- 16 Ağustos 2013
- 384
- 179
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Eger bir laf gecerse konusacagim acik acik zaten ben lafimi esirgemem. Soylerim ne varsa..Ben olsam açık açık konuşurdum baktım hala aynı.. bir daha asla ne cağırırdım ne giderdim ne de arar sorardım..
Ayy aynen canim. Insallah ikimizin de hayirli saglikli bebişleri olur insallahne zaman ıstıyorsan o zaman çalış cnm bunları takmak aklına bıle gelmezzz bır de bebiş gelir ohh missss
evet cook dogru. ben onun abisinin kinasinda dugununde evlerinin kzii gibi her seylerini de yaptim. Yaparim zaten hiç gocunmam. Ne diyeyim elbet vardir kendince sebepleri muhakkak.O kdr emege temizlige yemege yazik... Gelip disarda beklemekde neymis bide cay bile icmeden gitmek hahhhh. Restoranda bile bi cay kahve iciyoruz oyle kalkiyoru... Terbiyeli gorgulu olmak cahil olmamak bizim elimizde... Cahil derken okumaktan bahsetmiyorum insan kendini gelistirmeli etrafini gorerek kendini egitmeli... Bosveriz siz hic degmez... Mubarek ramazanda bile gordugunuz tavir cok gunah... Degerinizi bilenlerle hayat guzel gecer... Digerleri omur torpusu der teyzem..
düğünleri yakın olan eltiler, görümce gelinler arasında oluyor bunlar hep.
düğün zamanı fark etmediğiniz ya da onun dile getiremediği bir kırgınlığı olmuş olabilir mi?
benzer tavırları ben de eltime, görümceme hatta kv gösteriyorum ama onlar düğün öncesi düğünler birbirine yakın olduğu halde bana yeteri kadar sıcak davranmadılar, hatta normalde aynı yaştasın düğünler yakın bilgi alışverişi bir fikir arıyor insan ama hiçbiri yardımcı olmadı hatta aman benzer olmasın diye devlet sırrı gibi saklandı. düğünümde kına gecemde ilgilenme sıfır. ama düğünden sonra kıymete bindik ya arayıp sormaya çalışmaklar haspalarımın mesafeler de olsa artık akraba olduğumuz aklına gelir artık ama hiçbirinin ne davetine icabet ederim ne de gittiğimde suratlarına bakarım.Onlar canlarım iyilik melekleri her ne yaparlarsa yapsınlar gelinden tepki yokelimde değil yaptıkları gelir hep gözümün önüne. onlar da bu gelin bizi kıskanıyor tavırlarında geziyorlar sanırım.
hani dışarıdan bakıldığında son davranışlar değerlendirildiğinde ben haksızım gibi ama zamanında kim nasıl davrandıysa öyle davranıyorum.hatalarını bildikleri için de neden böyle davrandığımı sormazlar, ama sorsalar ve ben hesap sorsam hepsine içim rahatlayacak belki ilişkiler düzelecek ya da eskisinden iyi olacak, eşler arada kalmayacak.
ben eltin gözünden baktım olaya. kimsenin durup dururken böyle bir tavrın içine girmesi çok sağlıklı bir durum değil. yani diyeceğim o ki ya bir kırgınlık oldu arada ya da eltinin sağlık problemleri var.bence karşına alıp neden böyle davrandığı ile ilgili bir sorup açık açık konuşmak en iyi çözüm. diğerleri bana hiç samimi gelmiyor.
Kaynınız da bir tuhafmış hani. Eşi davetlere icabet etmiyorsa karşı tarafı neden suçluyor ki ? Ayrıca saygı duyulmalı, gelmiyorsa hoşlanmıyordur demektir , mesafe koymak istiyordur belkide.
Bilgece , eltinizin sizinle sorunu neymiş yalnızca ondan öğrenebilirsiniz; bence bir sorun bir sohbet ortamında hoşlukla.
Bilmeden incitmişsinizdir belki.
Hiçbirşey olmamış olabilirde dediğim gibi mesafe koyuyordur, huyu budur.
