Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynı şeyi bende yapmayı düşünüyorum ama kabak başıma patlar diye sesimi çıkarmıyorum eşime baskı yapıyorum kardeşlerini ara konuş diye. Ortaklı bina olduğu için babasının kardeşleri ikna olmuyor bir türlü yıktıramadılar hiç değilse bu bahane olurdu diye.Kizlar esimin ailesinin evi cok kotu. Apartmanda herkesin durumu yokmus paralari yokmus bla bla bla ses cikarmiyorlar.gecen sene kolonlari patlakti
Yrn belediyeyi arasam giderlermi.
Yada aklimda cimer gizli basvuru var
Acik adres biliyorum
Aynı şeyi bende yapmayı düşünüyorum ama kabak başıma patlar diye sesimi çıkarmıyorum eşime baskı yapıyorum kardeşlerini ara konuş diye. Ortaklı bina olduğu için babasının kardeşleri ikna olmuyor bir türlü yıktıramadılar hiç değilse bu bahane olurdu diye.
Şöyle aslında kimliğim açığa çıkar diye söylemiyorum o evde yaşayanlardan biri öğrenebilecek bi yerde memur. Yani şansımı zorlayamıyorum. Onların tercihi ama bizde gidip orada kalmak zorunda kalıyoruz ve ben her gittiğimde yattığım odadaki köşe duvarın kocaman yarığı ile karşı karşıya uyuyorum. Geriliyorum onların pek bi endişesi yok. Kayınpederim “bina kayanın üzerine yapıldı” diyor. Ama 1980 yapımı bina kaya üzerinde olsa kaç yazar. Valla sizin öğrenilebilecek bir durumunuz yoksa şikayet edin. Ben kendimi riske atamıyorum malesef yoksa ocağımızı yıktın diye üzerime sararlar.Bence belediyeler korkuyor kimse risk almaz
Ben isin icindeyim en fazla cimerden gizli sikayet ederim
Benim esimde o evin icinde
Bina ztn cok cok kotu durumda
Bina muhurlensinde kabak patlasin umrumda degil
Şöyle aslında kimliğim açığa çıkar diye söylemiyorum o evde yaşayanlardan biri öğrenebilecek bi yerde memur. Yani şansımı zorlayamıyorum. Onların tercihi ama bizde gidip orada kalmak zorunda kalıyoruz ve ben her gittiğimde yattığım odadaki köşe duvarın kocaman yarığı ile karşı karşıya uyuyorum. Geriliyorum onların pek bi endişesi yok. Kayınpederim “bina kayanın üzerine yapıldı” diyor. Ama 1980 yapımı bina kaya üzerinde olsa kaç yazar. Valla sizin öğrenilebilecek bir durumunuz yoksa şikayet edin. Ben kendimi riske atamıyorum malesef yoksa ocağımızı yıktın diye üzerime sararlar.
Benimkiler pek iyilikten anlamaz insanlar sanane der geçerler.Ben cokta umursamam acikcasi
Hatta kv sevinir bence
Apartmandakilerde sevinmeli
Evet canim inşaat muhendisiyim bizim ev de yaklaşık bir 20 25 yıllık sanırım, aslında binada bodrum olması bile eski ev için büyük avantaj. Çünkü eski binalarda perdeli bodrum bile olmuyor çoğunda. Bizim binada da var perdeli bodrum sistemi. Deniz kumunun da çeşidi var evet, kimi elini dokunduğun an dökülür kimi ise görünürde normal kum ile arada fark belli etmez. Depremden hasar almamıştır eviniz, hatta baca çatlağı da önemli değildir evet duvarda oluşan çatlak bile önemli olmayabilir. Kolonda ve kirişlerde oluşursa eğer problem büyük demektir. Ama şu var hasarsız ile risksiz çok farklı iki anlam taşıyor. Hasarsız demek için dıştan bir bakış yeter ama risksiz diyemez kimse eski binalar için. Riskli çıkar zaten, bir de o risk tespitleri belli bir deprem büyüklüğü icin yapılır. O büyüklükteki deprem için risklidir. Yani o büyüklükte bir deprem olmazsa sıkıntı çıkmaz ama bunu nerden bilebiliriz ki? Ben şahsen 30 yılın üzerindeki binalara güvenmiyorum kendi binamiza bile güvenmiyorum da bizim bölgede zemin iyi ve fay hattına biraz daha uzak oldugu için ara depremler çok hissedilmiyor. Ama Allah korusun büyük deprem dedikleri 99 daki gibi olursa nolur bilmiyorum..
