• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

canım yengen gibi zihniyetteki bir kadın ilerde abinle yeterince zaten ilgilenmeyecektir onun için bırakın şimdiden ayrılsınlar
yengeniz bayağı hadsiz bir kadınmış ne demek dükkanı sana devretsinler abinizin hasta olması sizin ve ablanızın o dükkanda hakkı olmadığı anlamına gelmez

yorumlardan birinde abiniz hastayken size nden araba alınıyor diye sorulmuş babası oğluna ev vermiş iş sağlamış daha ne yapacak ki

yengenizin yaptığının aynısını kuzenimin karısı yapmıştı evlenir evlenmez dükanı devral diye sanki o gelince dükkan köklerinden büyümüş

at sırtındaki keneler gibi o çalışsın ben yiyim diye bekleyeceğine muhasebeciler çok iyi para kazanıyorlar ayda 2000 tl çalısıp kendisi koysun kenara

bence fırsat varken kurtulun bu asalaktan ...

aslinda $u an abiyin evi ayri
herkesin evine para girmiyormu
abin i$çi baban patronmu yani $u an ...

arkadaşlar atladığınız bır konu var yengesı hastalık çıktıktan sonra gıtmıyor görumceye araba alınınca gıdıyor

eşinin maddıı olarak sömürüldüğünü düşünüyor ve buna dayanarak guvence istıyor

Beğen butonum yok inci gibi yazmışsınız

Sağolun:9:
Kızlar benim de henüz 18 yaşında bir erkek kardeşim var Allah korusun evliyken hastalansa, ve gelinimiz para için evi terketse o geline yenge demem ben, kardeşimin de yakınına bile sokmam. Ne demek benim hasta kardeşime, sen yarımsın, sen bana artık yetmezsin demek yahu. Kapı gibi ablası, ailesi var benim kardeşimin, boru muyuz biz? Hasta kardeşimi öyle bir kadının eline bırakmazdım ben şahsen. Birazcık kendinizi yerine koyun anlarsınız. Tamam hasta diye de her dediğine he demek de doğru değil ama adamcağız aç mı bırakmış, dövmüş mü, çocuğu ile mi ilgilenmemiş? Neyi eksikmiş de gelin hanım evi barkı terketmiş. Sırası mıymış yani, bişeyleri çözmek için illa evi mi terketmek gerekir, acı acı konuşup üzmek mi gerekir he?

Son düzenleme:
Eşi babasnın bilmem kaç yıllık dükkanında çalışıor. Ev var araba var sömürülen kim bu durumda acaba *
Hayır abi bişey alınca çıldıran gelin gördüm de babası kızına bişey alınca böyle yapan ilk kez gördüm.
Kadın altınları eşine verdi ele değil kara birgünde eşide yapıyormuş zaten.
Hayır ev araba var birde sömürmekden bahsediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
yegenle ilgili aklıma ilk gelen şu oldu; bence abinden boşanmayı düşünüyor ve boşanınca sahip olunan mallar ortak sayılıp ikiye bölündüğü için de dükkanı abinin üzerine istiyor.amaç gelecek kaygısı falan değil..gözünü hırs bürümüş bir insan olduğunu düşünüyorum.

Ben de böyle düşündüm nedense konu sahibin abisi hastaymış belki ilerki zamanlarda Allah korusun daha da ilerleyebilir hastalığı yenge de şu an ne koparırsam kar düşüncesinde. Yoksa gerçekten kocasını seven insan bu durumda hasta bir adamı bu kadar maddi konularla sık boğaz etmez eşi ve ailesi onu açta açıkta bırakmıyorsa yok bana altınlarımı verin yok benim üzerime dükkanı yapın diye isteklerde bulunmaz. Bunların bir çoğu da hem kötülükten hem de hazıra konmaktan kaynaklanıyor. İnsanlar günümüzde evlenebilmek için ev kiralayabilmek ve geçinebilmek için bir taraflarını yırtıyor gece gündüz çalışıyorlar ama o yengeye gayet hazır ev de verilmiş rahat bir yaşam da sunulmuş fazla gelmiş herkesin kaldırabileceği şeyler değil bunlar malesef ne oldum delisi oluyor bazen böyle çalışmadan ,yorulmadan, emek harcamadan hazıra konunca insanlar.

