• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

cnm babasına erkek arkadasın para vermemiş olsadabu devirde 600 tl ile geçinmek çok zor hatta imkansız ya hele ki kirada oturuosan ki bu sölediklerinden kirada oturacağınızı düşünüyorum ne diyeyim cnm bu şekilde evlensen mutlu olcakmısın cicim ayları en fazla 6 ay sürsün ya soraaaaa ?????? hayat senn karar da senn tab,ki cnm ama seninde çalışman şart be cnm tek maaşla çok zor çok

nişan olmasa bile aileleriniz tanışsa evde aileler arasında ufak bir söz olsa olmuyor mu?çok masraf çıkaracak bişey değil bu. hem sen kendini daha iyi hissedersin hem de onun ailesi olayın ciddiyetini anlayıp oğullarını biraz destekler belki.sen de çalışmamakta ısrarlıysan bari belediyenin ücretsiz kursları fln oluyor onlara git bilgisayar muhasebe gibi bişeylere. hem aklını sürekli evliliğe takıp moralini bozmazsın,kendine güvenin gelir, eve kapanıp kalmazsın. hem de kendini geliştirmiş olursun.yarın bir gün işe girmeye karar verirsen bir faydası olur sana.

çalışma sendiyor erkek arkadaşın ,seni düşünüyor yorulmanı istemiyor diyelim. birde geleceğe bakalım.
sen onu dinledin evlendin çocukların oldu. bak Allah korusun diyorum inşallah olmaz. eşin senden ayrılmak istedi yada Allah korusun bir kkaza oldu kaybettin. kaldın ortada. aradan yıllar geçmiş. hiç çalışmamışsın. o çocuklara nasıl bakacaksın yada kendine.. erkekler çalışma diyorlarsa o kadına bir gelecekte hazırlamalılar bence. mesela bir ev yada bir bankaya yüklüce bir para bana bir şey olursa karım ortada kalmasın diye.

Son düzenleme:
ben çalışsam ne alabilirimki bileziklere yardım edecek değilimki..hangi gelin takılacağı bileziğe destek olmuş ...beyaz eşya alma zamanına gelince ben destek olucam da beyz eşya alma zamanına daha çok var baksana 2012 nin yazında başlarmış...ben bu zamana üzülüyorum işte

sen bu şekılde dusunursen olmaz zaten, bılezıkmı takacagını dusunuyosun sen, biz hıc borçsuz
evledıgımız halde elımızde ne bilezik kaldı nede bişey, madem cok sevıyosun sende çalışcaksın bilezık yerıne eşyalarınızı alıcaksınız bırlıkte evınızı kuracaksınız gerekırse senın ailenın durumu ıyıyse onlarda destek olucak başka turlu yazık cocugada napsın asgari ücretle

nihayet girebildim internete...kızlar çok moralim bozuk konuyu ilk açtığımda klavye gözyaşlarımdan ıslanmıştı .şimdi yine o üzüntüdeyim...herşey çok karışık bütün herşey...hepinizi yorumlarını tek tek içten okudum hepinize teşekkür ediyorum benim için birşeyler yazdınız akıl vermeye çalıştınız.....ama benim kafam hala karışık.....nişan olsa belki evlenmiş kadar mutlu olurum beklerimde ama nişan olunca hepten bunalırız aileler girecek araya bilemiyorum...bu az maaşla hiç bişey biriktirmeden zaten babamın karşısına gelemezki...annesine babasına hemen gidelim isteyelim diyemezki o dese ailesi gelmez ki babamda vermez sanırım..bu nişan işi beni korkutuyor ..ona dedim nişan takalım dedim aileler karışcak dedi bir sürü kargaşa dedi böle huzurluyuz dedi ama benim ne çektiğimi bilmiyor...yıllardır evde bir erkeği beklemek nedemek bilmiyor...bazen düşünüyorum baskı yapayım nişan fikrine alıştırayım takalım nişanlı beklerim en azından diyorum ama benimde nişana cesaretim yok....ona kalırsa hep bekle hep bekle sabret de sabret....ailesiyle çok mutlu şuanda biliyorum ailesinden ayrılıp yeni bir yuva kurmaya hazır değil bence(o yuva fakir bi yuvada olsa).....ne yapıcam ben...çok boşluktayım şuanda...ne bu evlilik sevdası diyosunuz da anlayın neolur kötü şeyler sölemeyin gerçekten size çok ihtiyacım var yemin ederim...çünkü durumumu bukadar üzüldüğümü aileme de anlatamıyorum ayrıl derler sizin dediğiniz gibi..ama ayrılmak kolaymı ...bunca yıl bekleyipte sevipte ayrılmak kolaymı....susuyorum evde...ona da anlatıyorum bu durumu ama ne yapıp edip tatlıya bağlıyor bende ikna olmuş buluyorum kendimi...ama olmuyor işte.....bugün yine dedim sana destek olucam olmaz böle dedim oluyon zaten beni evde bekleyerek diyo....anlamıyorum yaa...çıkmazdayım kızlar..belki nişan benim derdime deva olur ama nişandan da korkuyorum çünkü aileler karışcak tadsızlık olucak ki nişanlılık çok uzar gibime gelio...zaten o da yanaşmıyor nişana bence cesareti yok....babanın karşısına bu şartlarla çıkmama diyor haklıda ..işte hiçbişee cevabım yok...hem haklı hem haksız ..hem bende haklıyım hem haksızım..çok kötüyüm ben şuanda..lütfen ağır yorum yapmayın kötüyüm işte..

