Bir kücük tüp bebek meselesi

Babanızın söyleyiş tarzı çok üzücü olmuş.
Eşinize bunu anlatmayın.
Babam ayarlayamamış,çok mahçup oldu, kapatalım bu konuyu deyin geçin.
Böyle masum yalanlar lazım oluyor bazen,mecbur.

Keşke kimseye söylemeseydiniz.Kendi kendinize kredinizi çekip,ödeyip tedavinizi olsaydınız.Bu eşinizle aranızda sır gibi kalsaydı,o bunu dedi, bu şunu yapmadı gibi şeylere kafa yormazdınız ne güzel.

Vee inşallah yüce Allah sizi beklediğinize erdirsin,tez vakitte..amin.

Cok tesekkur ederim sagolun bende pisman oldm ama geri donduremiyorum

Ne bicim konusuyorsunuz siz ? Uslubunuz tam mahalle agzi. Ben oyle bir sey demedim.ben oyle yetistim bunun icin para isterken cekinirdim konu sahibi ailesine kendinizi hazirlayin diyor.vermek zorundaymis gibi. Evlenince kendi hayatlarimizdan kendimiz sorumluyuz bir atamadi bazilari anne babalarin mecbur etmeyi uzerinden

Konuyu tam okuyamamissiniz sanirim... cunku biz konuyu actik kredi cekicez diye babam bu konulardan iyi anlar. O cekmeyin ben veririm dedi atlamadik bizde tamam ver diye tabiki... kendi cok israr etti bende heralde uzuluyorum diye destek olmaya calisiyo dedim.

Kendinizi ayarlayin derkende su sekildr odemelerinizi yapin sizi zorda birakmak istemiyorum demek istedim

Canım bende tüp bebekle bebek sahibi oldum, ilk çocuğu devlet karşılıyor biz bir kısmını ödedik ve üniversite hastanesinde yaptırdık çok şükür ilk denemede tuttu. Öyle güzel ilgileniyorlar ki sanki özel hastane gibiydi, siz özelde mi yaptıracaksınız ?

Canim iki asilama sarti var diger sartlara birebr uyuyoruz. Bulundugum sehirde sadece ozell hastaneler asilama yapiyor. O da bin tl zaten farki da bin tl

Canim artik olsun istiyorum ertelemek istemiyorm yani tutmasa da allahin vardir bi bildigi ama ben o son secenegimi kullanmak istiyorum olur olmaz evet yipratici surec ama ne yapayim doktor esimde problem olabilecegini soyledi. Sayi iyi ama kalitesiz ki dollenme olmamis 4 senedir dedi. Sende sorun gozukmuyor dedi. Tup bebegi denersem olmassa uzerimden buyuk bir yuk kalkacak. Pes edicem olursa olsun olmassa olmasin zamani gelmemis deyip derslerime yogunlasacagm. Evet uzulecem ama alisicam erteledikce daha kotu oluyorum nasip oldu karar verdik. Onceden karar bile veremiyorduk cunku cikis yolumuz yoktu. Ben yaptiracagimiz tup bebek merkezini 1 yildir ariyorum karar verememistim. 2 ayda hersey kendiliginden gelisti ama babam moralimi cok cok bozdu
Canım, bu süreç gerçekten sabır isteyen ve olgunlaştıran bir süreç. Pes etme, elbette her şeyin bir zamanı var. Allah inşallah birincide nasip eder ve senesi dolmadan bebişini alırsın kucağına. öyle çok duyuyorum. İnsan kendiliğinden denese bile daha uzun tutar yani:) pozitif yaklaş, pozitif olsun :KK66:

Ama olmazsa da, biraz üzülüp toparlıyorsun. Belki bir değil, bir kaç deneme, belki zaman içinde kendiliğinden olacak. Tam Beklemediğin anda.

Bunun için devamlı biriktirin bir kenarda.

Elhamdülillah biz hastalık gibi bir şeyle, dermansız bir dertle uğraşmıyoruz. Orda ekside olan bir şeyi düzeltmeye çalışıyorsun. Çok şükür eşimiz yanımızda, çok gelişmiş tedaviler var artık. Ben eksiyi düzeltmeye değil, güzel olan hayatıma bir artı daha katmaya çalışıyorum diye bakıyorum olaya. O yüzden her deneme, benim için bir artı, taki tutana kadar.

