• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip görücü muhabbeti

evlenmesinden bahsetmiyorum neden ikide bir bunu söylüyorsunuz ki birini bulmak için teyzesine ihtiyaç duymazdı birini bulmaya diyorum. iyi adam karaborsa sonuçta. evlensin evlenmesin kolaymı hemen evlenmek?

evlenmesinden bahsetmiyorum neden ikide bir bunu söylüyorsunuz ki birini bulmak için teyzesine ihtiyaç duymazdı birini bulmaya diyorum. iyi adam karaborsa sonuçta. evlensin evlenmesin kolaymı hemen evlenmek?
ne karaborsası ya. bu nebiçim laf siz belliki deneyimlisiniz bekarların kötü evlilerin iyi olduğunu anlayacak kadar bilgilisiniz maaşallah. biz ne erkekler tanıyoruz dünya iyisi enlense eşleri yaşar dediğimiz ama 40 yaşına gelip evlenmiyorlar. belki de içleri ısınmıyor karşılarındakine içinin ısınacağı sevebileceği birini arıyor demekki.
siz evlendiniz ayrıldınız kötü bir insanla karşılaştınız. (ya da kötü olan sizdinizz bilemeyiz) diye herkes aynı şeyi yaşamak zorunda değil. 27 yaşına bir insan görüşür tanışır karar verir size de laf düşmez.

27 yaşına bir insan görüşür tanışır karar verir size de laf düşmez.

asıl sana laf düşmez kıskanç kadın ne biçim konuşuyorsun kardeşimden bahsediyoruz sokaktaki kızdan değil teyzesinin lafına bakan bi adamla evlenip hayatınımı karartsın.

Görücü usulü yapmak isteyen kişiye kötü diye bir yakıştırma yapamayız insanın kaderi kısmeti neyse onu yaşar sonuçta ama benim aklıma takılan ve üzerinde durulması gereken nokta daha ilk buluşmada sen benim evleneceğim kızsın demesi:KK14: Ben ilk görüşmelerde seviyorum evleneceğim öldüm bittim laflarına hiç inanmam sahte gelir bana :KK59: Sanki evleneceğim illa yoluyla çıkmış erkek kim olursa eli yüzü düzgün terbiyeli aşk falan hikaye evlenecek gerçi görücü usulü olayı mantığa da dayanıyor değil mi onu atlamışım:KK51:

gerekirse öküz altında buzağı da ararım kardeşim o benim biri gelip hatta gelemeyip kızı almak isterse buyurmu diyelim benim cevabım basit bu kadar iyi bir erkekse başka kızlar neden ilgi göstermemiş? ilgi gösteren erkeğe anında atlar erkekler bilmiyormuyuz sanki?
hahaha cok komiksiniz dogrusu..kiz kardesiniz kac yasinda?? kendi akli yok mu??

merhaba,
benim 27 yaşında bir kız kardeşim var geçen ay bir tanıdığımız geldi yeğeni için uygun bir kız aradıklarını söyledi ve düşünüp düşünmediğini sordu kardeşime biz de vardık evde. herşey olağandı hani basit bi görücülük muhabbeti gibi ama nedense sonradan benim içime kurt düştü.

kadın başladı çocuğu övmeye şöyle efendi şöyle dürüst şöyle iyi niyetli diye ben de araya girdim eh bu kadar iyiyse yeğenin şimdiye başka kızlar farketmemişmi iyiliğini,iyi erkek karaborsa bu devirde kapanın elinde kalıyor dedim kadın da aman etraftaki kızlar çok kötü güven olmaz dedi ben de erkekler çokmu iyi dedim biraz suratı asıldı kısa süre sonra da kardeşime bi düşün deyip gitti. kardeşim çocukla buluşmayı kabul etti gitmiş olağan geçmiş ama benim söylediklerimi söylememiş.

bu adam 32 yaşında teyzesinin sözüne göre dünya iyisi ama ben o kadar iyiyse başkasına ihtiyaç duymaz birini bulmaya diye düşünüyorum gerçi kısmet bu işler ama kadının dediğine göreyse belli ki aile sözüne bakan birisi ileride sıkıntı çıkarabilir bu durum. kardeşimin kafası karışık konuştum onunla o da yakın çevreden diye olumlu bakıyor ancak kafasını karışmıyor da değil.

buluşmada çocuk kardeşime evleneceğim kız sensin demiş bana anlattı kardeşim ben de nereden biliyormuş alnındamı yazıyormuş dedim yani karışık durumlar. siz ne dersiniz?

siz fazla kuruntu yapmışsınız..32 yaş bir erkek için ideal evlilik yaşıdır.
bu birilerini bulamadığından değil okul,askerlik,iş hayatını düzene koymakla alakalıdır.
kendisini evliliğe hazır görmekle..
tabiki damat adayını araştırın ölçün tartın ama neden evlenmedin çok saçma bir soru..
erkek arkadaşım 35 yaşında idi..evliliğin sorumluluğuna kendisini hazır hissetmiyordu..bu adam kötü mü oluyor yani..
saçma kuruntu ile kardeşinizin aklını bulandırmak yerine onu daha iyi tanıması hakkında telkinde bulunmanız daha doğru..kardeşiniz 27 yaşında neden bekar bi kusur var diyor mu kimse ?