Şuan afad ekipleri ve çevre şehircilik bakanlığı ekipleri istanbulda ücretsiz kontrol yapıyorlar haber verin sizin binanıza da baksınlar. Mühürlenmesinden korkmayın. Kredi çıktıysa evinizde dask vardır. merak etmeyin dask sizin haklarınızı koruyacaktır.10 yil kredili ev satin aldik ilk 5 yili bitti 5 yil daha borcumuz var bankaya fakat birkac yildir muthis derecede huzursuzum.Evin altindan yillardir kuyu suyu cikiyormus resmen siginagi su basiyor cok huzursuzum bina su an 12 yillik yaklasik 10 yil da anca kuyunun suyunu kestirdiler binada para toplandi yapildi birseyler bunca zaman niye beklemisler koca koca ev sahibi adamlar resmen soklardayim.ilk ogrendigimden bu yana zeminle ilgili sikintilarim var bende baktirmak istiyorum ama korkuyorumda hasarli cikarsa surec ne sekil isliyor bilmiyorum.Depremde sallandi ev ve cok korktum.Belediyeye bildirirsek ve bina hasarli cikarsa ev muhurlenir diye dusunuyorum.Acaba ozel bir sirkete mi müracaat etsek hasarli cikarsa onlar belediyeye bildiriyorlarmi?Bu ozel sirketi ben nerden bulucam netten hic bilmedigim insanlara dolandirilmayada korkuyorum.Banada yardimci olup yol gosterecek birilerine ihtiyacim var
.
Ozur dileyerek sorabilirmiyim bende evde salonda yakalandim depreme sarsinti gecince cocugumuda alip evden kactim .simdi bir daha olursa bize ogretilen yada duydugum masalarin altina saklanmak ama sanki siz farkli birsey ima ettiniz tam anlayamadim.O kadar çok araştırdım ki yarı jeolog um artık.
Şimdi 2. Kopruyu sinir kabul edersek kuzeyi 99 daki gibi hissedecekmis. Güneyi çok daha fazla. Yani benim anladığım 99 da İstanbul nasıl hissettiyse o kadar gibi algiladim. Umarım diğeri değildir. Bunu Naci görür demişti sanırım.
Merkez üssüne yakın yerler çok hisseder evet. Mesela.artcilari bizim evden çok hissetmiş eşim. Ben biraz daha uzagim burda sadece ben hisse ttim o da benim sismikligimdendir belki.
Ama şunu da diyorlar Silivri'den çok fazla beklemiyorlar. 6-7 arası olabilir. Asıl tehlike adalar fayi. Vakti zamanında Osmanlıyı da çok sarmış. Tarihi depremlere de baktım.
Bir kere oldu kurtuldum diye birşey yok. 1 yıl boyunca sürekli sallanmislar 1700 ki depremde. Sonra 1 yıl sonra yıkıcı bir deprem.daha olmuş. Çünkü burda bir kaç parça halinde fay. Ve depremler birbirine enerjilerini itiyor.
Kuzey Anadolu fayı erzindan başlamış iteleye iteleye İstanbul'a geldi enerjisi işte. Tarihleri nette var.
Yani.su da olabilir 6_7 civarı orta yikicilikta bir silivride deprem peşinden 1 yıl içinde adalar çayından büyük bir deprem olabilir. Kimse bilemiyor tabi işin uzmanlarının bile farklı farklı görüşleri ve bilinmezlikleri var.
Zaten konu bu da değil. Tek yapmamız gereken binamızdan emin olmaya çalışmak deprem esnasında ne yapmamız gerektiğini bilmek ve deprem çantası.
İletişim için amatör telsizcilik de öğrenin diyorlar.
Hala sıranın masanın altına giren var oğlumun okulunda bunu yapmışlar şaşırdım.
Bilinclenelim.etrafimiza da yayalim. Oğluma da öğretmeye çalışıyorum o anda aklına gelir mi bilmem.
