- Konu Sahibi yellowbomb
-
Konunu ve Yorumlari okudum, ve dikkatimi birsey cekti, sana sende git calis, destek ol, seninde elin para tutsun digen HER ARKADASA verdigin cevap ayni : daha ortada birsey yokki, niye calisayim, calissam tabak canak alsam odamda duracak , yazmissin.
Peki iyi , madem ortada daha senin calismani gerektirecek seyler yok, NIYE OZAMAN BUKADAR TANTANA?
Ortada birsey yokken elin adami niye senin rahat etmen icin ev alsin ?
Ortada birsey yokken niye sevgilinin tüm ailesi senin gelecegin icin seferber olsun ??
Haa dogru sen o askerdeyken bekledin, ve hala beliyorsun demi...
Sen bu kafayla daha cooook beklersin arkadasim !
Sevgilin seni oyalıyor bence..para biriktirip bilezik alacam,eşya alacam hemde 600 lirayla sonra evleniriz demesinden bu anlaşılıyor.
İllede evlencem diyorsan diğer kısmetlerinide değerlendir..
zaten şuanda evleneceğiz diye bişey yokki..bu parayla asla geçim olmaz diyor az sabretcez diyor bende yılların verdiği beklemeyle biraz patladım babası falan da destek olmayınca daha ne kadar beklicem falan oldum..
şimdi ev kızı olunca çevreden baskı oluyor evde kaldın muamelesi yapıyorlar ki benim arkadaşlarım hep ev kızı hepside ya nişanlı ya evli..bende üzülüyorum bu duruma oyüzden bu acele...
bazi arkadaslar 600 tl maasla evlilik mi olur yuva mi kurulur gecim mi saglanir demiste sunu söylemek istiyorum hemen hersey olcak diye bir sey yok yaa hersey yavas yavas olcak ,mesela kendi sectikleri esyalar degilde paket olarak alirlar orda kar ederler esyalarini beyaz esya gri olacagina beyaz olsun,ya da ne bileyim halinin perdenin en lüksü olacagina biraz uygun fiyatlisi olsun sadece arastirmaya bakar bu isler...herkesin kendi durumuna göre yani,öyle demissinizde bu kiz o kadar beklemis ve hala da bekliyor onunda hayalleri var onunda umutlari var surda bi konu acmis bazilari saclamis iyice cevap verirken...sanki annemiz babamiz evlenirken cok mu zenginlerdi ya da aldiklari maas cok mu iyiydi hersey bi anda olcak diye birsey yok yavas yavas hersey olur,hersey olacagina varir evet bu isler biraz sabir gerektiriyor...ama eger bi insanin sürekli kuaförüydü alisverisiydi filan yani böyle seyleri ya da sigarasi filan varsa 600 tl ile ev kurmak zor,söyle söyleyim kuzenlerimden bi tanesi gecen sene bir oglanla evlendi ; maasi asgari ücret 600 tl filan hic bir seyi yok hic bir birikimi yok ama oglan ben bu dügünü yapcam dedi ve yapti su an bir de cocuklari var cokta mutlular herseyleride var...evlerinde eksik hic birseyleri yok biraz zorlandilar evet ama mesela ders konusunda ya da okul konusunda nasil calisip basarili olunabiliyorsa bu konudada olmuycak diye birsey yok,bunlar hayirli isler,ALLAH yardim eder...mesela esyalar taksitle alinip bi yerden alinirsa tüm esyalar bayagi iyi olur benim kuzenimgil öyle yaptilar sonrada dügünde takilan takilarla borclari kapattilar hepsi degil hala bi kismi duruyor 2 bilezigi ve altinlari duruyor...onu da ilerisi icin ne olur ne olmaz diye sakliyorlar...bu kiz bizimle bisey paylasmak istemis DESTEK OLALIM KÖSTEK DEGIL !!!
bazi arkadaslar 600 tl maasla evlilik mi olur yuva mi kurulur gecim mi saglanir demiste sunu söylemek istiyorum hemen hersey olcak diye bir sey yok yaa hersey yavas yavas olcak ,mesela kendi sectikleri esyalar degilde paket olarak alirlar orda kar ederler esyalarini beyaz esya gri olacagina beyaz olsun,ya da ne bileyim halinin perdenin en lüksü olacagina biraz uygun fiyatlisi olsun sadece arastirmaya bakar bu isler...herkesin kendi durumuna göre yani,öyle demissinizde bu kiz o kadar beklemis ve hala da bekliyor onunda hayalleri var onunda umutlari var surda bi konu acmis bazilari saclamis iyice cevap verirken...sanki annemiz babamiz evlenirken cok mu zenginlerdi ya da aldiklari maas cok mu iyiydi hersey bi anda olcak diye birsey yok yavas yavas hersey olur,hersey olacagina varir evet bu isler biraz sabir gerektiriyor...ama eger bi insanin sürekli kuaförüydü alisverisiydi filan yani böyle seyleri ya da sigarasi filan varsa 600 tl ile ev kurmak zor,söyle söyleyim kuzenlerimden bi tanesi gecen sene bir oglanla evlendi ; maasi asgari ücret 600 tl filan hic bir seyi yok hic bir birikimi yok ama oglan ben bu dügünü yapcam dedi ve yapti su an bir de cocuklari var cokta mutlular herseyleride var...evlerinde eksik hic birseyleri yok biraz zorlandilar evet ama mesela ders konusunda ya da okul konusunda nasil calisip basarili olunabiliyorsa bu konudada olmuycak diye birsey yok,bunlar hayirli isler,ALLAH yardim eder...mesela esyalar taksitle alinip bi yerden alinirsa tüm esyalar bayagi iyi olur benim kuzenimgil öyle yaptilar sonrada dügünde takilan takilarla borclari kapattilar hepsi degil hala bi kismi duruyor 2 bilezigi ve altinlari duruyor...onu da ilerisi icin ne olur ne olmaz diye sakliyorlar...bu kiz bizimle bisey paylasmak istemis DESTEK OLALIM KÖSTEK DEGIL !!!
