• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir baba evleneceği oğluna hiç mi destek olmaz?çok sinirlerim bozuk

hepimiz çalışıyoruzbu kadar hayattan korkarsan eğer evlenince ne yapacaksın. bütün yükü eşine bindirince eşin o sorumlulukların altında azcık maaşla gençliğinin baharında ezilirken senin evlilikle ilgili sevdiğin adamla birlikte yaşamayla ilgili kurduğun hayallerinden hiç birisi gerçekleşmeyecek. çünkü o güzellikleri yaşama fırsatınız olmayacak ödenmeyi bekleyen borçlar mutfak masrafı elktrik su derken hep bir sonraki ayı düşüneceksiniz...

evlendikten sonra patik örgü bilmem ne ile destek ourum diyorsun sence o iş o kadar kolay mı... benim arkadaşım iş bulamadı onlarca borcu vardı yaptı çeşit çeşit model model şapkalar yelekler zar zor bir mağaza buldu verdi satılsın diye bir tane bile satılmamış 3 aydır. o kadar kolay değil para kazanmak heleki dışardan bu şekilde ciddi çevren olmalı bunları alabilecek...
ne var canım bir mağazada tezgahtar olsan ne olabilir bir tanıdık aracılığıyla bi yerde tele falan baksan ararsan inan çok güzel işler bulursun. biraz dışarı açıl dışarıyı gör...
büro açacak demişin ne bürosu bilmiyorum ben mali müşavirim açtım büro yeni 6 aydır. ama eşim çalışmıyor olsa şu an bu ofis bizi zor geçindirir kredi ödememizi olmasa tabi. kredi ödüyoruz bide haliyle hayatta tek başına yetmez büro. 6 ay dile kolay ... ki benim mükellefim de var. hiç düşünüyor mu büro açarsa kimler iş verecek. herkes şimdi ben gelirim der o gün geldiğinde araki bulasın gelenleri... benim ailem hep ticaretle uğraştığından ben şanslıydım çevrem vardı ama acaba seninkinn çevresi varmı.
şuan olanla planınızı yapmalısınız. öbür türlü bütün planlarınız suya düşer... bileziği bitirecekte sonra beyaz eşyaya başlayacakta sonra beyaz eşya bitecek te ev eşyasına başlayacakta e bunun birde ev tutması gelinliği filan var ölme eşşeğim ölme 2012yide unut herşeyi sevgilinden bekleyeceksen...

eğer seviyorsan fedakar olacaksın sende çabalayacaksın. böyle destek olacaksın öbür türlü böle kukuman kuşu gibi oturur düşünürsün boş boş ... kızma söylediklerime ama gerçeği söylüyorum sana emek olmadan olmaz

valla bende sana katılıyorum hayat herkese kolay sana bana zor 2700 maaşım var, devlet memuruyum, ay sonunu zor getiriyoruz, çocuk yapmaya korkuyoruz.
arkadaş hem bilezik istiyor çalış kenara para koy diyoruz altını benmi alayım diyor yani çalışmaya niyeti yok, maaşı 800 olurmuş, ya işten çıkarılırsa onu hiç düşünmüyor, birde ev alacaklarmış valla ben aldım ev göbeğim çatlıyor ödeyeceğim diye, ya bende bi gariplik var, yada bilmem artık

milyonlarca kez yazdım şuraya bilezik istemiyorumm kendisi tutturduuuuu...olanları bozdur çok görünsün bile dedim..kaç kere yazdım şuraya ya.ev meselesi çok ileri mesele hem babasıda alabilir inşallah tabii..çalışmaya niyetim var destek istemiyor daha kaç kez yazıcam

milyonlarca kez yazdım şuraya bilezik istemiyorumm kendisi tutturduuuuu...olanları bozdur çok görünsün bile dedim..kaç kere yazdım şuraya ya.ev meselesi çok ileri mesele hem babasıda alabilir inşallah tabii..çalışmaya niyetim var destek istemiyor daha kaç kez yazıcam

