Bir derdim var

Her işçiye göre özel takvim mi oluşturacaktı patronu? Her işin, her mesleğin ayrı zorluğu var. Bir sürü kadın var kocası yanında olmadan doğuma giden çocuğuna aylarca bakan.
Elbette ama o zamanlar doğumda bir gün idare edilebilir çünkü izinli olması gerekiyordu eşim izin almadı benim küçük kızım dogumdan hemen sonra küveze alınıp iki hafta verildi bize bu durumda bile eşim işinin başındaydı patronu da halden anlayan biriydi aslında ama yapmadı bilemiyorum nedenini

Uzun yol şoförlüğü bildiğiniz gibi değil bence buna bir önce işinde bir kaç sefa şahit oldum çok zordu benim açımdan. Doğumda yanımda olması gereken adamı uzun yolla göndermek istiyidu patronu
Eeee hanımefendi siz 10 yıllık uğraş sonucu riskli gebelikle yatakta yatmiyorsunuz. 2 yıla bir maşallah hamilelik lohusalık tekrar hamilelik lohusalık. Patronu sizin hamilelik durumunuzdan izin verecek olsa adamın çalışmaması lazım. Karı koca hangi hayal aleminde yasiyorsunuz bilemiyorum. Bu arada doğum kontrolü diye birşey icat edildi. Haberiniz olsun.

Geçim bu devirde aşırı zor ve dört çocuk rabbim size yardım etsin kiraniz 1000 TL ise yanlış anlamadiysam iki haftada bir alıyorsa maaşını 18 bin TL ediyor benim eşim 10 bin TL alıyor. 3 bin TL sadece mutfak 5 bin TL ev faturaları eşim bana ayriten harçlık verir ben biriktirrim altına çeviririm 100 TL bile olsa saklarım ileride lazım olur diye sizin şuan 18 bin 100 TL de olsa kaldırın Toplaya Toplaya çoğalır ama aramızdaki fark 4 çocuk illaki para kalır kaldırın boş yere harcanacağina saklayın altına çevirin biriktirmek sabır isteyen bişey sizde de o varsa işiniz birazda olsa kolaylaştırır

Hallerine bakmadan çocuk yapıp duran ana babayı ben neden idare edeyim diye düşünmüş olabilir adam.

Yani ablacım sen böyle anlatınca maalesef insanın acıyası geliyor ama bile isteye kaçıp, 4 tane çocuk yaptığın için insan acımıyor, kızıyor.

Bacım, dört çocukla değil 18 bin, 40 bin olsa yine birikim yapamazsın.
Üstelik ev de kiraysa geçmiş olsun.
Bu devirde en dandik araba olmuş 300 bin.
Boşver günü kurtarmaya

Aynı işte çalışmıyordu birikim için fikir vermen gerekirdi canim doğum kontrolünü elbette biliyorum

6 ayda bir işten çıkan eşiniz varken niye 4 çocuk?
2 çocuk yapıp az büyüdüler mi sizde işe girseydiniz ya. 18 bine karnınız anca doyar ne birikimi.
kiranız ucuzmuş Allahtan ama bunun yemesi içmesi faturaları vs si var. 6 boğaz doyurmak kolay mı değil bu devirde. hele sizin ki gibi nanemolla kocayla daha zor.

sizde çocuk yok mu?
ben mi beceremiyorum bu mutfak masrafını yahu 3 bine 1 aylık nasıl yetiyor merak ettim.

Evet kesinlikle eskiden yapardım birikim ama her seferinde eşim bir tartışmadan birimi isterdi buna çok üzülürdüm simdi yine yap diyir sanrım cesaretlenmem ve fikir ihtiyacım var

Eksik ne yaziki esim rahat 3 bin yolda olduğu için yemek içmek masrafını gidiyor faturalar 2 bini buluyor elektrik su dogalgaz cep telefonu faturaları
Burayı pek anlamam eşiniz yola çıktığında yeme-icmeyi kendi mi karşılıyor şirketin karşılaşması gerek değil mi.

Aynı işte çalışmıyordu birikim için fikir vermen gerekirdi canim doğum kontrolünü elbette biliyorum
Ne hakkında yazacağım konusunda icazet mi alacağım? Hayallerinizle hayatlariniz arasındaki uçurum çok enteresan geliyor. Kolay gelsin size. Konu beni açmadı. Gerçeği ile yuzlesebilen konu sahiplerine vakit ayırmak daha mantıklı.

Artık ben gerçekten kızıyorum böyle şeyler okuyunca.Hayat çok pahalı.Sizin de eşinize destek olmanız lazım.Ve özel sektör de kimin ne zaman işsiz kalacağı belli değilken neden 4cocuk.Neden ev hanimligi.Yani anlamıyorum bizim kadinlarimiz neden kendine bunu yapıyor...18bine 6kisilik aile anca karnını doyurur bu kadar...

1000 TL faturamı ne faturası doğal gaz başlı başına 3000 TL dört çocukla mutfak 7 bin şuan bir bebek maması 250 TL ince hesap lütfen bu adamlar hiç mi canı bir yere gitmek istemeyecek yada hiç mi yemege gitmeyecek bir sebze alsan 1000 TL tutuyor daha meyveyi kahvaltıyı eti detarjani demedim siz nerde yaşıyorsunuz hangi memleket

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…