Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

katılıyorum

Sevgilin seni oyalıyor bence..para biriktirip bilezik alacam,eşya alacam hemde 600 lirayla sonra evleniriz demesinden bu anlaşılıyor.
İllede evlencem diyorsan diğer kısmetlerinide değerlendir..

Kesinlikleee katılıyorum...eve ciddiyetini belirtmemiş olabilir yoksa hangi ana baba tv al derki düğün için para biriktirdiğibi bildiği halde.....

pembe hayaller
pembe düşler
600 liraya devran döner mi?
bence can sıkıntısına açılmış bir konu..
yorumlar gelsin bende cevap yazayım evde vakit geçsin..
eğer gerçekten aşk varsa ortada
geçinebileceğin kadar maddi durumun iyiyse
ne yapayım ben altını bilenziği
evim kurulsun eşyalarım alınsın yuvam mutlu olsun
beni ilgilendirmez küçücük yerdeki dedikoducu insanların ne dedikleri.
örneklerde olduğu gibi ne derlerse desinler
sen şimdi beklerken o dedikoducu insanların sana bir faydası oluyor mu?hayır
eğer kısmetindeki insanın durumu iyiyse(sevgilin için söylemiyorum ne olacağını Allah bilir çünkü)
bir ev kurabilecek kadar sınırlı derecedeyse buna şükür etmelisin.
bilenziğin lafını bile etmemen gerekti bu açtığın konuda..
evlendikten sonra herşey yapılabilir eğer geçinebilir durumdaysan.
bence şu derece bile tartışma konusu yapma bu olayı
konuştukça etkilenirsin olduğun durumdan çıkamazsın ve bunalırsın.
senin için hayırlısı olsun..

şu evlenme programlardaki bayanlara bakın çoğunluk boşanmış ve çocuklu bunlar kimbilir hangi toz pembe hayalleri dalıpta evlendiler sonra gerçekler acı gelince boşandılar !!! kızlar evliliği çok hafife alıyor !!!

sen bence bi otur konus sevgilinle derim tek tek icini dök ama sakin sakin konus onunla,ben seni ne kadar zamandir bekledim benimde hayallerim var senle evlenip mutlu olmak istiyorum filan de...konus yani kisacasi,bakalim ne diyecek mesela benim sözlüm 1 milyardan fazla maas aliyor tabi exralar filanda var onlari saymiyorum su an askerde ve 4 yildir calisiyor su güne kadar 1 milyar birikimi bile yok 500 tl bile yok dedesi bize ev verdi evlenince burda oturcaksiniz diye her evlenen torununa veriyor bi tane ev bizede verdi su an anahtari sözlümde ama hic bi birikimimiz yok o gelince nisan yapip 2-3 ay sonrada dügün yapacagiz...cok zor is bunlar ama bizim her seyi ailelerimiz karsilayacak yapacak diye rahatiz kayinbabam ve kayinvalidem biz herseyi alcaz dediler kaynimda perde ve halilari alcak bizi götürüp ama demek istedigim su maasla ilgisi yok biriktiren biriktiriyor parasini biriktiremeyen biriktiremiyor iste malesef,benimki simdiden söylüyor ben biriktiremem maasi alip direk sana veririm sen ayarlarsin her seyi tek tek banada biraz harclik verirsin gerisini sen halledersin diyor...senin sevgilinin babasida mahsus mu yapiyor hayret yaaa hic düsünmüyor mu benim oglum askerden gelmis bi nisan yapar dügün yapar diye hem yardim etmiyor hemde elindeki 3-5 kurusuda alip para biriktirmesine engel oluyor...sen sevgiline söyle bence bu konuyu önemli konu bunlar yoksa uzayip gider babasiyla konussun ama tatli dille halledin herseyi,desin iste baba böyle böyle ben nisan yapcam dügün yapcam alacaklarim var evimin esyalarini almam lazim filan gibisinden...hayir zaten 600 tl maasin bi kismini babasina verirse geriye ne kaliyor ki en iyisi konusmak sen önce sevgilinle konus bence o da artik babasiyla konussun halletsin...yuva kurmak icin fedakarlik yapmak lazim,önemli bi konu sen konus sevgilinle söyle ona hersey sende bitiyor de kac yildir bekliyoruz millet evlendi barklandi biz daha nisanlanamadik bile filan gibisinden sakin sakin bi konus bakalim ne olcak