Altınsız gelin mi olunur elalem ne der dedin canım .
Gururla takarım 600 lira maaşla birikitrmiş dedin.
Sen hem pastam dursun hem karnım doysun diyorsun..
Çalışmakla olacaksa bugün başlayayım demişsin.
Adam 600 lira alıyor sende 600 lira alsan sence hızlanmazsmı bu süreç..??
valla ben senden birşey anlamadım..
çok mu zor çalışmak neden bu kadar inat yapıyorsun..
hem evlenmek için değil kendin için çalış..
sevgilin sen çalışma dediğinde demiyor musun 6oo lira maaşın var ne diyorsun sen diye..

hayır hayır o konuyu ablam açtı hatta bikaç konusu daha var daha önce ben arkadaşlara belirtmiştim bu durumu
ablam üye olmuş buraya ilk önce şimdi hiç giremiyor okuduğu için ben giriyorum bu nickten ..

ablan üniversite okuyor da,sen niye okumuyorsun ..?
yada çalışmıyorsun..??
öyleee saf saf oturuyor musun evde..?

sadece gülüyorum sana su hayal aleminden i çık önce yaşın da küçük nerden gelio bu evlenme merakı görende 30 yaşında yada evde kalmış zanneder emin,im sen suan saglıklı düşünemiyoun ailen biliyormu durumu bi annenle konuş o sana akıl verecektir...

borçsuz evlenmek istiyor zaten
ay bilmiyorum yaa ben işe girme olayını düşünmeye başladım bayağa konuyu açınca...ama çalışmamı istemiyor evlenincede evde durup çocuklara bakmamı istiyor bende 17 yaşımdan beri bu düşünceye alıştım sayesinde...

sanırım erkek arkadaşının bir matemetik sorunu var. hesap yapmayı bilmiyor ..
sana çalışma çocuklara bak diyor birde çocuklar. dikkatinizi çekerim. birden fazla.
600 maaşla ev ve çocuk geçindirecek ha. seninde çalışmana izin yok. sadece sen değil oda hayal aleminde yaşıyor. 2 pollyanna. :51:

aşk gözünü kör etmiş senin arkadaşım...
600 TL maaşla neye yetişeceksiniz.
şimdi sana herşey tozpembe görünüyor.
evlenince anlıcaksın herkesin ne demek istediğini.
klasik olacak ama aşk karın doyurmuyor..
cicim ayları geçince elde para olmayınca,
eşin istediklerini alamayınca o zaman göreceksin
paranın evlilikde nasıl önem taşıdığını...
hep derler ya onla olim soğan ekmek yerim,
bir göz odada otururum yalan bunlar..
tabii karar senin ben bunlara katlanırım
herşeye rağmen beklerim diyorsan..
diyecek birşey yok zaten.biz ne desek boş..

Son düzenleme:
Okuduklarımdan çıkardığım sonuç evlilik için olgunum diyorsun dışarıda çalışmak için kendine güvenim yok diyorsun ama evlendikten sonra 3. Şahıslarla nasıl mücadele edeceksin hayat olgunluğuda gerek insana yoksa ilerisi için annesi bir laf söyler ,kız kardeşi bir laf söyler sende sürekli anti depresan ilacı iç onlarla mücadele edemediğinden

Yellow bilirisin hemen her konuna yorumum oldu,hepsinin de içeriği aynı!
Senin fikirlerin değişmemiş,zaten değişmesini bekleyerek ben hata yapmışım galiba..
Bu defa farklı bişiy soracam...
Ailenden biri mesela ablan biliyor mu ilişkini?
"Kızım kendine gel! Adamın maaşını,alacağı bilezikleri hesaplamak yerine sen kendini kurtarsana" demiyor mu?
"Yarın adam sana 10 bilezik takar,yılbaşında düğünün olur.. 3 de beben olur..
Ancak seni aldattığında,dövdüğünde,kapının önüne koyduğunda nasıl ayakta duracaksın demiyorlar mı?"
Sadece senin ailenin fikirlerini merak ediyorum ben bu defa!