Son düzenleme:
yok bu kız "sen iyisin, yengen kötü" demedikçe rahatlamayacak ve bu konuyu açmaktan bıkmayacak. egosunu tatmin edelim de şu konuyu açmaktan vazgeçsin.

bugunku gelirleri yetmiyormu?yetiyorsa eger Alkah korusun abin calisamayacak duruma gelse baban yine maasini verir eminim abinin saglik giderlerinide karsilar yine gecinirler tabii yengenin gecinmeye niyeti varsa...
yengen hic demiyor sana birsey olsa ben calisirim sonucta ortak bir hayatimiz var birbirimize destek olmaliyiz diye
ama bence senin yengenin niyeti kendi uzerine mal-para gecirmek yarin oburgun abinin rahatsizligi ilerlerse(Allah korusun) bunu sebep gosterip bosanmak cunku esini seven insan asla once mal dusunmez kadin herseyi sonunu paraya bagliyor hic sevgiden beraberlikten bahsetmiyor
tabiri caizse ne kopartirsam kar diyor hazira konmak istiyor

Bu kez yengeni ben de haksız buldum ama haklı bulduğum cümleleri de var..
Tek tek açıklayacağım..
İnsan hasta eşine böyle konuşmamalı.. Üzüleceğini düşünmeli elbette.

Ama geleceğimizi düşün, birikimimiz olsun ailenden ayrı ekonomimiz olsun demesi doğal.
Şu bir gerçek kardeş bile olsa kimseye güvenemezsiniz.
Bir gün herkes evlenir çocuk sahibi olur. Kendine,eşine,evladına ancak yeter.
Evlenmeyeceğim deme lütfen bir gün seveceksin sen de yuva kuracaksın.
Eşin benzer sebeplerle ailesine,yeğenine yengesine sürekli para verse, bakacağım diye
konuşsa senin de hoşuna gitmez. Aynı şekilde eşinin de gitmeyecektir.
Herkesin ihtiyaçları var,hayalleri var sahip olmak istedikleri var.
Yeğenine hediye almalarla,giydirmelerle,gezdirmelerle olmaz bu. Yetmez..

Yengenin telaşını anlayabiliyorum..
Kızını düşünüyor, sizin elinize bakmak istemiyor.
Eşinin eline bakmak bile zorken eşinin ailesinden beklemek kolay mı?
Lütfen gerçekçi olalım hepimiz bugün sağlıklı olsak da hasta adayıyız.
Allah korusun herkes hayatını çocuğunun geleceğini düşünür, garantilemek ister.

Bir kaç yıllık geline bak, dün geldi neler de bekliyor diye düşünmüştünüz bir kaç gün evvel
İnsanoğlu böyle işte..
Bir kaç yıl sonra şuna da bak utanmadan bizden para bekliyor demeyeceğiniz ne malum..
Öz kardeşe güvenilemezken size sonsuz güven duymasını beklemeyin.

Ama tekrarlıyorum, abinizi üzmeden konuşmalıydı..
Hastasın üzgünüm,korkuyorum kimsenin eline bakmak istemiyorum.
Birikimimiz olsun dese doğru olurdu..

ya bu kizin konusunda nasil olur böyle bir yengeyi hakli görebilirsiniz aklim almiyor , seven iyi ürekli bir insan kocasini o durumda birakmaz bir anne yuvasini para icin salakca hareketlerde bulunmaz, acikdami disarda acmi susuzmu hayir sadece GÖZÜ AC allah bilir böyleleri baba evinde yoksundan gelme sonra maymun gözünü actti hesapi olur, o kadar gelecegini dusunuyorsa bir anne bir kadin olarak ISE GIRECEK HAZIR DÜZENE GELDIM DIYE ORTAK OLAMAZ insanlari birbirine düsürmeye ne hakki var , ne olursa olsun, ne bu iki lafin arasi para para para bu kadar acmi insan , bu kadindan senin agbine zaten hayir gelmez ilerde bu yoldas bile olmaz , böyle para can sinsi insanlari hakli bulmak nasil oluyor demektir ki ayni dusuncedinseniz, yaziklar olsun..

