• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baskıcı ve negatif annem

Ayh içim sıkıldı; sürekli bu muameleye maruz kalmak insanın ruh sağlığını bozar. Siz amacınızdan sapmayın, işinizi sağlamlaştırın, çevre edinin ve yapabilirseniz 1-2 arkadaşla ayrı bir eve çıkın, ailenizle aranıza mesafe koyun.
Bir de o zengin görücü için evimizi satacaktik, baska sehire gidecektik 😔 Annem ben hariç baskalarini çok sever onlara cok fedakardir

Canım kardeşim yaşındasın. Sana birkaç abla tavsiyesi ve acı tecrübe söylemek isterim lütfen kulağına küpe yap. Öncelikle katiyyen çalışmayı bırakma bu senin felaketin olur boyle bir annenin elinde. İkincisi maaşını asla tam söyleme. Ve mutlaka altın birikimi yap bankaya koy evde tutma . Zamanında deli paralar kazandım lakin savurgan biri olduğum için çok pişmanım. Üçüncüsü de maaşının bir kısmından -fazla değil ama iki veya üç bin kadar-ya annene ver yada evin bir faturasını öde birkaç market alışverişini yap bu tarz şeyler çenesini biraz kapatır . Ama en en önemlisi birikim yap mutlaka. Ve maaşını asla bilmesinler .

Canım kardeşim yaşındasın. Sana birkaç abla tavsiyesi ve acı tecrübe söylemek isterim lütfen kulağına küpe yap. Öncelikle katiyyen çalışmayı bırakma bu senin felaketin olur boyle bir annenin elinde. İkincisi maaşını asla tam söyleme. Ve mutlaka altın birikimi yap bankaya koy evde tutma . Zamanında deli paralar kazandım lakin savurgan biri olduğum için çok pişmanım. Üçüncüsü de maaşının bir kısmından -fazla değil ama iki veya üç bin kadar-ya annene ver yada evin bir faturasını öde birkaç market alışverişini yap bu tarz şeyler çenesini biraz kapatır . Ama en en önemlisi birikim yap mutlaka. Ve maaşını asla bilmesinler .
Üniversite yıllarımdan beri altın biriktiriyorum.

Bu tarz insanlar çoktur anne olması ama o annr diyip susmayı gerektirmez gerçi konuşsanızda bu tip insanlarla başedemezsiniz. Kendiniz pişman olmayacağınız iyi biriyle tanışıp evlenip evden çıkın huzur bulun ya da iyi işiniz paranız varsa kendi evinize çıkın diyeceğim ama buna bence asla izin vermezler...

Bu tarz insanlar çoktur anne olması ama o annr diyip susmayı gerektirmez gerçi konuşsanızda bu tip insanlarla başedemezsiniz. Kendiniz pişman olmayacağınız iyi biriyle tanışıp evlenip evden çıkın huzur bulun ya da iyi işiniz paranız varsa kendi evinize çıkın diyeceğim ama buna bence asla izin vermezler...
İzin verseler de kiralar çok pahalı. Sabretmekten başka çarem yok. İyi biriyle tanışıp evlenmek isterim ama önceliğim meslek ve para.

Babaniz ne diyor butun bunlara?
Annenizi dikkate almayin bence cunku cok cahilce hareket ediyor. Bir an once ekonomik ozgurlugunuzu elinize alip ev arkadasi ile de olsa ayri eve cikmaya bakin.
Izin vermezler biliyorum, turkiyedeki bircok aile izin vermiyor zaten. Ayri eve cikanlarin cogu annesini babasini dinlemeyip cikiyor. Benim ailem de boyleydi, ayri eve cikicam diyince laf ederlerdi. Simdi yurtdisinda tek yasiyorum. Bazi seyleri aileyi umursamayip yapmak gerekiyor.
Herkes memur da olmak zorunda degil. Hayatimin her evresinde sikici bulup burun kivirdim bu olaya, anlamiyorum neden insanlar bu onemsiyor memur olmayi.

İzin verseler de kiralar çok pahalı. Sabretmekten başka çarem yok. İyi biriyle tanışıp evlenmek isterim ama önceliğim meslek ve para.

şurada öyle yanıtlar veriyorsunuz ki, sanki henüz ergenliğe girmiş kız çocuğuna laf anlatmaya çalışıyormuşuz gibi hissettiriyorsunuz.
maddi özgürlüğünüz varsa ailenizden yetişkin bir kadın olarak izin almanıza gerek yok. ayrıca daha ailesi ile göbek bağını kesecek kadar olgunlaşmamış bir kadın olarak da kendi hayatınızı kurmanın yolunun evlenmek olduğunu düşünüyor olmanız çok ürkütücü. bir naho yapıdan kurtulmak için başka birinin himayesine geçmeye çalışmanız aşağılayıcı bir durum. ayrıca kiralar sizin gücünüzün üstünde ise başka insanlarla paylaşımlı ev deneyebilirsiniz. ama siz kurtulmak istemiyorsunuz. sizin içinleri halledecek birisi istiyorsunuz.

Back