bilgisayar paylaşılır mı?

Yıllardır öyle, ilk burs/kredi parası yeni yılın ilk ayında veriliyor. Bildiğim kadarıyla bu yıl başvuruları bile henüz başlamadı.
açıköğretim mezunu oldugum için kredi vs uğraşmadım öyleymiş artık yurt falan hallet tikte bir o kaldı zaten.

Ben de kyk kredisi alıyorum, ilk aldığımız zaman yani 1. sınıftayken bi Ocak'ta yattı, hiç unutmam banka kuyruğunda o deli soğukta beklemiştik banka işlemleri ve paramızı nakit olarak almak için. :) Ayın sonunda da atm kartımız çıkarılmıştı, onu da gidip almıştık şubeden. Ocak'ta toplu para alacaksınız demişlerdi sağdan soldan ama toplu para falan gelmedi tabi, normal bir aylık burs kadar almıştık, 280 lira.

Kucucuk bankada onumde 100 kisi vardi gittik kahvaltı yaptik 2 saat sonra geldik sadece 30 kisi ilerlemisti sıra rezaletti :KK70:

En güzeli, hayır demek. Eşya paylaşmayınca da yurtta güzel arkadaşlıklar kuruluyor. Benim 4. senem kyk'da, bir kere bile eşyama kimseyi ortak etmiş değilim. Kimse de kolay bere gelip benden eşya isteyemez zaten. Yurt demek paylaşım demek değildir, herkes gayet de güzel başının çaresine bakıyor ve bakmalı da. :) Yazık günah değil mi senin ailen alsın, parayı onlar saçsın sonra aman canım kullansın ne olacak diyesin? Yok öyle şey olmaz. Öyle arkadaşlık da olmaz olsun, otlakçılıktan başka bişey değil. Ütü birinden, saç kurutma birinden, ketıl birinden, çay kahve birinden; oh ne ala memleket! :KK70:
Aynen oyleee :KK70:

ya birinin aa ne kadar güzelmiş demesi bile bana üç buçuk attırıyor ya isterse diye
hiç paylaşımcı biri olmadım,olamadım
can ciğer dostum hırkamı istedğindei "direkt canım hayır beni biliyorsun" demiş insanım
birinin eşyamı kıyafetimi kullanma olasılığı şu anda tüylerimi diken diken yapmakla beraber gözlerime kan fışkırttı
Allahım sen koru:KK53::KK53::KK53:
Hahahahahahah :KK70: vallahi hadi paylasimci kendiside olsa belki ama menfaatcilere hic tahammulum yok :KK70: amaan geldi gectii suda var orda ki dostluklar ve zaman cok guzeldi :)

Verme. Internette yanlış birsey yapar üstüne kalır.

Unvde. Arkadaşın sınıf arkadaşı vardı. Cok düzgün birine benziyordu. Yasadışı islere kalkıp okuldan atılmıştı.

Kısaca tipinden belli olmuyor.

Kucucuk bankada onumde 100 kisi vardi gittik kahvaltı yaptik 2 saat sonra geldik sadece 30 kisi ilerlemisti sıra rezaletti :KK70:
Bizde sırayı bırakıp bir yere gitmek imkansızdı çünkü geri döndüğünde sırana çoktan başkaları geçmiş oluyordu, o kadar kalabalık ve soğuktu ki banka güvenlik görevlisi bize çay falan dağıtmıştı. :KK70: Donmuştuk ya ölmüştük soğuktan. Te kaç saat sonra sıramız geldi de işlemler için imza atmak gerekti, parmaklarım donmuş ve şiştiği için düzgün atamamıştım. :KK70:

