• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kiracı konusu benden gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin beklentilerinizde makul değil 3 günde çık derseniz kimse olumlu cevap vermez makul olan 6 ay yada belirlediğiniz bir sürede çıkmasını istemeniz. Ztn ihtar süresini kaçırmışsın birde işi mahkemeye mecbur bırakıp zaman kaybetmeyin
Bende zaten 3 gün içinde cik demezdim sadece basta kiracıya konusalim ne zaman çıkar ne zaman müsait olur çıkmaya öyle evimize satalım dedim eşime eşim beni dinleseydi başımıza bu gelmezdi

Kira sözleşmesinde sağlıklı ilişki için yazılı olması şartına bakılmaz ztn anında çıkmasını istemeniz hata 6 ay süre var bu süre sonunda çıkmasını beklemeniz gerekiyor hala 3 günde çıkacağını düşünüyorsanız çok üzülürsünüz
Yo benim 3 gün içinde çıkma bir beklentim yok ama kırağıca bir zaman söyler degil mi o bunuda soylemiyor

Kira sözleşmesinde yazılılık şartı yoktur. Kirayı banka yoluyla yatırıyorsa yahut faturaları ödüyorsa vs bir sürü şekilde kira akdini ispatlayabilir. Bu sebeple “anında” çıkarabileceğinizi düşünmüyorum. Ama tabi bu benim hukuki görüşüm.
Dediğim gibi en doğrusu tüm bilgi/belgeleri sunarak bir avukat ile görüşmeniz. Çünkü dosya içeriğini bilmediğimiz için farazi tahmin yürütüyoruz burada.
Sözleşme yok kirayida eşimin hesabina yatırdı

Sizin beklentilerinizde makul değil 3 günde çık derseniz kimse olumlu cevap vermez makul olan 6 ay yada belirlediğiniz bir sürede çıkmasını istemeniz. Ztn ihtar süresini kaçırmışsın birde işi mahkemeye mecbur bırakıp zaman kaybetmeyin
Ama evi sattığım kişi bizi 3 gün degil 8 saatte çıkardı demekki 3 günde yetiyor taşınmaya ama ben öyle vicdansizlik yapmam yeterki bi zaman soyleseydi

İhtar çekin en kötü elektrik suyunu üstünüze alın ve kapatın çıkmazlarsa. Benim de oturduğum evim satıldı 1 yıl dolmadan çıkmak zorunda kaldım yapacak bir şey yok. O hadsizse zorsa siz daha zor olun
Ay elektrik ve suyu üstüne alıp onları kapattırmak aşırı mantıklı geldi. Eğer çirkef biri ise bu güzel çözüm olabilir

Tamam işte kiracı olduğu belli adamın. Bir önceki ev sahibine ilk kirayı ne zaman yatırdı ise kira sözleşmesinin başlangıcı belirlenir.
Siz 1 aylık süreyi kaçırdığınız için daha fazla vakit kaybetmeden avukatla görüşün, en azından ihtiyaç sebebi ile tahliye için genel süreyi vs kaçırmayın.

Ay elektrik ve suyu üstüne alıp onları kapattırmak aşırı mantıklı geldi. Eğer çirkef biri ise bu güzel çözüm olabilir
Sakin kalıp, haklıyken haksız duruma düşmemek lazım bence. Kiracının elektriğini suyunu kesmek suç, üstüne kiracı tazminat davası açabiliyor..
Bu konuda Yargıtay kararları var diye hatırlıyorum.

Ama evi sattığım kişi bizi 3 gün degil 8 saatte çıkardı demekki 3 günde yetiyor taşınmaya ama ben öyle vicdansizlik yapmam yeterki bi zaman soyleseydi

Sizinde cikmaniz gerekmiyordu vicdansizlik değil bana genel tavrınız çok ilginç geldi haklarınızı bilmiyorsunuz ama hakkınız olmayan yollardan uğraşmaya çalışıyorsunuz yazılı sözleşme şart değil siz 1 ayı doldurarak varlığını kabul etmişsiniz bundan sonra yapmanız gereken avukat ile ilerleyip ihtiyaç dolayısı ile tahliye beklemek yada yeni sözleşme yapıp yenilememek
Abonelik kapatma fln imkansız kiracının üstüne almadığı durumlarda bile ceza sebebi iken ztn kendi üstüne ise sizi kimse ciddiye almaz

Bende zaten 3 gün içinde cik demezdim sadece basta kiracıya konusalim ne zaman çıkar ne zaman müsait olur çıkmaya öyle evimize satalım dedim eşime eşim beni dinleseydi başımıza bu gelmezdi
Yani siz hiç mi muhattap olmadınız ya. Benim eşimde kiracıyı darlamak istemedi adam püskürtünce. Bizzat kapısına gidip güzellikle konuştum. Çıkmazlar ise mahkemeye başvuracağım hakkında söylemlerde bulundum. 1 hafta içinde evden çıktı gitti. Kocanız bakmıyosa siz niye bakmıyosunuz. Şimdi de ah vah yapıyosunuz.