Ben de ısrarla tekrar soruyorum.

Tamam hayattan beklentin evlenip çocuk bakmak olabilir, eyvallah da... acelen ne acelen?
Kaçan, kovalayan mı var... nedir bu evlenme telaşesi anlamadım ki.

Üşenmedim baştan sona hepsini okudum..
Sana söylenmesi gereken her şeyi söylemişler.. gerçektende hiçbirşey senin düşündüğün kadar basit değil. Sen hem istiyosun, zaman geçiyor diye üzülüyosun, ağlıyorsun ama bi çözüm bulmuyorsun.
Arkadaşına destek olmak için çalışmanıda geçtim kendin için çalış..
Gençliğini, sağlığını 4 duvar arasında bitirmekten, kendi kendine ağlayıp üzülmekten, üstüne üstlük kendne güveni olmayan, hayattan korkan bir hale gelmekten başka ne elde ettin ki evde oturmaktan ??
Kızma ama böyle düşün gerçek bu.. Aranızda resmi birşey yok ki olsa bile çalışmak istemene birşey dememeli.. yeter ki sen iste..Vakti gelince çalışırım şimdi kazanacağım parayla bişey yapamam nasılsa yazmışsında, merak ettim senin desteğini şimdi istemeyen o zaman nasıl kabul edecek acaba?
Ya da sen, o zamana kadar kendimi boşuna yormayım diyemi düşünüyosun..
böyle yazdığım için kız istersen ama senin için söylüyorum, yazık etmeyin kendinize..
Ailesi yardım etse iyi etmeyince kötümü..etmezse etmesin..
İnsanlar olgun bir yaşa gelince evlenirler, siz o olgunluktaysanız zorluklarınıda birlikte göğüslenmelisiniz.. halinden anlamadığımı düşünme biz 6 yıl bekledik, rahat yaşayabilmek için birlikte çalıştık çabaladık.. Emek vermeyince birşey olmaz güzelim.Kuru kuru sevgide olmuyor bu acı gerçeğide kabullen artık, seviyorsan sevgilinin bu kadar yükü kuş kadara maaşıyla omuzlamasını seyretme ondanda izin alma! Gir çalış kazan biriktir.
Paradan ziyade ayakların yere bassın, hayal aleminden çık gerçekleri gör biraz

Son düzenleme:
Konunu ve Yorumlari okudum, ve dikkatimi birsey cekti, sana sende git calis, destek ol, seninde elin para tutsun digen HER ARKADASA verdigin cevap ayni : daha ortada birsey yokki, niye calisayim, calissam tabak canak alsam odamda duracak , yazmissin.

Peki iyi , madem ortada daha senin calismani gerektirecek seyler yok, NIYE OZAMAN BUKADAR TANTANA?

Ortada birsey yokken elin adami niye senin rahat etmen icin ev alsin ?
Ortada birsey yokken niye sevgilinin tüm ailesi senin gelecegin icin seferber olsun ??

Haa dogru sen o askerdeyken bekledin, ve hala beliyorsun demi...
Sen bu kafayla daha cooook beklersin arkadasim !

Son düzenleme:
beklememek için sende çalışıp katkı sağlayacaksın
yada bu ilişkiye yol vereceksin
yada yıllarca oturup o adamın para kazanıp eşya dizmesini bekleyeceksin
seçim senin
ailen biliyor mu? bu durumu
onların önerilerini aldın mı yoksa
seninkisi
sevgilinle kurduğun gençlik hayali mi?
tabi yaşta önemli bir faktör
aile en önemliside annelerden fikir almak gerekiyor
kendi kendine telaşlanman gereksiz
bende geçtim bu yollardan
bilirim
ama emin ol ki daha cooooook beklersin giibime geliyor