Son düzenleme:
nihayet girebildim internete...kızlar çok moralim bozuk konuyu ilk açtığımda klavye gözyaşlarımdan ıslanmıştı .şimdi yine o üzüntüdeyim...herşey çok karışık bütün herşey...hepinizi yorumlarını tek tek içten okudum hepinize teşekkür ediyorum benim için birşeyler yazdınız akıl vermeye çalıştınız.....ama benim kafam hala karışık.....nişan olsa belki evlenmiş kadar mutlu olurum beklerimde ama nişan olunca hepten bunalırız aileler girecek araya bilemiyorum...bu az maaşla hiç bişey biriktirmeden zaten babamın karşısına gelemezki...annesine babasına hemen gidelim isteyelim diyemezki o dese ailesi gelmez ki babamda vermez sanırım..bu nişan işi beni korkutuyor ..ona dedim nişan takalım dedim aileler karışcak dedi bir sürü kargaşa dedi böle huzurluyuz dedi ama benim ne çektiğimi bilmiyor...yıllardır evde bir erkeği beklemek nedemek bilmiyor...bazen düşünüyorum baskı yapayım nişan fikrine alıştırayım takalım nişanlı beklerim en azından diyorum ama benimde nişana cesaretim yok....ona kalırsa hep bekle hep bekle sabret de sabret....ailesiyle çok mutlu şuanda biliyorum ailesinden ayrılıp yeni bir yuva kurmaya hazır değil bence(o yuva fakir bi yuvada olsa).....ne yapıcam ben...çok boşluktayım şuanda...ne bu evlilik sevdası diyosunuz da anlayın neolur kötü şeyler sölemeyin gerçekten size çok ihtiyacım var yemin ederim...çünkü durumumu bukadar üzüldüğümü aileme de anlatamıyorum ayrıl derler sizin dediğiniz gibi..ama ayrılmak kolaymı ...bunca yıl bekleyipte sevipte ayrılmak kolaymı....susuyorum evde...ona da anlatıyorum bu durumu ama ne yapıp edip tatlıya bağlıyor bende ikna olmuş buluyorum kendimi...ama olmuyor işte.....bugün yine dedim sana destek olucam olmaz böle dedim oluyon zaten beni evde bekleyerek diyo....anlamıyorum yaa...çıkmazdayım kızlar..belki nişan benim derdime deva olur ama nişandan da korkuyorum çünkü aileler karışcak tadsızlık olucak ki nişanlılık çok uzar gibime gelio...zaten o da yanaşmıyor nişana bence cesareti yok....babanın karşısına bu şartlarla çıkmama diyor haklıda ..işte hiçbişee cevabım yok...hem haklı hem haksız ..hem bende haklıyım hem haksızım..çok kötüyüm ben şuanda..lütfen ağır yorum yapmayın kötüyüm işte..
üzme kendini ama. bak bende şimdi okudum kötü oldum. zaten bir garip huyum var hemen yumuşarım. böyle yazıları okuyunca..
bak bir isteme olsun bir söz yüzüğü takın. hiç olmazsa bağlanmış olursunuz.
sonrada onu ikna etmeye bak. okuluna devam et. (ne mezunusun acaba.) yada kurslara git ne bileyim bir mesleğin olsun elinde. inan hayat çok zor. insanlar aç geziyor. lütfen biraz daha sende güçlü olmaya çalış ,biraz daha arkadaşına ,ben evde seni bekleyemem beraber ne yaparsak yapacağız o yüzden çalışmalıyım diye diret. ama sende çabala. olmuyor gördüğün gibi bekleyerek..

