• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir annenin isyanı...

Calismayin evinizde cocugunuz ile oturun. Uzuldum yavruya daha cok kucuk
Batti balik yan gider 34p00 tl ile evini gecindiremiyorsa kendi bilir. Sizde yiyin icin gezin. Bulusturabilirseniz gizliden para biriktirin ama kesinlikle ona vermeyin.
Aglaya aglaya vocugu krese gondrmeyin. 2 cocugum var yazinizi okuyunca ben uzuldum. Icki parasi icin heba etmeyi cocugu.

inanilir gibi degil dimi?
cocugu krese gidiyor diye isyanlarda ama boyle bir ev ortamina sirf kendi bencilligi yuzunden ikinci bir bebek yapacak
o bebek ne olacak umurunda bile degil

Aynen aynen. İkinci bebek olunca ilki daha iyi olacak sanki anne evde diye. İki çocukla, alkolik bir kocayla çıldıracak sonra. Adam düzelmeyince bu sefer de iki çocukla ne yapacağım diyip evde kalmak zorunda kalacak. Bile bile lades yani. Allah'ım evlerden ırak tutsun, amin.

Aynen aynen. İkinci bebek olunca ilki daha iyi olacak sanki anne evde diye. İki çocukla, alkolik bir kocayla çıldıracak sonra. Adam düzelmeyince bu sefer de iki çocukla ne yapacağım diyip evde kalmak zorunda kalacak. Bile bile lades yani. Allah'ım evlerden ırak tutsun, amin.
amin
herkese de akil fikir versin

adam hamileyken iyiymiş ama:işsiz:
3.cüyü yapar :KK66:

İyi de neden boşanmıyorsunuz? Gidin açın davayı. O kadar şikayet ediyorsunuz en mantıklısı boşanmak. Çekilecek çile değil.

siz isi birakacaginiza alkolik kocanizi birakin
ne demek cocugu size vermezmis ?
o isteyken toplayin pilinizi pirtinizi ayrilin o evden sonra da bosanma davasi acin
yok mu aileniz? kardesiniz? kendi duzeninizi kurana kadar orda kalirsiniz
kusura bakmayin ama gercektrn inanamiyorum , alkolik adamla ayni evde cocuk buyuteceksiniz , buldugunuz tek cozum isten ayrilmak oyle mi?

Aslında ne güzel düzeni var, çocuk aynı işyerinin kreşine gidiyor. Alkol nedeniyle boşanırsa muhtemelen iyi bir nadaka da alır, çocuğu ile gün gibi geçinir.
Ayrıca 2 yaş kreş için öyle küçük bunalıma girilecek bir yaş da değil, benim oğlum da o yaşta başladı kreşe. Ben hep olumlu sonuçlar aldım.

İşten çıkmak yapacağın en büyük hata olur. Çocuğun onu kreşe gönderdiğin için senden nefret falan etmiyor. Kazandığın parayı onun için kazanıyorsun aslında, sadece kocana yedirdiğin için sana kıymetli gelmiyor. Oğlun zamanla alışır, yaşı da öyle aman aman küçük değil. 40 günlükken kreşe başlayan bebekler tanıyorum ben. Şimdi koca adam oldular, aileleriyle bağları kuvvetli. O yüzden bu konuyla ilgili dramatikleşmene gerek yok. O iş senin güvencen. İlerde bu adamdan kurtulmaya karar verirsen dayanacak gücün olur. Bu sefer de “işim yok, param yok, nasıl boşanıcam” diye konu açman gerekmez. Sakın ama sakın işten ayrılma, paranı da kocana harcatma.

