biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

konu sahibine alakasız olacak ama diğer konularını da okudum, abinin hastalığıyla bi soru sormak istiyorum, MS hastalığı benim yakın bi akrabamda var, acaba doktorlar abin için ne dediler yani plak oluşumu ne durumda, benim akrabamın bacağından başlamıştı şuan iğne vuruluyor 3 senedir bi sıkıntısı yok gibi.. Tabi herkeste farklı oluyor, merakımdan soruyorum..
Çok geçmiş olsun, umarım bir an önce bu stresli ortam biter

Konuyu çok ucundan yakaladım kusura bakmasın kimse zira yazıldıysa da unuttum; yenge çalışmıyor bildiğim kadarıyla, kendisi mi istemedi yoksa abiniz mi istemedi çalışmasını? Ya da çocuğa bakacak kimse filan yok diye mi? Bence kritik bir nokta burası.

boyun ve beyin mr'ında çok sayıda plağı vardı..3 gün damardan kortizol tedavisi aldı, bir çok semptomu geriledi, sadece sol kolundaki uyuşukluk devam ediyor. tedavisi yok zaten sadece interferon isimli bağışıklık sistemini zayıflatıcı bir ilaç veriliyor, akrabanızın kullandığı iğnenin hap şekli çıkmış geçen sene piyasaya; abim onunla tedaviye başladı .yeni birşey bulunana kadar ömür boyu o hapı kullanacak

güzeel dilekleriniz için teşekkür ederim, akrabanıza da çok geçmiş olsun

Kendi istemedi, 6. ayda hamile kaldı, sonra hamile diye çalışmadı, sanırım şimdi çocuk küçük diye çalışmıyor

Abi burda hasta diye bırakılmış , ne koparsam kar moduna döndürmüş olayı
Melek melek

abısının hastalığı yenı ortaya çıkmamışki
herkes kendı bakışaçısından bakıyor bende konudan bunu anladım sız de böyle anlamışsınız bukadar öfkeli yazmanıza luzum yok

tanımadığınız bır ınsan hakkında nasıl bunları söyluyorsunuz

Hergün iğne vuruluyor ömrü boyunca devam tabi, çok sağolun..

Bana mı yazıklar olsun:26:
Eee hadi olsun bakalım..
Ben sadece bayan tarafından bakmıyorum hatasını da doğrusunu da söylüyorum hanımefendi
istediği 2 binliradan bana vermeyecek haa bir de dükkandan da

Burda görümcenin anlattığı kadarıyla bir kadına maymun, aç gözlü,salak ,sinsi nasıl diyebiliyorsunuz?
Baba evindeki şartlarını nerden biliyorsunuz?
Ya da eşi ile arasındaki ilişkinin detaylarını?

Ben okuduğum kadarını yorumluyorum siz senaryo kurup kadına yağdırıyorsunuz..

Ben buraya yenge gelip görümceyi kötüleseydi de ayyy şımarık görümce senin altınlarının üstüne
yatıp onun altına araba mı almışlar da demezdim!
Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim.
Bir kadının eşinden,evliliğinden maddi,manevi beklentilerinin olabilmesi için çalışması şart değildir.

Not: Çalışan bir bayanım ne eşimden, ne ailesinden kuruş çıkarım yoktur çok şükür Rabbim kimseye muhtaç etmesin..

ben de bir gelinim diye mi bilmiyorum, hep yengeyi haklı buldum. bize de evlenirken söz verilmişti maddi anlamda, yapılmadı, borçlar başımıza kaldı, yetmedi takılardan aldılar. tek tek yazıp sinirlenmeyeyim şimdi. neyse, biz dağ kadar borç öderken, gittiler BMW araba aldılar! (başka zaman alsalar bana ne de, sıkışığız diyerek, ödemeleri gereken borçları bize yıkınca, canım sıkıldı elbette, çünkü altınların bir kısmını o sebeple almışlardı)

ayrıca kendisini ve çocuğunu güvenceye almak istemesi neden yanlış? yanlış olan tek şey belki üslubu olabilir bilemem, sonuçta yazı ve konuşma anlatımı /anlaşılması farklı oluyor. biraz da yengenizin açısından düşünmeniz lazım. zamanında, daha önce verilmiş olan söz bir kere tutulmamış (altınları yerine koyma), o zaman kadın neden "biz sana bakarız" sözüne inansın? sözün birini tutmayan, diğerini de tutmaz diye düşünmesi hakkıdır. ne olur sanki istediği yapılsa? abinizin zaten aldığı para yok mu maaş olarak? çok mu zor gönlünü yapmak? bir ailenin yıkılmasından daha önemli?