Oyle yapacagim zaten. Ben de acmayacagim.Bence sizde onun telefonlarini acmayin, onada gitmeyin davet etsede, sizde davet etmeyin elinizden geleni yapmışsınniz zaten daha ne yapicaksiniz, esinizde size hak veriyo......
evet oyle yapacagim. Dogumunda hediyemi götürür gecmis olsun derim. Baska da bir sey yapmam.Eşin farkında,kayınvalidende şahit olmuş yani herkes kimin ne olduğunun farkındadır salla gitsin sende. Çünkü forumda bile insanlara uzun uzun mesaj yazıp fikir veren birisin senin yakınındakilere böyle umursamaz davranmaları için bir şey yaptığını düşünmüyorum-ki sebepsizmiş zaten-.Boşver bu karakterdeki bi insan yalnız kalmayı sonuna kadar hakediyodur. Sen prosedür neyse doğumunda o şekilde davranır sonrasında onun hakettiği tavrı alırsın.
Oyle yapacagim zaten. Ben de acmayacagim.
evet oyle yapacagim. Dogumunda hediyemi götürür gecmis olsun derim. Baska da bir sey yapmam.
Benim amcami öldüruldi arayip bana bas sagligi bile dilemediler..
Cok dogru soylmemissinAmannnn kafana bile takma bilgece ruh hastası böyle insanlar benim büyük görümcem böyle çok çabaladım her seferinde arıza çıkardı eee bende kestim attım irtibatı kvalidem sürekli abla o biz nazlı yetiştirdik sen yinede git sarıl boynuna diyor ne gidecekmişim birine olduğundan fazla değer verirsen kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor dedim benden bu kadar ee sen küçüksün sen yap küçüklüğünü diyor halen daha kadın bak ben çok yaptım artık istemiyorum dedim kendi sorunlarımız bittide bide elin delileriylemi uğraşacağız boşversenebide böyle yaptıkça bu tipler sanıyorkiii bunların işi gücü yok bizi düşünüyor görümcemden tecrübeliyim bana birgün dediki telde whatsaapda profilimdeki yazıya ona nispet yapmışım anammm işim gücüm hayatım senmisin anacım bu kadar kendini önemli görme benim hayatımda çünkü ben yer vermem gereksiz insanlara dedim bide herşeyi üstlerine almaları yokmu
kaynanam beni cok ama coo sever. Onlar gidip benim dedikodumi kaynanama yapiyorlar. Kaynanam bana sakin guvenip de onlara bir sırrını soyleme diye beni hep uyarir Allah var..Zaten bir suç görmedim baştan beri. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yermiş. Nu da onların huyu demek ki .. Ailelerin çok sık bir araya gelmemesi gerekir diye düşünüyorum. Gerek yok. Arada görüşülür; sevinçte , üzüntüde bir araya gelinir olur biter.
Dedikodu yapan , arkanızdan rahatça konuşan insanların zaten hayatınızda yeri olmamalı. Belliki kıskanıyorlar sizi , açık arıyorlar.
Kv.nizin size bunları söylemesine şaşırdım. Bilemedim.
Ciddi misin? Başın sağolsun.. Yüzüne bakmasan hakediyomuş aslında ama küs kalıp bir de onun için günahına değmez.
Merhaba herkese.
Simdi arkadaslar benim sorunum eltimle. Bizler 4 eltiyiz.
Benden 2 ay önce evlenen eltimle var sorunum.
Daha dogrusu onun sorunu benimle sanirim. Artik kendimi aptal gibi hissetmeye basladim. Eltim cagirdigim hicbir davete icabet etmedi. (2 kere haric, onda da ne cay ne kahve hicbir sey icmeyip apar topar gitti) Kina geceme onun yuzunden kaynanamlar gec kaldi.
Neyse sorun o da degil ama biraz tanimaniz icin soyluyorum bunu.
Evlendim, esim ozellikle yeni evimizi gormeye hem de bir cay icmeye cagirdi fakat hastayim diye gelmedi yine.
Abisinin düğünü oldu falan ben hep gittim ama ablamin nisanina gelmedi. Yine umursamadim bunu da. Annem ozellikle arar herkesi cagirir.
