Bir küçük çocuk meselesi

Emzirme kısmına gelirsek ne kadar uzun süre emzirirsen bebekle anne arasında daha farklı bir bağ oluşuyor ama bunun süreyle de çok çok ilgisi yok emziren anneler anlar demek istedim en çok , hatta biberonla bebeğine mama verenler de çok iyi anlar,bebeğin anneye minnet ve sevgi dolu bakışını özlemekten bahsettim.

Bu bakış açısıyla sizin hiç çocuk yapmamanız gerek ama , bir çocuğunuz olduğunda da bu söylediklerinizi yaşayacak , bunalıma girecek vs.

Hakkımda hayırlısı olsun o zaman :)

Bu bakış açısıyla sizin hiç çocuk yapmamanız gerek ama , bir çocuğunuz olduğunda da bu söylediklerinizi yaşayacak , bunalıma girecek vs.

Hakkımda hayırlısı olsun o zaman :)
Evet haklısınız.
Ama insanlar bazı kararlarında irrasyonel davranırlar.
Kadınlar anne olmak isterler. Ki bende isteyebilirim.
Şu an bekarım öyle bir istek hiç yok. Ama evlenince değişebilir. O yüzden anne olmayı isteyebilirim.
Ondan ya hiç çocuk ya tek çocuk dedim kendim için.

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Bu dünyayı tek katlanabilir kılan şey anne olmak , evlat sevgisini tatmak...Bir varlığın bu kadar sevilebileceğini düşünemezdim taa ki anne olana kadar... Sevgisi tarifsiz, kelimeler yeterli değil anlatmak için..Uyurken onun verdiği nefesi kendi içinize çektiğiniz gün bu sözlerim aklınıza gelsin eğer bir gün anne olursanız...Sevgiler

Durumunuz çok da kötü sayılmaz. 2. Çocuğa da yetebilirsiniz. 4 4 lük büyütülecek diye birsey yok. Mutlu büyüsün, sevilsin, ilgisiz bırakılması yeter bence. Çalışmıyorsanız tabiki bir kardeşi olmalı. Arada en az 4 yaş olmalı diye düşünüyorum.

kendi kendine yetebilmeyi öğretin çocuğa daha mantıklı olmaz mı? biz öldükten sonra sarılıp ağlasınlar diye çocuk mu yapılır.

kendi kendine yetebilmeyi öğretin çocuğa daha mantıklı olmaz mı? biz öldükten sonra sarılıp ağlasınlar diye çocuk mu yapılır.
Biz öldükten sonra tek başına ağlamasın kardeşi de destek olur diye doğurmayı düşünmüyorum, başka başka sebepler , endişelerim var...kendi kendine yetmek belki de çok zor olabilir hem böyle bir dünyada...

Zaman bulup yazamadiklarimi.siz yazmışsınız...madde madde hepppppsi de 2.çocuğu yapamamamda etken....özellikle annemiz babamiz bizi okuttu ki bi iş sahibi olalim diye e ben çalışmak için okuduysam ve çocuğuma iyi bir gelecek hayat için çalışmak zorunda isem hiç de çocuğuma bakmak için işi biraktim yok çocuğuma bakmayı tercih ettim (iş bulamadim demeyip) olayina giremedim..eşşek gibi çalıştım çalışacagiz işe giremedigimizde bunaloma girdik milyonlarca kiz okuyor mesleknsahibi olmak icin kimse de demiyor ki okuma kızım ilerde çocuğuna bakamazsin çalışıp napcan diyor mu demiyor...ben 7de evdeyim iyi kötü kızıma maksimum vakit ayırıyorum ama çalışmak da zorundayim calismazdam konu sahibinin bahsettiği gelirin yarısı girecek eve hadi çalışma! E ben simdi nasil 2.yapayim vakit ayıramayacağını bile bileeee hangi mantıkla? Evde bulunduğum saat belli ve bu emeklilige kadar değişmeyecek....Kizim okula başladığında anyayı konyayı gördüm gercekten bizim ulkemizde egitim kolay degil...oyle egitim sistemi gelişmiş memleketler gibi yolla çocuğu okula hersey orda hallolur olmuyo ister istemez bu dar zamaninda derslere okula seni de çekiyorlar 37yasindayim dogurup 45yasinda tekrar okul isleriyle egitim telaşıyla ugrasacak gücü bulamıyorum kendimde...o yaşta ALLAH kısmet ederse kızım büyümüş ben de iyi kötü o yaşa kadar telaştan pek yaşayamamış oldugim hayatimi yaşamak istiyorum ölümlü dunyada ALLAH izin verirse...kaldiramayacagimi düşünüyorum ruhen manen...Allah bitanesine saglik sihhat baht versin insallah...dogurup nasılsa cok iyi egitim aliyor nasilsa iş hazir zorlanmaz hayatini yoluna herrrhalukarda koyar diyebilecegim vir memlekette yaşamıyoruz...gercekleri görmek lazim

