Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Kizlar esimin ailesinin evi cok kotu. Apartmanda herkesin durumu yokmus paralari yokmus bla bla bla ses cikarmiyorlar.gecen sene kolonlari patlakti
Yrn belediyeyi arasam giderlermi.
Yada aklimda cimer gizli basvuru var
Acik adres biliyorum

Kizlar esimin ailesinin evi cok kotu. Apartmanda herkesin durumu yokmus paralari yokmus bla bla bla ses cikarmiyorlar.gecen sene kolonlari patlakti
Yrn belediyeyi arasam giderlermi.
Yada aklimda cimer gizli basvuru var
Acik adres biliyorum
Aynı şeyi bende yapmayı düşünüyorum ama kabak başıma patlar diye sesimi çıkarmıyorum eşime baskı yapıyorum kardeşlerini ara konuş diye. Ortaklı bina olduğu için babasının kardeşleri ikna olmuyor bir türlü yıktıramadılar hiç değilse bu bahane olurdu diye.

Bence belediyeler korkuyor kimse risk almaz
Ben isin icindeyim en fazla cimerden gizli sikayet ederim
Benim esimde o evin icinde
Bina ztn cok cok kotu durumda
Bina muhurlensinde kabak patlasin umrumda degil

Bence belediyeler korkuyor kimse risk almaz
Ben isin icindeyim en fazla cimerden gizli sikayet ederim
Benim esimde o evin icinde
Bina ztn cok cok kotu durumda
Bina muhurlensinde kabak patlasin umrumda degil
Şöyle aslında kimliğim açığa çıkar diye söylemiyorum o evde yaşayanlardan biri öğrenebilecek bi yerde memur. Yani şansımı zorlayamıyorum. Onların tercihi ama bizde gidip orada kalmak zorunda kalıyoruz ve ben her gittiğimde yattığım odadaki köşe duvarın kocaman yarığı ile karşı karşıya uyuyorum. Geriliyorum onların pek bi endişesi yok. Kayınpederim “bina kayanın üzerine yapıldı” diyor. Ama 1980 yapımı bina kaya üzerinde olsa kaç yazar. Valla sizin öğrenilebilecek bir durumunuz yoksa şikayet edin. Ben kendimi riske atamıyorum malesef yoksa ocağımızı yıktın diye üzerime sararlar.

Ben cokta umursamam acikcasi
Hatta kv sevinir bence
Apartmandakilerde sevinmeli

Size birşey sormak istiyorum ama özel mesaj atamadim

10 yil kredili ev satin aldik ilk 5 yili bitti 5 yil daha borcumuz var bankaya fakat birkac yildir muthis derecede huzursuzum.Evin altindan yillardir kuyu suyu cikiyormus resmen siginagi su basiyor cok huzursuzum bina su an 12 yillik yaklasik 10 yil da anca kuyunun suyunu kestirdiler binada para toplandi yapildi birseyler bunca zaman niye beklemisler koca koca ev sahibi adamlar resmen soklardayim.ilk ogrendigimden bu yana zeminle ilgili sikintilarim var bende baktirmak istiyorum ama korkuyorumda hasarli cikarsa surec ne sekil isliyor bilmiyorum.Depremde sallandi ev ve cok korktum.Belediyeye bildirirsek ve bina hasarli cikarsa ev muhurlenir diye dusunuyorum.Acaba ozel bir sirkete mi müracaat etsek hasarli cikarsa onlar belediyeye bildiriyorlarmi?Bu ozel sirketi ben nerden bulucam netten hic bilmedigim insanlara dolandirilmayada korkuyorum.Banada yardimci olup yol gosterecek birilerine ihtiyacim var
.

Şuan afad ekipleri ve çevre şehircilik bakanlığı ekipleri istanbulda ücretsiz kontrol yapıyorlar haber verin sizin binanıza da baksınlar. Mühürlenmesinden korkmayın. Kredi çıktıysa evinizde dask vardır. merak etmeyin dask sizin haklarınızı koruyacaktır.
Çok teknik bilgim yok ama bunca senedir akan su depremde zemin sıvılaşmasına sebep olabilir mi diye aklıma geldi. İşi bilen yorum yapmalı tabiki.

Ozur dileyerek sorabilirmiyim bende evde salonda yakalandim depreme sarsinti gecince cocugumuda alip evden kactim .simdi bir daha olursa bize ogretilen yada duydugum masalarin altina saklanmak ama sanki siz farkli birsey ima ettiniz tam anlayamadim.