Çevreye göre hareket etmeye kalkarsan ooooo.
Hayatta örnek alınacak kişiler ya nişanlı ya evli kişiler mi.
Senin yaşında üniversite okuyan ya da çalışan birsürü kız var,
mesela bunlarda örnek alınabilir sonuçta, ama sen diğerlerini örnek alıyorsun kendine.
He illa bu kişileri örnek alırım kendime diyorsan,
o zaman bu kişilerin buldukları gibi maddi durumu evine bakabilecek,
evlenme seviyesine gelmiş birini bulman lazım, yapacak başka birşey yok.
Her insan başkalarının hayatına göre değil, kendi şartlarını göze almalı.
Başkaları evlenmiş diye bu yaşta seninde evlenmen gerekmiyor,
kim ne derse desin, evde kalmış desinler ne olacak.
Senin yaşındaki birine evde kalmış diyen zihniyette bir sorun var zaten.
Madem bu kadar milletin düşüncesi önemli senin hayatında,
bak biz de tam tersini söylüyoruz, bizi niye dikkate almıyorsun.
Çünkü senin evlenmeye gönlün var, biran önce olsun istiyorsun,
tek odaya, zindan bir hayata razısın, böyle bir hayatı mı hakediyorsun,
hakediyorum diyorsan da, yapacak birşey yok, hayırlısı olsun hakkında.

Sen hayal dünyasından çık bence erkek arkadaşınada yazık. bir taraf da sorumsuz bir baba, bir tarafda hemen evlenmek isteyen bir eş adayı. zor ya üzüldüm açıkcası sen ne yap biliyormusun kendine bir iş bul sırt srta verin para biriktirin bak nasıl hızlanıyor herşey bir bakmışsın evlenmişsin ama bu şartlar da çok zor üzüldüğünle kalırsın.

bazi arkadaslar 600 tl maasla evlilik mi olur yuva mi kurulur gecim mi saglanir demiste sunu söylemek istiyorum hemen hersey olcak diye bir sey yok yaa hersey yavas yavas olcak ,mesela kendi sectikleri esyalar degilde paket olarak alirlar orda kar ederler esyalarini beyaz esya gri olacagina beyaz olsun,ya da ne bileyim halinin perdenin en lüksü olacagina biraz uygun fiyatlisi olsun sadece arastirmaya bakar bu isler...herkesin kendi durumuna göre yani,öyle demissinizde bu kiz o kadar beklemis ve hala da bekliyor onunda hayalleri var onunda umutlari var surda bi konu acmis bazilari saclamis iyice cevap verirken...sanki annemiz babamiz evlenirken cok mu zenginlerdi ya da aldiklari maas cok mu iyiydi hersey bi anda olcak diye birsey yok yavas yavas hersey olur,hersey olacagina varir evet bu isler biraz sabir gerektiriyor...ama eger bi insanin sürekli kuaförüydü alisverisiydi filan yani böyle seyleri ya da sigarasi filan varsa 600 tl ile ev kurmak zor,söyle söyleyim kuzenlerimden bi tanesi gecen sene bir oglanla evlendi ; maasi asgari ücret 600 tl filan hic bir seyi yok hic bir birikimi yok ama oglan ben bu dügünü yapcam dedi ve yapti su an bir de cocuklari var cokta mutlular herseyleride var...evlerinde eksik hic birseyleri yok biraz zorlandilar evet ama mesela ders konusunda ya da okul konusunda nasil calisip basarili olunabiliyorsa bu konudada olmuycak diye birsey yok,bunlar hayirli isler,ALLAH yardim eder...mesela esyalar taksitle alinip bi yerden alinirsa tüm esyalar bayagi iyi olur benim kuzenimgil öyle yaptilar sonrada dügünde takilan takilarla borclari kapattilar hepsi degil hala bi kismi duruyor 2 bilezigi ve altinlari duruyor...onu da ilerisi icin ne olur ne olmaz diye sakliyorlar...bu kiz bizimle bisey paylasmak istemis DESTEK OLALIM KÖSTEK DEGIL !!!