üzme kendini ama. bak bende şimdi okudum kötü oldum. zaten bir garip huyum var hemen yumuşarım. böyle yazıları okuyunca..
bak bir isteme olsun bir söz yüzüğü takın. hiç olmazsa bağlanmış olursunuz.
sonrada onu ikna etmeye bak. okuluna devam et. (ne mezunusun acaba.) yada kurslara git ne bileyim bir mesleğin olsun elinde. inan hayat çok zor. insanlar aç geziyor. lütfen biraz daha sende güçlü olmaya çalış ,biraz daha arkadaşına ,ben evde seni bekleyemem beraber ne yaparsak yapacağız o yüzden çalışmalıyım diye diret. ama sende çabala. olmuyor gördüğün gibi bekleyerek..

saol canım..yorumların bana çok ağır geliyodu cevap vermek istemiyodum çünkü çok karışığım çok üzgünüm..bu yorumun iyi geldi saol..
gerçekten söz işi güzel olurmu?
bilmiyorum olurmu ki ? ben bu konuda kararlı olsam belki ikna ederim ona cesaret veririm ama bende de cesaret yok...lise mezunuyum canım...
bir çözüm yolu bulacağım canım :( inşallah...belkide sizlerin sayesinde olur bana verdiğiniz akıllar sayesinde

Son düzenleme:
superiisi katılıyorum:34:
:16::16:
ben ciddi ciddi bu işi konuşsammı bugece kızlar
peki ne diyeceğim

uzun mesajından alıntı yapmadım.
Seni anlamadıgımı düsünme sakın inan anlıyorum. Ama bak sende dıyosun sevgilin bu duruma hazırlıklı degil cunku elle tutulur birikimi yok ve nişan konusunda cok haklısın aileler işin icine girdimi
daha da zorlanacaksınız.
Sen bence oyalancak bıseyler yapmalısın. Aynı konuya kitlenince baska bısey dusunemez hale geliyosun kendinide üzüyosun böyle.
sen sevgilinden sabır et dısında biseyler duyman gerekiyo uzulup yıpranmak bu duruma bi fayda saglamaz cok ıstıyosun sende bi yerlerden bı basla yada baska seylerle ılgılensen kurs okul iş senın ıstegine göre.. ınan hem guvenın gelecek hemde sevgilinede daha fazla destegin olacak o da dahada motive olacak ısler yavas yavas yoluna gırer ama oturarak beklemek durumu zorlastır malesef:61:

Son düzenleyen: Moderatör:
saol canım..yorumların bana çok ağır geliyodu cevap vermek istemiyodum çünkü çok karışığım çok üzgünüm..bu yorumun iyi geldi saol..
gerçekten söz işi güzel olurmu?
bilmiyorum olurmu ki ? ben bu konuda kararlı olsam belki ikna ederim ona cesaret veririm ama bende de cesaret yok...lise mezunuyum canım...
bir çözüm yolu bulacağım canım :( inşallah...belkide sizlerin sayesinde olur bana verdiğiniz akıllar sayesinde

olur tabi söz işi niye olmasın.
bak ne güzel liseyide bitirmişsin..
buda çok iyi..
cesaretli olabilirsin. hayat bunu gerektiriyor çünkü. yaşın daha çok genç . önünde uzun bir zaman var..
hadi bakalım..
cesur ol ve onunla konuş....
bak burayı takip et. gerçekten çok güzel fikirler ortaya koyuyor arkadaşlar ,öneriler. ben de ,aa bak bunu hiç düşünmemiştim diyorum bazen .... hepimiz senin iyiliğini istiyoruz. yanlış yapıp acı çekmeni kim ister ki.. mutsuz olmanı...değilmi yellowcuğum...

olur tabi söz işi niye olmasın.
bak ne güzel liseyide bitirmişsin..
buda çok iyi..
cesaretli olabilirsin. hayat bunu gerektiriyor çünkü. yaşın daha çok genç . önünde uzun bir zaman var..
hadi bakalım..
cesur ol ve onunla konuş....
bak burayı takip et. gerçekten çok güzel fikirler ortaya koyuyor arkadaşlar ,öneriler. ben de ,aa bak bunu hiç düşünmemiştim diyorum bazen .... hepimiz senin iyiliğini istiyoruz. yanlış yapıp acı çekmeni kim ister ki.. mutsuz olmanı...değilmi yellowcuğum...

