• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir annenin isyanı...

İşte kadın cinayetlerine sağlam bir ceza verilmemesinin sonucu bunlar.Nam ibret olsun diye Taksim meydanında sallandıracaksın bunları ki bir daha kadına öte git diyemez beyinsiz korkaklar!!!!
Aynen tek bildikleri kendinden alt gördükleri kadınlara gücü yetiyor. Kocasını öldüren öldürmek zorunda kalan kadınlara bazen hak veriyorum. Kim bilir nasıl o noktaya geldi.

Karisini, cocugunun anasini icki icin kullanan Adam. Tiksinc, mide bulandırıcı
. Gıtsın tedavi olsun, zira burdan bakınca sen ısı bıraksan da değişecek bı yanı yokmuş gibi gozukuyo.

İşten çıkmadan bir kaç gün önce başla rol yapmaya
Üzülüyormuş gibi davran
İçkiliykende fazla konuşma onunla
Kendi çapında takılsın pislik

Karisini, cocugunun anasini icki icin kullanan Adam. Tiksinc, mide bulandırıcı
. Gıtsın tedavi olsun, zira burdan bakınca sen ısı bıraksan da değişecek bı yanı yokmuş gibi gozukuyo.
Daha ötesini sayıp daha ağır küfürler daha ağır beddular ediyorum hergün. Lakin duada ediyorum ama kabul olmuyor buda benim sınavım sanırım. Evet daha da kudurcak ben işte çıkınca kudursun dursun bari cocuğum kârlı çıksın bu işten. Soguk kış günlerini evinde geçirsin.

Tabii canım o rakı kuru kuruya içilmiyor.Yazık yahu.Edebinle içmeyi bilse tamam dicek insanda.Peki bu adam bu içkiyi bırakmazsa ne yapmayı düşünüyorsun?
İnan o soruyu kendime sorup cevap verememek beni benden alıyor. Kendimi bi kapana sıkışmış gibi hissediyorum. Ne ileri ne geri gidemiyorum. Cocuğum olmasa bi dk durmam. Ama beni çoçuğumla tehdit ediyor. İnşallah diyorum bi hastalık bişey çıkarda bırakmak zorunda kalır.

İşten çıkmadan bir kaç gün önce başla rol yapmaya
Üzülüyormuş gibi davran
İçkiliykende fazla konuşma onunla
Kendi çapında takılsın pislik
Aynen öyle yapcam. Ne konuşması canım yanında durmuyorum. O içmeye başlayınca ben kaçacak delik arıyorum. Cocuğu bahane edip odama gidiyorum yatmaya. Ne aile içi huzurumuz kaldı ne bereketimiz neşemiz. Evde melek yokki içkiden kaçıyor.

Yaklaşık 3 yıllık evliyim. İlk bebişten sonra tüm haklarımı kullanarak işten ayrıldım. Sözde işsizlik maaşım ve aldığım tazminat ile bi süre ya da hiç çalışmıcaktım. Eşimin önceleri ortamlarda ya da haftada bir iki defa içtiği içki sayısı sonrasında uygun biyerden rakı almaya başlamasıyla artmaya başladı. Ee bunun mezesi osu busu derken, bide yazın kv nin yazlığına her gittiğimizde ekstra yapılan masraflar (plajda akşama kadar camış gibi bira içmek vb.) artı evin ve cocuğun masrafları derken, borçlar çığ gibi büyüdü. Ve o dönem işsizlik maaşımda bitmişti. Eşim borçlardan isyan etmeye başladı. Kv lerden yardım istedi üstü kapalı. Bu durumda eşinin çalışması lazım diyip işin içinden çıktılar. Nitekim bi süre sonra oğlum 2 yaşını doldurduğunda şansa kreşi olan bir iş bulup geçen temmuz ayı işe başladım. Oğlum o gün bugündür servise binerken okula giderken ağlıyor. 6 aydır anne beni bırakma dercesine gözümün içine bakıyor. Feryat figan her gün yolcu ediyorum. Çünkü eve destek olmam gerekiyor borcumuz var. Diye düşünürken eşim iyice zıvanadan çıktı. İçmenin ..nu çıkardı. Bazen gün aşırı bazende arka arkaya içiyor. Aldığım maaş asgari ücret. Eşimin aldığı maaş 3400. İnanın borçlar bitmedi daha da arttı. Çığ gibi büyüyor. Yapma etme içme dedikçe bi içkim var onada karışma diyip üstüme yürüyor. Ailesi yarım ağız ee oğlum az içsen felan diyip lafa girdiklerinde onlarıda bastırıyor tersliyor. Geçen gün kuzenine gitti içmeye. Başka birine anlatırken duydum. 3 büyük aldık yetmedi bi küçük aldık onlarda yetmedi bira aldık gece 4e kadar içtik 400-500 lira gitti diyince ahh aman Allahım beynimden kaynar sular döküldü. Kendimi enayi, sırtına semer vurulmuş eşşek gibi hissettim. O an gözümün önüne her sabah ağlayan oğlumun gözyaşları geldi. Öyle bi ant içtimki kesin kesin olarak işten ayrılcam. Ama bunu ay sonuna doğru sanki tesadüfmüş gibi çıkarılmış gibi yaparak. Bana başka seçenek bırakmadı. Evimin cocuğumun rızkını yiyor bende ona destek oluyorum bunun başka açıklaması yok. Olan ahh bu yavrucağa oldu. Tüm psikolojisi bozuldu. Sakin uslu laf dinleyen bi çoçukken hırçın sinirli asi bi cocuk oldu. Onu her sabah servise ağlayarak bindirip okula gönderdiğim için bana nefretle bakıyor, kaç defa açıklamadım ama çoçuk işte onu bilerek okula bıraktığımı düşünüyor daha da geç olmadan eşimin aklını başına getirmeliyim bu rahatlığın sonu gelmeli !!! Sağlam bi tokadı hak etti !!! Eşi çalıştırıp parayı rakıya vermek neymiş görsün !!!

