Bütün bu sorunlar kayınvalideyi gelinin annesi olarak gören anlayıştan kaynaklanıyor. “Ben senin anana bakmak zorunda mıyım? Çok dert ediyorsan gel ayağının dibine otur” diyeceksin bu görümceye. Gerçekten toplum olarak kabul edemesek de onlar bizim anamız babamız değil. Bir imza atıldı diye hatta bırakın imzayı kız isteme yapıldı diye bir anda akla yatmayan düzeyde beklentiye giriliyor. Belki bu dayatmalar olmasa daha sağlıklı ve huzurlu bir ilişki kurulabilecek. Zaman içinde gerçek ve içten bir samimiyet kurulabilecek. Ama yok gelin olduğun anda zorla seveceksin, zorla bakacaksın, zorla yapacaksın
çünkü neden o kadın sana dünyanın en kıymetli şeyini bahşetmiş; BİR KOCA. Toplumumuz gerçekten çok sağlıksız, hastalıklı donelerle kuşatılmış.
Ben bir kere eşime o benim annem değil dedim diye bana kırılmıştı. Saygı gösteririm iyi olsun isterim çünkü çok sevdiğim insanın annesi ama bu kadar. Onlara karşı saygı göstermek dışında bir sorumluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendi doğurduğuyla ve kendini doğuranla ilgilensin artık lütfen yaa