- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.790
-
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
Haklısın canım bende sehır dısında yaptırdım inan yattığın yediğin attığın adım para malesef ki sehır dısı cok külfetli... Dusundugunden Bı kac bin lira fazla olmalı yanında
Vallahi cok iyi fiyat. Ben tup bebegi 6500 TL ılac lar raporluydu sukur 1000 TL kalan embrıyoları dondurma işlemi 1000 TL
3000 tk de otel yemek benzin parası gitti. İşe baslamazsan ne kadar gittigi bilinmiyor allah bu yolda ugrasanlrun yardımcısı olsun
Tüp bebek olayıda ticarete döndü artık. Hastaneni, hekimini ve labaratuarını iyi araştır bu işte aslında en önemli şey labaratuvar. Tedaviye başlamadan önce takviyelere başlayabilirsin ben arı sütü ve quenzim q10 kullanmıştım. Toplanan 8 yumurtamın 8 i de döllenmişti. Bizdeki sorun benim çikolata kislerim ve onların sebep olduğu yapışıklıklar. İlki taze transfer kimyasal oldu 2. Si dondurulmuş oldu. Çok şükür 9 haftalık olduk. Aslında tüp bebek ilaçları pahalı. 2 bin civarıda ilaçlar tutuyor. O yüzden rapor işine yarayabilirdi. Bu süreçte kafan rahat olmalı babanada canını sıkma önünde heyecanlı bi süreç var ve ne kadar az kişi bilirse inan kafan o kadar rahat olur. İnsanlarımız çok meraklı her anı sorgularlar sonuç aldıktan sonra söylersin ben öyle yaptım. Hayırlı haberleriniz alırız inşallah.
Rabbim her daim yanınızda yardımcınız olsun bana tedaviye başladığınız zaman özelden mesaj atın dua edeyim size olurmu? Bu dönemde herşeyden çok duaya ihtiyacı oluyor insanın
Ve benden size tavsiye ilk denemenizde tutmazsa sakın ümitsizliğekapılmayın sonuna kadar mücadele edin
En başta bana da kp acele ediyosunuz bekleyin vs dedi hep ama biz beklemedik iyiki de beklemedik çünki sorun büyükmüş içine girince anladık işin ciddiyetini yumurta sayım herşey çok iyi olduğu halde kalite kötü çıkıyodu ve tutunma olmuyordu bana birkaç doktor kıbrısa bile gitmemi söyledi uğraşma boşuna dedi başkasının yumurtasıyla dene
Kadınlık gururum yerlerdeydi eşim olsun çocuk olmak zorundamı dese de ben asla pes etmedim
Sanki suçu kendimde buluyordum kanser tedavisi gördüm ve bariz yumurtalarım etkilemişti
Hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşünmeye başladım 5.denemeden sonra ama Rabbim 2 yumurta ile verdi yavrumu bana
İsteyen,bu yolda mücadele eden herkese versin kurban olduğum Rabbim her daim duacınızım
Bence bosuna takiliyosun bak biz 8 sene calistk hem benim hem esimin ailesine destek olduk iki tarafinda maddi durumunu borclarini bitirdik cocuk olmadi bizim tup bebek icin yardim istedik iki taraft sirtini dondu bes kurus yardim etmedi esim kredi ustune kredi cekti sonuc girtlga kadar borc ekmegi zor aliyoruz emziriyorum ama gel gor ne bulursam onu yiyorum ama yavrum dunyalara deger ona harciyoruz o guldukce doyuyoruz o guldukce mutlu oluyoruz bosverin tedaviye baslayin kimseye minnet etmeyin derim
babanın haksız olduğunu biliyorsun ama eşine karşı korumuşsun yine de. haksızken haksızlığı kabul etmeyi bilmek lazım. biz nasıl kızıyırozu eşimiz aileci anneci babacı olduğunda. adam sizi yüzüstü bırakmş resmen dalga geçer gibi normal yolla deneyin demiş sen hala öyle demek istemedi diye koruyosun. haklısın ben seni dinlemeliydim de kapat konuyu..
daha önceki mesajda da belirtmiştim sizi en iyi ben ve benim gibi olan hastalar anlar bunlar zor yollar , başkaları aman tedavi gör ne olacak ne bekliyorsun halen diyenlere çok kolay geliyor ,2010 yılından bu yana herşeyi yaşadım her şeyi gördüm dökmediğim göz yaşı kalmadı.