Isten degil kocadan ayrilmalisiniz
Isten ayrilinca esiniz ickiyi birakmaz veya azaltmaz. Arti siz de o sefalete ortak olursunuz bu da yetmez cocuklarinizi da ortak edersiniz

Bizim bir akraba kızı evlendi, kendide karşı tarafta mutaasıptı istemeye gelenler, içki kumar vb hepsi soruldu tabiki yok dendi..kız bir evlendiki içki başta olmak üzere şiddet vb hepsi yaşadı..üstelikte içtiğini istemeye gelenler biliyor herkesten saklıyormuş, sonuç boşanma oldu 1 çocukla..bu yalan söyleyenler nasıl vebal öder bilemiyorum ve evlenecek kızda asla içkici, kumarcı vb kişi ile evlenmem derdi... Yani bu devirde hiç kimseye güven olmuyor, hayat ve yaşam bir tecrübe sadece ders almak gerekir
Evlendikten sonra hem şiddet görüp, içkiyle yaşayıp hemde çocuğu nasıl yapmış acaba? Düzelmeyecek işte adam. Düzelir umuduyla beklemesin artık kadınlar. Boşanırken varını yoğunu da alsın adamın. Çocuğunun geleceğini garantilesin en azından.

Yaklaşık 3 yıllık evliyim. İlk bebişten sonra tüm haklarımı kullanarak işten ayrıldım. Sözde işsizlik maaşım ve aldığım tazminat ile bi süre ya da hiç çalışmıcaktım. Eşimin önceleri ortamlarda ya da haftada bir iki defa içtiği içki sayısı sonrasında uygun biyerden rakı almaya başlamasıyla artmaya başladı. Ee bunun mezesi osu busu derken, bide yazın kv nin yazlığına her gittiğimizde ekstra yapılan masraflar (plajda akşama kadar camış gibi bira içmek vb.) artı evin ve cocuğun masrafları derken, borçlar çığ gibi büyüdü. Ve o dönem işsizlik maaşımda bitmişti. Eşim borçlardan isyan etmeye başladı. Kv lerden yardım istedi üstü kapalı. Bu durumda eşinin çalışması lazım diyip işin içinden çıktılar. Nitekim bi süre sonra oğlum 2 yaşını doldurduğunda şansa kreşi olan bir iş bulup geçen temmuz ayı işe başladım. Oğlum o gün bugündür servise binerken okula giderken ağlıyor. 6 aydır anne beni bırakma dercesine gözümün içine bakıyor. Feryat figan her gün yolcu ediyorum. Çünkü eve destek olmam gerekiyor borcumuz var. Diye düşünürken eşim iyice zıvanadan çıktı. İçmenin ..nu çıkardı. Bazen gün aşırı bazende arka arkaya içiyor. Aldığım maaş asgari ücret. Eşimin aldığı maaş 3400. İnanın borçlar bitmedi daha da arttı. Çığ gibi büyüyor. Yapma etme içme dedikçe bi içkim var onada karışma diyip üstüme yürüyor. Ailesi yarım ağız ee oğlum az içsen felan diyip lafa girdiklerinde onlarıda bastırıyor tersliyor. Geçen gün kuzenine gitti içmeye. Başka birine anlatırken duydum. 3 büyük aldık yetmedi bi küçük aldık onlarda yetmedi bira aldık gece 4e kadar içtik 400-500 lira gitti diyince ahh aman Allahım beynimden kaynar sular döküldü. Kendimi enayi, sırtına semer vurulmuş eşşek gibi hissettim. O an gözümün önüne her sabah ağlayan oğlumun gözyaşları geldi. Öyle bi ant içtimki kesin kesin olarak işten ayrılcam. Ama bunu ay sonuna doğru sanki tesadüfmüş gibi çıkarılmış gibi yaparak. Bana başka seçenek bırakmadı. Evimin cocuğumun rızkını yiyor bende ona destek oluyorum bunun başka açıklaması yok. Olan ahh bu yavrucağa oldu. Tüm psikolojisi bozuldu. Sakin uslu laf dinleyen bi çoçukken hırçın sinirli asi bi cocuk oldu. Onu her sabah servise ağlayarak bindirip okula gönderdiğim için bana nefretle bakıyor, kaç defa açıklamadım ama çoçuk işte onu bilerek okula bıraktığımı düşünüyor daha da geç olmadan eşimin aklını başına getirmeliyim bu rahatlığın sonu gelmeli !!! Sağlam bi tokadı hak etti !!! Eşi çalıştırıp parayı rakıya vermek neymiş görsün !!!
Bence siz işten çıkmayı dusuneceginjze esinizden ayrılmayı dusunun bu ne içki içen bir erkek ile ömür gecermi zaten kazandiginizda bereket bile yok haram şey olduğu için bence hazır çalışıyorsunuz ne güzel oglunuzda kresteymis ben sizin yerinizde olsam mesela hemen bosanir ev tutar çalışıp huzurlu mutlu ve bereketli bir omur gecirirdim