Kimsenin kimseye köstek oldugu yok burda herkes onun iyiligi icin yorum yapıyor
onun iyi olması fayda getirmez burdan kimseye kötü olmasıda zarar vermez
Ama senin kuzenin 600 tl yle hıc desteksiz mi yaptı bunları?
hadi diyelim öyle yaptı Allah huzurlarını bozmasın ama sen konuyu okumadın heralde
600 tl ile evi kurmak gecinmek altın almak ne kadar mantıklı ??
senın dedigin tasarrufları yapsalar bile 2011 de olucagını sanmıyorum cunku arkadasın sevgilisi bilezik almakta ısrarcı 1 sene onu ıcın ugrasıcak...!!!

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah aşkına ya ne saçmalaması ya
her konuda muhakkak biri çıkıyor 'bazıları saçmalamış'diyor.
illa birileri kendini özel göstermek için saçmalamış kelimesini kullanıyor.
sizene arkadaşım bizim gibi düşünenlerin fikri bu!size mi soracaz fikrimizi yazarken.
bu nedir böyle ya..
senin düşüncenide okudum pekte mantıklı şeyler söylememişsin bana göre..
konu sahibine git kendini uçurumdan at demişsin resmen..
herşeyin ucuzunu almakla ev kurmakla bitmiyor iş.
ya eşi olan insan daha iyi bir iş bulamazsa
600 lira ile eşinin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak..
ondan sonra ucuza düzdüğü evi ile mi karnı doyacak.
bana kalsa senin fikirlerinde saçma sapan.
ben yorum bile yapmayacaktım ama mecbur bıraktın.
o zaman bende sana mı diyim arkadaşım sende saçmalamışsın diye..
özel olacaksan kendini fikirlerinle özel tutmaya çalış.
başkalarının fikrine saçma diyerek kendini yüceltmiyorsun!

burhanınaysesi:

annelerin babaların fakirlikle evlendiği devir yetmişlerde kaldı.
devir 2011
saçma sapan diyen kişi ne kadar saçmlamış asıl!

Nasıl destek olmalıydık acaba ne diyelim daha iyisini yapmak varken ne gerek var at kendini sıkıntıların içinemi diyelim? Konu sahibi arkadaş kendince haklı sebeplerden daha fazla uzatmak istemediğini söyledi bu işi, ama arkadaşının düşüncesini ve maaşını baz aldığımızda bu süre dahada uzuyor.. Bu süre içinde tek kişi çalışıp en iyi ihtimalle 3 sene sonra evleneceklerine ikisi çalışıp 1 sene sonra evlenebilirler..şahsi fikrim yine çok erken ama karar onların kararı..
Bir elin nesi iki elin sesi demişler.. Durduk yerede bu gencecik yaşta maddi sıkıntılarla boğulmasının ne anlamı var, yazık değil mi? Maddi sıkıntı, borç harç derken o güzelim hayallerden eser mi kalır?
Sabretmeden emek vermeden hiç birşey olmuyor malesef..Allah şüphesiz kullarının rıskını verir ama,
emek vermeden, sabır göstermeden olmazzzz
Saçmalayan biz değiliz, durum bu..

