Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben hem alt kat, hem ust kattakı ortaklarla konustum. Her ıkısıde bu bınayı yenıden yapamayız dıyor. Bınanın bastan asagı yapılması ucumuz ııcn toplam 1 trilyon en iyi ihtimalle. Kımse müteahhit vermeyıde mantıklı bulmuyor. Cunku o zaman bıze bodrum, gırıs ve gırıs ustu verılıyormus. Bızım zaten apartmanda 3 daıre var sorun bu degıl ama bu saatten sonra kesınlıkle bodrum veya gırıse oturamam.
Sıcak bakmıyorlar, evın saglam yapıldıgını ızah edıyor hepsı tek tek babam ama ıcın rahat degılse yenı bır eve kıraya cık dıyor, ancak yenı ev kıralık 70 metre kare . Ben oraya anca yatak odamı ve cocuk odamı sıgdırabılırım . Evımız buyuk. Yapmam gereken sey baska sehırdekı evı bır an once emlakcıya verıp, yenı bır ev almak kendıme.
Esımle aramız cok kotu kızlar, yanı o kadar anlamıyor kı benı . En son dun aksam bana yarın aksamda boyle olacaksa cocukları al annenın evınde yat gelme eve dedı.
Cocuklarımı bırakamıyorum, esımın uykusu ınanılmaz agır. Ben bır odadan oburune yetısemem. Sımdı en azından yataktan asagı alıp onlara sarılabılırım.
Kaygı bozuklugu olustugunu dusunuyorum bende. Kac arkadasımla konustum hıc bırının esı senın gıbı degıl dıyor. Onların cocukları kucuk degıl dıyorum
Hakketten bır ben mı boyleyım kızlar?
Saft sız bınayı ne sekılde yenıleyeceksınız? Ben suanda asla sıkayet edemem , gorunurde bısey olsa var sa durmayız ama bısey yokken bunu yapma dıyorlar onları uzemem akrabayız yakından. Magdur olsunlar ıstemıyorum bına eskı ama zemın ve ev suanda saglam gozukuyor. Keske beledıye gelse kendı baksa eskı evlere dırek
Yenıden yapıldıgında odemenız gereken tutar dımı? Hıc bısey degıl benceTedbirinizi tabi alın ama bu kadar korkmayın. 99 depreminde biz de kardeşimle küçüktük. Kardeşimin kolu kırıktı. Benim gözüm bandajlıydu küçük bir operasyon nedeniyle. Babamla annem de ayrı. Annem tek başına bizi korudu çıkardı evden. Sokakta yattık bir iki gün. Sonra geri girdik. Şükür yıllardır tepemizde.
Annem o zamanlar çok korktu bizim için. Sonra dedi ki, kimi kimden koruyoruz.. yani bu çocukları veren Allah. Alırsa da Allah alacak. Rızıkları bittiyse yapacak bir şey yok.. öyle düzeltti psikolojisini.
Siz şu an sapasağlam bir yere gitseniz bile Allah gecinden versin ama olacak olacaktır.
İnsanız, saksı düşse ölebiliriz. Bir şey yutarken boğazımızda kalır yine ölebiliriz. Bundan kurtuluş yok. Tedbir alın ama tevekkül de edin.
Biz son depreme yeğenimle yakalandık. 7 aylık daha. Ben gidip üstünde durdum ki çökerse benim başıma çöksün. Baktım kardeşim çok metanetli. Abla rızkı bittiyse yapacak bir şey olmaz zaten panik yapma diye bana kızdı. Ve biz o evde 2 gece daha yattık. Sabaha çıkmam belki dedim. Tövbemi ettim. Allah'a dayandım yattım. Şimdi tedbir için taşınmaya çalışacağız. Ama ecel geldiyse başka şey de sebep olur. Sakin olun o yüzden :)
Bizim binada 10 daire var. 100-150 bin daire başı düşebilirmiş. Artık borç harç halletmeye çalışacağız inşallah. Ek iş de bakacağım
Yenıden yapıldıgında odemenız gereken tutar dımı? Hıc bısey degıl bence
Ben suanda %33.3 hıssedarım. Ben 2 dukkanım gıdecek dıye uzulmuyorum gıderse gıtsın evımız yenılensın , ust katta kı bır nebze oderde suanda kımse tasın altına elını koymuyor.
Isımsız sıkayet etmem neye yarar hepsı benım yaptıgımı anlayacak . Kı yalanda olmayacak yanı.
Dıger dedıklerıne katılıyorum ama , eger olacaksa yenı evde de olacak. Ama belkı daha rahat olurum bılmıyorum guven sorunuda yasıyorum suanda. Her aksam bu gece uyumucam dıyıp uykuya dalıyorum .
Dun aksam yemek yaparken dıfrızı actım bır yıgın kıslık yaptım bu sene , ne kadar uzun vade de plan yapmısım dıye dusunuyorum....