Birazdan bir yazıklar olsun gelir sana da yakala
Açgözlü olan insan altınlarını hiç bir şey için vermez valla..
Bana ne erkek adamlar borç bulsun gelinin altınlarına dokunmasın madem!
Çok biliyor herkes!
Altınları verince teşekkür yok birikimimiz olsun deyince aç gözlü oluyor..
Hayat... Verene niye verdin diye sorulmaz isteyene niye istiyorsun diye sorulur ama..

yanarım yanarım, bu yaşıma kadar okul, işyeri köşelerinde süründüğüme yanarım..

21imde babadan zengin kocaya varıp, 22mde çocuk doğurup, 23ümde bedavadan eve, arabaya, hazır dükkana konamadığıma yanayım...

böyle asalakların hala varolduğunu gördükçe, yetmezmiş gibi bir de bunun gibileri alkışlayanları gördükçe kadınlığımdan utanıyorum.. Bi bitmediniz....

evli değilim,kendi üzerimden empati kuramıyorum ama her ne sebeple olursa, üzerine basa basa, her ne sebeple olursa olsun, babam hastayken, üstelik daha hastalığını yeni öğrenmişken ve kendisi bile kabullenememişken, annem onu bir sebepten bıraksaydı, bir daha değil yüzümü görmesini, sesimi dahi duymasını istemezdim..

kendisini parayla garantiye almayı düşüneceğine, kocasına destek olup iyileşmesi için çabalasaydı keşke yeğeninizin annesi.. ne insanlığından olurdu, ne kadınlığından..

bir dakika, her şeyden önce tebrik etmeliyim -de, -da eki ayrı yazıldığı için

asıl konuya geçelim şimdi. kırmızı ile işaretlediğim tespit harika.

yazıklar olsun kısmına gelecek olursak, nasıl desem, kibarca nasıl söylesem... :82: (bulamadım kibarını).

sizin durumunuzda çözüm gayet açık, hesapları ayırmak neden bu kadar zor geliyor anlayamadım.
hesaplar ayrılsın, yengeniz kendi tutumlu davranışlarıyla ayda 2000 tl kenara koysun. ya da daha fazlasını... işleri abinizin üstüne devretmeye ne gerek var.

maddiyatçılığından mı yapıyor yoksa tamamen annelik içgüdüsünden mi bilmiyorum ama, ben olsam kesinlikle tenezzül etmezdim o lafları söylemeye. annesinin sağlığı ve mesleği olduktan sonra, çocuğuna bakamayacak mı? kaldı ki siz de çocuğu benimsemişsiniz.
abinizin hastalığını bir tıpçı olarak siz daha iyi bilirsiniz. yengenizin bu konuda endişeleri olması çok doğal. bunun da farkındayım ama konunun maddiyata bağlanması sinir bozucu oluyor yine de.

eğer para için bu kadar şeyi söylüyorsa, o paraların da fayda etmeyeceği bir sıkıntıya denk gelir, o zaman anlar neye önem vermesi gerektiğini. o paraları yemek de yengenize kısmet olmaz daha sonra.
Allah abinize şifa versin diyorum. yengenizin ya dolduruşa gelerek ya da gerçekten 'ince düşünemediğini' için böyle konuştuğunu düşünmeye başladım artık.

diğer yorumlara da bakayım, eklemelerim olur belki...

Ben yengenizi epeyce haklı buldum. Kadınlar gerçekçi olurlar, eşleri (veya çocukları) hastaysa bunu kabul eder ve bunun üzerinden bir yaşam kurarlar... Yengeniz de inkar etmek, mış gibi yapmak yerine böyle bir planlamaya gitmek istemiş... "aaa biz bakarız"la hayat yürümüyor, şimdi bile sizinle yaşadığı sorunlar ortada, gelecekte -Allah korusun bir şeyler ters giderse diye endişe etmekte haklı bence... Bu kadın aynı zamanda bir anne, her ihtimali düşünmek durumunda. (Kendi cenazesini planlayan; -durup dururken- doğumda ölürse çocuğuna bakacak insanları seçen kadınlar gördüm, bunlara şaşırmayın hiç... ) Abiniz hastalığını kabul edememiş olsa da birileri bunları planlamalı, belki işler bu kadar sarpa sarmasaydı bu kadar alenen ortaya çıkmazdı yengenizin bu endişeleri...

