Bir kiracı konusu benden gelsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam da asıl siz kiracıyla tanisip konuşurken bunu söylemeniz gerekmez mi? Bu fahis kira pahaliliginda kiracının hemen çıkacağını ummak çok değişik bir bakış açısı mi diyeyim artık ne diyeyim bilemedim ben sizin durumunuza.Sizin evi almaktan önceki ilk hareketiniz ve lafınız ; koşulsuz siz çıkacaksınız biz gireceğiz cümlesi olmalıydı.Kiraci sormak bile istemez size bunu ,lafını açmaz yani kendini korumak adına.Satan adam da bir an önce satayım param gelsin ,ondan sonrası bahane tarzında zaten.Nolur kusura bakmayın ama siz düşünmeden hareket etmişsiniz bunları dolayısıyla hatayi sizde buluyorum.Düşünsenize : bir ev geziyorsunuz, beğeniyorsunuz, alacaksınız tam ama kiracıya çıkıp çıkmaması gerektigi ile ilgili tek kelime etmiyorsunuz.Cok değişik bir bakış açısı...Öyle sandık,ev sahibi söyledi sandık vs olur mu hiç? Hatta ben olsam ev sahibine ; evi boş olarak teslim aldıktan sonra parayı vereceğiz, o şekilde tapu işlemi yapılsın derdim net.Bu krizde kiralik ev yok ki zaten .Mecbur bekleyeceksiniz yasal süreci takip edin.Insallah kiracıniz uygun bir ev bulur da en yakın zamanda taşınır.Bunlar hep tecrübe işte ...

Yanlış anlamayın ama şu mesajdan sanki evi görmeden almış gibi anlaşılıyor kiracıyla konuştuk ama ev sahibi bize kiracıdan bahsetmedi diyorsunuz evi görmeye gittiğinizde de konuşmadiniz mi kiraciyla evi almaya niyetimiz var eğer alırsak sizin bir planınız var mı diye.

Yani ben de buna hayretler içerisindeyim.Kiraci peki konu sahibine hangi sıfatla evini açmış, gezdirmis? Nasıl haberi yokmuş? Bu gezenler ilk gezenler bile olsa neden evi geziyorlar demez mi? Konu sahibi çok hatalı net.

Yok gördük evi satan bize demedi ki kiracı çıkmaya bilir veya çıkabilir sadece parayi getirin evi alırsınız kiracıya evi baktığımızda konustuk bisey demedi hani dese beni bir ay iki ay veya 3 ay idare edin inan idare ederdik bir şekilde

Yani ben de buna hayretler içerisindeyim.Kiraci peki konu sahibine hangi sıfatla evini açmış, gezdirmis? Nasıl haberi yokmuş? Bu gezenler ilk gezenler bile olsa neden evi geziyorlar demez mi? Konu sahibi çok hatalı net.
Biz evi satanı aradık eve bakacaz diye o da kiracıyı aradık gelip evi bakacaklar o an kiracının haberi oldu

Konunuzda çok sayıda hukuken hatalı tavsiye ve yorum var. En iyisi siz bir avukatla görüşüp bu koşullarda ne yapabileceğinize bakın. Avukata zamanında vereceğiniz danışma ücreti sizi başkaca mali kayıplardan kurtarabilirdi.

Ayrıca kiracı ile konuşmak satıcıyı değil alıcıyı ilgilendiren bir durum. Satan satar, gider. Kira ilişkisini devam ettirip ettirmeyecek olan yeni malik sonuçta.

Biz evi satanı aradık eve bakacaz diye o da kiracıyı aradık gelip evi bakacaklar o an kiracının haberi oldu
Yani evi ilk gezip alansınız.Bilemiyorum ,evi satan bu kiracidan kurtulmak için satmış ,bir an önce parasını alma derdinde gibi geldi bana.Kiracinin çıkıp çıkmaması evi alanın sorunu bu arada.Allah yardımcınız olsun.