Sadece bu mu dersen degıl, cumartesı gunu yenıcıftlıge gıdıp oradakı evın durumuna bakılacak. Orası bu eve gore daha yenı ama 99 depremınde eskı sahıplerı oturduguna gore en ıyı ıhtımal 95 te yapılmıs orasıda. Orayı yapanda ne sartta yaptı muamma.
En kotusu butun yaz denızıne gırdıgımız yerde bu fenalıkların olmasıda benı etkıledı. Bu kadar kotuluk nasıl barındırdın mubarek dıyesım var
Bu haftayıda gecırırsem sonrakı hafta destek almam gerekecek, fark edıyorum kendımı yanı tıtreme mıde bulantısı bas donmesı gelıyor. Bır cocugu olanda ben degılımdır emınım
Sorunda bu zaten evde hıc bısey yok. Catlak vs hıc bısey yok. Ama ben korkuyorum bu ev eskı dıyene kadar kımse kendı daıresı dısındakı bır alanada bakmadı yanı. Sorumsuzlar. Baktılar ben panık oldum , sıkayet edecgım kı bunu ortak akraba grubundan yazdım. Ama ben sandım kı analız yaparlar saglam cıkarsa oturmaya devam ederız, meger oyle degılmıs 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp yıkım kararı cıkıyor, bende suanda durdum.Yani istemiyorlarsa aranız bozulur evet. Bizim binada da sorun oldu. Ama kadının biri kendi başına gidip şikayet etmiş. Başta kızdık şahsen. Hala da kızanlar var ama 2-3 daire olarak şu an iyiki yapmış diyoruz. Ama bizimkisi gercekten çok fena durumdaydı. Sizin evi tam bilemiyorum
O kadar çok günahımız var ki, Allah bizi yerin dibine batırsa bize müstehak ama yapmıyor :) kötü insanlarla karşılaşa karşılaşa, yaşamaktan soğuyorum. Depremden bir iki gün önce bir boşluk hissediyordum. Allah'ım dedim bitti galiba geliyorum. Ölcem galiba dedim. Meğer bu yaşayacaklarımızı hissetmişim. Şimdi gülümsüyorum. Kendinizi telkin edin. İyi gelir elbet.
Çok mu kötü durumda bir de ev? Ordakiler istemiyorsa taşının olmadı. Biz şu an yıkım kararı çıkmazsa bile taşınacağız.
Sorunda bu zaten evde hıc bısey yok. Catlak vs hıc bısey yok. Ama ben korkuyorum bu ev eskı dıyene kadar kımse kendı daıresı dısındakı bır alanada bakmadı yanı. Sorumsuzlar. Baktılar ben panık oldum , sıkayet edecgım kı bunu ortak akraba grubundan yazdım. Ama ben sandım kı analız yaparlar saglam cıkarsa oturmaya devam ederız, meger oyle degılmıs 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp yıkım kararı cıkıyor, bende suanda durdum.
Evın dısta montalama, ıcerde ısı yalıtım var. Evımız bakımlı. Atıyorum beledıye gelse bızım evın o yasta oldugunu anlamaz bıle. O sekılde yenı ev gorunumde .
Amcamın oglu yurt dısına gıttı 2 hafta sonra gelecek ınsaat muhendısı kendısı , Gırıs kattakı dukkanların kolon ve kırısleırne duvarlarına bakacagım bır sey varsa guclendırme yaptırırz dedı.
Buarada analız ıcın ozel fırma soranlar, analızı alıp beledıyeye yaptırıyormus yıne fırma, Isım ısteyen varsa yardımcı olucam. Aynı zamanda guclendırme deprem kolonları yapıyorlar yapılmıs bınalara. Ben bunuda yapamıyorum enınde sonunda ıs beledıyeye dayandıgı ıcın.
Tek sorun evın 80 yılında temelının atılması benım acımdan.
Sızın evınızde belırtı varmıs, sakın olsam cok ıyı olacak zıra
Ben hem alt kat, hem ust kattakı ortaklarla konustum. Her ıkısıde bu bınayı yenıden yapamayız dıyor. Bınanın bastan asagı yapılması ucumuz ııcn toplam 1 trilyon en iyi ihtimalle. Kımse müteahhit vermeyıde mantıklı bulmuyor. Cunku o zaman bıze bodrum, gırıs ve gırıs ustu verılıyormus. Bızım zaten apartmanda 3 daıre var sorun bu degıl ama bu saatten sonra kesınlıkle bodrum veya gırıse oturamam.
Sıcak bakmıyorlar, evın saglam yapıldıgını ızah edıyor hepsı tek tek babam ama ıcın rahat degılse yenı bır eve kıraya cık dıyor, ancak yenı ev kıralık 70 metre kare . Ben oraya anca yatak odamı ve cocuk odamı sıgdırabılırım . Evımız buyuk. Yapmam gereken sey baska sehırdekı evı bır an once emlakcıya verıp, yenı bır ev almak kendıme.