Bütün bunlarda hep maddiyata dayanıyor bakmayın şimdi burada rahat yazdığıma eşimle her zaman aramız güllük güllüstanlık geçmedi çok yıprandık doktora görünüyorsun para ,tedavi sürecine geçiyorsun para, iğnelere başlıyorsun para, 2 güne bir yumurtalıkların durumu için kontrole gitmek için yollara düşüyorsun para, yumurta toplamı işlemi için hastaneye yatıyorsun dondurma işlemi için para, anlıcağın bu zorlukları kaseti nasıl başa sararsın hep öyle sararak tekrarladım. Rabbimin vermeye muradı var ise iki taşın arasından nasıl bitki çıkarıyor ise bize bir can nasip eder. Kulum boşuna uğraşma ne kadar tedavi görürsen gör senin nasibin kapalı diyor ise Rabbim yine hayırlısını nasip etsin. Kendimi böyle teselli ediyorum. Bu bir sınav ya sabır edeceğiz ne olursa olsun olumlu ve olumsuz bu sınava sabır gösterip sınavımızı geçeceğiz. Ya da Rabbim asi kullarından olmayı bizleri korusun.
Kimseden fayda yok en yakının ailen bile olsa bunu unutmayın. Yeri geliyor canım dediğin insanlar canınızı çıkartacak iş yapıyorlar size sizden başka dost yok, insanlar açık aramak dedikodu yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Tekrarlıyorum aile iç durumunuzu bilemem ama babanızın tavrını ve davranışını hiç tasvip etmiyorum.
ayrıca eşinize bol bol mesir macunu ve keçi boynuzu yedirin inanın faydasını görecektir. Ayrıca sigara alkolden uzak dursun kullanıyor ise bütün bunları illa çocuk için değil kendi sağlığın içinde uygulamalıdır. Mesir macunu ve keçi boynuzu bu kış gününde gribe iyi geliyor hemde öksürük olayını kesiyor. Sadece erkekde tüp bebek için değerini artırmıyor.
Ben eşime önceleri alır yedirmeye çalışırdım. Aman ne gerek var derdi. Bu ay yumurta toplamından önce almış eline kavanozu hergün abartısız düzenli sabah akşam mesir macunu ve keçiboynuzu yedi adam :),
Rabbim yardımıcınız olsun babanızla olan mevzunu kapatın boşverin gitsin. Babana biz hallettik diye söyleyin fırsat vermeyin . Kayınpederinizden de Allah razı olsun maşallah diyeyim. Gönlünüzü ferah tutun...Dua ile Allaha emanet olun
Teşekkür ederim. Darısı başına inşallah. Tedaviye başladıktan sonra o kadar çok şey çıkıyorki evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef. Araya bir sürü şey girebiliyor. Eğer kararın bu yöndeyse ve doktorundan eminsen başla bence. Umarım ilk denemede pozitifi alırsın.Hayirli olsun canim cok sevindim adina iste pozitifi gorunce hersey cozuluyor kendiliginden hic skinti yasamamis gbi oluyorsun benimde dusuncem acaba erteleyip biraz daha mi birikim yapsam oldu.. ama blmiyorum cok kararsiz kaldm...
Bende ilaclara baslamadan bal corekotu tarcinmi baslayim diyordum ?
bir kere ailenizden para istemeniz baslı basınca hata... sizin ozel durumlarınızla ilgili sey için neden para versınler bu ay veremem deyıncede soka ugruyorsunuz. birde normal yolla yapın gıbısınde ayıplı bir lafa maruz kalmıssınız babanız tarafından bence ıkı aıledende almayın para ılla alacaksanızda kulagınızı gozunuzu kapayın gormeyın duymayın...
anladım sizin ailede oyle bızım aılede degıl kımse kımseye bırsey vermez kendılıgınden ondan bana tuhaf geldı fıkrımı soyledım allah tez vakıtte kalbınızdekını nasip etsınKonuyu tam anlamamis olma ihtimaliniz yuksek. Biz kimseden para istemedik. Ayrica istesemde vermek zorundalar ailemiz onlar bizim.
