• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

oh ne güzel ben evimde oturayım birileri bana baksın...
hayat zor ve müşterek şikayetçiyseniz çalışacak, yükü paylaşacaksınız...

ve 800 tl ile geçineceksiniz...pardon hem ev kurup hem geçineceksiniz....Allah sevgilinize yardım etsin...

Son düzenleme:
iyide ben çalışsam ne yapabilrimki...tek başıma beyaz eşyamı alayım...beyaz eşyaya ta 2012 de başlayacam diyor ben kendi kendime ne yapayım şimdiden..e altınlarıda ben alıcak değilim ki..nişanlı falan olsak beyaz eşyanın yarısını alıdrım ama arada hiç bişey yokken ben nasıl gidip dolap çamaşır.mak falan alayım...

canım para biriktir,hemen alman gerekmiyo,çeyrek filan biriktir,gün gelir bozdurup ihtiyaçlarınızı alırsınız,ben öyle yapmıştımmm

iyide ben çalışsam ne yapabilrimki...tek başıma beyaz eşyamı alayım...beyaz eşyaya ta 2012 de başlayacam diyor ben kendi kendime ne yapayım şimdiden..e altınlarıda ben alıcak değilim ki..nişanlı falan olsak beyaz eşyanın yarısını alıdrım ama arada hiç bişey yokken ben nasıl gidip dolap çamaşır.mak falan alayım...

bu söylediğine sen inanıyor musun :37:
çocuğa birikim yap diyip duruyosun. sanırım dolar yapıp biriktiirsen evleneceğin zaman alırsın eşyaları. yoksa ben mi yanlış biliyorum. 5 sene önceden alıp hemen eve mi koymak gerekiyo.
4000 üzerinde maaşım var yuvamı kurabilmek için 1 sene bekledim ben. sana kolay gelsin.
ya hayat ne basitmiş. ben niye bukadar dert ediniyom ki kendimeee :36:

hımm önce yazılanları okumamıştım şimdi okudum .fakırlıgı bılıyorum demıssın canım ama neden kendıni buna sartlıyosun daha ıyısı olabılır daha rahat bı evlılık ..para mutluluk getırmez dıyorlar ama parasızlık da mutluluk getırmıyor oyle ellerımız kenetlenır fılan mılyonda bır bence ..sen daha sımdıeden adama ben razıyım dersen ilerde bı elbıs eparasını nasıl isteyeceksin .. bence bu adamla evlılıgı once bı otur düşün ..bu adamda bu aile varken daha da zor

ya sen takmışsın beyaz eşyaya ,çeyize. hadi diyelim evini 4 4 lük düzdüler.altında taktılar... yardımcı oldular. olay onlamı bitiyor..
sonrasına bakmıyorsun hiç.
sonra nasıl geçineceksiniz. herkesin demek istediği bu. anlatamıyormuyuz acaba....

askere gitmeden önce aynı işde açlışıodu muhasebe işi..ozaman çok az dı 250 ye girdi işe 400le çıktı sanırım ..askerliği yapana daha çok iş bulma şansı var diye daha yüksek di hesplar...aöf de okuyor biryandan...yaşı 22...altın..düğünde gelinin koluna bişey takılmassa olmazki...onada aynı bu yazıklarımı diyorum ..sabır falan diyor işte