Evlendikten sonra hem şiddet görüp, içkiyle yaşayıp hemde çocuğu nasıl yapmış acaba? Düzelmeyecek işte adam. Düzelir umuduyla beklemesin artık kadınlar. Boşanırken varını yoğunu da alsın adamın. Çocuğunun geleceğini garantilesin en azından.
Hemen kendini göstermediki yaşı ileri olunca,çocuk istiyordu zaten o sebeple hiç beklemedi çocuk içinde hala iyiki yapmışım der boşandıktan sonra ona tutundu büyüttü bile zaten daha evlenmedi o sebeple pişman değil çocuga(maddi durumu aileden kalan variyet sebeple iyi zaten, kimseye muhtaç değil)....zaten zaman içinde nasıl birisi oldugunu anlayıncada boşandı..

Hemen kendini göstermediki yaşı ileri olunca,çocuk istiyordu zaten o sebeple hiç beklemedi çocuk içinde hala iyiki yapmışım der boşandıktan sonra ona tutundu büyüttü bile zaten daha evlenmedi o sebeple pişman değil çocuga(maddi durumu aileden kalan variyet sebeple iyi zaten, kimseye muhtaç değil)....zaten zaman içinde nasıl birisi oldugunu anlayıncada boşandı..
Zararın neresinden dönerse kardır. En azından çocuğu daha sağlıklı bir ortamda büyümüştür. İnşallah konu sahibide çarenin ayrılmak olduğunu düşünür.

Aslında ne güzel düzeni var, çocuk aynı işyerinin kreşine gidiyor. Alkol nedeniyle boşanırsa muhtemelen iyi bir nadaka da alır, çocuğu ile gün gibi geçinir.
Ayrıca 2 yaş kreş için öyle küçük bunalıma girilecek bir yaş da değil, benim oğlum da o yaşta başladı kreşe. Ben hep olumlu sonuçlar aldım.
gohacim anne cocugunun krese gitmesini istemiyor ve cocuga yansitiyor bunu , o yuzden cocuk boyle isyanlarda , oyle bir davraniyor ki konu sahibi cocuk sanki iskenceye gidiyor
e anne boyle hissederse cocuk da gitmek istemez tabi ki , ayrica alkolik bosanicam demiyor da isi birakicam diyor
gercekten anlamak mumkun degil

Bunadamdan sana hayır yok. İşten kesinlikle ayrılma. Kocanı bir süre evden gönder. Annesinde kalsın düşünsün taşınsın.

Arkadaşlar eşim ayrılsakta cocuğu sana vermem yasalar versede ben vermem pislik yaparım diyor. Her çileyi çeker yine dayanırım yine cocuğumu ona bırakmam. He yaşı büyür anne babayı seçecek yaşa gelir o zaman düzelmezse ayrılırım çocuğumda kendi karar verir ya da sırayla kalır anne babada.
Cocuğumun kreşe gitmesini istemiyorum diye bişey yok. Her cocuk bir değil. Aynı dönemde başlayan arkadaşları alıştı. Benim oğlum halen servise binerken ağlıyor. Ben telkin etmek için neler söylüyorum ama faydası yok sadece ağlıyor. Kreşe gidip alışamayan geri gönderilen bir çok çoçuk var hepside uyum göstercek diye bişey yok.

Asgari ücretle ne gibi bir artı sağlayabilirsiniz ki eşinize ?
Çocuğun kreşi git gel yemek masrafı yol masrafı gibi şeylerden geriye ben kalıyor da harcıyor.

Back