• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Garip İstifa Konusu

Benzeri doktoraya başladığımda başıma geldi burada da konu açtım. Teknik bir alandayım ve master yaptığım alandan farklı bir bölümde doktoraya başlamıştım. Her şeye baştan başlamış oldum yani. Danışman hocam işleri öğretmek için bir doktora sonrası araştırmacısını görevlendirdi ama adam mümkün değil öğretmiyor. Ben sana bir şey öğretmek zorunda değilim, sen kendin öğren diyor. Sürekli de bir işe yaramadığımı ima edip psikolojik baskı yapıyordu. Ben de gidip hiçbir şey öğrenemediğimi danışmanımla açıkça konuşmak durumunda kaldım, zaten bırakıp dönmeyi (yurtdışındayım) göze almıştım yani kaybedecek bir şeyim yoktu. Hocam anlayışla karşıladı ve beni eğitmesi için başka birini görevlendirdi.

Siz de istifa etmeyi göze aldıysanız müdür ile açık açık bir oryantasyon yapılmazsa işe devam edemeyeceğinizi söyleyin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Sizin konuyu hatırladım çözümlenmesine sevindim. O zevksiz gecenin mahsülü Çinliden kurtulmanız çok iyi olmuş.

Sadece başlangıçta yarım saatlik bir iş güvenliği eğitimi yapıldı. Herhangi bir sertifika vs. yok.
Bizimkinin de arkası sağlam. Patronlarla çok haşır neşir, o yüzden İK mevzusunu hiç düşünmedim.
Gıcık oluyorum bu tiplere, şikayet etsende eline bişey geçmiyor.
Benim ki nasıl ama adam ilkokul mezunu, üniversitesi mezunlarının başına geçmiş.
Bizi yöneticek.
Öğrendiğim gibi sinirlerim zıpladı.

Gıcık oluyorum bu tiplere, şikayet etsende eline bişey geçmiyor.
Benim ki nasıl ama adam ilkokul mezunu, üniversitesi mezunlarının başına geçmiş.
Bizi yöneticek.
Öğrendiğim gibi sinirlerim zıpladı.

Bizimki de 3. üniversitesini okuyormuş şu an. :) Aslında eğitimle de alakası yok, insanlık önemli olan.
Fazla ego bunlardaki.

Bu kadar şeyi nasıl 5 güne sığdırabildiniz çok şaşırdım.Mevcut iş yerimde yıllarca şahsen ben nelere katlandım.Yeni bi birim değiştirdim ve şu an pek çok şeyi yeniden öğreniyorum kaç yıllık tecrübem olmasına rağmen.İnanılmaz yoğun bir yer ve insanların zamanlarının olmasını beklediğim çok zaman oluyor iş öğrenmek için.Bana gerçekten de çok çok erken karar vermişsiniz gibi geldi.Gene başka yerde ilk işimde temiz 6 ay boş oturdum yani bişeyler ha diyince olmuyor belki dönemsel yoğunluk vardır bitecektir sonuçta yılın başındayız.Bu işsizlikte bu kadar çabuk pes etmek büyük hata olur.

Bir suru sebebi olabilir bunun. Belki calisma arkadaslariniz bilerek göstermiyor belki gercekten vakitleri yok. Belki de yarattiklari vakitte dinlenmek istiyorlar belki de ne kadar strese dayaniklisiniz diye olcuyorlar olabilir. Siz sabirli olun. Evet onlar isi ogretene kadar bekleyin hicte gerilmeyin. Ayni durumu birebir yaşadım. Ayni sizin gibi omuzlarim agriyordu stresten salak gibi hissetmistim kendimi. Ama benim mudurum 1 ay izindeydi döndüğünde durumu farketti ve oyle bir azarladi ki bana ogretmesi gereken kisileri ben 3 gunde a dan z ye isi kavradim. Sonucta belli yetkinlikleriniz var bunu kullanabilmeniz icin hali hazirdaki isleyisin ogretilmesi gerek

Sadece başlangıçta yarım saatlik bir iş güvenliği eğitimi yapıldı. Herhangi bir sertifika vs. yok.
Bizimkinin de arkası sağlam. Patronlarla çok haşır neşir, o yüzden İK mevzusunu hiç düşünmedim.

IK'ya gidip illa şikayet etmeniz gerekmez. Gidin ve işe katılım sağlayamadığınızı, çünkü bölümdekilerin eğitim veremeyecek kadar yoğun olduklarını anlatabilirsiniz. İK hem şirketin hem de çalışanların yararına çalışır.
Müdürünüz olacak adama da cevap vermekten çekinmeyin, tabii üslubuna uygun şekilde. O sizin arkanızdan başkalarına dert yanıyorsa siz de gidip bunu yüzüne söyleyin. Eğer böyle devam edecekse işi çok istediğiniz halde ayrılabileceğinizi söyleyin. İş öğrenmeden iş yapılmaz. Şirkete de sizin repütasyonunuza da zarar verir.

Benzeri doktoraya başladığımda başıma geldi burada da konu açtım. Teknik bir alandayım ve master yaptığım alandan farklı bir bölümde doktoraya başlamıştım. Her şeye baştan başlamış oldum yani. Danışman hocam işleri öğretmek için bir doktora sonrası araştırmacısını görevlendirdi ama adam mümkün değil öğretmiyor. Ben sana bir şey öğretmek zorunda değilim, sen kendin öğren diyor. Sürekli de bir işe yaramadığımı ima edip psikolojik baskı yapıyordu. Ben de gidip hiçbir şey öğrenemediğimi danışmanımla açıkça konuşmak durumunda kaldım, zaten bırakıp dönmeyi (yurtdışındayım) göze almıştım yani kaybedecek bir şeyim yoktu. Hocam anlayışla karşıladı ve beni eğitmesi için başka birini görevlendirdi.

Siz de istifa etmeyi göze aldıysanız müdür ile açık açık bir oryantasyon yapılmazsa işe devam edemeyeceğinizi söyleyin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.
Sonunda olayi cozumlemene sevindim Berencigim..

Ama mesleğiniz ne, sektorunuz ne bunlarda onemlı bence. Bızım fırmaya gıren bırı once ısleyısle alakalı her departmandan oryantasyon alır.bunun planını ınsan kaynakları yapar, elıne bır dokuman verılıp.srn saatinde ılgılı toplantı odasında olursun ve sırasıyla alırsın. Aynı zamanda ıs yogunluguna gore ılgılı departmanlara toplantı atılır kımsenın yakasına yapısmazsın. Ote yandan bu bıtınce yınede calısmaya hazır olmaz kısı kendı bolumuyle alakalı 3 ay deneme suresı oldugundan egıtım alır ve ufak ufak calısmaya baslar.

Ben de benzer bir şey yaşamıştım. Kimse aptal değil öğretilirse yapılır. Sadece anlatmak ve o kişiye zaman vermek gerekiyor.
İnsan kendini aptal gibi hissediyor öyle olmasa bile. Bence işten ayrılmayin. Bu devirde iş bulmak çok zor müdürle açıkça konuşun. Boş kaldiğınız zamanlarda projelere dosyalara bakın iş çıkartın kendinize Aĺlah yardımcınız olsun

Ilk 2 ay sen istediğin gibi çıkabilirsin onlar da çıkarabilir tazminat falan ödenmez iki taraftan da
Biraz daha incele kesinlikle alisamiycak gibiysen işi bırak başka bakarsın...insanın psikolojisi herşeyden onemli

Back