600 milyon asgari ücretle birikim yapmaya başladı sevgilim bilezikleri ve beyaz eşyayı alıcak tabi allah izin verirse..bukadar az parayla bunları nasıl alıcak demeyin alıcak işte bekleyen varya böyle yıllardır ...babasına borcu vardı onu ödüyor bide bu parayla aynı zamanda her ay çeyrek alıcak da bileziğe dönüştürecek..aynı zamanda babası hiç destek olmadığı gibi şimdi tutturdu her ay bana 150 milyon ver ben işi bırakıcam hastayım. sanki sevgilim ayda 5 milyar alıyor .sevgilim dedi babasına ee ben nasıl birikim yapıcam böle diye..biraz sonra yendien başlıyormuş para istemeye..şimdide tv aldı babasına sırf bu 150 milyon işinden kurtulmak için..her ay taksitle ödüyecekmiş daha para istemez benden diyor..bunun yol parası yemek parasıda vardı tabi..yemek yemiyo işte yol parasınıda ablası araba almış onla gidicek öyle kar olucak..böyle 3-5 kuruş artırıp hem babasıa hem birikime nasıl katlanacaz bilmiyorum....askerden gelince hemen nişan takıp biraz zaman sorada evlenecektik güya bütün maaşını birikime yatıracaktı tabi böyle az maaş olucağını nerden bilelim..benim sabır taşım çatladı artık 1,5 yıl askerliğini bekledim evlencez diye şimdi birsürü şey çıktı...ne bu sene nişan oldu ne 2011 de bişey olucak ,2012 nin yazında beyaz eşyayı anca alırmış ...benim okadar hayalim yıkıldı ..yıllardır bekledim şimdi okadar yıl daha uzadı nasıl bekliyecem sabır taşım çatlamış hayallerim yıkılmış yıllar gözümde büyüyor..sürekli ağlıyorum ...şuanda da çok ağlıyorum klavye ıpıslak oldu..annemde kaçıyorum ağladığımı görmesin diye..gözlerim şişti..çok berbatım..ne zormuş bu evlilik bana ya ...allah kahretsin...millet yağmur çamur demeden kar kış demeden evleniyor ben hala nelerle uğraşıyorum babasının gönlünü yapmaya çalışıyo beyefendi benimde gönlümü yapmaya çalışıo saolsun ama onlara daha ağırlık veriyo sevinio babam gurur duyuyo benle diyo oğlum eve tv aldı diye diyo..bende hı sevinsin hayırlı olsun dedim sustum...bi ben sevinemedim der gibi...öyle ama bi ben sevinemedim çok sinirim bozuk aniden ağlıyorum ..evliliği kafamdan çıkarmaya çalışıyorum bugünlerde böyle oluncada hepten duygusallaşıyorum...hiç demiyolarki oğlum beyaz eşyanı biz alırız senin maaşın çok az falan...hiç hiç destek olan yok bide bi evin bi oğlu..yazık yaa...okadar maaş alıyo emekli maaşı kendi maaşı 2 kardeşler zaten ablasının kimseye yükü yok arabasını bile kendi aldı..bizimki de yük olmaz ...hala daha yetiremiyomuş da asgari ücretle çalışan çocuğun 150 milyonuna göz koymuş adama bak ya...nefret geldi ...bu ayda 300 milyon istediler borçları varmışda...ay dedim ver verde kurtul dedim..yok okadar vermem diyo altın alcam diyo...zaten altın aldı başını gidiyo böyle ayda bir tane 2 taneyle yıllar geçecek de geçecek....çok yavaş ilerliyoruz ...hiç bişeye sabrım kalmadı ..çok dua etmiştim 2010 da nişan takalım 2011 de evlenelim diye...2010 çıktı gidiyor kaç gün kaldı şurda ama kaç kişiyi evlendirdi 2010 ben bırak evlenmeyi nişanlanamadım bile..2011 de de olmayacağı kesinleşti ne nişan ne düğün...bütün hayallerim yıkıldı ne zormuş hayllerden vazgeçek..allah nasip etmedi işte ...ben bekleyeme mahkum olmuş gibi hissediyorum kendimi...koskaca askerliğini bekledim bu hayallerle asker beklemek çok zor bilirsiniz..şimdi üstüne yetmezmiş gibi hem hayallerim olmadı hem bi asker bekleme yılı kadar hatta ondan da fazla zaman var önümde evlilik için..zaten nasip olurmu olmazmı o da belli değil...çok kötüyüm ben boşluktayım ...bu yıllar nasıl geçicek ...sinirden telefonda konuşamıyorum onunla..hemen gözümden yaşlar boşalıyor sabır diyor sabır taşım çatladı dedim senin yüzünden hayallerim yıkılıd dedim hayır yıkılmadı diyo en herşeyi halletcem diyo hep aynı muhhabbet....sonu ne olucak bilmiyorum bu işin....herkeze herşeye sinirliyim.......

