Bir derdim var

6 nüfus var 3 bin tl yetmezki mutfak masrafına(

Sanırım bunu ben de anlamayacağım hiçbir zaman! Benim eşim doktora mezunu ben lisans mezunuyum eğitimli kesim de çok fazla ince eleyip sık dokuyor bence bu çocuk meselesini.

18 bin Kocaeli kira 1bin tl en büyük kızım birinci sınıfta biri 5 biti 3 en küçüğüm 9 aylik onların ihtiyaçları konusunda hassas davranıyoruz ama birikim zor
Eski kiracı olduğunuz için mi 1000 tl kira? Bu arada piyasa korkunç durumda.ömrününüzün sonuna kadar taşınmayacak mısınız ?

Sanırım bunu ben de anlamayacağım hiçbir zaman! Benim eşim doktora mezunu ben lisans mezunuyum eğitimli kesim de çok fazla ince eleyip sık dokuyor bence bu çocuk meselesini.
çünkü her mantıklı insan çocuğun maddi manevi çok büyük sorumluluk olduğunu bilir.

Eee fena mı ? Biz zor dayanıyoruz hayata.bir de başkasını getirmek yürek istemeli.halkın genel profili bu şekilde olmadığı için başımıza bunlar geliyor zaten.daha yeni deprem oldu.çadırlar çoluk çocuk dolu.bakıyorsun kadın üniversite sınavını düşüneceği yaşta.çocuklardan 2 sini çıkardılar bir tanesi öldü diye ağlaşıyor.devletten yardım bekliyormuşmuş.eee sen neden bilginle, mesleğinle ülkeye katkıda bulunmak yerine 20 yasında bu hayatı seçtin derler adama.ohh sen 14 yaşında okulu bırak, evde ömür tüket, sonra devlet benim çocuğumu çıkartamıyor diye ağla dur.boyle millete böyle yönetim derler.hep başkaları suçlu zaten.hiç kendine bakan yok.allahtan kk bilinçli bu konularda.2 çocuğa kadar kimse birşey demiuor zaten.

Son düzenleme:
"Her çocuk kısmetiyle doğar" gibi saçma sapan bir inanış var bir de toplumda eee o zaman Afrika'daki çocukların kısmeti nerde

Şuan eski sözleşmeler ve hükümetin %25 sınırından dolayı bazı evler hala uygun fiyatlı. Ancak bu oran kalktığında veya evin sözleşmesi 5 yılı dolduğunda, direkt yukarı ciddi zam yapılacaktır.
Hatta çoğu kişi de bu oranlar uygulanmadan, yukarı zamlar yapıldı bile.
Sizin kiranız 1000 TLden, en iyi ihtimalle 2500 TL olacaktır. Hele ki ev sahibi çıkartırsa eyvah eyvah. Yeni bir ev bulmak imkansız bu fiyatlara. Üstüne taşınma işi çok masraflı.

Eşinizin uzun yol şoförlüğü yaptığı için, yemek için illa ki para harcar. Şehirler arası yollarda yemek ücretleri de az değil.
Son yılların ekonomisinde alım gücü iyice azaldı, faturalar cep yakıyor.
Sizin birikim yapmanız pek mümkün değil gibi. Bu şartlar altında eşinize "birikim birikim" derseniz , eşiniz hiç normal tepkiler vermez bence.
Çok çok minik meblağlar ile belki bir şeyler yapabilirsiniz. Ayda 200 -300 TL ayırıp , 10-15 dolar koyarsınız. Pek bir şey ifade etmez ama ani bir hastalık gelişir, çocuğa bir ilaç parası falan olur belki. Çok hesapsız kitapsız evlenip, çoluk çocuk yapmışsınız. Allah kolaylık versin.