Cok tesekkur ediyorum cok sagolun.Şuan afad ekipleri ve çevre şehircilik bakanlığı ekipleri istanbulda ücretsiz kontrol yapıyorlar haber verin sizin binanıza da baksınlar. Mühürlenmesinden korkmayın. Kredi çıktıysa evinizde dask vardır. merak etmeyin dask sizin haklarınızı koruyacaktır.
Çok teknik bilgim yok ama bunca senedir akan su depremde zemin sıvılaşmasına sebep olabilir mi diye aklıma geldi. İşi bilen yorum yapmalı tabiki.
Nereyi aramam gerekiyor tam olarakCok tesekkur ediyorum cok sagolun.
saft son durum nedir? Nerede kalıyorsunuz belediye kira yardımı yapacak mı?
Afadın numarasını bilmiyorum ama ibb 153 beyazmasayı ararsanız detaylı yardımcı olabilirler.Nereyi aramam gerekiyor tam olarak
Çok şükür ki mühürlenmiş. Şer bildiğiniz hayrınıza olmuş aslında. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama kredi fikri daha mantıklı görünüyor. Umarım sizin için zor bir süreç olmaz.Kardeşimde kalıyoruz. Yarın bina için kesin karar verilecek sanırım. Bugün çevre ve şehircilik bakanlığından gelip dışardan fotoğraf çekip gitmişler. Yıkım kararı çıkarsa kira yardımı için başvuruluyormuş. Hem kira yardımı hem taşınma yardımı yapılıyormuş. YALNIZ BURASI ÖNEMLİ: galiba hem kira yardımı hem evin yeniden yapımı için kredi alınamıyor. İkisinden birini seçmek zorundaymışız, nette öyle yazıyor.
Evden eşyalarımızı almak için de yapı ve imar müdürlüğüne dilekçe verecekmişiz. Zabıta mührü açacakmış.
Bizimki büyük ihtimalle yıkılacak. Çünkü eve gelen iki mühendis de çok olumsuz konuştu. Kiriş ve kolon bitişiğinin bittiğini söylediler. Bodrum katta da tavanlar aşağı inmiş. Duvarlar briket mi neymiş aslında. Onlar sağlam. Kayanın üzerinde bizim bina. O yönden de iyi. Ama zamanında bodrum katı su basmış ve uzun süre öyle beklediği için o suyu emmiş kolonlar. 99 sonrası da zarar görmüştü. Şimdi daha da arttı.
Ek olarak biz binayı şikayet edeni biliyoruz. Ama zabıta geldiğinde şikayet için 'isimsiz' dedi. Galiba gizli tutuyorlar.
Maddi açıdan şu an dairelerini kurtaramayacak olanlar var. Ucuza müteahhite satmak zorunda kalabilecekler. Ama maddiyatı düşünmezseniz, can güvenliği açısından şikayet edildiği için şu an mutluyuz. Devletten saklansaydı, 7 üstü bir depremde kurtulabileceğimizi sanmıyordum.
Ozur dileyerek sorabilirmiyim bende evde salonda yakalandim depreme sarsinti gecince cocugumuda alip evden kactim .simdi bir daha olursa bize ogretilen yada duydugum masalarin altina saklanmak ama sanki siz farkli birsey ima ettiniz tam anlayamadim.
99 depreminden sonra adapazarı bölgesinden bir müteahitle röportaj yspmışlardı. Adam dünya kadar inşaat yapmış bir tane yıkılan yok. Apartımanın önünde yol yarılmış bina dimdik duruyor. Adam diyor ki ben ekstra birşey yapmadım. Olması gerekeni kurallara uygun yaptım.Ve bısey daha kızlar. 30 sene sonra evimizi terk edeceksek neden 10 sene esek yukuyle kredi faizi oduyoruz. Ne diyorsunuz buna. Bızım binaya eski diyen komsularım soyluyor bunu bızım sitelerde 60 senelik binalar var senelerdir yıkım kararı var kentsel donusum yıkamadılar. Oradan biriyle konustum bu depremde pencere duvari catlamıs. Illa belirti olurdu fılan diyorlar. Velev ki 8 sıddet inde deprem oldu Silivri de yeni bina da dayanır mı. Ay resmen suracıkca can verıcem
Tamam sımdı anladım. Algılarım kapalı resmen. Peki yeni ev yapıldı sag sol evler ne olacak solumuzdakı ev de eski mesela