- 20 Kasım 2017
- 1.812
- 1.100
-
- Konu Sahibi Winnethepooh
Profesyonel düşünün lütfen ve gereğini yapın.Bir yandan da nedense vicdan yaptım sanki birilerinin nasibine engel olacakmışım gibi. Sevmiyorum ben insan şikayet etmeyi özellikle iş yerlerinde. Ama onun işini ben düşünmekten çok yıprandım.
Bir yanım tam olarak gereğinin yapılması taraftarı diğer yanımda ne bileyim çocuk genel olarak yönetimin gözüne batıyor zaten şu an bende tuzu biberi olur muyum diye düşünüyorum. Ama insanların işini elinde tutması kendi elinde yine. Saçma bir vicdan biliyorum da birilerinden duymaya ihtiyacım var sanırım. Kendimle kavga verip duruyorum çünküProfesyonel düşünün lütfen ve gereğini yapın.
benim iş yerimde de zamanında böyle bi tip vardı. güya deneyimli ve bilgili diye almışlardı ve bana yardımcı olacaktıMalesef kalifiye eleman değilmiş. Bence şef bunun farkındadır. Benzeri bir tip çalıştığım şirkette bir ekipte vardı. Destek olup o işi yaptığımız halde gidip ben yaptım der yada destek olanların arkasından hiçbir şey yapmadığını söylerdi. Allahtan o ekipte değilim derdim. Geçmiş olsun ancak duygularınızı ön plana almadan, ekibib gelişmesini düşündüğünüzü belirterek konuşma yapmanızı tavsiye ederim. Sizde işe gireli kısa süre olduğu için bòyle bir konuşmada oklar size dönebilir çünkü şefin çocuğun farkında olduğundan eminim
Kendisiyle çok çok fazla kez konuştum hem normal bir şekilde hem tersleyerek. Çok garip bir çocuk gerçekten terslesen bile öyle duruyor cevapta vermiyor ben anlamadımsonradan vicdan yaparım diyorsanız önce kendisiyle konuşun ve açık açık yıldığınızı, yer değiştirme isteyeceğinizi söyleyin. belki kendine çeki düzen verir. vermezse de siz de özel bakıcısı değilsiniz sizinki de can
Geç algılasa bile her gün aynı şeyleri sorup duruyor bu çocuk illa içinden birini öğrenirdi diye düşünüyorum. Başladığı günden bu yana bir arpa boyu yol alamadıkdehb falan mı acaba geç mi algılıyor
Şef aslında konum olarak bizden çok uzakta olduğu için çocuğun durumundan çokta haberdar değildi ekip olarak biz biraz anlattık ama çok değişen bir şey olmadı hayatımızda. Ara ara gelip bana çocuğun durumunu soruyor her seferinde aynı olduğunu iletiyorum of şu çocuktan kurtulsaydık diyip gidiyorMalesef kalifiye eleman değilmiş. Bence şef bunun farkındadır. Benzeri bir tip çalıştığım şirkette bir ekipte vardı. Destek olup o işi yaptığımız halde gidip ben yaptım der yada destek olanların arkasından hiçbir şey yapmadığını söylerdi. Allahtan o ekipte değilim derdim. Geçmiş olsun ancak duygularınızı ön plana almadan, ekibib gelişmesini düşündüğünüzü belirterek konuşma yapmanızı tavsiye ederim. Sizde işe gireli kısa süre olduğu için bòyle bir konuşmada oklar size dönebilir çünkü şefin çocuğun farkında olduğundan eminim
Kessssiinlikle böyle olduğunu düşünüyorum artık aşırı canımı sıkıyor durum. Asla sorumluluk almak istemiyor. Her şeyi zaten bana sorduğundan ona yöneltilen neden böyle yaptın sorusuna hemen Winnie öyle dedi diye cevap veriyor. Ofiste bizim hatalarımızı açıklarımızı arıyor kendince. Daha dün dedim kendisine bizim hatamızı arayıncaya kadar otur işini düzgün yap sana kalmadı o işler dedim. Sırıta sırıta suratıma bakıyor. Gerçekten kafayı yemek üzereyimBir çalışanımız var, kız 6 ya da 7 yıldır bizimle. Durumu aynıöğrenmemek falan değil bence durum, birinden destek alarak ilerlemek bazılarına çok daha kolay geliyor, sorumluluk almamak işlerine geliyor yani.
6 7 yıldır kız hiçbir şey öğrenmedi miBir çalışanımız var, kız 6 ya da 7 yıldır bizimle. Durumu aynıöğrenmemek falan değil bence durum, birinden destek alarak ilerlemek bazılarına çok daha kolay geliyor, sorumluluk almamak işlerine geliyor yani.
Sözleşmedeki deneme süresinde bu durumların farkındaydı herkes. Hiç şefimle konuşmuyor değilim aksine çocuk adına çok fazla konuşuyoruz ama çocuğun her yaptığını da koşa koşa anlatmıyorum. Şimdi iyice benim rahatsız olduğumu görünce -zaten kimse haz etmiyor çocuktan - iyice çocuğa bilenirler mi onu düşündüm. Ama her koyun kendi bacağından artık onu da o düşünsün yahiç profesyonelce davranmıyorsunuz ve şikayet etmekte çok geç kaldınız. sözleşmelerde deneme süresi vardır ve deneme süresinin adı üstündedir. işyerinin ihityaçlarına uygun değilse iş akdi sonlandırılır. lütfen "nasibine engel oluyorum" gibi arabesk laflar da etmeyin. sizlere orada lütuf olsun diye maaş ödenmiyor. dolayısıyla o da hak ederek kazanmak zorunda
Öğrenmedi değil de işte hiçbir şeyi tek başına yapmıyor. Bi şeye A diyeceğini bilse bile bana gelip A mı dicem B mi dicem diye soruyor örneğin. Cevap vermemeyi denedim, sen biliyorsun demeyi denedim, sene sonundaki değerlendirmede düşük puan vermeyi ve sonrasında değerlendirme toplantısında bunu konuşmayı denedim, ı ıh. Çoluğu çocuğu var, kaç senedir de çalışıyor diye bi şey de yapmak istemiyoruz ama yoruyor artık6 7 yıldır kız hiçbir şey öğrenmedi mi