- 12 Ocak 2023
- 612
- 495
- 23
- Konu Sahibi tonyadunyam
-
Vallah ben pasif degilim eşimin izin vermedi bana evet guzel örnekler verdiler esimle konustum bu sabah adama gidip konuşacak ya güzellikle yada artik avukatla halledecek dediSiz karı koca bu pasiflikle daha çok beklersiniz. Arkadaşlar ne güzel öneriler vermişler hepsine bi bahane.
Evi alan adam ya evden çıkacaksınız yada hem kirami hemde taşınma paramı hemde 16 bin kömür parayi vereceksiniz esimde kabul etmeyenin hemen çıkın ben taşınacak 8 saat içinde taşındık biz
İyi de kardeşim siz bu insanları çıkartıp kendiniz oturmak istemiyor musunuz ,ne diye kirayı yatır diye iban atıyorsunuz.Eşim aradı onu kirayı konuşmak için açmayın esim hesabını ona atti bu hesaba yatır dedi
Sağlıktan ötürü evi sattık evim kaliteliydi sistem bozulunca benimde sağlık sorunum.vardi mecburi sattıkYahu çok ilginçsiniz e satmasaydiniz niye sattınız baştan netleştirip yazıya dokseydiniz bunun suçlusu kiracı değil ki
Yok ne bizle nede sattığı adamlaKanun gereğince yeni mülk sahibi, eğer kira kontratına istinaden tapuda şerh yoksa, tapu devri yapıldıktan sonra bir ay içinde kiracıya ihtarname göndermelidir. İhtarname gönderildikten sonra eğer kira sözleşmesinin bitimi 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır.
Bu süreci hiç takip etmemişsiniz. Etmediğiniz için de avukatla ilerlemeniz gerekecek kiracının sözleşmesi var mı?
Demekki bazen insan bazı konularda cahil kaliyormuşİyi de kardeşim siz bu insanları çıkartıp kendiniz oturmak istemiyor musunuz ,ne diye kirayı yatır diye iban atıyorsunuz.
Bu ne demek biliyor musunuz- biz bu evi yatırımlık aldık siz oturmaya devam edin,sadece el değişti,bundan sonra ev sahibiniz benim,yeni sözleşmeyi de başlatıyorum para da aldım.
Size 6 sayfadır ne yapmanız gerektiği söylenmiş,siz hala eşim öyle yapmadı böyle yapmadı.yapmadığı için bu durumdasınız .bunu 10 sayfa daha yazmanız bir işinize yaramayacak,harekete geçmezseniz 5 yıl daha oturmaya devam eder kiracı.Demekki bazen insan bazı konularda cahil kaliyormuşesim kimseye danışmazdı bildiğini okur sonra pişman olur
Size ilk sayfada da yazdım kira sözleşmesi sozlude olur ki size kirayı yatirdigi için artık siz ev sahibi konumundasiniz yeni sözleşme başlamış oldu elektrik vs gidip üstünüze alamazsınız buda suç.Yok ne bizle nede sattığı adamla
Eşinizin iznine tabi olmak da pasifik ya haniVallah ben pasif degilim eşimin izin vermedi bana evet guzel örnekler verdiler esimle konustum bu sabah adama gidip konuşacak ya güzellikle yada artik avukatla halledecek dedi
Söylemek istediğinizi anlayamadım açıkcası. Kira odası ne demek, zam döneminin tahliye talebinizle ile ilgisi nedir.Bize hic bir şekilde ne zaman kira odasını veya ne zaman zam yaptığını ne ev sahibi nede kiracı söylemedi inam suan eşyalarım üç dört yerde
Yok ne bizle nede sattığı adamla
Ben sandim diger adami soruyorsunuz keşke evi ilk altımızda buraya yazsaydimHayir sözleşme var ibana attığı kira bunun ispatıdır kaç kere yazdık ama hala yok zannediyorsunuz ben pes ettim
Ben sandim diger adami soruyorsunuz keşke evi ilk altımızda buraya yazsaydim
Kiracınızı kira sözleşmesinin sonunda çıkarabilirsiniz, ben oturacağım, burada başka evim yok diye. Kira sözleişmesi ne zaman bitiyorsa, 3 ay önceden ihtar çekin, sözleşme bitiminde çıkması için.Ben de bir şey sorabilir miyim size? Siz anlıyorsunuz bu işlerden sanırım.Bizim tek evimiz var memlekette kirada ,biz de başka şehirde kiradayiz.Kiracimiz bunu en baştan beri biliyor ve 5 sene olacak gireli.Biz kendi memleketimize dönsek ,kiracıya noterden protesto çekilmesi gerek ve 6 ay izin diye biliyorum çıkması için.Peki 6 ay sonra da çıkmazsa ne gibi yasal yaptırım hakkımız var ? Yani 6 ay geçip de halen oturuyorsa tahliye vs mi oluyor zorla? Bu konularda bilginiz var mı?
Öyle kolay değil, süreler var. Evi satın aldıktan sonra en fazla 1 ay içinde o ihtarı çekmesi gerekiyormuş, o süreyi kaçırmılşar zaten, 23 aralıkta tapuyu almıişlar. Şmdi kira sözleşmesinin bitiminde çıkarabilirler ancak, ne zaman bitiyorsa onu da biliyorlar mı bilmiyorum.Bu kadar dert edecek ne var anlamadım, ihtar çekin 6 ay sonra çıkar. Ben şunu anlamadım siz bu evi görmeden mi aldınız?
Ben 1 ay geçmemiştir diye düşünmüştüm. Eee bu evi görmeden mi aldı bunlar ? Kiracı olduğunu nasıl bilmezlerÖyle kolay değil, süreler var. Evi satın aldıktan sonra en fazla 1 ay içinde o ihtarı çekmesi gerekiyormuş, o süreyi kaçırmılşar zaten, 23 aralıkta tapuyu almıişlar. Şmdi kira sözleşmesinin bitiminde çıkarabilirler ancak, ne zaman bitiyorsa onu da biliyorlar mı bilmiyorum.
Evi gördük kiracıya konustuk evi satan adam bize bize hiç bir şekilde kitapçıdan bahsetmedi bizde sandık ki kiracı hemen çıkar hemen derken 1 ay veya ev bulana kadar çıkar meğer evi satan kiracıya söylememiş evi satacağı ben başta kiracıyı suçlamadım suçun en büyüğü evi satanın en 2 ay once ona demesi lazimdi evi satacam diye sonra kırağıca bizle inatlasmaya basladiBen 1 ay geçmemiştir diye düşünmüştüm. Eee bu evi görmeden mi aldı bunlar ? Kiracı olduğunu nasıl bilmezler
Siz neden anlamıyorsunuz hanımefendi.Evi gördük kiracıya konustuk evi satan adam bize bize hiç bir şekilde kitapçıdan bahsetmedi bizde sandık ki kiracı hemen çıkar hemen derken 1 ay veya ev bulana kadar çıkar meğer evi satan kiracıya söylememiş evi satacağı ben başta kiracıyı suçlamadım suçun en büyüğü evi satanın en 2 ay once ona demesi lazimdi evi satacam diye sonra kırağıca bizle inatlasmaya basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?