Valla dost acı söyler,kırılırsan da kırıl.
Sizin iş yaş..
Hayal dünyası 800 lira şu anda ev kiramıza aidata vs gidiyor.
Hani dersin ki lüks bir yerde oturuyorsundur yook öyle de değil.
Gayet normal bir semt ve apartman dairesi.
Parayla saadet olmaz derler ya doğru amma parasız da saadet olmaz.
Maaşı 800 olacak diyelim..
kaç lira kira vereceksiniz..?ya da vermemek için kayınpederle oturacaksın..
oturmayacağım dersen 800 liranın en iyi ihtimalle yarısı kiraya gider.
elektirik,su,telefon,doğalgaz,mutfak masrafı,pazar masrafı hiç mi üstüne başına birşey almayacaksın..?
herşeye dayanırım.. yeter ki kocamla olayım diyorsun ama çok gençsin..
vitrinlerin önünden her gün geçip giderken bir gün de girip alamıyorum dediğinde o evliliğin tadı kaçar..
bu akşam da dışarda yiyelim diyebilmek ne güzeldir evliliğe nasıl bir ferahlık katar bilemezsin.
kocanla birlikte gezip tozmak tatil yapmak hep aklında kalacak..
parası yoksa ölsün mü kardeşim dediğini duyar gibiyim..
o zaman ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız,sende çalışmaya başlayacaksın.
ben senin yerinde olsam çocuk bakarımiev temizliğine giderim ne bileyim eğitimin yok olduunu varsaydığım için yazdım bunları..?
sen adamı beklemektense biraz totonu sıksan .?
çünkü hayat boyu sıkmak zorundasın bu adamla evleneceksen..
bu arada altınsız da balll gibi olur,adam 600 lira maaş alıyorsa afedersin ama o altınları utancımdan takamam ben

buara hiç destek olmuyorum ona üzülüyorum bu duruma ama bana söz vermişte 2011 yaz evlenecez diye biyandan da kızıyorum....diyo aslında şimdi evlensek ben sana 600 tl ile nasıl bakayım diyo..kafayı yerim diyo..hem bu bilezikler bizim işimize çok yarıyacak diyo....dediğin gibi gözle görünür birşey beni çok mutlu eder..söze nişana yanaşmıyor...babamın karşısına birikim yaptıktan sonra çıkarmış...takmamaya çalışmak da çok zor..ama sen haklısın..

Doğru canım 600 lia yetmez bu durumda başka iş düşünmüyor mu ?Bak tatlım bence sende gir bir işe benim çalışma hayatım olmadı eşim ödüyor borçlarımızı dedim ya benim ailem kız tarafının yapması gerekenleri yaptı diye başıma kaktılar kendi ailem yaptı bunu düşün yani bu bakımdan aslında kimsenin bir şey yapmaması daha iyi erkek erkadaşının ailesi alışmış para istemeye bu evlenincede böyle gider erkek arkadaşınla konuş bu durumu daha fazla alıştırmasın bence

boyle soylenip,uzulecegine ise gir calis evlenmek icin degil kendin icin..hem kafan dagilir hem de para kazanirsin..evlilik icinde sevgiline destek olur kenara para atarsin fena mi..

Sizin iş yaş..
elektirik,su,telefon,doğalgaz,mutfak masrafı,pazar masrafı hiç mi üstüne başına birşey almayacaksın..?
vitrinlerin önünden her gün geçip giderken bir gün de girip alamıyorum dediğinde o evliliğin tadı kaçar..
bu akşam da dışarda yiyelim diyebilmek ne güzeldir evliliğe nasıl bir ferahlık katar bilemezsin.
ben senin yerinde olsam çocuk bakarımiev temizliğine giderim ne bileyim eğitimin yok olduunu varsaydığım için yazdım bunları..?
bu arada altınsız da balll gibi olur,adam 600 lira maaş alıyorsa afedersin ama o altınları utancımdan takamam ben

Eh..birazda yere bassın artık değil mi?Katılıyorum sana :)

merhaba yazılanları okudum senin adına üzüldüm zor işler bu işler bencede önceden bir tanışma ayarlayın isteme gibi değil ama tanışma görüşme aileler görüşünce durumun ciddiyeti anlaşılır belki ellerinden geleni yapmaya karar verirler tabi annenede biraz iş düşüyo tanışmadan sonra annene anlat durumu oda kayınvalide adayınla konuşsun şartları öle öle yumuşarlar belki ortada bişey yokken babadan bişey beklemek olmaz tabi ben nişanlandığımda eşim daha askerliğini yapmamıştı nişanlandıktan sonra gitti askere geldi evlendik 2.5 yıl bile geçti yaşadıklarını analayabiliyorum ama anlatırken işte bu kadar kolay ve kısa oluyo herşey sende başlayıp sende bitiyor şeker gibi ol herşey hallolur kolay gelsin :9:

Arkadaşım sana gidip buzdolabı al diyen yok. Para biriktirmek diye bir deyim vardır güzel türkçemizde. Biriktirirsin paranı her ay atarsın köşeye 400 veya bir tam altın sonra evleniceğiniz zaman beyaz eşyanın yarısını ne bileyim bişeyleri alırsın işte. Evlenmezsen de o para ve maaşın gelecek için yanına kar kalır.Böylece 2012 yerine 2011de evlenirsin. Böyle ağlak prenses şeklinde evde oturacağına da kafanı kullanıp bi işe yaramış olursun.Ama bence senin sorunun tembellik.

