• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir annenin isyanı...

Bu konudaki isyaninizi yalnizca cocugunuzun aglayarak servise binmesine indirgemeyin bnce. Onunuzde cok zorlu bir surec var. Esiniz bugun degilse bile yarin ne yazikki alkolik. Isi birakmak yerine borclari esinize birakip bir sure birikim yapmak zorundasiniz cunku para gelecekte ve her daim size lazim olacak. Sizin istemenizle keyif aldigi, ovundugu, ustelik kendine hak olarak gordugu bir seyi asla birakmaz. Kendisinin gormesi lazim. Bir bagimli ile yasamak cok zor. Allah yardimciniz olsun

Her konuda o haklı ! Sözde ucuza alıyormuş sözde kârda !

Merdiven alti uretilen sahte ickiye denk gelirse kurtulusu yok.
Ya olur ya koturum kalir.
Cok pis sey bu aliskanlik.
Eger cocugu alirsa sizde kapisina polisle gider alirsiniz cocugu.
Kolaydi oyle el kadar bebegi anneden ayirmak

Yaklaşık 3 yıllık evliyim. İlk bebişten sonra tüm haklarımı kullanarak işten ayrıldım. Sözde işsizlik maaşım ve aldığım tazminat ile bi süre ya da hiç çalışmıcaktım. Eşimin önceleri ortamlarda ya da haftada bir iki defa içtiği içki sayısı sonrasında uygun biyerden rakı almaya başlamasıyla artmaya başladı. Ee bunun mezesi osu busu derken, bide yazın kv nin yazlığına her gittiğimizde ekstra yapılan masraflar (plajda akşama kadar camış gibi bira içmek vb.) artı evin ve cocuğun masrafları derken, borçlar çığ gibi büyüdü. Ve o dönem işsizlik maaşımda bitmişti. Eşim borçlardan isyan etmeye başladı. Kv lerden yardım istedi üstü kapalı. Bu durumda eşinin çalışması lazım diyip işin içinden çıktılar. Nitekim bi süre sonra oğlum 2 yaşını doldurduğunda şansa kreşi olan bir iş bulup geçen temmuz ayı işe başladım. Oğlum o gün bugündür servise binerken okula giderken ağlıyor. 6 aydır anne beni bırakma dercesine gözümün içine bakıyor. Feryat figan her gün yolcu ediyorum. Çünkü eve destek olmam gerekiyor borcumuz var. Diye düşünürken eşim iyice zıvanadan çıktı. İçmenin ..nu çıkardı. Bazen gün aşırı bazende arka arkaya içiyor. Aldığım maaş asgari ücret. Eşimin aldığı maaş 3400. İnanın borçlar bitmedi daha da arttı. Çığ gibi büyüyor. Yapma etme içme dedikçe bi içkim var onada karışma diyip üstüme yürüyor. Ailesi yarım ağız ee oğlum az içsen felan diyip lafa girdiklerinde onlarıda bastırıyor tersliyor. Geçen gün kuzenine gitti içmeye. Başka birine anlatırken duydum. 3 büyük aldık yetmedi bi küçük aldık onlarda yetmedi bira aldık gece 4e kadar içtik 400-500 lira gitti diyince ahh aman Allahım beynimden kaynar sular döküldü. Kendimi enayi, sırtına semer vurulmuş eşşek gibi hissettim. O an gözümün önüne her sabah ağlayan oğlumun gözyaşları geldi. Öyle bi ant içtimki kesin kesin olarak işten ayrılcam. Ama bunu ay sonuna doğru sanki tesadüfmüş gibi çıkarılmış gibi yaparak. Bana başka seçenek bırakmadı. Evimin cocuğumun rızkını yiyor bende ona destek oluyorum bunun başka açıklaması yok. Olan ahh bu yavrucağa oldu. Tüm psikolojisi bozuldu. Sakin uslu laf dinleyen bi çoçukken hırçın sinirli asi bi cocuk oldu. Onu her sabah servise ağlayarak bindirip okula gönderdiğim için bana nefretle bakıyor, kaç defa açıklamadım ama çoçuk işte onu bilerek okula bıraktığımı düşünüyor daha da geç olmadan eşimin aklını başına getirmeliyim bu rahatlığın sonu gelmeli !!! Sağlam bi tokadı hak etti !!! Eşi çalıştırıp parayı rakıya vermek neymiş görsün !!!
Biraz once bir hanima yazdigim ne olursa olsun calismalisin durumunu size de soyluyorum. Calisin ama gerekirse kavga dovus paranizi vermeyin olmaz mi? O cocugu da alip ciksaniz o evden de oyle burnu surtse?? Cunku borclar iyice artacaka adam daha da icecek ve bence cok daha kotu yerlere gidecek bunun ucu. (Siddet tehdit vs vs) Bi garantiniz olmasi iyi bisey degil mi? Aciktan bi okul okuyabilseniz de durumunuz duzelse?

