Ne alakası var. 99 depreminde olan kadar bekleniyor. Gölcük hala ayakta ve oturan var. Bina öldürür deprem değil. Her bina yikilsaydi o zaman tüm Gölcük yikilirdi.Oyleyse hıc kaybımız yok niye yanasmıyorlar anlamıyorum. Kimisi cok rahat kimisi teslim kimisi o buyuklukte olursa yeni ev degıl tas tas ustunde kalmayacak diyor hıc rahat degılım. Bu belirsizlik beni oldurecek
Tamam sımdı anladım. Algılarım kapalı resmen. Peki yeni ev yapıldı sag sol evler ne olacak solumuzdakı ev de eski mesela
Ben detay bılmıyorum 32 yasındayım suanda oranın resimlerine Dun baktım ilk defa. Cok uzuldum hıc bakmamısım. Peki bir Baska sorum var orada merkez ussu olan bir depremde hissettiğimiz seyle sılıvrıde ki merkez ussu olursa aynı seyı mı hıssedecegız daha fazlasınımı yasayacagız? Sankı deprem uzmanına soruyorum gıbı. Uyuyacak Bı dal arıyorum suandaNe alakası var. 99 depreminde olan kadar bekleniyor. Gölcük hala ayakta ve oturan var. Bina öldürür deprem değil. Her bina yikilsaydi o zaman tüm Gölcük yikilirdi.
Herkes idrak edemiyor bence. Kimse düzen bozmak istemiyor. Ev yıkılırsa zaten duzeniniz bozulacak diye diye beyinlerini yıkayın :)
Esim çok önemsemiyordu. Yazdan beri ben daha bir ekstra önemsiyorum. Ona yazıları ata ata önem verir hale geldi. Kendi korkmuyor ama çocuklar için fikirlerini önemsiyor şu anda. Ansızın taşınma fikri garip.gelmedi ona o yüzden.
Siz de ikna etmeye çalışın. Olmazsa şikayet edin muhurlensin. O zaman ciddiyetini anlarlar belki. Birşey olmazcilık kanımız da var maalesef. Olana kadar her konuda umarsız.
Ben detay bılmıyorum 32 yasındayım suanda oranın resimlerine Dun baktım ilk defa. Cok uzuldum hıc bakmamısım. Peki bir Baska sorum var orada merkez ussu olan bir depremde hissettiğimiz seyle sılıvrıde ki merkez ussu olursa aynı seyı mı hıssedecegız daha fazlasınımı yasayacagız? Sankı deprem uzmanına soruyorum gıbı. Uyuyacak Bı dal arıyorum suanda
O kadar çok araştırdım ki yarı jeolog um artık.Ben detay bılmıyorum 32 yasındayım suanda oranın resimlerine Dun baktım ilk defa. Cok uzuldum hıc bakmamısım. Peki bir Baska sorum var orada merkez ussu olan bir depremde hissettiğimiz seyle sılıvrıde ki merkez ussu olursa aynı seyı mı hıssedecegız daha fazlasınımı yasayacagız? Sankı deprem uzmanına soruyorum gıbı. Uyuyacak Bı dal arıyorum suanda
O kadar çok araştırdım ki yarı jeolog um artık.
Şimdi 2. Kopruyu sinir kabul edersek kuzeyi 99 daki gibi hissedecekmis. Güneyi çok daha fazla. Yani benim anladığım 99 da İstanbul nasıl hissettiyse o kadar gibi algiladim. Umarım diğeri değildir. Bunu Naci görür demişti sanırım.
Merkez üssüne yakın yerler çok hisseder evet. Mesela.artcilari bizim evden çok hissetmiş eşim. Ben biraz daha uzagim burda sadece ben hisse ttim o da benim sismikligimdendir belki.
Ama şunu da diyorlar Silivri'den çok fazla beklemiyorlar. 6-7 arası olabilir. Asıl tehlike adalar fayi. Vakti zamanında Osmanlıyı da çok sarmış. Tarihi depremlere de baktım.
Bir kere oldu kurtuldum diye birşey yok. 1 yıl boyunca sürekli sallanmislar 1700 ki depremde. Sonra 1 yıl sonra yıkıcı bir deprem.daha olmuş. Çünkü burda bir kaç parça halinde fay. Ve depremler birbirine enerjilerini itiyor.
Kuzey Anadolu fayı erzindan başlamış iteleye iteleye İstanbul'a geldi enerjisi işte. Tarihleri nette var.
Yani.su da olabilir 6_7 civarı orta yikicilikta bir silivride deprem peşinden 1 yıl içinde adalar çayından büyük bir deprem olabilir. Kimse bilemiyor tabi işin uzmanlarının bile farklı farklı görüşleri ve bilinmezlikleri var.
