiyor..
Edit. Birikmis paramiz yetmedigi icin kredi cekicektik babam veririm deyince vazgectik kayinbabamdanda destek istedik... yani tedavi masraflarinin bir kismini sadece onlar vericeklerdi
Edit. Esim eve gelince babandaki parayla babamdaki parayi alip hesaba yatiralim kafamiz rahat olsun istedigimiz zaman baslayalim ddi. Bende canim babam dogal yolla olsun yasiniz kucuk daha dedi dedim...
Esimde pinkkk ben sana dedimmmm baban yzunden ertelemeyelim baban parayi ayarlayamaz bosuna ertelemis oluruz dedim needen beni dinlemiyorsun diye cikişti. Bende verecek cnm kim vermicek ddi flan dedim. Cok bozuldu istemiyorum ben ondan birsey belliydi boyle olacagi onun yuzunden 2 ay gec kaldik dedi. Bende adam kotu birsey demediki uzulmemizi istemiyor , tabiki de destek cikicak babam sozunun arkasinda durur , ayarlayabilirse bizden mi sakinacak parayi durumu olmassa o ayri ddm. Tamam pink istemiyoruz vazgectik deriz dedi.
Bende susstum tam tahmin ettigim gbi oldu..
Esim bana ertelemeyelim babani bosver biz kredi cekelim bak sonra elimizde patlicak dedi. Ben babam yapmaz oyle sey agzindan birkere cikar laf dedim. Israrla da soyledi bu ay yaptiralim 2 ay sonraya erteleme diye cok mahcup oldum. Yarin babamgile gidecez kesin babam bana soylediklerini esime de aynen soyler utanmasi yok onun kayinbaba ya esimde yazik ne derse tamam diyor. Of baba beni cok mahcup ettin yaa...! Keske hic konuyu acmasaydim sana..! Babaniza bile guvenmeyin diye boşa dememişler...
Baban ayıp etmiş eşin haklı yani bozulmakta ama büyütmeyin :)
Sonuçta kp arkanda baksana .
Devlette mi 8 bin fiyatı ?
Ben, hiç aşılama yaptırmadım. Benden istemediler. 6 yıllık evliyiz, 4 yıl klomenle falan tedavi gördüm. Hiçbir sebebi yok denildi ama olmadığı için, tüp bebeğe başvurduk. Bizden sigorta dökümü istediler ve hemen tedaviye başlandı. Hiç beklemedik.