Bir Elti Vakasi da Benden??

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.412
65.393
Merhaba herkese.
Simdi arkadaslar benim sorunum eltimle. Bizler 4 eltiyiz.
Benden 2 ay önce evlenen eltimle var sorunum.
Daha dogrusu onun sorunu benimle sanirim. Artik kendimi aptal gibi hissetmeye basladim. Eltim cagirdigim hicbir davete icabet etmedi. (2 kere haric, onda da ne cay ne kahve hicbir sey icmeyip apar topar gitti) Kina geceme onun yuzunden kaynanamlar gec kaldi.
Neyse sorun o da degil ama biraz tanimaniz icin soyluyorum bunu.
Evlendim, esim ozellikle yeni evimizi gormeye hem de bir cay icmeye cagirdi fakat hastayim diye gelmedi yine.
Abisinin düğünü oldu falan ben hep gittim ama ablamin nisanina gelmedi. Yine umursamadim bunu da. Annem ozellikle arar herkesi cagirir.
Ben düşük yaptim bir gecmis olsun bile demediler 3 eltim de. Bunu da takmadim.
Bir gün yine evime cagirdim hepsini birden. Eltim yine gelmedi. Kaynim esime neden x'i de goturmedin diye sordugunda;
Eşim :" biz ne kadar cagirsak yenge hasta, yine hastaymis gelmedi iyisi mi sen onu bir doktora gotur" demis.
Neyse.
En son olan olaylar daha da gerdi beni..
Gecen hafta baya bi misafirim vardi. Buyuk eltim, kaynanam,kayinlarim falan hepsi bendeydi. Hadi x'i arayalim nasilmis dediler. X de babasi hasta diye babasina gitmisti, babasinin hasta oldugunu duydugum gun de hemen mesaj atmistim cok gecmis olsun diye. Aramiyorum cunku ben arayinca bilhassa acmiyor.
Kaynanama o gun dedim ki. Bak ben arayacagim ama acmayacak. Deneyelim. Sizin gozunuzun onunde yapiyorum, sonra bana ay neden x'i aramiyorsun falan demeyin dedim.
2 kere benden aradik acmadi. Neyse kaynanam anladi.
Eve gitmis, x bunu aramis hemen ertesi günü.
Ve kaynanam neden Bilgece aradiginda acmadin diye sormuş.
Eltim de demis ki numarasi bende yoktu o yuzden acmadim?????
Ben yaklasik 2 aydan fazladir numarami değiştirdim ve kesinlikle numaram onda var. Herkese tek tek numaramı verdim. Daha once beni bir isi icin de aradi.
Yani numaramin olmamasi mümkün degil. .
Ben de insanlara kin tutamam, onlari kiramam..
Isi düşünce beni ariyor, dusmeyince telefonlarima cevap dahi vermiyor.
Benim bu eltime nasil davranmam lazim simdi?
Ha bir de hamileymis, hastaymis ben onu sormuyormusum, ona gitmiyormusum diye kimse evime gelmesin asla istemiyorum diyormus. Ben zaten cagrilmadigim yere gitmem.
Esim zaten bu olan biteni gördüğü icin asla öyle insanlarla muhattab olmani istemiyorum diyor..
Sizce bu eltimin derdi ne olabilir? Kimsenin etlisine sutlusune de karismam. Hicbir kotulugum olmadi, 2 dusugu oldu ikisinde de hep yanindaydim. ??
Simdi dogum yapacak falan filan nasil davranmaliyim? Icimden hicbir seyde gelmiyor ama aptal ben hemen unutuyorum her seyi de. E ben unutup da sordukca,yanina gittikce beni aptal gibi goruyor.
3 gunluk dünya diyorum ama bazen de ya neden gormedigim degeri gostereyim diyorum..?
Sizce ben ne yapayim??

Edit: Cevap veren bütün arkadaslarima cok cok tesekkur ederim. Hepimiz ayni dusuncedeyiz ve dediginiz gibi yapacagim. Sadece dogumuna hediyesini goturecegim oyle. Ben de o nasil istiyorsa oyle yapacagim..

Konum kapatilabilir. Sevgiler..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım sen her defasında yapman gerekeni yapmışsın, bence artık umursama yani sen de artık arama sorma. O arasa ararsın, gelirse gidersin demek ki onun anladığı dil o.... Canını sıktığına değmez bence...

Sizde onun gibi davranın. Diğer eltilerinizle iyi geçinin boşverin iyilikten anlamıyor demek ki.
Doğum yapınca ziyaretine gidersiniz zorunlu olmadıkça gitmezsiniz de çağırmazsınız da.
İyi niyetiniz suistimal ediliyor resmen, e herkeste görmüş size olan davranışını boşverin.

işte sorun da orda ya. Ben zaten aramam artik. Gitmem de cagirmam da. Ama işte kaynim cok iyi bir insan Allah var. Esi boyle diye o da uzuluyor. Neden esimi cagirmiyorsunuz neden o olunca hep bir sey yapiyorsuniz diyor.
Ona da uzuluyorum. Esim de ona uzuluyor.
Kaynim hep cagiriyor ama gidemiyoruz bu laflardan dolayi da. Zaten gitmem.
Off bilmiyorum ya kafam cok karisik. Bu telefon numarasi bende yok olayini bugun ogrendigim icin gerginim aslinda..