Allah aşkına ya ne saçmalaması ya
her konuda muhakkak biri çıkıyor 'bazıları saçmalamış'diyor.
illa birileri kendini özel göstermek için saçmalamış kelimesini kullanıyor.
sizene arkadaşım bizim gibi düşünenlerin fikri bu!size mi soracaz fikrimizi yazarken.
bu nedir böyle ya..
senin düşüncenide okudum pekte mantıklı şeyler söylememişsin bana göre..
konu sahibine git kendini uçurumdan at demişsin resmen..
herşeyin ucuzunu almakla ev kurmakla bitmiyor iş.
ya eşi olan insan daha iyi bir iş bulamazsa
600 lira ile eşinin ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak..
ondan sonra ucuza düzdüğü evi ile mi karnı doyacak.
bana kalsa senin fikirlerinde saçma sapan.
ben yorum bile yapmayacaktım ama mecbur bıraktın.
o zaman bende sana mı diyim arkadaşım sende saçmalamışsın diye..
özel olacaksan kendini fikirlerinle özel tutmaya çalış.
başkalarının fikrine saçma diyerek kendini yüceltmiyorsun!
Kimsenin kimseye köstek oldugu yok burda herkes onun iyiligi icin yorum yapıyor
onun iyi olması fayda getirmez burdan kimseye kötü olmasıda zarar vermez
Ama senin kuzenin 600 tl yle hıc desteksiz mi yaptı bunları?
hadi diyelim öyle yaptı Allah huzurlarını bozmasın ama sen konuyu okumadın heralde
600 tl ile evi kurmak gecinmek altın almak ne kadar mantıklı ??
senın dedigin tasarrufları yapsalar bile 2011 de olucagını sanmıyorum cunku arkadasın sevgilisi bilezik almakta ısrarcı 1 sene onu ıcın ugrasıcak...!!!
bu insanlarin hic mi akrabalari yok sadece iki kisiler mi bu hayatta ??? yani simdi olcak diye bir sey yok degil mi kiz o kadar beklemis nisan istiyor cok mu ??? bi nisan yaaaa hadi simdi evlenmesinler zaten nisan yapildiginda arada bir bekleme zamani var öyle degil mi ? bir kac ay olur bu bir sene olur ama en azindan adi konmus olur...kiz acikca söylüyor agliyorummm dayanamiyorum diyee bir nisan onu kimbilir ne kadar mutlu edecek...ayrica evlendiklerinde taki takmiycak mi akrabalari anneanne babaanne dede teyze hala dayi amca ve digerleri sadece iki kisi degiller heralde öyle degil mi
pardon da bu konuda kac sayfalik yorumlar var ve kac kisi yorum yapmis ben siz diye direk sahsa hitap ettim mi neden kendi üzerinize aliniyorsunuz üstelik ne yani o oglanin maasi 600 tl diye evlenemeyecek mi hayat boyu sucu 600 tl maas almasimi?? onun yuva kurmaya hakki yok mu üstelik bu konuyu acan arkadas ne kadar beklemis seviyor ki beklemis öyle degil mi sevmese neden beklesin ??? napalim yani herkesin maddi durumu iyi olcak diye bir kanun mu var,bunlar evlenemiycekler mi hic ??? hayret bi sey yaa
bnm sizin mesajınıza yorum yapmak aklımdan bile geçmedi arkadaşım.
istediğin fikri orataya atabilirsin.sana cevap verdimse zıt fikirli insanlara saçma dediğin için..
bir sürü arkadaşın içinde bende varım evet bende sizin fikrinize uymuyorum ve cevap verdim.
istediğin yorumuda yapabilirsin
kesinlikle saçma demem senin özgür düşüncendir.
ama zıt fikirlilere saçma diyecek olursan tabiki seninde mesajlarını gözden geçirmek lazım diye düşünüyorum müsadenle.
evet şöyle bir okudum pekte iç açıcı şeyler değildi.
ee müsade ette senin fikrin bizden üstünse bi okuyalım örnek alalım seni
ama bnm kafama uymadı bazı şeyler
genede cevap yazmadım ama zorla cevap verdirttin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?