Yanlış anladınız iki haftabbir 9 bin alıyoruz ayda 18 bin ediyor
Konuyu translate’te mi türkçeleştirdiniz zor anlaşılıyo ne dediğiniz. 18 bin lira para mı Allah aşkına 4 çocuk ne yahu? 6 nüfussunuz evde bu ne üreme hızı bir sakin olun. 18 bin liraya kiralık evde 6 kişi aç yatmıyorsanız şükredin ne birikim yapması? Girip bir işe çalışmazsanız çocukların masraflarının yaşla artmasıyla aç da yatarsınız

Doğru mu anladım ayda 18 bine mi mükemmel dediniz? Yahu 4 çocuk var 18 bin lira ile geçinmeniz ucu ucuna anca olur nasıl mükemmel? Yek maaş ile 6 boğaz geçiniyorsunuz. Bir de birikim demişsiniz. Mümkün değil ha çocukların rızkından boğazından kısarsanız ancak öyle olur. Birikim için bir akıl veremeyiz o yüzden. Çocuklar büyüyünce çok daha zorlaşacak işiniz.

Yani 18 bin lira tek maaş dört çocuk ve mükemmel diyorsanız kanaat sahibi birisiniz tebrik ederim. Haddime değil dört çocuk 10 senede gerek var mıydı demeye ama en azından şunu diyebilirim çocuklarınıza harcayın bırakın birikimi falan aileden kalma arsa ev vs varsa biraz büyüdüklerinde satarsınız üstüne ekleyip ev alırsınız ancak siz de ise girerseniz.

18 bin Kocaeli kira 1bin tl en büyük kızım birinci sınıfta biri 5 biti 3 en küçüğüm 9 aylik onların ihtiyaçları konusunda hassas davranıyoruz ama birikim zor
Kocaeli'nin neresinde kira bin lira ? Multeci kampinda mi kaliyorsunuz. 30 yasinda 4 cocuk nedir ? Kocanin parayi alip, adama bir de harclik mi veriyorsun cok ilginc.

Mutfak aylik 3 bin / 4 cocukla saka misiniz. Patates, ekmek mi yiyorsunuz. Haftalik 3 binden fazla harciyorum gidaya. Faturalar 1 nasil oluyor. Saka gibi sirf elektrik faturam 700 civari. Dogalgazim 2 bin 3 bin arasi. Daha fazla yazmaya gerek yok. Su yazdiginiz fiyatlara, sasip kaldim .

sizde çocuk yok mu?
ben mi beceremiyorum bu mutfak masrafını yahu 3 bine 1 aylık nasıl yetiyor merak ettim.
Ekmek, su alsa 3 bin zaten. Nasil yetecek protein almiyor, tek duze besleniyor. Hatta beslenmiyor, karnini doyuruyor malesef. Ne bir somon tatmistir ne bir karides, kuru eti evde gorse tanimaz. Antrikot, bonfileyi gectim, duz kiyma bulamaz. Sirf gida degil ki kisisel temizlik urunleri de var. Bunlari hic hesaba katmamislar . Tuvalet kagidi, deterjani vs. Giyim, gezme bunlari direkt eledim zaten kahvaltiliklara hic girmiyorum. Su kosullarda ne birikimi

Herkes çocuk sayısına takılmış ama olmuş artık neden neden diye sormanın anlamı yok bence . Allah bağışlasın evlatlarını. Bundan sonra korunmaya bak geri çekilme falan yapmayın spiral taktir kesinlikle. Para yönetiminide verme kocana biriktirebilir misin bilmiyorum bu devirde çok zor fakat 100lira bile koyabilirsen onuda deme birikimim var diye, elindekini alıyomus adam kenardaki paranı söyleme hiçbir zaman bugünün yarınıda var.
Evden el işi tarzı paketleme falan işler alabilirsin harçlık olur dışarida calisman cok zor cocuklara bakacak biri yoksa. 500 alıyosan 300 alıyorum dersin böyle bi iş bulabilirsen.
Normalde eşinden para kaçır para sakla kafasında olmam fakat senin eşinin çalısmaya gönlü yok zora gelemiyor yarın öbür gün ev sahibi çık dese kira artsa ekstra para gerektiren masraf olsa? Adam iş yapamayacak duruma gelse ne olcak bunlari düsün gelecegini kesinlikle planla kizlarin icin

bence konu sahibinin en önemli sorunu kira. 1000 tlye kiralık ev cok da uzun süreli sürdürülebilir değil. Kiracı çıkın dese napıcaksınız bulacağınız e kötü ev 4 cocuga yeteri kadar alan verebileceğiniz 8 bin tldir. Resmen kaderiniz ev sahibinin iki dudağının arasında.

Clio nun yüzüne niye bakılmasın ya :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…