Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Oyleyse hıc kaybımız yok niye yanasmıyorlar anlamıyorum. Kimisi cok rahat kimisi teslim kimisi o buyuklukte olursa yeni ev degıl tas tas ustunde kalmayacak diyor hıc rahat degılım. Bu belirsizlik beni oldurecek
Ne alakası var. 99 depreminde olan kadar bekleniyor. Gölcük hala ayakta ve oturan var. Bina öldürür deprem değil. Her bina yikilsaydi o zaman tüm Gölcük yikilirdi.

Herkes idrak edemiyor bence. Kimse düzen bozmak istemiyor. Ev yıkılırsa zaten duzeniniz bozulacak diye diye beyinlerini yıkayın :)

Esim çok önemsemiyordu. Yazdan beri ben daha bir ekstra önemsiyorum. Ona yazıları ata ata önem verir hale geldi. Kendi korkmuyor ama çocuklar için fikirlerini önemsiyor şu anda. Ansızın taşınma fikri garip.gelmedi ona o yüzden.

Siz de ikna etmeye çalışın. Olmazsa şikayet edin muhurlensin. O zaman ciddiyetini anlarlar belki. Birşey olmazcilık kanımız da var maalesef. Olana kadar her konuda umarsız.

Tamam sımdı anladım. Algılarım kapalı resmen. Peki yeni ev yapıldı sag sol evler ne olacak solumuzdakı ev de eski mesela

Ehh o da risk tabi. İşte bireysel olarak herkes bilinlense keşke. Bizim sokakta eski bina kalmadı herkes yeniledi. İnşaat sektörünün hızlı olduğu bir ilçe. Diğer ilçeleri anlamıyorum o yüzden neden yapmazlar acaba. Fatih çapa falan mesela. Yaptıranlar evleri daha da değerli olacak. İçi yapılı bile olsa eski evin iç aksamı su borusu falan bile eski oluyor. Yani depremi geçtim normal bir durumda bile yeniletmek varken ne bileyim.. işte hep hiç zararım olmasın anlayisi var. Kaybedeceği 20 metrekareyi bile zarar dan gören var.

Ben detay bılmıyorum 32 yasındayım suanda oranın resimlerine Dun baktım ilk defa. Cok uzuldum hıc bakmamısım. Peki bir Baska sorum var orada merkez ussu olan bir depremde hissettiğimiz seyle sılıvrıde ki merkez ussu olursa aynı seyı mı hıssedecegız daha fazlasınımı yasayacagız? Sankı deprem uzmanına soruyorum gıbı. Uyuyacak Bı dal arıyorum suanda

Bu yazıya bakmakta bir fayda görüyorum kızlar. Tarihte istanbulda olan depremlerde açılan yarıklara düşenler olmuş. Ve genelde olan depremler bir olmaya başlayınca uzun süre devam etmiş. Diğer depremlere benzemiyor.

Tabikide gölcük depreminden çok daha fazlası hissedilir. Gölcük neresi silivri neresi . Silivri direk istanbul depremi canım

O kadar çok araştırdım ki yarı jeolog um artık.

Şimdi 2. Kopruyu sinir kabul edersek kuzeyi 99 daki gibi hissedecekmis. Güneyi çok daha fazla. Yani benim anladığım 99 da İstanbul nasıl hissettiyse o kadar gibi algiladim. Umarım diğeri değildir. Bunu Naci görür demişti sanırım.

Merkez üssüne yakın yerler çok hisseder evet. Mesela.artcilari bizim evden çok hissetmiş eşim. Ben biraz daha uzagim burda sadece ben hisse ttim o da benim sismikligimdendir belki.

Ama şunu da diyorlar Silivri'den çok fazla beklemiyorlar. 6-7 arası olabilir. Asıl tehlike adalar fayi. Vakti zamanında Osmanlıyı da çok sarmış. Tarihi depremlere de baktım.

Bir kere oldu kurtuldum diye birşey yok. 1 yıl boyunca sürekli sallanmislar 1700 ki depremde. Sonra 1 yıl sonra yıkıcı bir deprem.daha olmuş. Çünkü burda bir kaç parça halinde fay. Ve depremler birbirine enerjilerini itiyor.

Kuzey Anadolu fayı erzindan başlamış iteleye iteleye İstanbul'a geldi enerjisi işte. Tarihleri nette var.

Yani.su da olabilir 6_7 civarı orta yikicilikta bir silivride deprem peşinden 1 yıl içinde adalar çayından büyük bir deprem olabilir. Kimse bilemiyor tabi işin uzmanlarının bile farklı farklı görüşleri ve bilinmezlikleri var.

Zaten konu bu da değil. Tek yapmamız gereken binamızdan emin olmaya çalışmak deprem esnasında ne yapmamız gerektiğini bilmek ve deprem çantası.

İletişim için amatör telsizcilik de öğrenin diyorlar.

Hala sıranın masanın altına giren var oğlumun okulunda bunu yapmışlar şaşırdım.

Bilinclenelim.etrafimiza da yayalim. Oğluma da öğretmeye çalışıyorum o anda aklına gelir mi bilmem.