Ben kardeşinizi kıskandığınızı düşünmüyorum. Kardeşinizi korumaya çalışıyorsunuz. Mutsuz olsun istemiyorsunuz.
Kardeşinize güvenin doğru karar verecektir.
İnsanlara ön yargılı davranmayın sizde tanımaya çalışın.
Herşey nasip kısmettir.
İnsanlar görücü usulü , arkadaş ortamında, düğünde , alışverişte tanışarak evlenebilir.
İnsanlar tanışır görüşür evlenmezlerse iki insanın kötü olduğunu göstermez.
Bir birilerine uygun değillerdir.
Kardeşinize evlen baskısı yapılıyorsa sakın bunun etkisiyle evlenmesin.
İyi ölçüp tartsın. Tanımak için sorular sorsun

Görücü Usulünde ustalaşmış biri olarak örnek sorular :
Hangi yemeği sever ?
Hayvan sever mi ?
Çocuklarla arası nasıl ?
Yemek yapmayı biliyor mu?
Aile ilişkileri nasıl ?
Hiç hayvan beslemiş mi ?
Nasıl bir arkadaş çevresi var ?
Halı saha maçına gider mi?
Tiyatro , sinamaya gider mi ? Giderse ne sıklıkla gider ?
Hasta olduğunda ne yapar ?
Yardım etmeyi sever mi ? Ne tür yardımlar yapar örnek versin
Tutuğu takım ?
Siyasi görüşü ?
Parasını nasıl değerlendiriyor ? Fuzuli harcamalar yapıyor mu ? Örnek 2 ayda bir cep telefonunu değiştirmek gibi
Özel günleri hatırlamada nasıl ? Doğum günlerini hatırlayıp kutluyor mu ? ( Ben fazla önem vermem)

Gorucu muhabbeti bana da uygunsuz sacma geliyor, dolayisiyla bekarken bu tarz teklifleri net bir dille reddettim. Ama kardesin reddetmediyse gorustuyse demek ki gorucu usulune akli yatan bir insan. Yani tencere-kapaktirlar belki.
Biraz empati yapiyorum, benim de 25 yasinda kardesim var ona gorucu gelse o da gidip cocukla bulussa yasi, meslegi, sosyal statusu ne olursa olsun, boyle gelenekci bir insanla yapabilecek misin derim, ama gidip gorucunle bulustuysan zaten sen de ayni kafadasindir da derim mutluluklar dilerim...

siz fazla kuruntu yapmışsınız..32 yaş bir erkek için ideal evlilik yaşıdır.
bu birilerini bulamadığından değil okul,askerlik,iş hayatını düzene koymakla alakalıdır.
kendisini evliliğe hazır görmekle..
tabiki damat adayını araştırın ölçün tartın ama neden evlenmedin çok saçma bir soru..
erkek arkadaşım 35 yaşında idi..evliliğin sorumluluğuna kendisini hazır hissetmiyordu..bu adam kötü mü oluyor yani..
saçma kuruntu ile kardeşinizin aklını bulandırmak yerine onu daha iyi tanıması hakkında telkinde bulunmanız daha doğru..kardeşiniz 27 yaşında neden bekar bi kusur var diyor mu kimse ?
vallahi simdinin kizlari sadece asik olup evlenmiyorlar ya genelde..su kadar altin soyle dugun isterim diyorlar...napsin adamciklar yani?? tamam herkes ayni degil ama dedigin gibi..gitgide evlenme yasi buyuyor sebebide okul askerlik is..bunlari rayina oturtmak kolay mi sanki? herneyse...

Ben kardeşinizi kıskandığınızı düşünmüyorum. Kardeşinizi korumaya çalışıyorsunuz. Mutsuz olsun istemiyorsunuz.
Herşey nasip kısmettir.
İnsanlar görücü usulü , arkadaş ortamında, düğünde , alışverişte tanışarak evlenebilir.

