böyle biriyle calismayan bunun ne kadar enerji emici oldugunu anlayamaz. eski islerimden birinde bir kiz vardi. o ofiste soyle bir hiyerarsi vardi - hepimiz ilk ay dosyalama, arşiv, basit seyleri yapardik alisana, sistemi kafada oturtana kadar. sonra bir gorev alirdik. normalde bu surec bir iki ay falan. bir iki ay sonra sen kendi isinde uzmanlasirdin , yerine yeni birisi gelirdi ilk bir iki ay o arsiv dosya vs ugrasirdi. sonra yeni birisi gelirdi falan.
iste bu kiz tam 10 ay sadece dosyalama arsiv yapti. ne zaman bir gorev verilecek olsa asla anlayamadi, beceremedi. dosyalamayi da zaten guzel yapamamis yanlis isimleri yanlis dosyalara koymus. aylar sonra en az ayda birkac kere kayip evrak vakasi yaşayıp hepimiz isi gucu bırakıp tum dosyalari tek tek acip kizin yanlis koyduğu evraki arardik falan.
cidden ömür torpusu.
bir de soru sorardi, uzun uzun cevaplardin. hii hıı diye dinlerdi anlar gibi. sen bilgisayarina döndüğün anda gider yanindaki kiza sorardı
bir de hem yanlis anlar yanlis yapardi..hem de birisi yanlışını gorup uyarinca "ama xy oyle söylediiii" derdi!
cidden tahammul etmesi zor bir sey.
bir kere tatile cikacaktim. asla aranmak istemedigim ve o isi tek ben yaptığım icin aranacagimi bildigim icin bu kiza her seyi yazdira yazdıra anlattim. tum excellime aciklama bolumu ekleyip yazdim herhangi biri o kisinin adini soylerse ac excellden bak diye. ona rağmen tatilde zirt pirt beni arayıp durmustu.
insallah degistirirler yerini..böylesiyle calismak is yapmaktan daha zor