Kolay gelsin bu süreçte. Kafa rahatsa, tedavi süreci kolay. Ben gezmeye gider gibi yumurta toplama randevularıma gidiyorum, keyifli müzikler eşliğinde. İğnelerimi vururken de sevdiğim bir diziyi açıp izliyorum, bahane oluyor keyif yapmak için. kendimi şımart küçük küçük. Eşin ayaklarına masaj yapsın filan.

Ben bu süreçleri anlatırken, bir arkadaşım gülmüştü. Gülme bak, walla ciddi işler bunlar dedim :) e eğlenceli anlatıyorsun diyor, napim yana yakıla mı anlatayım? İnsanın bu işten etkilendiğini anlatmak için illa dövünüyor mu olması lazım?

Bir imtihanı yaşıyoruz ve nasibimizde ne varsa yaşayacağız. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

merhaba çok geçmiş olsun

tatlı dillilikle eşinize izah edin ocak ayı geldiğinde oldu yine babanız sert bir dille size açıklama yaptığında yine siz üzülürsünüz,,

sizi çok iyi anlıyorum bu yol uzun ve meşakatli bir yol sabır ve zaman istiyor ve maddi imkan istiyor. 10 yıllık evliliğimizi devirdik bu zamana getirdim benim için çok zor süreçlerdi ...ilk aşılama ve ilk tüp bebek denemelerimde yavrularıma kavuşmuştum. Acı bir şekilde ilk aşılamalı olan yavrumu 2010 yılında, 2011 yılı tüp bebek denemeli yavrumu 2012 yılı ocak ayında kaybettim. Sonra sayısız aşılamalar ve negatif sonuçlanan tüp bebek denemeleri kullanılan iğne ilaçlar Prof ve doçent doktorlara hastanelere verilen paralar ise yüzbin tl'yi bulmuştur. Biz bu süreçlerde ne ailemden ne eşimin ailesinden yardım istemedik. Yeniden başladık ocak ayındaki adet bitimimde transferim olacak yeniden Rabbim yardımcımız olsun

Sizde zaten öyle yapacakmışsınız babanız sizi heveslendirmiş ısrarları ile şimdi yolunuzu engellemiş okuduğum kadarı ile birde babanızın bir uslübu çok yanlış zaten doğal yolla hamile kalsan tüp bebeğe ne gerek duyarsın nede ailelere varana kadar duyurursun entresan bir karakteri var babanızın size maddiyatıda geçtim manevi yönden destek olması gerekirdi.

Allah yolunuzu açık etsin inşallah güvenilir hastane güvenilir doktor bulmak zor bu zamanda Mevlam iyilerle karşılaştırsın sizi ve bu yolda bir evladım olsun diye çaba gösteren cümle kardeşlerimi sağlık şifa bekleyen hastalarada şifa nasip etsin inşallah.

Cok tesekkur ederim allah nasip eder sizzede insallah. Sadce buraya yazdigim degil bircok laf etti ben sastim kaldim resmeb yaptirmayin beni de 2binden etmeyin dedi. Evet kimseden bisey istemez ve beklemez kendi cabamla da yapardim ama bazen imkanlar el vermiyor

Maddi acidan degil manevi acidan bile yalniz olabilirsin bu yolda. Bu yol garip bir yol. Ailenden annen dusmanin oluyor. Ben ilk tedavimi soyledim olmayinca da ben aglarken annem sanki ilk cocugubolmayan sensin dedi. Oyle teselli etmekbicin falan degil. Ondan sonra sustum soylemedim. Ikinci kirtaj oldu bos gebelikti soylemedim. Ucuncude 4. Haftada kanama basladi sirf dua etsin diye soyledim telefonda kardesime soyledi ablan dusuk yapiyormus diye ne teselli ne baska bisey. Gelelim destek olalim bile yok. Ben yalniz odada esim ankara sokaklarinda ilac ariyor tam da secim gecesi. Kizim dogdu cok sukur spontan bir gebeligim daha oldu 14. Haftaya kadar soylemedim daha da soylemezdim de kizimin dogumgunu vardi ve be iyice sismistim. Biraz fazla kilo aliyorum. Soylemek zorunda kaldim. Dogum yaptim biseyi bahane etti kavga etti kirkimda yalniz birakti beni 23 gun telefonla bile aramadi. Simdi sorsan hep ben sucluyum o harika mukemmel. Artik hicbir derdimi tasami anlatmiyorum anneme. Merhaba nasilsin cocuklar sunu yapti bunu yapti bukadar. Bu surec seni buyutecek. Doatunu dusmanini yakinini uzagini ve hatta kendini ogreneceksin. Guc diliyorum sabir diliyorum. Tez vakitte mujdeler diliyorum.