Ben düşük yaptim bir gecmis olsun bile demediler 3 eltim de. Bunu da takmadim.
Bir gün yine evime cagirdim hepsini birden. Eltim yine gelmedi. Kaynim esime neden x'i de goturmedin diye sordugunda;
Eşim :" biz ne kadar cagirsak yenge hasta, yine hastaymis gelmedi iyisi mi sen onu bir doktora gotur" demis.
Neyse.
En son olan olaylar daha da gerdi beni..
Gecen hafta baya bi misafirim vardi. Buyuk eltim, kaynanam,kayinlarim falan hepsi bendeydi. Hadi x'i arayalim nasilmis dediler. X de babasi hasta diye babasina gitmisti, babasinin hasta oldugunu duydugum gun de hemen mesaj atmistim cok gecmis olsun diye. Aramiyorum cunku ben arayinca bilhassa acmiyor.
Kaynanama o gun dedim ki. Bak ben arayacagim ama acmayacak. Deneyelim. Sizin gozunuzun onunde yapiyorum, sonra bana ay neden x'i aramiyorsun falan demeyin dedim.
2 kere benden aradik acmadi. Neyse kaynanam anladi.
Eve gitmis, x bunu aramis hemen ertesi günü.
Ve kaynanam neden Bilgece aradiginda acmadin diye sormuş.
Eltim de demis ki numarasi bende yoktu o yuzden acmadim?????
Ben yaklasik 2 aydan fazladir numarami değiştirdim ve kesinlikle numaram onda var. Herkese tek tek numaramı verdim. Daha once beni bir isi icin de aradi.
Yani numaramin olmamasi mümkün degil. .
Ben de insanlara kin tutamam, onlari kiramam..
Isi düşünce beni ariyor, dusmeyince telefonlarima cevap dahi vermiyor.
Benim bu eltime nasil davranmam lazim simdi?
Ha bir de hamileymis, hastaymis ben onu sormuyormusum, ona gitmiyormusum diye kimse evime gelmesin asla istemiyorum diyormus. Ben zaten cagrilmadigim yere gitmem.
Esim zaten bu olan biteni gördüğü icin asla öyle insanlarla muhattab olmani istemiyorum diyor..
Sizce bu eltimin derdi ne olabilir? Kimsenin etlisine sutlusune de karismam. Hicbir kotulugum olmadi, 2 dusugu oldu ikisinde de hep yanindaydim. ??
Simdi dogum yapacak falan filan nasil davranmaliyim? Icimden hicbir seyde gelmiyor ama aptal ben hemen unutuyorum her seyi de. E ben unutup da sordukca,yanina gittikce beni aptal gibi goruyor.
3 gunluk dünya diyorum ama bazen de ya neden gormedigim degeri gostereyim diyorum..?
Sizce ben ne yapayim??
Psikolojisi bozuk insanlara ne soyleseniz bos.... Bir insana en buyuk ceza onu gormemek yok saymaktir...evet cook dogru. ben onun abisinin kinasinda dugununde evlerinin kzii gibi her seylerini de yaptim. Yaparim zaten hiç gocunmam. Ne diyeyim elbet vardir kendince sebepleri muhakkak.
Hah işte o elti benim aslindaBenim kaynanam hic demedi ne yapıyorsunuz her seyi kendimiz yaptik esimle. Biz onlara karismadik. Onlarin hzurunu bozmadik. Hah sadece soyle bir sey var. Evleri alinmis her seyi hazirdi ama kaynim bir turlu evlenmiyordu. 2 yili gecmisti. Esim de kaynima artik evlen yoksa ben evlenecegim diyordu. Bu kadar beklemek de neyin nesi. Kaynim hep.acelesi yok diyordu. Neyse bi şekilde dugunleri oldu. Ama kendi esyasini bile kendisi begenmemis. Ya benim dugunume misafir gibi gelip gittiler. Asil benim kirilmam lazim. Kinadan bir gun once esimle isimiz var yetistirememisiz esimin damatligini falan alacagiz esim onu annesine birakacak diye saatlerce gec kaldi. Hicbir sey yapamadik dogru duzgun dusunebiliyor musun? Benim kaynanam kinalari cerezleri hazirlamakla ugrasiyormus. Bu eltim de diger eltime diyormus ki yaa ben babamlara gidicem hadi sen de gel. Kaynanam da 60 yasinda kadin kizlari hep memlekette tek başına kinayi cerezi nasil yapsin. O halde birakmis onlari gitti ve esimle o gun aramizin bozulmasina sebep verdi cunku esim cok gec kaldi.
