Bir küçük çocuk meselesi

Hayirsiz kardeş de olabilir ama ilk çocuk da hayirsiz çikabilir :) Bu sebeple çocuk yapmaktan vazgeçiyor muyuz ? Ya da koca hayirsiz olursa diye evlenmekten vazgecmiyoruz.
"Ya olumsuz olursa" diye bakarsak hayatta hiç adim atamayiz.Haa çocuk sorumluluğu alinmak istenmez,ya da maddi kaygilarla istememek, anlaşılır.Ama "ya hayirsiz olursa"bakişi (bana) yanliş geliyor.
Aralari 4 yaş olan iki kızım var,iyi ki yapmişim :)
Ara sira kavgalari da olsa o paylaşimlari, birbirlerine olan sevgileri, dışarda birbirlerini kayirmalari,gece odalarinda yaptiklari yatak sohbetleri ve kahkahalar benim için paha biçilemez değerde ve hiç bir maddi güçle de bunu sağlayamazdim.

İşte konunun özeti
Altına imzamı atarım

Sanki konu sahibinin başına 5 yıl sonra kötü bir şey gelecek gibi felaket tellallığı yapmanızı beğenmedim diye, yemediniz içmediniz sayfalar öncesinde konuya yaptığım yorumu bulup ifade bıraktınız bravo çok olgun hareket.. böyle devam edin

Cok iyi bir devlet okulu en iyi şehirde bile sayılı...etrafından ev tutmak zorundasin ki o muhie yakin olma şansına haiz olursan o da

bır buyusunler de :) cocukken herkes bırbırını sever... allah bozmasın ama daha cocugunuz 28 gunlukmus yahu ne mınnostur o :) yasları 20lerdeyken de boylelerse sanslısınız demektır ...
Insallah zaman ne suncak bize bilmiyoruz aman onu bunu bosver kucuk bir bebegi emzirmeyi kucaklamayi ozlemisim ben.

Her zamanki gibi yine çok güzel bir yorumda bulunmuşsunuz

Bende bu aşırı maddiyat kaygılarını ve kolej takıntısını anlamıyorum bir türlü. Çocuğa yetmek onu kolejlerde okutup, baleye göndermek, piyano çaldırmak, en marka kıyafetleri almakla eş değer olmuş.

Eşinin maaşını övmüş, fakirleri de bir güzel gömmüş bi de gelmiş fikir alıyor.
Eşinin maaşını övmemiş aslında, ben doğru bilgiyi almak amaçlı detay verdiğini düşünüyorum. Üslubu doğru gelmesede asgari ücretle çalışan veya diğer tabirle alt gelir grubuna mensup kişilerde çocuk sayısı fazla. Söylemi yanlış, tespiti doğru.

Çocuğunuz kaç yaşında iyi niyetle merak ettim

Bence yapmalısın kardeş sevgisinden mahrum kalması ilerde sen ve esin hayatta yokken yalnız kalmaması özel okula gitmesinden çok daha önemli. Zaten bakabilecek durumdasın büyüklerimiz boşuna dememiş tek çocuk hiç çocuk diye rabbim herkese hayırlı evlat versin

21 aylık ☺ Düşüncenizi az çok tahmin ediyorum, hele çocuğun büyüsünde senide görürürüz bakalım, sen daha fazlasını yapmazsan bende hiçbir şey bilmiyorum mu
Inanin üstüme yürüyeceksiniz sanarak korkarak sordum herkes birbirine atarlanma halinde sizin de iyi niyetiniz icin sagolun...ya yok tam olarak oyle demicem de gercekten insanin düşünceleri değişiyor büyüdükçe ve ortami gördükçe hayatimda koleje karşı katı kendimi bilirdim ve ilkokulda devlete yolladim ama o kadar dayanabildimortaokulda koleje gidiyor...evetonemli degil aslinda ama gereklikeske de olmasa ama iste

Şartlar maalesef insanı başka yönlere sürüklüyor sizde haklısınız, ben koleje karşı değilim ama olmazsa olmaz gibi bir tavırla yazılması bana doğru gelmiyor. Devlet okullarının şu anki durumlarını bilmiyorum ama biz 55 kişiydik ilkokulda. Şimdi kuzenlerin çocuklarından gördüğüm kadarı ile nispeten iyi, onlar memnunlar en azından.

İstanbulda kimsemiz yok ve okul ile iş saatlerini uyduramazsak mecburen kolej düşünmek zorunda kalacağız bizde. Ama saatler uyarsa ilk tercihim devlet olur. Nedenine gelince biz eşimle öğretmen seçiminin ve çocuğunun potansiyelinin önemli olduğuna inanıyoruz. Ek ders ve aktivitelerle çocuğun gelişimi desteklenebilir ama buna yine çocuğun ilgisi yönünde karar vermek doğru olur.

Arkadaş çevremde gördüğüm kadarı ile herkes aynı kolejlere ve aktivitelere gönderiyor çocuklarını, ben bunu anlamıyorum. Yani her kız çocuğu bale veya jimnastiğe gitmek zorunda mı? Ben hentbol takımındaydım mesela basma kalıp çocuklar yetiştirilmesine ve bunların doğruymuş gibi dayatılmasına karşıyım ben aslında. İnşallah kendimi düzgün ifade edebilmişimdir. Bende yazdıklarımı kötü niyetle yazmadım çünkü.

Şu konuda kesinlikle katılıyorum bale jimnastik enstrüman cocugun isteyip istemediğini sormadan dayatilmasi dogru degil....disarda kursa gitmiyor kızım mesela boğmaya gerek yok...katılıorum

Bence 9 yaş çok fazla...Kardeş bence abisi ablasıyla oyun da oynayabilmeli , kuşak farkı olmamalı , o zaman daha güzel olur diye düşünüyorum..ayrıca 9 sene sonra siz ne kadar sabırlı ve enerjik olabileceksiniz ? Ve hormonlar, biyolojik faktörler var 9 sene sonra hamile kalabilecek misiniz bakalım ?

Diğer konuda haklısınız okuyacak olan çocuk her şekilde okur içinde varsa ama özel okullarda ( tanınmış olan , köklü okullar TED gibi) yabancı dil eğitimi küçük yaşlarda veriliyor ve daha bilinçli , özgüvenli , sosyal çocuklar yetiştiriliyor, ama iyi bir devlet okulu bulabilirsem dil takviyesini yurt dışı dil okullarından da sağlayabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…