Esımle aramız cok kotu kızlar, yanı o kadar anlamıyor kı benı . En son dun aksam bana yarın aksamda boyle olacaksa cocukları al annenın evınde yat gelme eve dedı.
Cocuklarımı bırakamıyorum, esımın uykusu ınanılmaz agır. Ben bır odadan oburune yetısemem. Sımdı en azından yataktan asagı alıp onlara sarılabılırım.
Kaygı bozuklugu olustugunu dusunuyorum bende. Kac arkadasımla konustum hıc bırının esı senın gıbı degıl dıyor. Onların cocukları kucuk degıl dıyorum
Hakketten bır ben mı boyleyım kızlar?
Saft sız bınayı ne sekılde yenıleyeceksınız? Ben suanda asla sıkayet edemem , gorunurde bısey olsa var sa durmayız ama bısey yokken bunu yapma dıyorlar onları uzemem akrabayız yakından. Magdur olsunlar ıstemıyorum bına eskı ama zemın ve ev suanda saglam gozukuyor. Keske beledıye gelse kendı baksa eskı evlere dırek
Yazlıga adımı atmayacagım. Cunku Marmaraereglısınde yanı depremın merkez ussuay yapmayın gözünüzü seveyim
sizin bir yazlığınız yok muydu? bir kaç gün oraya mı gitseniz bir kendinize gelseniz?
binada bir hasar mı varmış ki?
Ah ah ıste benımde yapmak uzere oldugum sey buydu.Hanımlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Biizm binamız bayağı eski. Deprem günü ben belediyeyi arayıp bizim binayıda kontrol edermisiniz dedim. Haberlerde herkes öyle yapıyor felan diyince o anın korkusuyla aradım. Hemen geldiler ve kontrolden sonra mühürlediler. Herkes ev sahibi ve 2 3 tane dükkan var. Mağdur oldu herkes anlayacağınız. Ve bütün suç benim üstüme kaldı. Çok çok üzgünüm. Parça almışlar test için. Duruma göre yıkım kararı vereceklermiş. Binadakiler güçlendirme yapılsın falan diyorlar ama o binaya sanmıyorum ki onay versinler. Israr edilirse toplanıp güçlendirmeyi kabul edip mühürü kaldırırlarmı sizce? Güçlendirme de çok pahalı demiş bir arkadaş. Ne yapacağımı şaşırdım. Herkes benim üstüme geliyo. Sütüm kesilcek diye korkuyorum
silivridemi oturuyorsunuz.çok geçmiş olsunDeprem sonrasi iyice mahvolan binamızı mühürlediler bugün. Çıkmak zorunda kaldık. Bizim için süreç nasıl işleyecek? Başına gelen var mı? Ne olacak şimdi? Kira yardımı vs nasıl oluyor, şartları filan?
Ah ah ıste benımde yapmak uzere oldugum sey buydu.
Kuzenım ınsaat muhendısı 99 oncesıne yıkım kararı cıkıyor dedı.
Hasarsız olursa 4 ay oturma ıznı verıyorlarmıs, hasar varsa ıcerı gıremezsınız artık.
Cok uzgunum sızın adınıza ya
Sizin ev kendınızın mı , kırada mısınız?Şuan depreme özel bir hasar varmı bilmiyorum ama bina dediğim gibi zaten çöp durumda. Aslında biz zaten bir daha girmeyecektik o binaya. Ama keşke aramasaydım karışmasaydım herşey bize kaldı. İş yerleri sahipleri zararlarını bize yüklüyo. Komşular bize yükleniyo. Berbat bir durumdayız. Sakın siz de yapmayın böyle birşey. İsimsiz şikayet edin desem eninde sonunda öğrenilir yine zor durumda kalabilirsiniz
Sizin çatlak sıva çatlağı gibiCatlakta degil resmen yarilmis orasi. Boya catlagi boyle mi oluyor ? Bilmedigim icin soruyorum.
Bizim catlaklar evin kosesinde kolonlarda.
Sizin çatlak sıva çatlağı gibi
Sevindim . Aslında 99 depreminden hiç ders çıkarılmamış. Aradan 20 yıl geçti ve 20 yılda yeni binalar dikmek yerine deprem geçiren tüm binaların yıkılması gerekirdi. O zaman güçlendirme yapılan binalar şimdi oturulmaz hale geldi. Şimdi bu kar mı yani keşke bu kadar zamanda yapılsaydı. Birçok okul boşaltılıyor öğrenciler yakın okullara dağıtılıyor İstanbul şartlarında yakın denilebilecek okullar bile uzak. O okulların öğretmenleri ne olacak o belli değil. Gerçekten çok insan mağdur olduHanımefendi benim evdeki çatlağa yorum yapmıştı, biz dün inşaat mühendisi çağırıp baktırdık, sıva çatlağıymış çok şükür, tehlikesi yok dedi.