Allah sabır versin.İçen adamla uğraşmak zor.İşten çıksan da gene içmeye devam eder gibi.İnşallah işe yarar Allah ıslah etsin kocanı.

Allah sabır versin.İçen adamla uğraşmak zor.İşten çıksan da gene içmeye devam eder gibi.İnşallah işe yarar Allah ıslah etsin kocanı.
Amin canım. Ama bunların içme sevdası kökten geliyor. Kanlarına dna larına işlemiş. Baba oğul amca yegen içiyorlar. Ben işten çıkınca içmeye devam etsede kendi parasıyla içeçek oda bi yere kadar. Sonra dönsün dursun deli danalar gibi nasıl ödicem bu borcu diye. Ben yine çalışırım sorun yokta oğlum magdur oluyor o yüzden çıkmak istiyorum. Bu şartlar altında çalışmakla onada haksızlık ediyorum.

Ya sız saka mısınız?? 2018eylul annelerıne inşallah hamıleyımdır dıye yorumlar atıp dur musunuz?
Evet hamile kalsaydım oda çok güzel bi işten çıkış planı olcaktı ve de eşim üzerime gelemeyecekti hamileyim diye ve o ara bu kadar sapıtmamıştı. Artık bu son günlerde ipin ucunu kaçırdı. Artık hamilede olmak istemiyorum. Çünkü sevgisiz cocukmu doğurulur. Ayıptır söylemesi yakınlaşmak bile istemiyorum. Hani dedim belki yeni bebek yeni umut olur sevgim yeşerir ama ona bile inancım kalmadı artık.

Cok uzuldum. Allah o yavrucagin hatrina dogru yola soksun esinizi insallah. Bence esinizin oncelikle tedavi olmasi gerek. Uzgunum ama alkolik olmus.
Ailenizle bu durumu konussaniz ve bir care bulsalar bu duruma daha iyi degil mi. Bir omur gecer mi boyle. Hem ilerde cocugunuz evde olup biteni anladiginda suan uzuldugunden cok daha fazla uzulmeyecek mi?

Çok üzüldüm size ben yaa...
Çocuğunuza kıyamadım.
Çıkın işten çok haklısınız.
İnşallah kurtulursunuz o adamdan.

İçkinin tek damlasını içen adamı boşarım,bu konuda çok netim.
Hele bir de böylesi...
Allah kurtarsın diyeyim ne diyeyim.
Tehdit filan etmesi,biraz ürküttü açıkçası. Sakın hafife almayın,ne canavar erkekler var görüyoruz haberlerde.
Hafife almayın ama boyun da eğmeyin.
Ah yasalarımız net bir şekilde caydırıcı olsaydı keşke.
Velhasıl kurtulmaya bakın ama güvende olun.

Tabii düzelme imkanı var ise,evliliğinizi maddi manevi yoluna sokma çabasına girerseniz birlikte,o en güzeli olur.

Hayırlı olan ne ise o olsun.