Yaklaşık 3 yıllık evliyim. İlk bebişten sonra tüm haklarımı kullanarak işten ayrıldım. Sözde işsizlik maaşım ve aldığım tazminat ile bi süre ya da hiç çalışmıcaktım. Eşimin önceleri ortamlarda ya da haftada bir iki defa içtiği içki sayısı sonrasında uygun biyerden rakı almaya başlamasıyla artmaya başladı. Ee bunun mezesi osu busu derken, bide yazın kv nin yazlığına her gittiğimizde ekstra yapılan masraflar (plajda akşama kadar camış gibi bira içmek vb.) artı evin ve cocuğun masrafları derken, borçlar çığ gibi büyüdü. Ve o dönem işsizlik maaşımda bitmişti. Eşim borçlardan isyan etmeye başladı. Kv lerden yardım istedi üstü kapalı. Bu durumda eşinin çalışması lazım diyip işin içinden çıktılar. Nitekim bi süre sonra oğlum 2 yaşını doldurduğunda şansa kreşi olan bir iş bulup geçen temmuz ayı işe başladım. Oğlum o gün bugündür servise binerken okula giderken ağlıyor. 6 aydır anne beni bırakma dercesine gözümün içine bakıyor. Feryat figan her gün yolcu ediyorum. Çünkü eve destek olmam gerekiyor borcumuz var. Diye düşünürken eşim iyice zıvanadan çıktı. İçmenin ..nu çıkardı. Bazen gün aşırı bazende arka arkaya içiyor. Aldığım maaş asgari ücret. Eşimin aldığı maaş 3400. İnanın borçlar bitmedi daha da arttı. Çığ gibi büyüyor. Yapma etme içme dedikçe bi içkim var onada karışma diyip üstüme yürüyor. Ailesi yarım ağız ee oğlum az içsen felan diyip lafa girdiklerinde onlarıda bastırıyor tersliyor. Geçen gün kuzenine gitti içmeye. Başka birine anlatırken duydum. 3 büyük aldık yetmedi bi küçük aldık onlarda yetmedi bira aldık gece 4e kadar içtik 400-500 lira gitti diyince ahh aman Allahım beynimden kaynar sular döküldü. Kendimi enayi, sırtına semer vurulmuş eşşek gibi hissettim. O an gözümün önüne her sabah ağlayan oğlumun gözyaşları geldi. Öyle bi ant içtimki kesin kesin olarak işten ayrılcam. Ama bunu ay sonuna doğru sanki tesadüfmüş gibi çıkarılmış gibi yaparak. Bana başka seçenek bırakmadı. Evimin cocuğumun rızkını yiyor bende ona destek oluyorum bunun başka açıklaması yok. Olan ahh bu yavrucağa oldu. Tüm psikolojisi bozuldu. Sakin uslu laf dinleyen bi çoçukken hırçın sinirli asi bi cocuk oldu. Onu her sabah servise ağlayarak bindirip okula gönderdiğim için bana nefretle bakıyor, kaç defa açıklamadım ama çoçuk işte onu bilerek okula bıraktığımı düşünüyor daha da geç olmadan eşimin aklını başına getirmeliyim bu rahatlığın sonu gelmeli !!! Sağlam bi tokadı hak etti !!! Eşi çalıştırıp parayı rakıya vermek neymiş görsün !!!
Bence isten cikmakla iyi yapmissin... ama sen ikinci bebegi dusunuyordun sanki... biraz daha bekle bence hersey rayina otursun ondan sonraa yapmalisin... ins hersey duzelir

Alkolik bir babanin kiziyim uzgunum ama sonu yok. Zamanla alkol beyinde de hasar birakiyor ve sapittikca sapitiyorlar. Anneme kizginligim hala o adamda ayrilmamasi. Cevresine karsi cok iyi bir adam olmasi, bizi okutup meslek sahibi falan yapmasi bu dusuncelerimi degistirmiyor malesef.

Cocugun hergun aglamasi ise cok garip. Benim iki cocugumda krese gidiyor ve kosturarak, ogretmenlerine sarilarak gidiyor. Isten ayrilma dusuncenizde cok haklisiniz ancak icki sorunu siz isten ayrilinca duzelmeyecek ve yarin esinizle ayrilirsaniz ne olacak? Baska bir kres mi dusunseniz acaba?

Çalışmamanız çözüm olmayacak ki. Adam bu sefer iş bul çalış diye başınızın etini yiyecek.
Adam alkolik, adam zor iflah olur.
Siz kesin bir çözüm bulmalısınız.
Bu adamdan kurtulmalısınız.

O kadar içen birisi iflah olmaz seninde çocugunda hayatını mahveder, içki varsa da diper kötülüklerde gelir devamında ihanet, şiddet, küfür, yalan hepsi.. Eger iflah olmayacagını anlarsan boşa bu adamı çocugunada kötü örnek olacak çünkü..