Son düzenleme:

pardon da bu konuda kac sayfalik yorumlar var ve kac kisi yorum yapmis ben siz diye direk sahsa hitap ettim mi neden kendi üzerinize aliniyorsunuz üstelik ne yani o oglanin maasi 600 tl diye evlenemeyecek mi hayat boyu sucu 600 tl maas almasimi?? onun yuva kurmaya hakki yok mu üstelik bu konuyu acan arkadas ne kadar beklemis seviyor ki beklemis öyle degil mi sevmese neden beklesin ??? napalim yani herkesin maddi durumu iyi olcak diye bir kanun mu var,bunlar evlenemiycekler mi hic ??? hayret bi sey yaa

bu insanlarin hic mi akrabalari yok sadece iki kisiler mi bu hayatta ??? yani simdi olcak diye bir sey yok degil mi kiz o kadar beklemis nisan istiyor cok mu ??? bi nisan yaaaa hadi simdi evlenmesinler zaten nisan yapildiginda arada bir bekleme zamani var öyle degil mi ? bir kac ay olur bu bir sene olur ama en azindan adi konmus olur...kiz acikca söylüyor agliyorummm dayanamiyorum diyee bir nisan onu kimbilir ne kadar mutlu edecek...ayrica evlendiklerinde taki takmiycak mi akrabalari anneanne babaanne dede teyze hala dayi amca ve digerleri sadece iki kisi degiller heralde öyle degil mi

bnm sizin mesajınıza yorum yapmak aklımdan bile geçmedi arkadaşım.
istediğin fikri orataya atabilirsin.sana cevap verdimse zıt fikirli insanlara saçma dediğin için..
bir sürü arkadaşın içinde bende varım evet bende sizin fikrinize uymuyorum ve cevap verdim.
istediğin yorumuda yapabilirsin
kesinlikle saçma demem senin özgür düşüncendir.
ama zıt fikirlilere saçma diyecek olursan tabiki seninde mesajlarını gözden geçirmek lazım diye düşünüyorum müsadenle.
evet şöyle bir okudum pekte iç açıcı şeyler değildi.
ee müsade ette senin fikrin bizden üstünse bi okuyalım örnek alalım seni
ama bnm kafama uymadı bazı şeyler
genede cevap yazmadım ama zorla cevap verdirttin..

bir nişanla iş biter mi peki?
lütfen
bizlere saçma diyorsunuz ama ne olur bi fikirlerinizi gözden geçirin.
lütfen siz doğru iseniz sizi örnek alacak birşeyler yazın.

zaten bu işin en büyük inceliği bu..
pardonda ben size hitap ettim mi?
siz neden üstünüze alınıyorsunuz
illet oluyorum üstü kapalı konuşanlara.
yani durum şu sen üstüne alınma
ben lafımı ortaya atarım sizlere saçma derim
ama kimse bana cevap vermesin
çünkü ben kimsenin adını sarf etmedim
ne güzel işin kolayı bu
neyse daha fazla cevap vermeyeceğim.
iyi yorumlar

ben cevabimi yazdim anlatmak istedigim sey kiz o kadar beklemis demekki cok seviyor ki beklemis sevmeseydi beklemezdi ama o oglan memur degil ki 1000-1500 tl maas alsin herkesin bi bütcesi var onunda maasi 600 tl imis benim yorumum size degildi fakat siz yanlis anladiniz neyse önemli degil olsun olabilir böyle sey sadece benim anlatmak istedigim sey o oglan 600 tl maas aliyorsa onun evlenme hakki yok mu asgari ücretle calisanlari sizde bilirsiniz desem ki artsa filan diye kac yilda ne kadar artiyor sizde bilirsiniz anlatabildim mi neyse bu konu burda uzayip gider önemli olan arkadasa yorum yapmakti bende yorumu yaptim ama siz üstünüze alindiniz önemli degil

ben yazdığım şeyi tekrar söylüyorum.

hadi diyelim herşey 4 4 lük yapıldı. ev düzüldü aileler tarafından takılar takıldı . altın kafes gibi bir eve girdiler. veeeee kaldılar başbaşa. 600 ytl maaşla kira ,ısınma tüpü,elektriği ,suyu,aidatı,neti vs vs..,vede üzerine mutfak masrafı... kıyafeti dışarıya 2 kişi sinemaya gitmeyi ,bir lokantada yemeği falan zaten saymıyorum. bu normal şeylerama, onlara zaten lüks gelecek... ha birde bebek olunca 600 ytl maaşla nasıl geçinecek bunlar ailelerden aylıkmı alacaklar her ay...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…