Evlilik zor iştir ama seninde biraz fedakarlık göstermen gerekli eğer onunla evlenmek istiyorsan bilezik vs diye tutturma bence... Birde şunu merak ettim. Sevğilin bilezik ve beyaz eşya için para biriktiriyor sen neleri alacaksın......

Ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum,
niye illa evleneceğim diye tutturuyorsun ki.
Evlilik normal şartlarda bile zor, senin anlattığın şartlarda çok daha zor
olacaktır. Ben 26 yaşımda evlendim, şimdi ki aklım olsa (ki daha 1.5 senelik evliyim),
30 dan aşağı evlenmezdim, o kadar da mattah bir durum değil.
Bu yaşlarda insan özeniyor heralde bir yuvam olsun diye,
bir de ailenle ilgili problemlerin mi var, neden bu illa evleneceğim çabası.
Sen de farkında olmalısın ki, erkek arkadaşın boş konuşuyor ve boşa kürek sallıyor.
İster 150 milyona kira ev bulun ister 50 milyona, bu maaşla geçinemezsiniz.
Arkadaşlarında dediği gibi evimize milyarlar girdiği halde, biz anca yetiriyoruz.
Parası olmayan evlenmesin mi o zaman diyeceksin, ama o zaman kendini helak etmeyeceksin
sanki insanın tek amacı evlenmekmiş gibi, şartların oluşmasını, en önemlisi de,
kendini geliştirmenin ve destek sağlamanın bir yolunu bulacaksın.
Çünkü şu bir gerçek erkek arkadaşın tek başına bir yuva bakacak durumda değil.
Bu şartlarda ikinizi de rezil etmenin anlamı yok.
Ağlayıp sızlamak yerine, hayatını yaşamaya bak, zaman kimbilir daha neler gösterecek,
bu insanla belki olmayacak bile, kendi hayatını düzene sokmaya bak bence.
İnsan evlenince dahi sırtını eşine yaslamamalı.

ablan üniversite okuyor da,sen niye okumuyorsun ..?
yada çalışmıyorsun..??
öyleee saf saf oturuyor musun evde..?

okuyamadım kafam almadı demekki
hayır saf saf oturmuyorum evde oturanlar saf mı oluyor bir sürü ev hanımı var bir sürü ev kızı var biz hepimiz saf mı oluyoruz şimdi..sen çalışıyon diye çalımayan saf mı olucak...evde saf saf oturmuyorum ev işi yapıyorum bir ev hanımı hergün ne yapıyosa onu yapıyorum..bunu anlaman gerek..ha buna saf saf oturmak gözüyle bakıyosan o senin karakterin

Altınsız gelin mi olunur elalem ne der dedin canım .
Gururla takarım 600 lira maaşla birikitrmiş dedin.
Sen hem pastam dursun hem karnım doysun diyorsun..
Çalışmakla olacaksa bugün başlayayım demişsin.
Adam 600 lira alıyor sende 600 lira alsan sence hızlanmazsmı bu süreç..??
valla ben senden birşey anlamadım..
çok mu zor çalışmak neden bu kadar inat yapıyorsun..
hem evlenmek için değil kendin için çalış..
sevgilin sen çalışma dediğinde demiyor musun 6oo lira maaşın var ne diyorsun sen diye..

heralde yani hızlanır ama istemiyor destek

Back