Kendi mobilyasini bile esi almis. Kendisi secmemisse bu benim sucum mu mesela arkadasim?? Hepimizin maddi imkani ayniydi. Ben her seyi kendi kafama gore esimle gittim begendim aldim. En guzellerini. O en guzellerini almadiysa bu benim sucum mu?? Mesela benim hayalim hep kır dugunuydu. Cok şükür o da oldu. Onlarin ki dugun salonunda oldu. O salonu bile kendileri tutmadilar esimle bana tutturdular yani. Gidip siz bakin falan diye.
mesela onun dugununde cok az kisi vardi.
Kaynanam bana dediki siz acele ediyorsunuz 2 ay arayla dugun yapiyorsunuz kimse olmaz sizin dugunuzunde falan. Ki esimin arkadaşları cok fazla. Dugun geldi bizim dugun doldu tasti. Ben gerçekten Allaha sukur guzel olmustim. Hala konusurlar dugunumu. E ben cok ugrastim ama boyle olmasi icin. Ablam duymus eltim demis iste benim dugunumde Bilgece isini biliyor diye.
herkesin bir fikri hayali vardir. Kendisinin gelinligi cok kotuydu dugunu cok kotuydu. Bunlara ben asla sebep olmadim. Herkesin maddi imkani ayniydi. Onlar yapmadiysa benim bır suçum yok ki.
Mesela sey diyormus kaynanam bana nisan yapmadi Bilgeceye yapti. Ama inan kaynanam sadece yuzuk takacakti biz evde eglence olsun cok kisiyi cagiralim dedik akrabalari esi dostu cagirdik. Evin icinde nisan gibi oldu. E onlar da kendi nisanlarinda cagirsaydi. Benim sucum yok yanI. Dusunuyorum dusunuyorum bulamiyorum inanki...
Iste o mesafeyi sadece bana koymasi ve en buyuk eltime koymasi tuhaf. Inan ben ona yardim bile ettim. Ablamin kina gecesinde onun dusuk yaptiginu duydum kahrolduM. Milllet yanima kostu ne oldu ne oldu diye sok oldular. O kadar uzuldum. Hemen aradiM. Dugunden cikar cikmaz yanina gittim.
Hep bi ihtiyacın var mi dedim. Hic cekinme dedim.
Bilemiyorum. Hic kiracak laf etmem yanlarinda. Aksine onlar ediyorlar.
Eger konusu acilirsa sorarim. Acilmazsa hic sormam inanki.
Mesela kimse benim evime gelmesin ne demektir ki??
ilk evlendigimde bi kere geldiler. Evi tertemiz etmistim kaynanam sahit.
Neyse en buyuk eltimin cocuklari vardi. Bende kaliyorlardi. En buyuk eltim onlari terk etmisti.
Neyse kaynanam en buyuk eltimin kizina kizdi iste kapiyi aciyorsunuz disari cikiyorsunuz sizin corabiniz kirlenmis diye. Baktim bu buyuk eltim de arkamdan demis iste yoo bak benim kizi sabah giydirdim getirdim onun da corabi simsiyah olmus. Evden herhalde demis. Bu x eltim de demis ki herhalde yerleri silmiyor. Kaynanam da demis ki valla kadin benim gozumin onunde temizledi Allahtan korkun. Bunu arkamdan diyorlar dusun. Ben onlara mutfakta asure yaparken bi de. Kaynanam dedi ki sakin onlara guvenme. Bak sen evine yemege cagiriyorsun onlar bunu soyluyorlar diye.
