"Sözlerin de zaman gibi geri dönüşü yok. Nedense pişman olmak için hep geç kalıyor insan." sözü geldi aklıma şu yazdığınızı görünce.Biri o telefonu meşgule attığım
"Sözlerinde zaman gibi geri dönüşü yok. Nedense pişman olmak için hep geç kalıyor insan." sözü geldi aklıma şu yazdığınızı görünce.
Söyleyebileceğim pek bir şey yok çok üzücü ama telefonu açmadığınız zaman bilemezdiniz arkadaşınızın öleceğini.
Annem de bu duruma benzer bir şey yaşadı ne yazık ki. Hep aklında kalacak sanırım.
Evet insan hep geç kalıyor pişman olmak için....
Ah turuncu ya
Ne desem bilemedim
Bu hissi yaşamadım ama biliyorum. Evet ölmese pişman olmazdınız ama sonuçta sizin yüzünüzden de ölmedi. Yani özür dilemezdi ya da dilese bile eskisi gibi olamazdınız olsanız bile yine bir yerde canınızı sıkacak bir şey yapardı. Böyle düşünürseniz belki pişmanlığınız azalır. Çok olasılık var tabii o telefonu açsaydınız o hala yaşasaydı bugün nasıl bir ilişkiniz olurdu? Düşünme, pişman olma demesi kolay ama telefonu açsaydınız da ileride yine pişman olmayacağınızın bir garantisi olmazdı. Hayat böyle işte...Yaşasaydı pişman olmazdım.
Biz o büyük kavgadan önce zaten kopmuştuk.
Hayatımda bana el kaldıran, annem harici tek kişi.
Bunu yutamazdim.
Harika çocukluk, ite kaka bir arada olmaya çalıştığımız ergenlik, ayrı gayri başlayan gençlik.
Zaten sonrası yoktu.
O telefonda belki kafası güzel, küfredecekti.
Belki de özür dileyecekti.
Bilmiyorum.
Deme oyle yaVicdan azabının 14. Yılı kutlu olsun?
Ben de bilmiyorum.
Bu hissi yaşamadım ama biliyorum. Evet ölmese pişman olmazdınız ama sonuçta sizin yüzünüzden de ölmedi. Yani özür dilemezdi ya da dilese bile eskisi gibi olamazdınız olsanız bile yine bir yerde canınızı sıkacak bir şey yapardı. Böyle düşünürseniz belki pişmanlığınız azalır. Çok olasılık var tabii o telefonu açsaydınız o hala yaşasaydı bugün nasıl bir ilişkiniz olurdu? Düşünme, pişman olma demesi kolay ama telefonu açsaydınız da ileride yine pişman olmayacağınız bir garantisi olmazdı. Hayat böyle işte...
Telefonda ortanca teyzemle konuşurken büyük teyzemin arkada kardesimle şimdi mi ölmüş ablam kurtaramamışlar mı diye annemin öldüğünü söylediği an sanirim en cok silmek istedigim anı...
Yani annesi yine de size değer verirdi. Diyorum ya hani sizle konuşamadı o an anında ölmedi sonuçta. Hayatı ellerinden kayıp gitmiş zaten çok üzücü şekilde. Bence ölerek huzura ermiştir. Bazı insanlar için ölüm kaçış oluyor inanın bana. Çözemiyorlar bir türlü içlerinde onları rahatsız eden, onları içten içe kemiren şeyleri. Kimi zarar veren arkadaşlar edinip madde bağımlısı oluyor kimi de psikolojik sıkıntılar çekip ruhunu öldürüyor. Bu olaydan çıkarabileceğiniz dersler var tabii. Ruhların öğrenmesi gereken dersler hep var zaten. Bundan sonra kimseye geç kalmaz, ölüm de var diyip küsmez, size adım atana bir adım da siz atarsınız. Hayata küsmemek lazım hayat gerçekten keşkeler için çok kısa. Eskiden çok keşkem vardı ama bir gün bir şey oldu ve ben geçmişe dönsem yine aynı şeyi yapardım dedim kendime. O gün pişman olmaktan vazgeçtim.... Sizin durumunuzu yaşasam bu kadar kesin konuşmazdım tabii ki de. Yine de sizi rahatlatmak istedim sevdiğim üyelerdensiniz.Telefonu acsaydim, muhtemelen özür dileyecekti.
Daha sonra daha beterini yapar mıydı bilmiyorum.
Annesi kızımın doğum gününde aradı bir kaç gün önce.
Ben de yılda 3-4 Kere Ararim.
Ama kadının yüzüne bakamıyorum
O telefonu acmadigimi esim hariç kimse bilmiyor.
Mesela annesi bilse yine boyle mi dusunurdu hakkimda bilmiyorum
Telefonla, ölümü arasında 5 ay var
Ama bendeki hissiyati ertesi günü gibi.
Belki de hiç alakası yok.
AhBaşın sağolsun.
Teşekkür ederimAhBaşın sağolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?