Al birini vur ötekine Bilgece... Bizim eltiler farklimi sanki onlarla cancigermiyiz :)
Sen dogumuna git yaninda ol kisacikta olsa,kimmseye laf dusurme,icinden gelerek yapmayacaksin biliyorum ama birak o terbiyesizligiyle kalsin.Kaynananlara filanda dedikodu malzemesi vermemis olursun.
Eşinde senin yanindaymis ne güzel, gereken cevabida veriyormus,
Sen vazifeni yaptiktan sonra ki.se sana ağzını açıp tek laf edemez,yeri gelince sen söylersin
Ve hicbirseye sıkma canını,Rabbim herkesin niyetini biliyor..

Aslinda her seyin farkindasin, dolayisiyla ben nasil davranirsan davran senin seçimin diye dusunuyorum. Yani sen iyilik insanlik bende kalsin diye dusunursen, onlarin seni enayi gibi gormesinin bir onemi olmaz. Her seyi dozunda yaparsin, mesela dogum yapinca evine gitmezsin de hastaneye ufak bir hediyeyle gidersin, o seni mesafeli olmaya mecbur ediyor. Amann gorumcesi eltisi hepsi zor, hatta eşimin kuzeninin eşi bile rekabete girme derdinde. Hicbirine anlam veremiyorum, 3 gunluk dunyada boş hesaplar yapma peşindeler...

bazı insanlar kv, görümce ve eltiye daha hiçbişey olmasa bile gardını alıyor. öyle bi durum olabilir.

Büyüklük sizde kalsın affedin diyeceğim ama... Bazı insanlar iyilikten anlamazlar. İsterler ki her şey onların olsun. Herkes ona hizmet etsin, kimse onun bir dediğini iki etmesin.

Size tavsiyem, o size nasıl davranıyorsa siz de aynen öyle davranın. Ekstra bir çaba gösterirseniz onu "anlamak" adına, yine kötü siz olursunuz. Çünkü siz onu anlamak için çırpınırken, o ısrarla sizi anlamayacaktır.

Uzak durmalisin bence. Madem herkes gordu yuzunu sende birak desme hic :) bebeginede esinle gidersin sonrasinda sanane zaten :) sanki senin bebegin olsa o yardima falan gelir miydi?

Gelmezdi. Inanir misin ben düşük yaptim o sirada da memleketten gelen akrabalarla ailem bana gelecekti. ben onlari da cagirdim. Baktim ikisi birbirine bakiyor. Diyorlar ki o sana yardima gelsin o sana yardima gelsin. Ben de "pardon da ben sizi yardima cagirmadim insanlik edip davet ettim" dedim. Ne yardimindan bahaediyorsunuz dedim.
Ve o zaman duauk yapmiatim cok sancim vardi ablalarim Allah razi olsun bana yardima geldiler. Onlar da en son geldiler..

böyle bi insana daha ne yapabilirsin bilgece? bence üstüne düşeni fazlasıyla yapmışsın. kenara çekilip seyret. illaki ihtiyacı olacak sana

Haklisiniz iste. Ben daha bir sey yapmam. Esim de gördü herkes gördü. Kendi esi de onu biliyor. Ben daha ne yapayim sonucta. E kaynimla esim cok iyi anlasir. Kaynim cok cok iyi bir insan, hep gelmek ister hep cagirmak ister ama zavalli sadece esi burda olmayinca geliyor..

Amaan resmen dengesiz eltiniz . Esinizde saniyorum kayinvalidenizde farkinda hic takmaniza gerek yok. Kendi kendine girsin triplerine. Dogum yapinca duruma gore en fazla hastanede ziyaret edersin o da ustunde yuk olmasin diye bidaha da hic bisekilde gorusmezsin oldu bitti bence ne hali varsa gorsun

bazı insanlar kv, görümce ve eltiye daha hiçbişey olmasa bile gardını alıyor. öyle bi durum olabilir.

Yapman gerekenleri yapmissin.vicdanin rahat olsun.bunda n sinrasindaysa ne kadar az o kadar az,ne kadar cok o kadar cok...her sey karsilikli bir yerde...

Görmezden gelicen Bilgece. Yok sayacaksın.

Belli bi problemi var sizinle. Yada kıskançlık

Aslinda kizlar ben nisanliyken bile benimle bir sorunu vardi sanirim. Ben her seyi istedigim gıbı esimle gittim sectim aldim yaptim. Ama o hicbir seyi yapmadi ama onu tutan da yoktu. Bilmiyordu belki de. Benden yardim isteseydi yardim ederdim ama istemedi de.
Ne bileyim dediginiz gibi en iyisi dogum yapinca altinini alir gideriz ziyarete daha da sormam..

Kaynına durumu izah etseniz eşinle o da eşiyle konuşsa belki o da hareketlerini düzeltir... evet iki arada bir derece kalma durumu da var aslında

3 günlük dünya evet ! Bugün varız, yarın yokuz. O zaman ne yapıyor muşuz 3 günlük dünyada böyle değersiz insanlarla muhatap dahi olmuyoruz. 1 saniyenin bile değerini bilmelisiniz. Otur bir düşünün..
-Sana ne yapıyorlar ?
-Sana nasıl davranıyorlar ?
-Seninle konuşma tarzları nasıl ?

Hepsini bir bir düşün. Kenara çekil ve seyret demiyorum asla! Sana yapılanlar neyse sende aynısını yapacaksın. Ha ''Ben gelemem onların yaptığına seviyelerine düşemem edemem.'' diyorsan numaralarını herşeyini yok edeceksin. Tabi ilk söylediğimi uygulamanızı isterim. En azından karşı tarafa empati özelliği kazandırmış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…