Cnm cok uzuldum :KK43: allah kimseye yasatmasin gercekten cok zor surecler ve seni anlayan kimsenin olmamasi cok ama cok kotu ben kimseden gormedigim destegi kuzenimden gordum. Sıkısık oldugumuz bir zaman tup bebek yaptiracaktin ne oldu dedi simdi degil sıkısıgız dedim bana dediki pink merkez secimini yap bana fiyatini soyle ben vericem dedi sok oldum. Sende bu duyguyu yasa istoyorum cok istiyorum ne zaman olursa ode hic problem degil yeterki olsun dedi ben babamdan boyle destek gormedim. Simdi herseyime kuzenimle gidiyorum ( onceden de oyleydi ama tup bebek surecinde daha fazla ) allah kimseyi sizin anneniz gbi insanlarla sinamasin yanlis anlamayin vurdumduymaz demek istiyorum

Evet, tabi ki hakaret anlamında yazmamışsınız. Ama Eleştiriniz yersiz olmuş. bunlar hassas zamanlar. Konu sahibi, ailesinin üstüne yıkmamış, aile önce kredi çekmeyin, biz veririz demiş, sonra vermemiş. Gayet haklı kırılmakta ama anne baba elbette bir şekilde telafi edilecek bu durumda.

Evlendikten sonra hayatımızdan biz sorumluyuz demenizi de anlıyorum. Çünkü ben bunu yaşıyorum zaten. Eşimle birbirimize sımsıkı tutunup ikimiz olarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Ailem hiç destek olmayacağı için, açmıyorum bile mevzusunu. Ki açıkça istesem verirler, daha yeni kardeşime 800 binlik ev aldılar. Ama minnet ederler. 5-10 bin için ömür boyu minnet yükü çekerim.

O yüzden kendimiz bir yapıp bekliyoruz birikene kadar. Tekrar yapıyoruz. Ve benim zamanım sınırlı aslında. 5-10 sene bekleyemem.teşhisim Erken menapoz, 31 yaşındayım, her geçen zaman benim aleyhime. Belki 5 yıl sonra toplayacak yumurtam bile kalmayacak. O yüzden zamanı ve parayı iyi kullanmalıyım.

Şimdi bu durumda ailem bana destek olmalıydı. İşin gerçeği Budur. Olmadılar, hiç suçlamam ben, verin, ya da vermediniz demem ama içimde bir şeyler kopuyor mu, kopuyor işte.

Yine de konu sahibinin ailesi çok da kötü bir durumda değil. Pink butterfly, yerinizde olsam, eşime yansıtmam. Babam denkleştirememiş derim. Sonuçta iyi bir niyette bulunmuşlar başta ve manevi olarak destek olacaklardır. Yalnızca bir hesapsızlık yapmış babanız. Olabilir öyle hatalar. Bunu içinizde çok büyütmeyin. Siz biraz üzülüp unutacaksınız ama eşiniz ve ailesi unutmaz ve ummadığınız yerde önünüze çıkarırlar.

Canim bana denklestiremem zor durumdayiz deseydi anlardim. Resmen bana masrafa gerek yok dedi allah demekkki dhaa sizi anne baba yapmak istemiyor siz niye ugrasiyorsunuz masraf cikariyosunuz belki hareketsiz yasam dan sinirden stresten olmuyo dogal yolla deneyin dedi. Şok oldum babamla ciddi bir iliskimiz var hayatta boyle konulari konusmaz ben susunca dediki sorununuz varsa yaptirin tabi bn bisey diyemem dedi. Once beni vazgecirmeye calisti sonra yaptirin bisey diyemem dedi gercekten cok kotu oldum yani icimde bişey öldü o an.. hala diyorum parasinda degilim soyledikleri cok zoruma gitti..

İşte bu konularda kelimeleri kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Utanırdım, ayıp, çok yanlış gibi kelimeler kullanınca tabi ki tepki görürsünüz.

hepsi bir imtihan, inşallah sınavımızı verecek ve geçeceğiz hepimiz için en hayırlı zamanda.