Neyse o aksam koltuguma asure dokulmus izi cikmis. Bi iceri girdim buyuk eltim kaynanama diyor ki buraya çiş yapmislar herhalde. Tovbeler olsun ya sok oldum. Neyden bahsediyorsun sen ya dedim. Ne çişi? Çocuk mu var evde pes dedim. Sonra sustu.
Yani bak soyle bu anlattiklarimda bir sucum var mi??
Ayy cok uzun oldu kusura bakmayin lutfen..
Merhaba herkese.
Simdi arkadaslar benim sorunum eltimle. Bizler 4 eltiyiz.
Benden 2 ay önce evlenen eltimle var sorunum.
Daha dogrusu onun sorunu benimle sanirim. Artik kendimi aptal gibi hissetmeye basladim. Eltim cagirdigim hicbir davete icabet etmedi. (2 kere haric, onda da ne cay ne kahve hicbir sey icmeyip apar topar gitti) Kina geceme onun yuzunden kaynanamlar gec kaldi.
Neyse sorun o da degil ama biraz tanimaniz icin soyluyorum bunu.
Evlendim, esim ozellikle yeni evimizi gormeye hem de bir cay icmeye cagirdi fakat hastayim diye gelmedi yine.
Abisinin düğünü oldu falan ben hep gittim ama ablamin nisanina gelmedi. Yine umursamadim bunu da. Annem ozellikle arar herkesi cagirir.
Ben düşük yaptim bir gecmis olsun bile demediler 3 eltim de. Bunu da takmadim.
Bir gün yine evime cagirdim hepsini birden. Eltim yine gelmedi. Kaynim esime neden x'i de goturmedin diye sordugunda;
Eşim :" biz ne kadar cagirsak yenge hasta, yine hastaymis gelmedi iyisi mi sen onu bir doktora gotur" demis.
Neyse.
En son olan olaylar daha da gerdi beni..
Gecen hafta baya bi misafirim vardi. Buyuk eltim, kaynanam,kayinlarim falan hepsi bendeydi. Hadi x'i arayalim nasilmis dediler. X de babasi hasta diye babasina gitmisti, babasinin hasta oldugunu duydugum gun de hemen mesaj atmistim cok gecmis olsun diye. Aramiyorum cunku ben arayinca bilhassa acmiyor.
Kaynanama o gun dedim ki. Bak ben arayacagim ama acmayacak. Deneyelim. Sizin gozunuzun onunde yapiyorum, sonra bana ay neden x'i aramiyorsun falan demeyin dedim.
2 kere benden aradik acmadi. Neyse kaynanam anladi.
Eve gitmis, x bunu aramis hemen ertesi günü.
Ve kaynanam neden Bilgece aradiginda acmadin diye sormuş.
Eltim de demis ki numarasi bende yoktu o yuzden acmadim?????
Ben yaklasik 2 aydan fazladir numarami değiştirdim ve kesinlikle numaram onda var. Herkese tek tek numaramı verdim. Daha once beni bir isi icin de aradi.
Yani numaramin olmamasi mümkün degil. .
Ben de insanlara kin tutamam, onlari kiramam..
Isi düşünce beni ariyor, dusmeyince telefonlarima cevap dahi vermiyor.
Benim bu eltime nasil davranmam lazim simdi?
Ha bir de hamileymis, hastaymis ben onu sormuyormusum, ona gitmiyormusum diye kimse evime gelmesin asla istemiyorum diyormus. Ben zaten cagrilmadigim yere gitmem.
Esim zaten bu olan biteni gördüğü icin asla öyle insanlarla muhattab olmani istemiyorum diyor..
Sizce bu eltimin derdi ne olabilir? Kimsenin etlisine sutlusune de karismam. Hicbir kotulugum olmadi, 2 dusugu oldu ikisinde de hep yanindaydim. ??
Simdi dogum yapacak falan filan nasil davranmaliyim? Icimden hicbir seyde gelmiyor ama aptal ben hemen unutuyorum her seyi de. E ben unutup da sordukca,yanina gittikce beni aptal gibi goruyor.
3 gunluk dünya diyorum ama bazen de ya neden gormedigim degeri gostereyim diyorum..?
Sizce ben ne yapayim??