- Konu Sahibi lucyintheskywithdiamonds_
-
Sinirleriniz bozuk belli oluyor. Ama benxe istifa etmeyin. Azıcık daha sıkın dişinizi. Ben 3 senedir iş bulamıyorum belki o yüzden bòyle konuşuyorum.
Müdürler zaten sevilmek için yoktur. Müdür ordaki iktidardır ve genel olarak sinir bozucu olabilir. Bu çoğu yerde böyle
Haftasonu meselesini dene bence, olmazsa o zaman karar ver ...ne guzel arkadaslarin var oyle,tepme derim
Dediğiniz gibi arkadasa rica etseniz hafta sonu çalışsanız size mantıcım anlatsa yaptıkça en fazla bir haftada öğrenirsin diye düşünüyorum
İşinizi de yazar mısınız birileri belki fikir verir
Yani ne bileyim ben sizin yerinizde olsam aynı akanda biten işlere bakarım bir arşiv dosyalama vs yok mu
Öbür elemanın işi yoğun bana göstermedi deyip oturulmaz ki
Biraz karıştırıp yapar sonra diğer kişiye ya da müdüre biraz sorar ilerlemeye çalışırsın yani gerekirse yanlış da olsa yapmaya çalışmak lazım
2 ay deneme süresinde ihbar tazminatı yok.
Sizin durumunuzdan daha farklı bir durum başıma geldi. İki yada üç hafta yanılmıyorsam çalıştım, bağlı olduğum kişiden nefret gelmişti.
Kimseye haber vermek istemedim. 3 gün işe gitmeyince otomatik olarak işten çıkarılıyorsun.
Pazartesi oldu işe gitmedim. Bağlı olduğum kişi nasıl arıyor telefonlarını asla açmadım. Bana mesaj atmıştı işime son verildiğine dair :):) cevap dahi yazmadım.
Hak ettiğim maaşta, günü gelince hesabıma yattı.
Bütün mailleri, dosyaları karıştırdım ama sektör tamamen farklı. Kendileri de işin karışık ve zor olduğunu belirtiyorlar zaten.
Açıkçası bende oturmak istemiyorum; alışık değilim, şikayetçi olduğum konu bu. Çalışma arkadaşlarımın yanlarına oturarak bir şeyler anlamaya çalışıyorum, sorular soruyorum ancak cevap alamıyorum. Bana söyleyecekleri iki kelime bile işlerini engelliyor, o kadar yoğunlar. Hoşlanmadığım müdürün yanına giderek bile sorular soruyorum, bu nedir şu nedir vs. gibisinden o bana tamamen farklı bir şey diyor sanki beş yıldır orada çalışıyormuşum gibi. Anlayamadım diyince de salakmışım gibi bakışlar... Yani yapabileceğim her şeyi yaptım, kendi açımdan vicdanım rahat ama bir yönlendirme yapılmadan hiçbir şey rayına oturamıyor maalesef. Sorunu kendimde aramaya başlamıştım. Benden öncekilerin durumunu da öğrendikten sonra olayın hep böyle olduğu ortaya çıktı.
Bence acele etmeyin.
Evet işyeriniz salak. Sizden önce 3 kişi de basıp gitmiş diyorsunuz. Eee insan takkesini önüne koyup düşünmez mi biz bu insanları neden tutamadık diye?? Bir eğitim/oryantasyon programı hazırlasınlar yani. Müdüre söyle , öyle 5dk 10dk şeklinde değil, çalışanlardan birinin 1-2 gününü bu işe ayırıp bir eğitim yapsınlar.
Benzeri doktoraya başladığımda başıma geldi burada da konu açtım. Teknik bir alandayım ve master yaptığım alandan farklı bir bölümde doktoraya başlamıştım. Her şeye baştan başlamış oldum yani. Danışman hocam işleri öğretmek için bir doktora sonrası araştırmacısını görevlendirdi ama adam mümkün değil öğretmiyor. Ben sana bir şey öğretmek zorunda değilim, sen kendin öğren diyor. Sürekli de bir işe yaramadığımı ima edip psikolojik baskı yapıyordu. Ben de gidip hiçbir şey öğrenemediğimi danışmanımla açıkça konuşmak durumunda kaldım, zaten bırakıp dönmeyi (yurtdışındayım) göze almıştım yani kaybedecek bir şeyim yoktu. Hocam anlayışla karşıladı ve beni eğitmesi için başka birini görevlendirdi.
Siz de istifa etmeyi göze aldıysanız müdür ile açık açık bir oryantasyon yapılmazsa işe devam edemeyeceğinizi söyleyin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.
Psikolojik baskı boyutu zorluyor beni de, ama müdürün anlayışlı biri olduğunu düşünmüyorum. 1-2 defa dile getirdim; ancak ben ona bunu söylerken, o yine bana iş kilitliyor. Yapabilsem amenna.. İşten gocunmam asla.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
İse giriste oryantasyon süreci 2 ay, 6 ay işten çıkamazsın denilmediyse korkma.Ben istifa yazıp çıkmayı düşünüyorum aslında. Firma büyük bir firma, yaptırımları olur mu diye korkuyordum. Muhtemelen benim çıkışımda onu şaşırtacaktır, çünkü işe çok meraklı görünüyorum. Bu kadar bunaldığımı afişe etmedim.
İyi ki açmamışsınız. Ne güzel koşmuş peşinizden. :)
Niyet okuma yapmayın, anlayışlı karşılamasa bile konuşmaktan kaçınmayın derim. Şu an hiçbir şekilde oraya dönmek istemiyor olabilirsiniz ama konuştuğunuzda işlerin sizin için daha iyi olmayacağını bilemezsiniz. İnsan genelde yaptıklarından daha çok yapmadıklarından pişman olur. Hem istifa etmeye karar vermiş birinin müdürle konuştuğunda kaybedecek bir şeyi yoktur ki...
İse giriste oryantasyon süreci 2 ay, 6 ay işten çıkamazsın denilmediyse korkma.
Ben en iyi kurumsal firmada yıllarca çalıştım, 2 ay oryantasyon verildi. Asla çalışmadım eğitim aldık. 6 ay da işten cikamazsiniz denmişti.
Fakat verdikleri eğitimden sertifika aldık. Düşün yani. Oryantasyon böyle olur.
Eğitim vermeden salak muamelesi de neymiş.
Ben yerinde olsam gidip ik ile bu konuyu konuşurum. Böyle muamelemi olur.
Yukarıda yazdım ben işten ayrıldım ama bı öğrendim ki basimizdaki kişi ilkokul mezunuymuş, adam bı tuhaf, gel gitli, meğerse arkası sağlammis. Ben üniversite mezunu olucam kurumsal firmalarda çalışılan yıllarca bu adamlami calisicam deyip çıktım işten.
Deneme süresi her iki tarafından birbirini denediği süredir. Kanunen sizde onlarda hicbir hak talep edilemez. Ben bugün ayrılıyorum deyip ayrılabilirsiniz bile. Istifanizada işin gösterilmediği vs yazarak istifa dilekçenizi ik ya verebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?