saolun canımm çok saolun hepiniz inan nete giremedim bugün dertleşemedim sizle bikça saat diye çok bunaldım....
onunla konuşmam lazım ama önce ne diyeyim istemeye gelinmi diyecem ne diyeceğimide bilmiyorum

saolun canımm çok saolun hepiniz inan nete giremedim bugün dertleşemedim sizle bikça saat diye çok bunaldım....
onunla konuşmam lazım ama önce ne diyeyim istemeye gelinmi diyecem ne diyeceğimide bilmiyorum

öyle deme tabi de hani işi ciddiye bindirme konusundan acabilirsin..
iki tarafında sizi ciddiye alması icin bi adım olarak anlatabilirsin.
herseyi ertelemenin fazla bi anlamı olmadıgını aile arasında büyütmeden
ufak bi sözün iyi olacagını söylersin.

evet canım öyle, de. bir yüzük takalım. hemen evlenmemize gerek yok tabi biraz toparlayana kadar dersin. ama hiç olmazsa bir ciiddyete dökülsün ilişkimiz dersin. sonrada bir elin nesi var 2 elin sesi var diyerek çalışmayı düşündüğünü yada bir meslek edinmek için kurslara başvuracağını söylersin..herşeyin çözümü var önemli olan istemek ve yapmak...

birbirinize destek olun sabredin yaa Allah tamamını erdirsin tez zamanda inşallah...
sevgilin azimli herşeyi göze almış çalışıyo benimkinin de aile destegi yok Allah'tan bekliyo herşeyi sanki çalışıyo ama umudu yok bu yükü kaldırcak kadar da azimli deil :2:

Son düzenleme:
öyle deme tabi de hani işi ciddiye bindirme konusundan acabilirsin..
iki tarafında sizi ciddiye alması icin bi adım olarak anlatabilirsin.
herseyi ertelemenin fazla bi anlamı olmadıgını aile arasında büyütmeden
ufak bi sözün iyi olacagını söylersin.

tamam ufak bir söz yapalım diyeceğim tanışsın aileler diyeceğim bakalım ne diyecek
hayır diyecek birikimden sonra çıkıcam karşılarına diyecek bu maaşla babanın karşısına geçemem diyecek biliyorum ama yinede diyeceğim

birbirinize destek olun sabredin yaa Allah tamamını erdirsin tez zamanda inşallah...
sevgilin azimli herşeyi göze almış çalışıyo benimkinin de aile destegi yok Allah'tan bekliyo herşeyi sanki çalışıyo ama umudu yok bu yükü kaldırcak kadar da azimli deil :2:

ay canım bu sıkıntılı halimde güldürdün beni sinirilerim bozuk biraz
çalışmıyomuda seninki ya çalışmadan ne bekliyorki canım

ay canım bu sıkıntılı halimde güldürdün beni sinirilerim bozuk biraz
çalışmıyomuda seninki ya çalışmadan ne bekliyorki canım

evet canım öyle, de. bir yüzük takalım. hemen evlenmemize gerek yok tabi biraz toparlayana kadar dersin. ama hiç olmazsa bir ciiddyete dökülsün ilişkimiz dersin. sonrada bir elin nesi var 2 elin sesi var diyerek çalışmayı düşündüğünü yada bir meslek edinmek için kurslara başvuracağını söylersin..herşeyin çözümü var önemli olan istemek ve yapmak...

peki herzamanki cevaı verirse?
bu maaşla babanın karşısına çıkamam birikim yapmadım henüz diyemem babana
kendi ailemin karşısına çıkıp bu şartlarda hadi istemeye gidelim diyemem derse ? ozaman ne diyeyim ki

merhaba arkdslar yellowmomb benzer bır durumu bende yasıyrm senı cok ıyı anlaybılyrm ben unv btrdm erkek arkdsm calısyr ama bırıkımı yok ben de iş aryrm bır yerden kursa gdyrm beklemekten baska care kalmıyr sanırım senin de eğitimin var bir yerde çalısmayı dene maddi anlam da destek olmamız gerek nişan konusunu bende dusunmstm ama aıleler karısınca daha cok karısır gbı gelyr bana

Back