- 10 Ekim 2014
- 31.848
- 142.639
- 798
- Konu Sahibi Geceyekuskun
-
Sizde mi ya yapmayın kızlarımı seviyorum onlar olmasaydı gelecek planı bile yapmazdım erkek çocuğunu aramadım ki5.yi düşünüyor musunuz bir tane de erkek olsun diye vs
Hayat çok Zor canım. O maaşla ve 4 çocukla hayatta kalman mucıze.Merhaba hanımlar
Benimki öyle uzun bir konu değil 30 yaşında 10 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendik. Şu anda 4 tane minik hepsinden çok razı olduğum kızlarım var. Eşim askerden geldikten sonra ayrı eve çıktık ve o gün bugündür eşimle para konusunda tartışmalarıniz oluyor ben para biriktirmiyi beceremiyorum. Ama inanın zaten her geçen gün giden günleri artırıyor. Maddi koşulların şu anda bakarsanız mükemmel ayda 9 bin alıyoruz iki haftada bir ve eşim son işi bu bundan önceki isleri bu kadar yüksek bir maaşlı yer değildi. Ve kendisi gerek patronunun sebeb gerek çalışma koşullarından işten ayrılıyor ve bu iste çalisma süreleri 6 ay oluyor bazen bazende 6 aydan kısa bir zamanda çıkıyor ve benim bu arada giriş çıkış yaptığında bir çok ödemelerim aksıyor ve ilk ise girdiğinde aldınız maaşı nereye vereceğimi şaşırıyorum inanın öyle kalıyorum bazen. Ve bu zorlu süreci atlatmak 3 ayımı alıyor her zaman çünkü geçim sıkıntısı olmayan paranın hepsi her zaman bana gelir ben verilecek her yere veririm eşime harclikta veririm gerisi evin gideri çocukların ihtiyaçları derken birikim için elimde hicbirsey kalmıyor. Bana akıl verin savuran değilimdir ihtiyacım bir şeye varsa alırım yoksa ev esyasindan tutun kiyafet yiyecek edeceği kadar herseyimiz ihtiyaçlarımızı kadar lüks değil sadelik her zaman ben bu halde nasıl birikim yapabiliriz diye fikir istiyorum
Merhaba hanımlar
Benimki öyle uzun bir konu değil 30 yaşında 10 yıllık evliyim eşimle kaçarak evlendik. Şu anda 4 tane minik hepsinden çok razı olduğum kızlarım var. Eşim askerden geldikten sonra ayrı eve çıktık ve o gün bugündür eşimle para konusunda tartışmalarıniz oluyor ben para biriktirmiyi beceremiyorum. Ama inanın zaten her geçen gün giden günleri artırıyor. Maddi koşulların şu anda bakarsanız mükemmel ayda 9 bin alıyoruz iki haftada bir ve eşim son işi bu bundan önceki isleri bu kadar yüksek bir maaşlı yer değildi. Ve kendisi gerek patronunun sebeb gerek çalışma koşullarından işten ayrılıyor ve bu iste çalisma süreleri 6 ay oluyor bazen bazende 6 aydan kısa bir zamanda çıkıyor ve benim bu arada giriş çıkış yaptığında bir çok ödemelerim aksıyor ve ilk ise girdiğinde aldınız maaşı nereye vereceğimi şaşırıyorum inanın öyle kalıyorum bazen. Ve bu zorlu süreci atlatmak 3 ayımı alıyor her zaman çünkü geçim sıkıntısı olmayan paranın hepsi her zaman bana gelir ben verilecek her yere veririm eşime harclikta veririm gerisi evin gideri çocukların ihtiyaçları derken birikim için elimde hicbirsey kalmıyor. Bana akıl verin savuran değilimdir ihtiyacım bir şeye varsa alırım yoksa ev esyasindan tutun kiyafet yiyecek edeceği kadar herseyimiz ihtiyaçlarımızı kadar lüks değil sadelik her zaman ben bu halde nasıl birikim yapabiliriz diye fikir istiyorum
Evet gram iyi bir fikir olabilir ilk maaş ta deneyecegimBirikim yapabilmeniz için ilk olarak 5. Çocuk yapma fikrini, olasılığını ortadan kaldırmanız gerekiyor. Böyle 2 yılda, böyle azar azar geçinirken çocuk yapılmaz. Gerekirse spral taktırın, tüpleri bağlattırın.