Işte bu!!! Duygularıma tercüman olan bir cümle daha....evet kan bağı iyidir candır yalniz hissetmez ama herkes sonuçta tektir...birimize bisi olsa hangimiz abisinin ablasinim evinde ebedi yaşar??? Illa kendi hayatını kurmaya çalışiyorsun...3kardes eşim evet bağları kuvvetli ama herkes kendi hanesinde kendi telaşında cocuklariyla yine karısı kocasi yaninda herkesin Allah iyi.insanlarla karşılaştırsin

Benim ablam var benden 4 yas büyük iyiki de var. Annelerin alamadıklarını o anlar, kıyafetlerini giyerim, beraber bir yerlere gideriz yaş farkımız az olduğu için egleniriz, dizi film izleriz, okul konusunda yol gösterir bence herkes bir kardeşinin olmasını hak eder. Tek çocuk olan arkadaşlarimdan hep duyuyorum çok istiyorlar bir ablalariz, kardeşleri olsun. Bu arada lise 2 ye gidiyorum yaşım büyük değil yani iyiki ablam var o olmasa ne yapardım.. Çocukken oyun arkadasimdi şimdi hayat arkadaşım gibi

Bu tatlı ve içten yazılmış yorumun için çok teşekkürler

Evet eminim güzel bir duygudur.
Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.

Neye karar verdiniz ?

Aralardaki yorumlara baktım da sizin zaten ikinci bir bebek isteğiniz var.
E kardeş de istiyorsunuz.
İstediğiniz bir şeyden vazgeçmeyin.
Sizin yapasınız gelmiş deneyin bence

Emzirmeyi özlemeli falan şeyleri yazınca da insanın aklını bile çeleceksiniz neredeyse ama Allahtan eşim katiyen başka bebek istemiyor

Kızımla kardeşinin arası tam 3 yaş. Şuan küçük 7.5 aylık oldu. Kıskançlık hala devam ediyor ama kardeşini de inanılmaz seviyor düşünüyor.. Yapın yada yapmayın demek bana düşmez. Tek tavsiyem kardeş yapacaksanız önce büyüğün hayatını düzene oturtun. Okula gidecekse kardeşten önce başlasın vs

Üslubunuza bakarak her şey ortada herkes yanlış anladı siz doğrusunuz doğru..
Siz önce kendi üslubunuza bakın , iğreniyorum gibi nefret ifadeleri kullanan sizsiniz. Öyle cevaba böyle tepki, hak ettiniz. İnsanlar her zaman aynı fikirde olmak zorunda değil, medeniyet farklı fikirleri saygı çerçevesinde nezaketle eleştirmektir. Anlayana...

boyle konulari bu kadar irdelemeye gerek yok. elimizde degil cunku. rizki veren Allah ac kalmayacagina iyi bakacaginiza eminim. eviniz de varmis. hem istediniz diye olacak mi, hemen olacak mi, hayirli saglikli olacak mi, omru olacak mi.. bilebilecegin=miz konular degil. saliverin gitsin kaderde ne varsa onu yasayin. her konuyu boyle mantikla irdeleyerek yasamayi seciyorsaniz isiniz zor. bir de insan akilla mantikla hareket ettikce imtihan oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…