Bize hep dediler kiracı haklı yok onu evden çıkartamazsınız hukiki hakkınız yok dediler bende buraya sorayim dedim
avukata danışsaydınız keşke birilerine sorana kadar
bakın yanlış bilgilendirmişler sizi

ne adi insanlar nasıl da mağdur etmişler sizi
arkadaşların dedikleri gibi elektriği suyu üzerinize alın ve kapattırın

bu arada konunuz gayet kısa :)

Bunu yapamaz yaparsa da suç kiracı gidip tekrar actirir kiracı kira parasını konu sahibinin eşine yollamis aralarında ev sahibi kiracı dönemi başlamış .

Konu sahibinin ve eşinin en kısa sürede avukata gitmesi gerek.

Ztn abonelik kiracı ustune ise kimse ciddiye almaz birsey yapamaz eski ev sahibi ise birde üstüne tazminat öder, dönüp dolaşıp aynı şeyi yazıyor aylarca bekleyecek daha ne yazalım

Keşke işte bende bunu anlatmaya çalıştım da anlatamadım hep bizi yalnis bilgilendirdiler bu saatten sonra bi iş oldumu direk avukatla konusacaz

Napsın kira alamsın mı kiracı taşinana kadar.. sonucta ihtar süresini geçirmişler ve haliyle sozleşmenin tarafları olmuşlar tabi ki kirayı alacak bu süre icinde de çıkarmaya uğraşacak.. sanki kira almasa kiracıyı hemen cıkarabilecek mi evden, kirayi odemiyolar diye dava açsa kiracı ben göndermek istedim kendileri iban vermedi diyecek.. kira vermeyen adamı hemen cıkarabiliyorsun sanki.. kira verse de vermese de aynı sekilde en az 6 ay 1 sene arası ugraşacak zaten mahkemelerde

Son düzenleme:
Sözleşme bitiminde de cikaramaz.. o 2 ay onceden cekilen ihtar ev sahibinin dava yoluna gitmeden önce uygulamasi gereken yasal prosedür sonra dava açacak en geç 1 seneye( yogunluk varsa) dava lehine sonuclanirsa çıkarabilir.. yani 2 ay onceden ihtar cekeyim sozlesme bittigi gün hemen çikarabilirim diye birsey yok yanliş anlasılabilir mesajınız

Hep derdim kendime " ev alırsam içi boş olsun " Çünkü çevremde çok mağdur olan gördüm bu konu sahibi gibi.O demiştir, böyle sandık, ev sahibi demiştir vs vs hiç birinin önemi yok.Kiraci olmak çok zor ve yeni eve çıkmak ondan daha da zor.Bundan sonra yine yazıyorum buraya ,ilerde ev alma şansım olursa kesinlikle boş evi görünce parayı vereceğim.Ha deyince çıkılmıyor,çıkmiyorlar prosedür,prosedür uğraş dur....

Bundan son boş ev alacam RABBIM nasip etse eger bazende ev varken bilerekte çıkmıyorlar örnek benim kiracı gibi

Bundan son boş ev alacam RABBIM nasip etse eger bazende ev varken bilerekte çıkmıyorlar örnek benim kiracı gibi
Sizin bu kiracının evi de mi var çıkmıyor? Ben hiç evi yok sanıyordum.O zaman yasal süreçte daha lehinize olur en azından.Kiracinin evi var ve çıkmıyor, ev sahibinin tek evi var ve kirada oturuyor durumu kesinlikle daha avantaj katar size.

Öncelikle gidin noterden ihtiyaca yönelik tahliye konulu, yani evime kendim ihtiyacim var ben oturacagım yazıli ihtar çekin.. ayni ihtarin 1 nushasini da size verirler zaten.. ihtar, en az 600 tl nakit, lazim olursa diye tapunun kopyası, eski ev sahibinde varsa ondan isteyeceginiz kira sozleşmesi ile adliye ye yanılmıyorsam sulh hukuk mahkemesine tahliye davası açmaya, aynı şehirde başka eviniz yoksa tabi kendim oturacagim diye açacagin davayı kazanma şansın olur bu sayede. sonra oturup duruşma gününü bekleyin.. notere giderken de yaniniza para almayı unutmayın tabi.. ihtar cektikten sonra 6 ay beklemenize gerek yok ihtardan 1 gun sonra da gidip dava açabilirsiniz.. bu arada avukat degilim, bir zamanlar taraflardan kiracı olandım

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…