iyi pazarlar hanımlar içime atıp dert sahibi olacağıma buraya yazıp söz sahibi olmak istediğim bir konu var. önceki bi konumda bazı eşyalarımı oda arkadaşımın da kullanmak istemesiyle alakalı bi konu açmıştım orda bazı bayanlar beni paylaşımsız ve tuhaf olmakla suçlamıştı. ben de bu defa bi davranışı meydana getirmeden önce size danışmak istedim. ben 4. sınıfım eğitim fakültesinde, yurtta biriyle tanıştım 2. sınıf. bu kızcağızın maddi durumu pek iyi değil sadece kyk bursuyla geçimini sağlıyor yani aileden destek yok zaten ailesi falan parçalanmış. 130 lira yurt parasını verince eline kalan 200le geçinmeye çalışıyor mesela seçim için gitmek istiyor evine ama bilet parasını hesaplamak zorunda felan öyle yani. bu kızın bilgisayarı yok ve benden benim dizüstü bilgisayarımı istedi. araştırma ödevleri falan varmış hocaları da sürekli konu verip araştırın sunum hazırlayın falan diyormuş. ayrıca kızın başka bi şehirde bi sevgilisi var ara sıra onunla görüntülü konuşma yapmak için hem de bunlar için bilgisayar lazımmış benden istedi kullanabilir miyim lazım olunca falan dedi. şimdi kızın haline acıdım ama bilgisayar bana da lazım oluyor sık sık. ayrıca bilgisayar sonuçta bu bozulsa hemen alınabilecek bişey değil. versem ve başına bişey gelse çok zor durumda kalırım bilgisayarım benim elim kolum yani ama kıza da çok içim acıdı. okulun kütüphanesinde bilgisayarlar var masaüstü ama kütüphane de akşam 8 gibi kapanıyor yani kız akşam mesela saat 9da bilgisayarda işi olsa yapamayacak. ben de ikilemde kaldım siz olsanız durumu kötü olan bu kıza bilgisayarınızı verir misiniz yoksa vermez misiniz ? sizce tamam kullanabilirsin mi diyeyim yoksa okulun bilgisayarlarını kullanabileceğini mi söyleyeyim ? biz de bilgisayarı geçen sene 1700'e aldık yani gözüm gibi bakıyorum ama onun durumu yok sizce paylaşmalı mıyım bilgisayarımı ? bu arada bu kız oda arkadaşım falan değil bi üst katta kalıyor.
Deneyımlemiş bırı olarak vermemenı önerırım.. Iyılık yapayım derken bu kez kendı bılgısayarını istemeye cekınır hale gelıyorsun. İşin varken gelip erkek ark. Konuşacagım derse stres altında kalacaksın.. Özgurce sörf yapamıcaksın cunku bır arastrma sunum hayli vakıt alıyor. Sahsen ben ızın verdım ve arkadasımla dusman olduk adeta. Kendı bılgısayarımı isteyemez olmuştum. Ayrıca tel gıbı buda sahsı özel bişi .. Resım konyşma kaydı vs sonradan basın agrımasın. Herkes butcesıne gore yasayack sıstem bu.

Aklima bir olay geldi. Ozel yurt da kaliyordum sehir disinda okuyordum. oda arkadaslarim hic birsey getirmiyolardi. Orn sac kurutma,duzlestirici,kremler ,makyaj malzemeleri gibi

Bende hayir diyemem sac duzlestiricimi (ozamanlar babacigim en iyisinden bir duzlestirici almisti taksitle)
Istemislerdi tabi ki vermistim. Birakirdim okuldan bir gelirdim duzlestirici hala sicakkk.. biraz kizardim ama ihtiyac derdim.. ben 15dk da yapardim arkadasim 1 saat de yapardi.
En sonunda 1ay sonra duzlestirici mahvoldu bozulmustu sabah aksam duzlestirince ne olcak bozuldu.
Okadar uzulmustum ki cunku ozaman anladim ki sirf kimseye vermemek icin hic biri kisisel esya gtrmezmis.

Sac kurutma makinasi hic kimsede yok.
oda 4kisilik ama 8kisi icinde samimiyet vs baktim onuda onune gelen aliyo..
koydum dolaba.. bigun biri dedi ne koyuyosun dolaba suraya assana..
yok dedim bundan sonra hic birseyimi ortada birakmiyorum dedim sakayla cimri de dedi :)bazi insanlar boyledir.
Yada mont ortada biraksam bir gelirdim mont yok.. biri giymis gitmis :KK70: millet uyanik..
Oyuzden kutuphane kapanana kadar halledebilir. Cok acil durum olursa belki verebilirsin.
benim kardesiminin yasadigi bir olay yurda kalirken en guzel takilarini kiyafetlerini yurutmuslerdi

Ben karmaya çok inandığım için ben olsam verirdim.

Elimde kalan son parayı bebeğiyle dilenen suriyeli bir kadına verip "Allahım sen bana gönderirsin" diyip aynı gün annemin eline toplu para gecip ,bana verdiği olmuştur..

Rahmetli dedem "ben verdikçe Allahta bana veriyor"derdi..