Böyle bir adamla evlenerek hata etmişsiniz. Önceden kız istemeye geldiklerinde “içkisi kumarı var mı?” diye boşuna sormuyorlarmış demek ki.

İnanın ben olsam tedavi ettirmekle falan uğraşmam. Çocuğu olan bi adam içki için bu duruma geldiyse hiçbir şey ona yardımcı olamaz. Babalık yapacağı zamanlarda içmiş. Para getireceği zamanlarda içmiş. Sana vakit ayıracağı zaman yine içmiş. İçmiş, içmiş, hep içmiş. O evde ne işe yarıyor hiçbirini yapmıyorsa?

Evet hamile kalsaydım oda çok güzel bi işten çıkış planı olcaktı ve de eşim üzerime gelemeyecekti hamileyim diye ve o ara bu kadar sapıtmamıştı. Artık bu son günlerde ipin ucunu kaçırdı. Artık hamilede olmak istemiyorum. Çünkü sevgisiz cocukmu doğurulur. Ayıptır söylemesi yakınlaşmak bile istemiyorum. Hani dedim belki yeni bebek yeni umut olur sevgim yeşerir ama ona bile inancım kalmadı artık.

Yok artık. Kusura bakmayın da sizin bu düşündükleriniz cahillikten başka bir şey değil. sevgin yeşermiş olduğu için bebek yapmalısın sevgini yeşertmek için değil. İşten çıkabilmek için hamile kalmayı planlamak falan. Doğmamış / olmamış bebeğinizi hiç mi düşünmüyorsunuz Allah aşkına?

Sanıyorsunki işten çıkınca parasız kalacak içmeyecek yada daha az içecek. Senin kıymetini bilecek.şöyle olacak eşin ful içmeye devam edecek sana bilenecek. Çocuğundan senden kısacak. Bu girdaptan çıkamayacaksın.
Şunu kabul etmelisin eşin bir ALKOLİK. Her zaman ne alırsa içkiye verecek. Ben bıraktım demekle olmaz tedavi olmalı. Çocuğunun rızkını düşünmeyen adamdan hayır gelmez. Kolay kolay boşan demem ben. Ama sizin yerinizde olsan boşanırdım

siz isi birakacaginiza alkolik kocanizi birakin
ne demek cocugu size vermezmis ?
o isteyken toplayin pilinizi pirtinizi ayrilin o evden sonra da bosanma davasi acin
yok mu aileniz? kardesiniz? kendi duzeninizi kurana kadar orda kalirsiniz
kusura bakmayin ama gercektrn inanamiyorum , alkolik adamla ayni evde cocuk buyuteceksiniz , buldugunuz tek cozum isten ayrilmak oyle mi?

Böyle bir adamla evlenerek hata etmişsiniz. Önceden kız istemeye geldiklerinde “içkisi kumarı var mı?” diye boşuna sormuyorlarmış demek ki.

İnanın ben olsam tedavi ettirmekle falan uğraşmam. Çocuğu olan bi adam içki için bu duruma geldiyse hiçbir şey ona yardımcı olamaz. Babalık yapacağı zamanlarda içmiş. Para getireceği zamanlarda içmiş. Sana vakit ayıracağı zaman yine içmiş. İçmiş, içmiş, hep içmiş. O evde ne işe yarıyor hiçbirini yapmıyorsa?
Bizim bir akraba kızı evlendi, kendide karşı tarafta mutaasıptı istemeye gelenler, içki kumar vb hepsi soruldu tabiki yok dendi..kız bir evlendiki içki başta olmak üzere şiddet vb hepsi yaşadı..üstelikte içtiğini istemeye gelenler biliyor herkesten saklıyormuş, sonuç boşanma oldu 1 çocukla..bu yalan söyleyenler nasıl vebal öder bilemiyorum ve evlenecek kızda asla içkici, kumarcı vb kişi ile evlenmem derdi... Yani bu devirde hiç kimseye güven olmuyor, hayat ve yaşam bir tecrübe sadece ders almak gerekir

Yok artık. Kusura bakmayın da sizin bu düşündükleriniz cahillikten başka bir şey değil. sevgin yeşermiş olduğu için bebek yapmalısın sevgini yeşertmek için değil. İşten çıkabilmek için hamile kalmayı planlamak falan. Doğmamış / olmamış bebeğinizi hiç mi düşünmüyorsunuz Allah aşkına?
inanilir gibi degil dimi?
cocugu krese gidiyor diye isyanlarda ama boyle bir ev ortamina sirf kendi bencilligi yuzunden ikinci bir bebek yapacak
o bebek ne olacak umurunda bile degil

İşini sakın bırakma, başkada çocuk dogurmayı aklından geçirme bu babamı örnek olacak çocuklara,, yaşın ilerleyip bu adama magdur kaldıkça şiddette yaşatır her türlü rezilliği yaşatır..biraz zaman ver tedavi olmak isterse olsun istemezsede boşan..işini bırakarak hayatının hatasını yaparsın

Back