Hangi yemeği sever ?
Hayvan sever mi ?
Çocuklarla arası nasıl ?
Aile ilişkileri nasıl ?
Hiç hayvan beslemiş mi ?
Tutuğu takım ?
Siyasi görüşü ?
Parasını nasıl değerlendiriyor ? Fuzuli harcamalar yapıyor mu ? Örnek 2 ayda bir cep telefonunu değiştirmek gibi
Özel günleri hatırlamada nasıl ? Doğum günlerini hatırlayıp kutluyor mu ? ( Ben fazla önem vermem)
Söylediklerin doğru fakat,malesef sorularla tanınmıyor karşı taraf.Paylaşımlarla zamanla tanınıyor.O sorulara senin istediğin cevapları da verebilir.Hayvan sevmiyor olması insan sevmediği anlamaına gelemz.Veya hayvan seviyor olması,insan da sever anamına gelmiyor.Tiyatro sinemaya gitmesi onun sosyal olduğunu göstermediği gibi,gitmemesi sevmemesi de asosyal olduğu anlamına gelmez.O yüzden sorularla da anlaşılmıyor.Konu sahibibn kardeşini korumaktan ziyade,neyin etkisi tepkisi varsa kendisinde ön yargılı yaklaşıyor.Oldukça hırçın.Ve kendi kafa yapısına göre teyzesine kız baktıran erkek olumsuz.32 yaşına kadar evlenmemiş erkek olumsuz.

Herşey nasip kısmettir.

Hangi yemeği sever ?
Hayvan sever mi ?
Çocuklarla arası nasıl ?
Aile ilişkileri nasıl ?
Hiç hayvan beslemiş mi ?
Tutuğu takım ?
Siyasi görüşü ?

Çok haklı yorumunuz gerçekten düşüncelerinizde ben bir şeyi merak ettim mazur görün görücü usulüne tabi ki karşı değilim herkesin kaderi farklıdır normal ilişkide hadi bir şeyleri yaşayarak görüyorsun bazende evlendiğimizde ortaya çıkıyor ama görücü usulü denen şeyde bu yazdığınız sorulara göz boyamak için cevap vermesi mümkün müdür peki sadece nişanlılık düğün dönemi var diyelim arada bu sırada bunlar için gerçekten doğru söylediği nasıl anlaşılır konu sahibinin kardeşi için soruyorum konu sahibinden özür dileyerek benim işime yaramaz büyük ihtimal ama yarayanlara olacaktır :)

vallahi simdinin kizlari sadece asik olup evlenmiyorlar ya genelde..su kadar altin soyle dugun isterim diyorlar...napsin adamciklar yani?? tamam herkes ayni degil ama dedigin gibi..gitgide evlenme yasi buyuyor sebebide okul askerlik is..bunlari rayina oturtmak kolay mi sanki? herneyse...

Aynen öyle katılıyorum vallahi nişanlımı beklerken yıllar geçti gitti önce okul bitti yarısındaydı sonra askerliğini yaptı kısa dönemde olsa bekledik işlerimiz oturdu derken ben 24 yaşındayım o 28 yaşında şimdi ne yapalım ilişkilerimiz olmasaydı biri ya bu zamana kadar neredeydi mi diyecekler herkesin yaşantısı farklıdır okumazsın meslek önemli değildir ya da 25 yaşına kadar çoktan evlenmiş olursun çünkü yapacak başka bir şey yok ama evlilikten önce bazı işleri yoluna koyman gerekiyorsa bekleyeceksin hiç bir şey eskisi gibi değil artık lise mezunlarına doğru düzgün iş yokken üniversite mezunuyken bile iyi bir yerden ve iyi bir bölümden mezun olman gerekli :cool:Ananneciğimin sözü geldi aklıma kızım eskiden ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde :rolleyes:

Aynen öyle katılıyorum vallahi nişanlımı beklerken yıllar geçti gitti önce okul bitti yarısındaydı sonra askerliğini yaptı kısa dönemde olsa bekledik işlerimiz oturdu derken ben 24 yaşındayım o 28 yaşında şimdi ne yapalım ilişkilerimiz olmasaydı biri ya bu zamana kadar neredeydi mi diyecekler herkesin yaşantısı farklıdır okumazsın meslek önemli değildir ya da 25 yaşına kadar çoktan evlenmiş olursun çünkü yapacak başka bir şey yok ama evlilikten önce bazı işleri yoluna koyman gerekiyorsa bekleyeceksin hiç bir şey eskisi gibi değil artık lise mezunlarına doğru düzgün iş yokken üniversite mezunuyken bile iyi bir yerden ve iyi bir bölümden mezun olman gerekli :cool:Ananneciğimin sözü geldi aklıma kızım eskiden ekmek aslanın ağzındaydı şimdi midesinde :rolleyes:
aynen oyle canim...ama konu sahibi arkadas bunu anlayamiyor her nedense artik...

kaldiki bizim dedigimiz gibi degildir belki ama simdiden bu kadar onyargi cok fazla bana gore...

asıl sana laf düşmez kıskanç kadın ne biçim konuşuyorsun kardeşimden bahsediyoruz sokaktaki kızdan değil teyzesinin lafına bakan bi adamla evlenip hayatınımı karartsın.

bu kadar atarlanmak neden
teyzesinin lafıyla diyorsun da
sende kardeşinin ablasının lafıyla hareket etmesini istiyorsun
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :)

Back