Bir Gelinin Söğüşlenme Hikayesi

Aynen öyle, hem kendime hem aileme çok haksızlık yaptım ve bunun için vicdan azabı çekiyorum. Kendime acır hale gelmeye ek olarak bu da var. Terapi falan diyordum da siz bacılar bana terapist oldunuz, uzatmadan, hazır bayram da gelmeden dananın kuyruğunu koparacağım.

İnşallah dediğinizi yaparsınız, inşallah .

Hala ağzınızla anlatabileceginizi mi dusunuyorsunuz
Bence bosansaniz o bir kira odese tek maaşla evi gecindirse eve gelince temizlik yemek cart curt hepsini kendi yapsa yalnız kalsa başkasıyla tanışmaya kalksa ama hiçbir kadın bu şartları kabul etmeyecegini görse arkadaşları çocuğunu severken kendisinin baba olmadığını ve geride o çok temiz ailesinin kaldığını görse sizin kıymetinizi sizin değerinizi sizin insanlığınızi anlar. 5 yıldır ağzınızla anlatmışsınız anlamamış hala lafla anlatabileceginizi düşünmeniz şaşırtıcı.

Gunces bende hiç karsilarina çıkıp saygısızlık yapmadım . Beklenti içine de girmedim ama bir konuda bile kimsenin fikrini almadım . Her şeye biz karar vereceğiz dedim .bunları söylediğimde 23 yaşındaydım .
Gerçekten tarihte bir ilk o kadar konu okudum hiç farklı bir fikir yazan olmamış yani her konuda istisnasız çıkardı . Benden cooook daha eskiler var onlar daha çok sasirmiştir

Kusura bakmayın ama sizin o kocayla orta yolu bulmak biraz zor görünüyor. Bununla sadece ailenize yapılan haksızlığa bir dur demiş olabilirsiniz.

Maaşımı direkt kenara atıyorum, yaptığım tek mantıklı hareket. Ailesine para yollamaması konusunda anlaşmaya varırsa direkt kirayı da söyleyeceğim. Ha yok ailem benim birinci önceliğim derse zaten olacaklar belli. Daha fazla kendimi ve ailemi kullandırtmak yok.

Doktora değil mahkemeye gitmeniz gerek...

Kesinlikle o evden çıkın ya da babanızın kira istediğini söyleyin. Babanıza biraz gelir olsa kötü mü olur? Adam zora girmeyin rahat yaşayın diye evini vermis, eşiniz kira vereceği parayı annesine babasına yediriyor. Sağlık sorunları ve acil durum dısında aileye yardım edilmez. Bundan 20 30 yıl önce mal davaları olurdu duyardık ev paylaştırma, annesine babasına ev araba alma vs. Şimdi ev millet ucuz kira bulsa mutlu oluyor ama es aileleri ağzını açmış bekliyor ki ne koparabiliriz diye. Gerçekten hazmedilir cinsten degil.

Ben hâlâ biri çıkacakta kocan o senin alttan al biraz saygıda kusur etme yazacak diye tedirginim aslında

Gencecik kadınsın
Çocuğun da yok
Anladığım kadarıyla eşinin ailesi senin ailene kültür olarakta denk değil
Üstelik eşin vicdan yapıyor ve gerçekleri göremiyor
Belki iyi biridir ona bir şey diyemem ama
Sonuçta baba çocuğunu okutmakla babalık görevini yapmış
Ekstra bir şey yapmamış ki eşin babasına vicdan yapıyor
Yapman gereken şey net
Rest çekeceksin ve diyeceksin ki
“ ya ailenden bağımsız ailen olduğuna kendini ikna edersin destek alırız bu evlilik kurtulur ya da benden bu kadar “
Bir ömür onun ailesinin çingeneliği ile geçer mi ?
Bence geçmemeli hayata bir kez geliyoruz iki değil.

Utanacak bir şey yok, eşimle çocuk denecek yaşta flört etmeye başladık, ben 17, o 18’di, cahil tecrübesizdim belki, lakin istemediğim hiçbir şeyi yapmadım, örneğin flört ederken eş ailesiyle tanışmadım, evlerine iş yapmaya gitmedim, evlenince kayınvalideyle kayınvalide-gelin gezmelerine gitmedim, evimle ilgili hiçbir şeye karıştırmadım, maddi destek de istemedim, aksine eşim sorumluluk nedir bilsin diye kayınvalide veya kendi ailemle oturmak yerine, evlenene kadar kiracılık nedir bilmeyen ben 2 göz odaya kiraya evlendim çok da iyi ettim, eşime de ailesine de kendi aileme de ben böyleyim işinize gelirse dedim bunun utanılacak yanı yok bence

Son düzenleme:
Burada kayın ailenin hiç suçu yok..
Tamamı ile suçlu kocanız.
Hadi baştan boyun borcu dedi maddi yardım yaptı eyvallah ama 2. evi aldıklarında yardımı kesmesi gerekirdi.
Hele hele o ev birinin üstüne yapılacaksa bu kocanız olmalıydı eve para katan o.

Yerinizde olsam direk oturduğum evi boşatır kiralık bir ev bulur oraya geçer ve kocama madem birini beslemek istiyorsun al kendi evin tüm maddi sorumluluk senin şimdi tüm giderlerimi karşıla derdim.

Kocanızın kartlarını elinden alın.Hanımda durur bu tarz şeyler.Kusura bakmayın kendinizi harap ediyorsunuz belli ki eşiniz manipüle edilmiş.Otoritenizi koyun.Kibar olmaya çalışmayın.O çalışsın paralar ise sizde dursun.Sağlığınızdan daha fazla olmayın.

Karsilarini cikip bende hic saygisizlik yapmadim. Esime bunlar bunlar olursa ben yokum isine gelirse demistim. Oysa isine gelirse demek yerine daha duzgun ifade edebilirdim bundan utanc duyuyorum :)

Kendi aileme yaptığım çok şey var ama konusu değil diye yazmıyorum. Bölük pörçük yazdığım için akıllarda direkt tüm maaşını kocasına veren, kendi ailesini görmezden gelen, uyuz, koca delisi biri canlanıyor elbette. Çok şeylere göz yumdum ama o akıllarda canlanan tıp de değilim. Maaşımı direkt kenara atıyorum bu arada. O kendi maaşından veriyor. Böyle de aile birliği kalmıyor zamanla. Kendi maaşından vermiş olması benim gözümde pozitif birşey değil yani. Aksine çok üzücü, çok çarpık bir durum.

He he derse, anlaştığınızı sanır bir 6 ay sonra gizlice para gönderdiğini duyarsanız
Eşiniz ailesinin kafasında, çocuk için de, kardeşinin üzerine ev yapması için de aklı ailesinden alıyor, boşa kürek çekiyorsunuz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…