Ama bunlar bizim arabesk arabesk uzattığımız, nolcak canım kendin yap denilecek mevzular değil.hergün de oturup ağlamıyor kimse, devlet bize neden yardım etmiyor diye :)

ama Bakın, konu sahibi dahil bir kaç arkadaş yaşadıklarını yazmış, ben, icroc, papyonkilikli.. kolay değil ya, ve Sokak sokak eczane aramayı ben de yaşadım, eşim dışarda, ben telefonda eczanelere yalvararak dozajı ayarlamakta bir hata olduğu için.

Kimi zaman yanlış anlaşılsa da, birilerinin de seni anlayabildiğini duymak iyi geliyor, terapi gibi.

Bende farkettim aslinda insanlar bu konuda dertli ama cogu zaman dile getirmiyolar ne cok kisinin cani yaniyor sesi cikmiyor. Cok zor surecler allah tum kalbiyle isteyenlere verir insallah kimseye yasatmasin..

Canım, bu süreç gerçekten sabır isteyen ve olgunlaştıran bir süreç. Pes etme, elbette her şeyin bir zamanı var. Allah inşallah birincide nasip eder ve senesi dolmadan bebişini alırsın kucağına. öyle çok duyuyorum. İnsan kendiliğinden denese bile daha uzun tutar yani:) pozitif yaklaş, pozitif olsun :KK66:

Ama olmazsa da, biraz üzülüp toparlıyorsun. Belki bir değil, bir kaç deneme, belki zaman içinde kendiliğinden olacak. Tam Beklemediğin anda.

Bunun için devamlı biriktirin bir kenarda.

Elhamdülillah biz hastalık gibi bir şeyle, dermansız bir dertle uğraşmıyoruz. Orda ekside olan bir şeyi düzeltmeye çalışıyorsun. Çok şükür eşimiz yanımızda, çok gelişmiş tedaviler var artık. Ben eksiyi düzeltmeye değil, güzel olan hayatıma bir artı daha katmaya çalışıyorum diye bakıyorum olaya. O yüzden her deneme, benim için bir artı, taki tutana kadar.

Kolay gelsin bu süreçte. Kafa rahatsa, tedavi süreci kolay. Ben gezmeye gider gibi yumurta toplama randevularıma gidiyorum, keyifli müzikler eşliğinde. İğnelerimi vururken de sevdiğim bir diziyi açıp izliyorum, bahane oluyor keyif yapmak için. kendimi şımart küçük küçük. Eşin ayaklarına masaj yapsın filan.

Ben bu süreçleri anlatırken, bir arkadaşım gülmüştü. Gülme bak, walla ciddi işler bunlar dedim :) e eğlenceli anlatıyorsun diyor, napim yana yakıla mı anlatayım? İnsanın bu işten etkilendiğini anlatmak için illa dövünüyor mu olması lazım?

Bir imtihanı yaşıyoruz ve nasibimizde ne varsa yaşayacağız. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

Ne guzel yazmissiniz bende tutmayacagindan korkuyorum ama ne yapalim nasip ne diyim kaderimizse yasariz. Ben asilama yaptiracagimda ilk ignemi gobegime vururken esim yanima geldi diz coktu vurmadan once elimi tuttu sen nasil yuce birseysin dedi gozleri doldu. Bende kotu oldum vuramadim geri biraktim hep yanindayim dedi cocugumuz olmasa da yanindayim bunu unutma dedi :) sonra cok keyifli geldi o surec bana :) insanlar neler yasiyorlar nelerin ustesinden geliyorlar. Arkadasm 23 yasinda ve kanser inanilmaz agrilar cekiyor oyleki kalbi buz tutmus bir insan bile o aciyi gorunce otutup saatlerce aglar. Bende diyorumki dermani olan seylere ne de cok uzuluyoruz.

Babanızın yaptığı şey ne kadar üzücü ya. Size gelip "kızım kusura bakma destek olurum dedim ama elim sıkışık bu ay" dese buraya konu açmazdınız bence. Böyle diyeceğine doğal yollardan dene gibisinden saçma sapan konuşmuş.

En iyisi bu konuyu kimseye açmayın. Şöyle moralinizin yüksek olduğu, kendinizi iyi hissettiğiniz, hayatınızda stres olmayan bir dönemi seçin denemek için. Umarım ilk denemede tutar da çok mutlu bir aile olursunuz :KK36:

Babanızın yaptığı şey ne kadar üzücü ya. Size gelip "kızım kusura bakma destek olurum dedim ama elim sıkışık bu ay" dese buraya konu açmazdınız bence. Böyle diyeceğine doğal yollardan dene gibisinden saçma sapan konuşmuş.