Çocuklar çok küçük, sizin zaten şuan çalışma durumunuz yok. Her ay bir tane gram altın almaya çalışın. Bebek için bezini mamasını toplu alın. Bunlar sonuçta çabuk pahalanan, zamlanan ürünler. Belediyenin desteği varsa ondan yararlanın.
Yok ondan demedim 4 varsa 5’de olur mu diye..Sizde mi ya yapmayın kızlarımı seviyorum onlar olmasaydı gelecek planı bile yapmazdım erkek çocuğunu aramadım ki
Kesinlikle evet ama o işten çıkmazsa sırf tazminat vermemek için 6 aydan sonra başlıyorlar kötü davranışlara bu seferde eşimde yollarını ayırmak istiyorÇocukların kıyafet sorunu yoktur diye düşüniyorum. Sonuçta 4 kız kardeşler, birbirlerinin eşyalarını giysilerini kullanabilirler. Ev eşyası da öyle düzenli ne alıyorsunuz? Okula gidene ayrı bir bütçe ayırın onun kitap, defter, okul üniforması kıyafetini eksik etmeyin.
Belediyenin ibbnin desteklerini araştırsanız iyi olur.
Eşşek kocanıza söyleyin adam bir işte çalışsın zahmet edip. İş beğenmemezlik nedir 4 çocukla.
Kesinlikle evet ama o işten çıkmazsa sırf tazminat vermemek için 6 aydan sonra başlıyorlar kötü davranışlara bu seferde eşimde yollarını ayırmak istiyor
Artık büyütmek eğitimlerini düşünmek istiyorum ve çok zorlu şanlı bir sürece girdiğimiz farkındayım fikirlerinize açığımYok ondan demedim 4 varsa 5’de olur mu diye..
Eşinize mi denk geliyormuş hepp öyle işverenler? Millet nasılsın çalışıyor yıllarca ahninis yerinde?Kesinlikle evet ama o işten çıkmazsa sırf tazminat vermemek için 6 aydan sonra başlıyorlar kötü davranışlara bu seferde eşimde yollarını ayırmak istiyor
Uzun yol şoförlüğü bildiğiniz gibi değil bence buna bir önce işinde bir kaç sefa şahit oldum çok zordu benim açımdan. Doğumda yanımda olması gereken adamı uzun yolla göndermek istiyidu patronuYalan ablacım. İnanma kocana. Gitsin adam gibi iş bulsun çalışsın. Hiçkimseden duymadım bu yazdığını. Kocan seni kandırıyor.
Kesinlikle evet ama o işten çıkmazsa sırf tazminat vermemek için 6 aydan sonra başlıyorlar kötü davranışlara bu seferde eşimde yollarını ayırmak istiyor
Yapacagim Birikim sabır gerektiriyor her halde tek seferde olmaz sanırım büyük meblağlarEşinize mi denk geliyormuş hepp öyle işverenler? Millet nasılsın çalışıyor yıllarca ahninis yerinde?
Eşiniz iş konusunda sorunlu çok açık. Hiçte öyle bir lüksü yokken hemde.
Birikim konusunda, 4 çocukla çok zor.
Uzun yol şoförlüğü bildiğiniz gibi değil bence buna bir önce işinde bir kaç sefa şahit oldum çok zordu benim açımdan. Doğumda yanımda olması gereken adamı uzun yolla göndermek istiyidu patronu
bin tl fatura mıBu arada sizin eve ayda 18 bin lira para giriyormuş,
1 bin lirası kiraya gidiyor, kaldı 17 bin,
1 bin lirası faturalara gitse kaldı 16 bin,
3 bin mutfak masrafına gitse kaldı 13 bin,
3 bin lira hadi masraf çıksa kaldı 10 bin.
Kalan parayı napıyorsunuz? Ayda size en az 3 bin kalması lazım mantıken
Eksik ne yaziki esim rahat 3 bin yolda olduğu için yemek içmek masrafını gidiyor faturalar 2 bini buluyor elektrik su dogalgaz cep telefonu faturalarıBu arada sizin eve ayda 18 bin lira para giriyormuş,
1 bin lirası kiraya gidiyor, kaldı 17 bin,
1 bin lirası faturalara gitse kaldı 16 bin,
3 bin mutfak masrafına gitse kaldı 13 bin,
3 bin lira hadi masraf çıksa kaldı 10 bin.
Kalan parayı napıyorsunuz? Ayda size en az 3 bin kalması lazım mantıken
bin tl fatura mı
6 kişilik ailede 3 bin mutfak masrafı mı
siz bizimle aynı ülkede yaşadığınıza emin misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?