Yani bozulacağını,ortada kalacağını düşünmek yerine yardım etmeye odaklan ve güven..

iyi pazarlar hanımlar içime atıp dert sahibi olacağıma buraya yazıp söz sahibi olmak istediğim bir konu var. önceki bi konumda bazı eşyalarımı oda arkadaşımın da kullanmak istemesiyle alakalı bi konu açmıştım orda bazı bayanlar beni paylaşımsız ve tuhaf olmakla suçlamıştı. ben de bu defa bi davranışı meydana getirmeden önce size danışmak istedim. ben 4. sınıfım eğitim fakültesinde, yurtta biriyle tanıştım 2. sınıf. bu kızcağızın maddi durumu pek iyi değil sadece kyk bursuyla geçimini sağlıyor yani aileden destek yok zaten ailesi falan parçalanmış. 130 lira yurt parasını verince eline kalan 200le geçinmeye çalışıyor mesela seçim için gitmek istiyor evine ama bilet parasını hesaplamak zorunda felan öyle yani. bu kızın bilgisayarı yok ve benden benim dizüstü bilgisayarımı istedi. araştırma ödevleri falan varmış hocaları da sürekli konu verip araştırın sunum hazırlayın falan diyormuş. ayrıca kızın başka bi şehirde bi sevgilisi var ara sıra onunla görüntülü konuşma yapmak için hem de bunlar için bilgisayar lazımmış benden istedi kullanabilir miyim lazım olunca falan dedi. şimdi kızın haline acıdım ama bilgisayar bana da lazım oluyor sık sık. ayrıca bilgisayar sonuçta bu bozulsa hemen alınabilecek bişey değil. versem ve başına bişey gelse çok zor durumda kalırım bilgisayarım benim elim kolum yani ama kıza da çok içim acıdı. okulun kütüphanesinde bilgisayarlar var masaüstü ama kütüphane de akşam 8 gibi kapanıyor yani kız akşam mesela saat 9da bilgisayarda işi olsa yapamayacak. ben de ikilemde kaldım siz olsanız durumu kötü olan bu kıza bilgisayarınızı verir misiniz yoksa vermez misiniz ? sizce tamam kullanabilirsin mi diyeyim yoksa okulun bilgisayarlarını kullanabileceğini mi söyleyeyim ? biz de bilgisayarı geçen sene 1700'e aldık yani gözüm gibi bakıyorum ama onun durumu yok sizce paylaşmalı mıyım bilgisayarımı ? bu arada bu kız oda arkadaşım falan değil bi üst katta kalıyor.
Kisisel esyalarimi paylasmaktan hic hoslanmam bide kimseye hayirda diyemem oyuzden boyle konularda cok zorlanirim ama bi sekilde vermemeyi basarirum ama bu kizin durumu yok ben olsam uzulup verirdim sonra icime dert olur bide nasil veremem diyceksinizki denmez yazik bosverin bence izin verin kullanmasina bi sekilde deyinki aman dikkatli ol zar zor aldim bu bilgisayari zaten falan gibi espirili bisekikde

Bilgisayarım benim özelimdir telefonum gibi yani. Bide aynı odada da kalmıyormuşsunuz ben vermezdim. Aynı oda olsa neyse gözümün önünde takılsın ama yok uzaklara veremem ben göz bebeğimi :KK70:
Paylaşımcılıksız olduğum doğrudur.. :KK14:

Bilgisayar, her seyden once icinde bir dolu özel'im var. Kimse kimseye her istedigi seyi vermemeli bence. Bizim de yurtta internet yoktu, hergun esek olusu gibi laptopu okula tasiyip odevlerimi yapiyordum. Ben olsam vermem, zaten insanlar emanet edilen seylere iyi bakmiyor... Maalesef...

Bilgisayar ve cep telefonu insanın kişisel malıdır. Bunları paylaşmayı doğru bulmuyorum. Ancak ben yanındaysam birisi bilgisayarımı kullanabilir. Ki bilgisayarımda kimseden saklamak isteyeceğim bir şey de yok :)

Üniversitelerin küyüphanelerinde bilgisayarlar mevcut ve kullanıma hazır oluyorlar genelde. Neredeyse 10 yıl önce benim yurdun yakınında gece 11e kadar açık interneti bulunan bilgisayar odası vardı. Şimdilerde hayli vardır diye düşünüyorum. Tabi görüntülü konuşma yapamaz oralarda, ama yine de chat yapabilir. Bence başka imkanları değerlendirsin.

bence vermeyin işini kütüphanede halletmeli hem sizin son seneniz ne kadar süre kullanacak ki alışmalı bence ... akşama kadar halleder işini ...

Doğrusunu söylemek gerekirse vermezdim ben. Çünkü aklım kalırdı kesinlikle içim içimi yerdi. :KK71::KK71:
Hani oda arkadaşın olsa tamamda üst kat falan ı ıh..

X