En iyisi bu konuyu kimseye açmayın. Şöyle moralinizin yüksek olduğu, kendinizi iyi hissettiğiniz, hayatınızda stres olmayan bir dönemi seçin denemek için. Umarım ilk denemede tutar da çok mutlu bir aile olursunuz :KK36:

Kesinlikle oyle :KK43: keske oyle deseydi inanin bu kadar uzulmezdim hatta hic uzulmezdim... hayirlisi olsun artik bende oyle yapacagim kimseye haber vermicem guzel dilekleriniz icin sagolun

Iki asilama iki tup yaptirdim.20 bin lira gitti yani rahat.ne ailemin habri oldu ne esimin ailesinin.bileziklerimi bozmustum tam 6 sene ugrastik.kimseden tek kurus istemedikve haber de vermedik.bu yol cok dikenli cok zor.esinle beraber yap kinseye soyleme habire sorarlar mahfolursun.kimseyede minnet etme.baban bilmezki senin cektigin aciyi anlamaz.bu isler de parapul gormuyor gozun yeterki olsun diyosun kaldi ki hesap yapmak.
Ilk denemde tutar insallah.baban cok ayip etmis bence hic paylasma.hatta hamile oldigunu bile gec soyle bak Allah soyletti insallah saglikli bir evladin olsun.benim 6 yil aradan sonra dogal yolla iki kizim oldu.biri 6 aylik biri uc yasina girecek.demem o ki vakti zamani gelmeyince olmuyormus kendini parcalasan da.tabi tedavini olacaksin gerisi nasip isi.kavusursun yavruna insallah amin

Biraz ayip olacak ama

Bi ara o anlatirken dogal yol falan diye şöyle bir baktim suratina " baba biz 4 senedir xle yatakta pişti oynamiyoruz ha" demek gecti ama diyemedim ya la :)
Ozru kabahatinden beter olmus bana kalirsa..en iyisi kredi cekmek.. para gelir ana bu yaslarin bu isteyin gelmez bence

Iki asilama iki tup yaptirdim.20 bin lira gitti yani rahat.ne ailemin habri oldu ne esimin ailesinin.bileziklerimi bozmustum tam 6 sene ugrastik.kimseden tek kurus istemedikve haber de vermedik.bu yol cok dikenli cok zor.esinle beraber yap kinseye soyleme habire sorarlar mahfolursun.kimseyede minnet etme.baban bilmezki senin cektigin aciyi anlamaz.bu isler de parapul gormuyor gozun yeterki olsun diyosun kaldi ki hesap yapmak.
Ilk denemde tutar insallah.baban cok ayip etmis bence hic paylasma.hatta hamile oldigunu bile gec soyle bak Allah soyletti insallah saglikli bir evladin olsun.benim 6 yil aradan sonra dogal yolla iki kizim oldu.biri 6 aylik biri uc yasina girecek.demem o ki vakti zamani gelmeyince olmuyormus kendini parcalasan da.tabi tedavini olacaksin gerisi nasip isi.kavusursun yavruna insallah amin

6 yilda dile kolay ne uzun sure ama sonradan dogal yollardan iki bebisiniz olmus ne guzel :) hayirli olsun allah kotu gunlerini gostermesin...

Yanliz eşim kp ile calisiyor bizim habersiz yapma gibi bir luksumuz malesef hic olmadi...

Bende biliyorum zamani var ama bu tup bebekten sonra benim icin baska secenek yok baska yol yok olmuyor deyip kendimi baska seylere verecegim. Derslerime calisacagim evet bu iyi gelecek bana suan cunku secenegim var umudum var tutmassa o umut kalmayacak biliyorum o yuzden rahatlayacagim iyi gelecek :)

Bizim birikmiş paramiz var onu kullanmak istemedik. Kredi cekelim dedik babam cekmeyin diye dil doktu 1 saat sonra da ben destek cikarim birikmişinizle yaptirin dedi. Simdide yan cizdi. Esimde buna bozulur bariz bozulurr cunku biz 2 ay once yaptiracaktik kredi cekip... babam oyle deyince ben zorlanmasinlar diye ocaga erteledim tup bebegi. Esim para vermemesine dgil... hem kredi cektirmeyip hem birikmisinizden kullanin deyip hemde tup bebegi ertelettigi icin cok ama cok bozulacak...
Bunu eşimle konuşarak halledersiniz bozulacağını sanmam yüklü bir meblağ mı gereken ?

X