Cok tesekkur ediyorum cok sagolun.

saft son durum nedir? Nerede kalıyorsunuz belediye kira yardımı yapacak mı?

Kardeşimde kalıyoruz. Yarın bina için kesin karar verilecek sanırım. Bugün çevre ve şehircilik bakanlığından gelip dışardan fotoğraf çekip gitmişler. Yıkım kararı çıkarsa kira yardımı için başvuruluyormuş. Hem kira yardımı hem taşınma yardımı yapılıyormuş. YALNIZ BURASI ÖNEMLİ: galiba hem kira yardımı hem evin yeniden yapımı için kredi alınamıyor. İkisinden birini seçmek zorundaymışız, nette öyle yazıyor.

Evden eşyalarımızı almak için de yapı ve imar müdürlüğüne dilekçe verecekmişiz. Zabıta mührü açacakmış.

Bizimki büyük ihtimalle yıkılacak. Çünkü eve gelen iki mühendis de çok olumsuz konuştu. Kiriş ve kolon bitişiğinin bittiğini söylediler. Bodrum katta da tavanlar aşağı inmiş. Duvarlar briket mi neymiş aslında. Onlar sağlam. Kayanın üzerinde bizim bina. O yönden de iyi. Ama zamanında bodrum katı su basmış ve uzun süre öyle beklediği için o suyu emmiş kolonlar. 99 sonrası da zarar görmüştü. Şimdi daha da arttı.

Ek olarak biz binayı şikayet edeni biliyoruz. Ama zabıta geldiğinde şikayet için 'isimsiz' dedi. Galiba gizli tutuyorlar.

Maddi açıdan şu an dairelerini kurtaramayacak olanlar var. Ucuza müteahhite satmak zorunda kalabilecekler. Ama maddiyatı düşünmezseniz, can güvenliği açısından şikayet edildiği için şu an mutluyuz. Devletten saklansaydı, 7 üstü bir depremde kurtulabileceğimizi sanmıyordum.

Çok şükür ki mühürlenmiş. Şer bildiğiniz hayrınıza olmuş aslında. Maddi durumunuzu bilemiyorum ama kredi fikri daha mantıklı görünüyor. Umarım sizin için zor bir süreç olmaz.
Hakkınızda hayırlısı olsun böyle geçmiş gitmiş olsun.

kira yardımı ediliyor.. Allah yardımcınız olsun..

Ozur dileyerek sorabilirmiyim bende evde salonda yakalandim depreme sarsinti gecince cocugumuda alip evden kactim .simdi bir daha olursa bize ogretilen yada duydugum masalarin altina saklanmak ama sanki siz farkli birsey ima ettiniz tam anlayamadim.

Masanın altına girmek değil, eğer masanın sağlam olduğunu düşünüyorsanız ayağına tutunabilirsiniz, kenarında durabilirsiniz.
Allah korusun tavanın çökme, duvarın yıkılma ihtimali olursa masa bir nebze sizi korusun diye. Sıraların altına tamamen girmek öğretiliyordu bize yıllar önce ama esas amaç yaşam üçgeni oluşturmak olmalı.

Bunun gibi mesela. Sabit bir mobilyanın ya da çamaşır makinası gibi bir beyaz eşyanın yanında durup başınızı korumanız lazım, cenin pozisyonu alıp mümkün olduğu kadar vücudunuzu küçültmeniz lazım. Ne kadar mümkün olur, ne kadar yapabiliriz bilmiyorum çocuğunuz da varmış sizin de.
Arama motorundan deprem anında yapılması ve yapılmaması gerekenlere bakın mutlaka, akut veya afad in web sitesinden bakabilirsiniz

Allah yardımcımız olsun.

99 depreminden sonra adapazarı bölgesinden bir müteahitle röportaj yspmışlardı. Adam dünya kadar inşaat yapmış bir tane yıkılan yok. Apartımanın önünde yol yarılmış bina dimdik duruyor. Adam diyor ki ben ekstra birşey yapmadım. Olması gerekeni kurallara uygun yaptım.
Binanız çalmadan çırpmadan yapıldıysa birşey olmaz. 99 depreminde de yıkılmayan bir çık bina vardı.

Tamam sımdı anladım. Algılarım kapalı resmen. Peki yeni ev yapıldı sag sol evler ne olacak solumuzdakı ev de eski mesela

Belediye gelip riskli dedi mi dönüşü yok.
Onu d a bilin
Süre verir mühürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…