Kiracı çıkarken inş eve zarar vermez keşke kiracıyla konuşmadan almasaydınız sonuçta şu devirde ha deyince yeni bir eve çıkmak çok zor evi ben aldım hemen çık deyince onlarda strese girmişlerdir ama evinizi de işgal etmeleri hoş değil. Allah kolaylık versin demekten başka bir şey diyemiyorum.

Kiracı çıkarken inş eve zarar vermez keşke kiracıyla konuşmadan almasaydınız sonuçta şu devirde ha deyince yeni bir eve çıkmak çok zor evi ben aldım hemen çık deyince onlarda strese girmişlerdir ama evinizi de işgal etmeleri hoş değil. Allah kolaylık versin demekten başka bir şey diyemiyorum.
Kiracıya konustuk esim ona anlattı ama o bizle hic irtibata girmedi aynende öyle ben hemen çıksın demedim ki en azından ev oldugu halde evleri beğenmemiş

Tamam işte kiracı olduğu belli adamın. Bir önceki ev sahibine ilk kirayı ne zaman yatırdı ise kira sözleşmesinin başlangıcı belirlenir.
Siz 1 aylık süreyi kaçırdığınız için daha fazla vakit kaybetmeden avukatla görüşün, en azından ihtiyaç sebebi ile tahliye için genel süreyi vs kaçırmayın.
Bize hic bir şekilde ne zaman kira odasını veya ne zaman zam yaptığını ne ev sahibi nede kiracı söylemedi inam suan eşyalarım üç dört yerde 😞

Sakin kalıp, haklıyken haksız duruma düşmemek lazım bence. Kiracının elektriğini suyunu kesmek suç, üstüne kiracı tazminat davası açabiliyor..
Bu konuda Yargıtay kararları var diye hatırlıyorum.
Eşim zaten kavgacı degil o bu işlere kalkişmaz saten hakkını arıyamadigi icin boyle oldu

Sizinde cikmaniz gerekmiyordu vicdansizlik değil bana genel tavrınız çok ilginç geldi haklarınızı bilmiyorsunuz ama hakkınız olmayan yollardan uğraşmaya çalışıyorsunuz yazılı sözleşme şart değil siz 1 ayı doldurarak varlığını kabul etmişsiniz bundan sonra yapmanız gereken avukat ile ilerleyip ihtiyaç dolayısı ile tahliye beklemek yada yeni sözleşme yapıp yenilememek
Abonelik kapatma fln imkansız kiracının üstüne almadığı durumlarda bile ceza sebebi iken ztn kendi üstüne ise sizi kimse ciddiye almaz
Haklarimi bilmemek ayip degil cunku ev alip satmamisim biz hic hakkimizi ariyamadik surekli bize dediler ki sizin hakkini yok çıkarmaya kiracı haklı dediler adam haber gönderiyordu aracılarla benim muhatabim evi satan kişidir ben olsaydim gine belki şikayet ederdim esim izin vermedi dediğim gibi eşim kavgacı degil hakkini ariyamiyor

Bu hiç iyi olmamış . Şimdi kiracı ev sahibi durumuna düşmüşsünüz. Sözleşme yeniden başlatıldı gibi bir şey olmuş . Umarım yanılırım.
Çıkartmaya çalıştığınız kiracılar eşinizin ibanını nereden aldı? neden onlara hesap bilgileri verdiniz ?

Bu hiç iyi olmamış . Şimdi kiracı ev sahibi durumuna düşmüşsünüz. Sözleşme yeniden başlatıldı gibi bir şey olmuş . Umarım yanılırım.
Çıkartmaya çalıştığınız kiracılar eşinizin ibanını nereden aldı? neden onlara hesap bilgileri verdiniz ?
Eşim aradı onu kirayı konuşmak için açmayın esim hesabını ona atti bu hesaba yatır dedi

Evi alan adam ya evden çıkacaksınız yada hem kirami hemde taşınma paramı hemde 16 bin kömür parayi vereceksiniz esimde kabul etmeyenin hemen çıkın ben taşınacak 8 saat içinde taşındık biz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back