Son düzenleme:
Sizin iş yaş..

kira burda çok ucuz 4 oda bir mutfak çok geniş evimizde 150 ye oturyoruz şuanda...ki babası ona ev almayı düşünüyor apartmanlarında 3-4 tane boş daire var ama ev sahibi satmıyor alan var satan yok ...burdan da bu terslik var.okadar az maaşla yediğinde içtiğinde kısıp bilezik almış ilerisi için demeleride çok gurur verici hiç de utanmam...gösteriş için değilki zaten onlar...

Doğru canım 600 lia yetmez bu durumda başka iş düşünmüyor mu ?Bak tatlım bence sende gir bir işe benim çalışma hayatım olmadı eşim ödüyor borçlarımızı dedim ya benim ailem kız tarafının yapması gerekenleri yaptı diye başıma kaktılar kendi ailem yaptı bunu düşün yani bu bakımdan aslında kimsenin bir şey yapmaması daha iyi erkek erkadaşının ailesi alışmış para istemeye bu evlenincede böyle gider erkek arkadaşınla konuş bu durumu daha fazla alıştırmasın bence

daha bişey isticeklerini sanmıyorum diyor zaten canım...benim ne kadar üzüldüğümü biliyor tepkiyi koyar heralde evde...

kira burda çok ucuz 4 oda bir mutfak çok geniş evimizde 150 ye oturyoruz şuanda...ki babası ona ev almayı düşünüyor apartmanlarında 3-4 tane boş daire var ama ev sahibi satmıyor alan var satan yok ...burdan da bu terslik var.okadar az maaşla yediğinde içtiğinde kısıp bilezik almış ilerisi için demeleride çok gurur verici hiç de utanmam...gösteriş için değilki zaten onlar...

Çalışma konusuna değinmiyorsun bile..??

evet arkadasın dedıgıne katılıyorum bızım de ev kıramız sadece 800 tl ve aylık 1000 tlyı sırf eve harcıyoruz içinde boğaz yok :26: sizin orda 150 tl oldugunu varsayalım yın etel faturası ev aıdatı vs 250 olsun gerıye kalan 350 ile gecıneceksınız sana kolay gelıor olabılır ama o 350 bı anda havaya gıdıverıyor anlamıyosun bıle ..sen de calışmalısın mecburen en azından kendı gıderlerın için senın hıc kuafor masrafın olmayacak mı kendıne bakmak ıstemeyecek mısın öyle yapanlar var dıye sen de oyle olmak zorunda degılsın bence ..ben senın annen olsam kızma ama seni vermezdım bu sartlarda :49:

Babası ev alacakmış daha nasıl destek olsun??

Arkadaşım sana gidip buzdolabı al diyen yok. Para biriktirmek diye bir deyim vardır güzel türkçemizde. Biriktirirsin paranı her ay atarsın köşeye 400 veya bir tam altın sonra evleniceğiniz zaman beyaz eşyanın yarısını ne bileyim bişeyleri alırsın işte. Evlenmezsen de o para ve maaşın gelecek için yanına kar kalır.Böylece 2012 yerine 2011de evlenirsin. Böyle ağlak prenses şeklinde evde oturacağına da kafanı kullanıp bi işe yaramış olursun.Ama bence senin sorunun tembellik.

tembellik falan değil ya ne alaka
sebepler var okumadım çalışmıyorum çünkü sebebpler var işte...oraları karıştırmak istemiyorum

Sen adamı bu hayalperestliğin ile cinnet geçirtirsin yellow..
Allah'tan sana akıl ihsan eylemesini diliyorum..
Babasında o kadar para bolmuştda sevgilindne niye paralar dileniyormuş..???

Back