Bu arada siz neden kırıldınız, ben anlamadım ki? Sizlik bir durum yine yok... (ne olsa siz kırılıyorsunuz... İki insan hayatlarının zor bir zamanından geçiyorlar...) Yapıcı şekilde müdahil olmak istiyorsanız yine tavsiyem abinize ailecek "gaz vermemeniz", onu pohpohlamamanız; erkekler böyle şeylerin çok etkisinde kalıyorlar, sonra efelenip duruyorlar... Annenizi babanızı da az konuşmak, yapıcı olmak konusunda uyarın...

Konuyu sinirlerim bozulmasın diye okumamakta direndim ama duramadım yine de..
Altınları alıp geline gitmek nedir Allah aşkına ?
Mal mıyım ben,satın mı alacaksınız derdim altınları almış gelmişsiniz.

Ben özet yapayım mı ?

Abi belki silik,hastalıktan ötürü olayları uzaktan izlemekle kalan,pasif biri.
ailesi de evlatlarına sahip çıkan varlıklı gelini pek benimsememiş bir aile ..
Gelin,abiyi idare etsin,destek olsun onunla takılsın figür olsun yaşayıp gitsin diye hayal edilen ama öyle çıkmayan biri..
Konuyu açan hanım kızımız üstüne vazife olmayan herşeye karışıp yorum yapan nihayetinde abisini ayrılığa ikna etmiş biri..

Gelin haklı arkadaşım,kocası hasta yarını belli değil.
Hani adamın bireysel bir hayatı geliri olur yine ses etmez ama yok.
Kayınpeder ne verirse görümcenin arabasının benzininden ne kalırsa onu yiyecek.
Gelinin derdi bence silik kalmış kocası asıl ona sinir oluyor ,hırsını da böyle çıkartıyor.
Hayır görümcenin araba alması sorun değil de gelinin çocuğunun geleceğini düşünmesi sorun ?
Abi boşanıyor,daha ne istiyorsunuz anlamadım,şenlikler başlasın !
Siz abi,kardeş,ana,baba,altın,araba mutlulukla yaşayacaksınız.
Hatamız ne ,nerede yanlış yaptık denileceğine hala yangına körükle gidiliyor.
Ben genç bir kız olsam kendi geleceğimi düşünür bir yuvanın orta yerine çöreklenmez bu kadar yorum yapmaz bu kadar dahil olmazdım.
Ama insanlar rahat..

Melek ,melek diye dalga geçenlerinizi olmuş.
Bu ailede gelin dahil hiçkimse melek değil şüpheniz olmasın

avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama yine de fikrimi yazayım.

dükkan abinizin üzerine yapılsa bile, iş kurulma zamanı evlilik öncesi olduğu için abiniz istemese yengenize dükkandan hak vermeyebilir.
ayrıca abinizin hastalığından dolayı ama başka şeyleri bahane ederek ayrılık talebinde bulunsa bile, bunlar yengeniz için mahkemede hep eksi değerlerdir.
öyle hemen 2-3 tapuya bakarak pat diye kararlar verilmiyor.

geçen ki konuda gelinin altınları bırakıp gitmesinin strateji olduğunu söylemiştim

her kadin gelecegini dusunur;;helede cocuk varsa ortada gelecek kaygilari olur... yengen bir konuda hakli.. Kim istemezki evladinin guzel bir gelecegi olsun gelecegi korkularla sikintilarla yasamasin...

aynen bunları da yazacaktım ama benden önce davrandın

sizin de hatalarınız var. faat arkadaşımız idi galiba, abin şu şekilde konuşsa yengen kayıtsız kalmazdı gibi bir yorum yapmıştı. yengenin yerinde olsam onun gibi davranmazdım birçok konuda ama, bana altın alıp gelen ailenin yüzüne bile bakmazdım inan. ama faat' ın yazdığına benzer konuşsaydı eşim, hemen gelirdim, onu üzdüğüm için ben rahatsız olurdum.

altın alarak giderek, siz de kışkırtıyorsunuz sanki...

bir de; yeğenin ismini siz vermişsiniz ya, ben görümcemin ve eşimin ailesinin bulduğu bir ismi çocuğuma koymak istemem. size karşı çok önyargılı olsaydı, ismini de kendi koyardı bence...
art niyet veya paragözlülükten başka birşeyler de var yengenizde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…