Bizim aile de surec boyle isliyor. Bi ara babam sıkıştıginda kendi babasindan para aldi kayinbabam sıkışınca kendi annesinden alir. Cunku biz boyle gorduk. Ayrica zamaninda babam da annemin babasindan cok destek gormuş...
Tabi kide destek olacaklar yani aileden para istemek ayipmi ki kaldiki ben istemedim yapamam da boyle bisey kendi teklif etti
anladım sizin ailede oyle bızım aılede degıl kımse kımseye bırsey vermez kendılıgınden ondan bana tuhaf geldı fıkrımı soyledım allah tez vakıtte kalbınızdekını nasip etsın
Keske cok fakir olsalar da hala yardim etsem ben onlara ama iki tarafta cok zengin kacar tane evleri kiracilari gelirleri cok cok iyi allah daha cok verdin ama keske zamaninda biriktirseymisiz diyoruz herneyse allah aileninde hayirlisini versin herzaman evlat hayirsiz olmuyo malesef gulyuzlu pamugumla mutlu oluyoruz rabbim isteyen gecelerce aylar yillarca yavru icin aglayan tum kardeslerime hayirlisiyla kimseye muhtac etm3den nasip etsin insallahHadi ya cok uzuldum adiniza inanin ne diyecegimi bilmiyorum evet boyle insanlat var bende simdi yavas yavas cektim elimi ayagimi. Gorseniz esim 1 dediklerini iki etmez ne isterlerse yapar bulur getirir. Ciddi anlamda cok seviyor ailemi. Ama bu aralar babam biraz degisti anlam veremiyorum...
Allah islah etsin aile olacaklar birde
Keske cok fakir olsalar da hala yardim etsem ben onlara ama iki tarafta cok zengin kacar tane evleri kiracilari gelirleri cok cok iyi allah daha cok verdin ama keske zamaninda biriktirseymisiz diyoruz herneyse allah aileninde hayirlisini versin herzaman evlat hayirsiz olmuyo malesef gulyuzlu pamugumla mutlu oluyoruz rabbim isteyen gecelerce aylar yillarca yavru icin aglayan tum kardeslerime hayirlisiyla kimseye muhtac etm3den nasip etsin insallah
Allah razi olsun doktotum okadar yardimci olduki gereksiz ilac aldirmadi benim ilaclarim sadece750 lira tuttu ve ilk denemede oldu ailwmden daha cok destek oldu allah bin kez razi olsun doktorumdanInsallah amin canim bende suan bu konuyu acinca insanlarin neden senelerce tup bebek yaptiramadigini anlamiş oldum cunku cok pahali bir işlem. Allah yaptirmak isteyip yaptiramayan herkesin yardimcisi olsun diyorum. Evet bazilarinizin durumu iyi ama bazilarinin da ne zorlukla buldugunu ne zorluklar cektigini bu konuda da gormus oldum... allah onlarin yardimcisi olsun...
Olacak arkadasim allahin izniyle olacak sen gece gunduz duani et mucizen oluncada unutma dua et olurmu aurekliKeşke bir mucize olsa... allahım duy sesimizi
B
Allah razi olsun doktotum okadar yardimci olduki gereksiz ilac aldirmadi benim ilaclarim sadece750 lira tuttu ve ilk denemede oldu ailwmden daha cok destek oldu allah bin kez razi olsun doktorumdan
Emsey hastanesi kurtkoyde hayir raporlu degildi ama maddi olarak endusuk orasi ama ayni zamanda ben sadece oraya guvendim stres olmazmi yani etraftan vardi cocuk niye olmuyo diyen 3 eltim vardi ucude ayri yerden cildirtilar ama doktorum anne abla arkadas gibiydi onu hic unutamam anneler gununde anneme degil ona gidicem o derece yaniNerde yaptirdin canim raporlumuydu peki. Ben rapor cikaramayacagim 2 kez asilama istiyorlar. Sizin sorununuz varmiydi?
Cok stresli bir surecmi ?
Emsey hastanesi kurtkoyde hayir raporlu degildi ama maddi olarak endusuk orasi ama ayni zamanda ben sadece oraya guvendim stres olmazmi yani etraftan vardi cocuk niye olmuyo diyen 3 eltim vardi ucude ayri yerden cildirtilar ama doktorum anne abla arkadas gibiydi onu hic unutamam anneler gununde anneme degil ona gidicem o derece yani