Canım bende tarihi araştırıyordum. İstanbulda son depremi 1800 lü yıllar diye gösteriyorlar ama rahmetli anneannem 50 li 60 lı yıllarda istanbulda büyük bir deprem yaşadıklarını anlatmıştı. Bu yıllara ait bir kayıt var mı ? Yani eğer varsa ve öyle büyük bir deprem olduysa istanbulun sahil kesiminde bakırköy civarında o depremden beri aynı bina ayaktaysa depremde binaların yıkılması aslında kolay da değil diyebiliriz diye düşündüm bir an

O Adapazarı depremidir bence. 1975 de olmuş yanlış hatırlamıyorsam. O da baya yikiciymis.

Bu arada eski kayirlatlardan da net emin olamıyorlar. Gölcük'te olan bir deprem den İstanbul da etkilendiği için o da İstanbul depremi olarak geçebiliyor örneğin. En iyimse konuş an Ahmet Ercan var. O da incelemiş depremleri. Ona kalırsa adalardakinin daha baya vakti var. Biraz daha Marmara'nın güneyinde daha küçük bir deprem bekliyor o.

Aman karışık işte yaşayıp göreceğiz. O 1700 kusurde olan çok yikiciymis küçük kıyamet diye geçmiş kayıtlara.

Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. Binalar sağlam olsun önemli olan o. Bu teknolojiyle o depremleri çok az hasarla anlatmamız lazım normal şartlarda.

Belki anneannenizin bahsettiği deprem de yine 1999 depremi gibidir, merkez üssü farklıdır yani. Merkez üssü İstanbul olan son yıkıcı deprem 1700 lerin sonunda olmuş gibi görünüyor. Ama mesela yine izmit merkezli depremler olmuş olabilir 1950 lerde 1960 larda.

Ben buradan okumuştum baya açıklayıcı ve detaylı gelmişti bana

Büyük ihtimal o bu depremdir. 99 da İstanbul avcıları saymazsak yıkılmadı ama herkese korkusu yetti. Büyük ihtimal anneanneniz de bunu hatırlıyorsun. Haber kaynakları daha sınırlı olduğu için İstanbul depremi diye aklında kalmistir

Hmm olabilir çünkü korkunç bir şey olarak anlatırdı ve o zamanlar oturdukları evde halen oturuyordu ölene kadar bunu hatırlayınca aklıma geldi. Teşekkürler

İstanbulda 250 yılda bir büyük deprem olmuş genelde. Şimdi o son denen depreme göre 2016 da 250 yıl olmuş of yaa korktum iice

İstanbulda 250 yılda bir büyük deprem olmuş genelde. Şimdi o son denen depreme göre 2016 da 250 yıl olmuş of yaa korktum iice

Artık aklımızdan çıkartalım yaa, ben çok kötü oldum sürekli sallanıyorum anlamsız sesler duyuyorum.
Yapabileceğimiz herşeyi yapalım ve dua edelim, başka çare yok. Allah göstermesin kimseye bir daha öyle kötü günler

Amin

Ben bu gece uykumdan deprem oluyor diye bağırarak kalkıp, cenin pozisyonuna geçmişim. Sallandığıma eminim, oysaki deprem vs olmamış. Geride uyuyamadım. Çok geçmiş olsun, ancak bence iyi olmuş. O binada kalsaydınız büyük bir depremde kesin yıkılacaktı.

Teşekkürler çok yararlı bilgi.

Peki Bız bu kadar sureklı sallanıyormuuyduk hep, yanı 1 2 2.5 seklinde sureklı sallanmamıs neye ısaret acaba bundan dolayı mı geliyor diyorlar? Babamı aradım bu ev denız kumu mu diye sordum kum ve mıcır diyor, bizde hıc yok diyor Zeytinburnu'nda suluklu kum satılıyordu bız yunanıstanda kullanmadığımız ıcın ondan almadık diyor. Bu ev yapılırken ben da bezelye ımıs malum, hatta abin 1 yasındaymıs temel atılırken o zamanın sartlarına gore temel saglam yapılmıs ama suana gore degıl tabı. Gelsin detaylı yazıcam eski evlerde bilirse belki da rahatlarlar

Bızım ev denız kumu degılmıs. Mıcır ve kummus diyor ki bodrum kat tamamen perde beton saglam diyor suanda yapılan evlerde bodrum kat daire oldugu ıcın sag ve solları perde beton diyor. Bize bir kere bir kamyon denız kumu gelmıs onuda babam geri gondertmıs. İste demırcıler demıs abi bu kadar demir fazla cok kalın Bı kolonlar bız dinlemedik o sekılde yaptırdık inananların 2 kat cıktıgı paraya biz bir temel atıp ustunu kapatıp bıraktık para bitti dıyo. Suanda da denız kumu kullanıyormuş dere kumu en saglamm ıs ama İstanbulda yokmus. Bızım deprem guclendırme kıracılarımız olmustu demıstım onların iscileri in baI malz suanda benim dukkan da duruyor onlarda analiz yapıyormus ama analizi belediye e goturuyorlarmıs. Bilmem kac ton agurlıgında baskı yapılıyormus eger arada alınan ornek parcalanıp ufalanırda curuk veriyorlarmış. Neyse benim kuzenin annesı niyetimin bozuk oldugunu fark etmıs demıs ki ben kendi katımı vermem mutahittin verdıgı gırıs ve bodruma oturmayı Kbul ediyor mu yukardakıler demıs. Yanı yenileme kesinlikle yok babamda kızdı bana ben o bacayı ya tamir edeyim ya kırayım gor sen diyor bısey degıl o diyor. Ben suanda kırdırma degıl bir cıvı caktırıp binayı sallayasım yok. Napıcam ben ya nasıl yasıcam burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…