- 3 Kasım 2021
- 904
- 725
- 53
- Konu Sahibi Geceyekuskun
-
6 nüfus var 3 bin tl yetmezki mutfak masrafınaBu arada sizin eve ayda 18 bin lira para giriyormuş,
1 bin lirası kiraya gidiyor, kaldı 17 bin,
1 bin lirası faturalara gitse kaldı 16 bin,
3 bin mutfak masrafına gitse kaldı 13 bin,
3 bin lira hadi masraf çıksa kaldı 10 bin.
Kalan parayı napıyorsunuz? Ayda size en az 3 bin kalması lazım mantıken
Sanırım bunu ben de anlamayacağım hiçbir zaman! Benim eşim doktora mezunu ben lisans mezunuyum eğitimli kesim de çok fazla ince eleyip sık dokuyor bence bu çocuk meselesini.normalde doğru düzgün bir şeyler yiyen kimse beceremez. ama karnımız doysun da işte nasıl doyarsa doysun dersen olabilir
o çalışırken 4 (dört) küçük çocuğa kim bakacak peki
bu bir Türkiye trajedisi maalesef. ülkede korkmadan üreyen kesim hep fakirler. bunu ben de anlamadım
Eski kiracı olduğunuz için mi 1000 tl kira? Bu arada piyasa korkunç durumda.ömrününüzün sonuna kadar taşınmayacak mısınız ?18 bin Kocaeli kira 1bin tl en büyük kızım birinci sınıfta biri 5 biti 3 en küçüğüm 9 aylik onların ihtiyaçları konusunda hassas davranıyoruz ama birikim zor
çünkü her mantıklı insan çocuğun maddi manevi çok büyük sorumluluk olduğunu bilir.Sanırım bunu ben de anlamayacağım hiçbir zaman! Benim eşim doktora mezunu ben lisans mezunuyum eğitimli kesim de çok fazla ince eleyip sık dokuyor bence bu çocuk meselesini.
Eee fena mı ? Biz zor dayanıyoruz hayata.bir de başkasını getirmek yürek istemeli.halkın genel profili bu şekilde olmadığı için başımıza bunlar geliyor zaten.daha yeni deprem oldu.çadırlar çoluk çocuk dolu.bakıyorsun kadın üniversite sınavını düşüneceği yaşta.çocuklardan 2 sini çıkardılar bir tanesi öldü diye ağlaşıyor.devletten yardım bekliyormuşmuş.eee sen neden bilginle, mesleğinle ülkeye katkıda bulunmak yerine 20 yasında bu hayatı seçtin derler adama.ohh sen 14 yaşında okulu bırak, evde ömür tüket, sonra devlet benim çocuğumu çıkartamıyor diye ağla dur.boyle millete böyle yönetim derler.hep başkaları suçlu zaten.hiç kendine bakan yok.allahtan kk bilinçli bu konularda.2 çocuğa kadar kimse birşey demiuor zaten.Sanırım bunu ben de anlamayacağım hiçbir zaman! Benim eşim doktora mezunu ben lisans mezunuyum eğitimli kesim de çok fazla ince eleyip sık dokuyor bence bu çocuk meselesini.
"Her çocuk kısmetiyle doğar" gibi saçma sapan bir inanış var bir de toplumda eee o zaman Afrika'daki çocukların kısmeti nerdeEee fena mı ? Biz zor dayanıyoruz hayata.bir de başkasını getirmek yürek istemeli.halkın genel profili bu şekilde olmadığı için başımıza bunlar geliyor zaten.daha yeni deprem oldu.çadırlar çoluk çocuk dolu.bakıyorsun kadın üniversite sınavını düşüneceği yaşta.çocuklardan 2 sini çıkardılar bir tanesi öldü diye ağlaşıyor.devletten yardım bekliyormuşmuş.eee sen neden bilginle, mesleğinle ülkeye katkıda bulunmak yerine 20 yasında bu hayatı seçtin derler adama.ohh sen 14 yaşında okulu bırak, evde ömür tüket, sonra devlet benim çocuğumu çıkartamıyor diye ağla dur.boyle millete böyle yönetim derler.hep başkaları suçlu zaten.hiç kendine bakan yok.allahtan kk bilinçli bu konularda.2 çocuğa kadar kimse birşey demiuor zaten.
O nasıl kira öyle ya18 bin Kocaeli kira 1bin tl en büyük kızım birinci sınıfta biri 5 biti 3 en küçüğüm 9 aylik onların ihtiyaçları konusunda hassas davranıyoruz ama birikim zor
Konuyu translate’te mi türkçeleştirdiniz zor anlaşılıyo ne dediğiniz. 18 bin lira para mı Allah aşkına 4 çocuk ne yahu? 6 nüfussunuz evde bu ne üreme hızı bir sakin olun. 18 bin liraya kiralık evde 6 kişi aç yatmıyorsanız şükredin ne birikim yapması? Girip bir işe çalışmazsanız çocukların masraflarının yaşla artmasıyla aç da yatarsınızYanlış anladınız iki haftabbir 9 bin alıyoruz ayda 18 bin ediyor
Kocaeli'nin neresinde kira bin lira ? Multeci kampinda mi kaliyorsunuz. 30 yasinda 4 cocuk nedir ? Kocanin parayi alip, adama bir de harclik mi veriyorsun cok ilginc.18 bin Kocaeli kira 1bin tl en büyük kızım birinci sınıfta biri 5 biti 3 en küçüğüm 9 aylik onların ihtiyaçları konusunda hassas davranıyoruz ama birikim zor
Mutfak aylik 3 bin / 4 cocukla saka misiniz. Patates, ekmek mi yiyorsunuz. Haftalik 3 binden fazla harciyorum gidaya. Faturalar 1 nasil oluyor. Saka gibi sirf elektrik faturam 700 civari. Dogalgazim 2 bin 3 bin arasi. Daha fazla yazmaya gerek yok. Su yazdiginiz fiyatlara, sasip kaldim .Bu arada sizin eve ayda 18 bin lira para giriyormuş,
1 bin lirası kiraya gidiyor, kaldı 17 bin,
1 bin lirası faturalara gitse kaldı 16 bin,
3 bin mutfak masrafına gitse kaldı 13 bin,
3 bin lira hadi masraf çıksa kaldı 10 bin.
Kalan parayı napıyorsunuz? Ayda size en az 3 bin kalması lazım mantıken
Ekmek, su alsa 3 bin zaten. Nasil yetecek protein almiyor, tek duze besleniyor. Hatta beslenmiyor, karnini doyuruyor malesef. Ne bir somon tatmistir ne bir karides, kuru eti evde gorse tanimaz. Antrikot, bonfileyi gectim, duz kiyma bulamaz. Sirf gida degil ki kisisel temizlik urunleri de var. Bunlari hic hesaba katmamislar . Tuvalet kagidi, deterjani vs. Giyim, gezme bunlari direkt eledim zaten kahvaltiliklara hic girmiyorum. Su kosullarda ne birikimisizde çocuk yok mu?
ben mi beceremiyorum bu mutfak masrafını yahu 3 bine 1 aylık nasıl yetiyor merak ettim.
Clio nun yüzüne niye bakılmasın ya :dbuna katılıyorum bende araba almak istiyorum şu sıralar yüzüne bakmayacağımız clio tarzı araçlar olmuş 300-350 bin arası
arkadaşa gelicek olursak o bütçe ile birikimi düşünmeyin yaşıyorsanız bravo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?