önceki konularına da bakmadım cevapları da okumadım.

kızının adını hakkı olduğu halde kendi koyamadığı için size tavır almış olamaz mı?

arkadaşlar atladığınız bır konu var yengesı hastalık çıktıktan sonra gıtmıyor görumceye araba alınınca gıdıyor

eşinin maddıı olarak sömürüldüğünü düşünüyor ve buna dayanarak guvence istıyor

o zaman ise girsin , abisinin evine zaten para girmiyormu girer kesin bu sadece ec gözlülük fesatlik, bir insan bu kadar hesapci olursa bunun hic bir bahanesi olaaamaaazzzz sadece görgüsüz ac para manyagidir, aynisi basimisa geldi , nasil dimdizlak geldiyse öylede gittiii , bunlarin hepsi ayniii, para manyaklari, güvenceymis millet disarimi atti sanki,hem gelirken ne geitrmis ne istyorki, evlilik anlasmasi bu zamanda sarttttt, bazen cok abartiyorsunuz

önceki konularına da bakmadım cevapları da okumadım.

kızının adını hakkı olduğu halde kendi koyamadığı için size tavır almış olamaz mı?

ekim ayında doğmasını bekliyorduk ,yeğenim eylülün son günü doğdu ..isime bir türlü karar verememişlerdi ..ben eylül ismini çok severim 'eylül' olsun dedim, herkesin aklına yattı. sonuçta yeğenimin doğduğu gün evde değildim ,onlar da istemeseler koymazlardı

Ya kızlar her yorum da para kelimesi geçiyor. Para da para yahu. Bu gelin hanım ticari anlaşma mı yapmış, evlilik mi yapmış?
Ben çözemedim yahu.
Adamın eli ayağı tuutyor çok şükür gidiyor çalışıyor, evine bakıyor, gelin de rahatça evinde oturuyor, çocuğuna bakıyor.
Çalışamayacak duruma gelene kadar evde oturup beklemek yerine kendini geliştirmeyi denemeli madem bu kadar endişeli. Niye dükkan istemek yerine iş bakmıyor, ya da eşim yerine ben çalıştırırım dükkanı demiyor da hazıra konmak istiyor?
Hayatı boyunca başkaları prenses hazretleri için çalışacak mı yani?
Eeee hayat böyle birileri çalışacak ki birileri de yiyecek. Yazık günah vallahi. Tamam bi dayanak, güvence isteyebilirdi ama bu çirkin yolla değil.

Son düzenleme:
yok bu kız "sen iyisin, yengen kötü" demedikçe rahatlamayacak ve bu konuyu açmaktan bıkmayacak. egosunu tatmin edelim de şu konuyu açmaktan vazgeçsin.

Egosu yeterince tatmin edilmiş zaten bu defa yandaşlar bulmuş kendisine.

Bu olaylarin evveliyati olmali

Nedenyenge hep pazarliklara dayali bir evlilik yurutuyor

Soyle olursa boyle olursa hep -sa olasiliklar

Ben abiye uzuldum

Allah yardimcisi olsun

.........................................

yengen gibileri cok oldugu icin :))))) zikri neyse fikirleride odur iste, ay abin kurban kessin hatta yetim doyursun böyle cikarsi fesat ve sinsi ,hazira konan ve kendinide ortak sanandan kurtuldugu icin:) yazik öyle bir kadinin yaninda o kiz cocugu büyüyecek , dalinda iyi bir avukat tutun gösterin aynayi konyayi , hesap öyle degil böyle olur misali , hem ders olur gelenede gidene!! tecrubeden yaziyorum, bazen davul sesi uzaktan güzel gelir yasamayinca bilinmez ,

Back