• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var

1000 TL faturamı ne faturası doğal gaz başlı başına 3000 TL dört çocukla mutfak 7 bin şuan bir bebek maması 250 TL ince hesap lütfen bu adamlar hiç mi canı bir yere gitmek istemeyecek yada hiç mi yemege gitmeyecek bir sebze alsan 1000 TL tutuyor daha meyveyi kahvaltıyı eti detarjani demedim siz nerde yaşıyorsunuz hangi memleket 😁😁

Yav kadın 1 bin lirayı kiraya veriyor, o eve nasıl o kadar fatura gelebilir. Standart bir mutfak alışverişi yaptıklarını sanmıyorum.

Dört çocukla Birikim yapamaman normal ödemeleri alışverişi eşine bırak sen ondan harçlık al yada nereye ne verdin yaz eline hesap dökümü gibi ver

Merhaba hanımlar
Benimki öyle uzun bir konu değil 30 yaşında 10 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendik. Şu anda 4 tane minik hepsinden çok razı olduğum kızlarım var. Eşim askerden geldikten sonra ayrı eve çıktık ve o gün bugündür eşimle para konusunda tartışmalarıniz oluyor ben para biriktirmiyi beceremiyorum. Ama inanın zaten her geçen gün giden günleri artırıyor. Maddi koşulların şu anda bakarsanız mükemmel ayda 9 bin alıyoruz iki haftada bir ve eşim son işi bu bundan önceki isleri bu kadar yüksek bir maaşlı yer değildi. Ve kendisi gerek patronunun sebeb gerek çalışma koşullarından işten ayrılıyor ve bu iste çalisma süreleri 6 ay oluyor bazen bazende 6 aydan kısa bir zamanda çıkıyor ve benim bu arada giriş çıkış yaptığında bir çok ödemelerim aksıyor ve ilk ise girdiğinde aldınız maaşı nereye vereceğimi şaşırıyorum inanın öyle kalıyorum bazen. Ve bu zorlu süreci atlatmak 3 ayımı alıyor her zaman çünkü geçim sıkıntısı olmayan paranın hepsi her zaman bana gelir ben verilecek her yere veririm eşime harclikta veririm gerisi evin gideri çocukların ihtiyaçları derken birikim için elimde hicbirsey kalmıyor. Bana akıl verin savuran değilimdir ihtiyacım bir şeye varsa alırım yoksa ev esyasindan tutun kiyafet yiyecek edeceği kadar herseyimiz ihtiyaçlarımızı kadar lüks değil sadelik her zaman ben bu halde nasıl birikim yapabiliriz diye fikir istiyorum
Bence bazi evliliklerde, para yönetimini erkeklere bırakmak lazım. Aldıkları maaşlarla, veya ortak gelirle mucize yaratilmayacagini, yaratilabilirse kendilerinin deneyip anlamasını sağlamak lazım. 4 çocuğun üstüne para meseleleri ile keşke siz ilgilenmeseniz. Her evlilikte dengeler farklıdır. Kadin sadece harcasin veya ne kadar para verirse eşi razı olsun anlamında demiyorum ama bazen kadinlar fazla yukleniyor her şeyin idaresini

Yav kadın 1 bin lirayı kiraya veriyor, o eve nasıl o kadar fatura gelebilir. Standart bir mutfak alışverişi yaptıklarını sanmıyorum.
Ben de 1500 TL kira veriyorum evim lüks bu arada sözleşmeli olduğu için uygun kira veriyorum ne alaka uygun kira veren barakada oturmuyor ya herşey pahalı etin kilosu olmuş 250 TL bu adamın evine misafir gelse ne yapacak para bu bu devirde paran varsa hayatı lüks yasiyacaksin

Başına gelince anlarsın demek istemem ama yaşamadan anlamıyoruz kınama sakin zor çünkü
Ablacım be çocuk rızkıyla gelir derler de sen niye bu kadar doğurdun gözünü sevdiğim hepsi de küçük yazık günah degik mi eşinin durumu da belli az buyuselerdi iki sene bir getireydin

Bence bazi evliliklerde, para yönetimini erkeklere bırakmak lazım. Aldıkları maaşlarla, veya ortak gelirle mucize yaratilmayacagini, yaratilabilirse kendilerinin deneyip anlamasını sağlamak lazım. 4 çocuğun üstüne para meseleleri ile keşke siz ilgilenmeseniz. Her evlilikte dengeler farklıdır. Kadin sadece harcasin veya ne kadar para verirse eşi razı olsun anlamında demiyorum ama bazen kadinlar fazla yukleniyor her şeyin idaresini
Bugün buna kar verdik bakalim benden bu yükü alması gerekiyor du artık

Kocanız birikiminizi alıp neye harcıyor? Har vurup harman savuruyorsa böyle koca için tek kuruş atmam kenara. Ha atabilirsem de haberi olmaz. Birikim yapacaksanız çocuklarınız için yapın büyüdükçe ihtiyaçlari artacak. Hepsi birden okula gidecek. Küçükler şu an ablalarının eskilerini giyer ama ilerde hiçbir şeyi kabul etmezler.

Ablacım be çocuk rızkıyla gelir derler de sen niye bu kadar doğurdun gözünü sevdiğim hepsi de küçük yazık günah degik mi eşinin durumu da belli az buyuselerdi iki sene bir getireydin
3 de isteyerek oldu ama küçük kızım korunurken oldu isyan etmek istemedim çünkü su anda hastalıklar ile bogusuyur

Kocanız birikiminizi alıp neye harcıyor? Har vurup harman savuruyorsa böyle koca için tek kuruş atmam kenara. Ha atabilirsem de haberi olmaz. Birikim yapacaksanız çocuklarınız için yapın büyüdükçe ihtiyaçlari artacak. Hepsi birden okula gidecek. Küçükler şu an ablalarının eskilerini giyer ama ilerde hiçbir şeyi kabul etmezler.
Etmiyorlar birbirlerine vermeyi istemiyorlar bazen de. Acaba yinede erkek milletine güven olmaz diyip para yönetimi bende mi kalsa

3 de isteyerek oldu ama küçük kızım korunurken oldu isyan etmek istemedim çünkü su anda hastalıklar ile bogusuyur

Yani konu sahibi sana üzülsek mi kızsak mı bilemiyorum.

Ailenle görüşüyor musun? Barıştın mı kaçtıktan sonra?

Her markete gidince çocuk reyonuna gidiyorum hep dua ediyorum Allah yardım ede çocuğu olanlara valla zor çocuk kıyafeti olmuş 500 maması pahalı bezi

Yani konu sahibi sana üzülsek mi kızsak mı bilemiyorum.

Ailenle görüşüyor musun? Barıştın mı kaçtıktan sonra?
Evet görüşüyorum ama onlar izmirde istesem yardım ederler tabiki smaç yine herkesin bir ideali var onu yapmak istiyor kimseye engel olmak istemiyorum

Back