Daha ötesini sayıp daha ağır küfürler daha ağır beddular ediyorum hergün. Lakin duada ediyorum ama kabul olmuyor buda benim sınavım sanırım. Evet daha da kudurcak ben işte çıkınca kudursun dursun bari cocuğum kârlı çıksın bu işten. Soguk kış günlerini evinde geçirsin.

Canım sen ne dua edersen et eşin de istemedikçe içkiyi bırakamaz Allah sabır versin ama ben kendi annemden örnek vereyim 2.5 yaşında oğlu ile ayrıldı kocasından. 25 yıl sonra karşılaştıklarında adam hala alkol alıyordu iyi bakıldı kanserin 4 aşamasından baya iyileşme aşamasına geldi ama azıcık düzelince yine alkole koştu nitekim öldü. Diyeceğim o ki ne yaparsan yap kendini ve çocuğunu düşün Allah sabırlar versin

Canım küçükken yaşadıklarım gözümün önüne geldi alkolun1 bardağına kdr karsiyim o ailenin rizki.
Annem 3 vrdiia calisirdi ben gece 13 14 yaşındayken sobalı evde tek kaldigimi bilirim babam evet babam annem vefat etti babamı cekipceviren olydu babamı emeklietti Aykut borçları için cebellesti herşeyi yaptı ve annem 48 yaşında vefat etti arkasında 12 yaşındaki kardeşim de var babam diyorum ama gitmek istemedigim çok anım oluyor çünkü anneme yapılanlar aklıma geliyor.
Annem eşsek gbi çalışıp bir sigaraya bile para vermezken babam aylık alışveriş yaptığını zannederdi o da markete araba ile götürmek :işsiz:
Kardeşim olmasa biraz zor gidip gelmem gerçi ben yufka yurekliyim çok da belli olmaz :kızgın::kızgın::kızgın:

Anneme hep dedim anne işten cik bak sana guveniyor bu adam dedim senin için kardeşin için yavrum dedi. :kızgın:

Yani demem o ki alkol var ve çalışıyorsun anneme dediğim gibi enayilik yapma ne hali varsa görsün 3700 ile millet 3 çocuk okutuyor

İşten çıkmak çözüm olmamış ki borç yapmış gene içmiş ya tedavi olsun Yada boşanın

Çok üzüldüm çocuğun için. Oldum olası küçücük bebelerin sabahın ayAzında köründe kreşe yollanmasına karşıyım. Öğretmenim bir de. Ama bu bebeğinden anasına köleleştiren düzen insan canından bezdiriyor. Ailen arkandaysa boşa diyeceğim. Alkollüyken leş gibi konuşuyordur, tehdit ediyordur biliyorum ama ne yapacaksın? Ya da dediğin gibi işi bırak gittiği yere kadar... ailesine net şekilde söyle ben bu adamı boşayacağım aklını başına toplasın deyin. Daha ne yapılır bilemedim, bahtsız yavrucak. Babasının günahlarının bedelini o ödüyor.

3400 lira kazanan adamın bir gecede içkiye 400 lira harcamaya hakkı yok. 3 büyük ne ya yetmemiş küçük yetmemiş bira aman yarabbi. İçmeyi de bilmiyorki. Pis pis sarhoşluktan bayılana kadar içiyor demekki. İşten çıkmak kesmez bunu yine içer. Ayrılmayı düşünmüyorsan bile terk edip ders mi versen acaba. Çünkü sen işten çıkıcaksın o yine içecek sonra daha çok borç... onun içkiyi bırakması yada en azından azaltması lazım. Allah korusun çok zor böyle adamla. Allah sana kolaylık versin. Bir ders ver, içkiyi haftada bire falan düşürsün yada içme miktarına sınır koy. Bunun sonu alkolizm. Ki ondan kurtulanı görmedim. Bıraktım der iki güne tekrar başlarlar. Çünkü gerçekten bağımlılık yapıyor.

Ben kısa süre önce tamamen bıraktım alkolü. Çünkü eşimle karşılıklı içerdik biz ve sonra ikimizde kontrolsüz olunca kavgalarımız şiddetlenirdi. Şimdi ben bırakınca o da tek başına keyif alamıyor seyreltti ve inan daha mutluyuz. Ve ben içmediğimde o içtiğinde gördümki insan az bile içse daha saçma ve kontrolsüz hale geliyor. İçen anlamıyor tabi ben iyiyim zannediyor ama dışardan bakınca anlaşılıyor. Ve haklısın alkole çok para gidiyor.

Back