Zaten konu bu da değil. Tek yapmamız gereken binamızdan emin olmaya çalışmak deprem esnasında ne yapmamız gerektiğini bilmek ve deprem çantası.
İletişim için amatör telsizcilik de öğrenin diyorlar.
Hala sıranın masanın altına giren var oğlumun okulunda bunu yapmışlar şaşırdım.
Bilinclenelim.etrafimiza da yayalim. Oğluma da öğretmeye çalışıyorum o anda aklına gelir mi bilmem.
Milattan sonra 29'dan bugüne İstanbul'un deprem tarihi
Milattan sonra 29'dan bugüne İstanbul'un deprem tarihit24.com.tr
Bu yazıya bakmakta bir fayda görüyorum kızlar. Tarihte istanbulda olan depremlerde açılan yarıklara düşenler olmuş. Ve genelde olan depremler bir olmaya başlayınca uzun süre devam etmiş. Diğer depremlere benzemiyor.
Canım bende tarihi araştırıyordum. İstanbulda son depremi 1800 lü yıllar diye gösteriyorlar ama rahmetli anneannem 50 li 60 lı yıllarda istanbulda büyük bir deprem yaşadıklarını anlatmıştı. Bu yıllara ait bir kayıt var mı ? Yani eğer varsa ve öyle büyük bir deprem olduysa istanbulun sahil kesiminde bakırköy civarında o depremden beri aynı bina ayaktaysa depremde binaların yıkılması aslında kolay da değil diyebiliriz diye düşündüm bir an
Canım bende tarihi araştırıyordum. İstanbulda son depremi 1800 lü yıllar diye gösteriyorlar ama rahmetli anneannem 50 li 60 lı yıllarda istanbulda büyük bir deprem yaşadıklarını anlatmıştı. Bu yıllara ait bir kayıt var mı ? Yani eğer varsa ve öyle büyük bir deprem olduysa istanbulun sahil kesiminde bakırköy civarında o depremden beri aynı bina ayaktaysa depremde binaların yıkılması aslında kolay da değil diyebiliriz diye düşündüm bir an
AFAD | deprem.gov.tr
Son Depremler - Güncel deprem verilerini ve Türkiye genelindeki depremlerle ilgili anlık bilgileri sağlayan platform. Deprem büyüklükleri, konumları ve tarihleri hakkında detaylı ve güvenilir bilgiler. AFAD Deprem Dairesi Son Deprem, Son Depremler, SonDeprem, SonDepremler, Last earthquakes...deprem.afad.gov.tr
Büyük ihtimal o bu depremdir. 99 da İstanbul avcıları saymazsak yıkılmadı ama herkese korkusu yetti. Büyük ihtimal anneanneniz de bunu hatırlıyorsun. Haber kaynakları daha sınırlı olduğu için İstanbul depremi diye aklında kalmistir
İstanbulda 250 yılda bir büyük deprem olmuş genelde. Şimdi o son denen depreme göre 2016 da 250 yıl olmuş of yaa korktum iice
Artık aklımızdan çıkartalım yaa, ben çok kötü oldum sürekli sallanıyorum anlamsız sesler duyuyorum.
Yapabileceğimiz herşeyi yapalım ve dua edelim, başka çare yok. Allah göstermesin kimseye bir daha öyle kötü günler
Teşekkürler çok yararlı bilgi.Geçmiş olsun arkadaşlar, akşam şu linke denk geldim epey ilginç bilgiler var ekşi sözlükte yazmış biri.
İstanbul'un Pek Çok Binasıyla İlgilenmiş Bir Mühendisten Depremde En Riskli Bölgeler
Olası büyük bir depremde İstanbul'un en çok hangi bölgeleri etkilenecek? Ekşi Sözlük'ün mühendis yazarlarından olan ve bir süredir bir kentsel dönüşüm firmasında çalışan 'bayermuhen', İstanbul'da deprem için en riskli bölgelerden ve binalarla ilgili birtakım teknik özelliklerden bahsetmiş.seyler.eksisozluk.com
Teşekkürler.Milattan sonra 29'dan bugüne İstanbul'un deprem tarihi
Milattan sonra 29'dan bugüne İstanbul'un deprem tarihit24.com.tr
Bu yazıya bakmakta bir fayda görüyorum kızlar. Tarihte istanbulda olan depremlerde açılan yarıklara düşenler olmuş. Ve genelde olan depremler bir olmaya başlayınca uzun süre devam etmiş. Diğer depremlere benzemiyor.