bilgisayar paylaşılır mı?

Belki para vermediğim için öyle geliyor olabilir o yüzden belirttim zaten bunu. Ama yine de bozulmuyor öyle kolay kolay ya da ben çok şanslıyım o konuda bilemiyorum. Özel Dosyalar, vakit darlığı gibi konular vermemek için bir neden olabilir ama bozulur düşüncesi bana garip geliyor.
Teknoloji biraz da şans işi, alırsın, 5 sene kullanırsın tık demez; alırsın, 1 ay sonra bişey olur hadi servise. :)

Daha önce bu konuda sorun yaşadım bu yüzden artık kimseye bilgisayarımı vermiyorum üzgünüm de mesela.

ailesi destek vermiyor madem kyk bursu ocakta yatıyor o zaman kadar nerde buluyor parayı yurdunu ödüyor ?

ben 2.sınıflara da ocakta yatıyor diye biliyorum her neyse ben olsam vermem konu sahibi , gitsin part time iş bulsun çalışsın alsın bilgisayar önemli içinde ödevler falan oluyor bir çökse gitti emekler.
ocakta yatmıyor o birinci sınıflara ve ilk defa burs/kredi alacak olan insanlar için geçerli bu kız 2. sınıf geçen sene başvurmuş, ocakta almış şu an normal alıyor her ay.

Çalışsın?
Valla bu konuda kimse kusura bakmasın, eğitim fakültesi mezunuyum, 4 yıl da Kyk da kaldım, duymadığım hikaye kalmadı.
Öyle durumu yok, şöyle fakir.
Ama çalışmaya gelince kimse çalışmıyor. :KK51:
Kısacası bence verme.

Verme çalışıp para kazanan çok öğrenci var
çalışıp para kazanma konusunu sormuştum da sevgilisi çalışmasını istemiyormuş o yüzden part time çalışma şansının olmadığını söyledi

çalışıp para kazanma konusunu sormuştum da sevgilisi çalışmasını istemiyormuş o yüzden part time çalışma şansının olmadığını söyledi

Bu büyük sorun ama biraz keyfi oluyor o halde istemesi. Ben bulunduğunuz yerde çalışma imkanı yok diye düşünmüştüm. Bu durumda vermeseniz de haklısınız sevgilisi o kadar düşünüyorsa alsın bir bilgisayar işini görsün ya da bıraksın kız kendi alır.

ocakta yatmıyor o birinci sınıflara ve ilk defa burs/kredi alacak olan insanlar için geçerli bu kız 2. sınıf geçen sene başvurmuş, ocakta almış şu an normal alıyor her ay.

Sen kendini hiç kötü hissetme bence.
Sevgilisi para da yollasın madem.

Sevgilisi, "Git yurttan birinden bilgisayar iste de görüntülü konuşalım." da diyor muymuş?

Benim de bilgisayarım yok. İşim acil olduğu zaman, sevgilim kendi bilgisayarını veriyor. Sevgilisi versin bilgisayarını madem.

Çok aşırı acil bir durumu olursa verin. Yoksa vermeyin. Bilgisayarınızdaki her şeyi de bir USB'ye yedekleyin.

Sürekli kullanımına veremeyeceğini sadece acil durumlarda kullanabileceğini söylerdim ben olsam. Beraber bilgisayar kullanımı olmaz ki çok acil birşeyi olduğunda ister sen de müsaitseb verirsin. Bunun kırılacak darılacak birşeyi yok buna anlayış göstermeyip kırılıyorsa senin suçun değil onun düşüncesizliği bence.

Verme.arkadaşların dediği gibi çalışsın ya da kütüphaneye gitsin.hem gider başka şeyler yapar belki ü0film falan indirir ücretli şeyler yapar sonuçta parasını o ödemiyor

görüntülü konuşma için odasına götürmesine müsaade etme fakat araştırma ödevlerini senin bulunduğun yerde belirli saatlerde yapabilir,öğrencisiniz ,birbirinizin halinden anlarsınız,o da anlayışlı olacaktır zaten

Oldu ozaman ohh

O zaman sevgilisinden laptoplık para istesin???

Baştan aşağı saçmalık. Hem paraya ihtiyacı var, hem eloğlunun lafıyla çalışmıyor. Ahmaklık bedava gerçekten.

Sevgilisiyle de konuşmayıversin çok mu lazım? İşlerini 8e kadar kütüphanede halletsin yemiyorsa çalışsın.

Bir de şunu asla anlayamıyorum , birinden bilgisayar istemek ne yüzsüzlük???? Ben olsam her gün kütüphaneye giderim. Sevgilimle skype yapicimmm bilgisayarını ver demek nasıl yüzsüzlüktür arkadaş ya?

Bir de şunu asla anlayamıyorum , birinden bilgisayar istemek ne yüzsüzlük???? Ben olsam her gün kütüphaneye giderim. Sevgilimle skype yapicimmm bilgisayarını ver demek nasıl yüzsüzlüktür arkadaş ya?
henüz kendi paralarını kazanmamalarının etkisiyle bu pc efendime söyleyeyeim kontör vs "eşya "gözüyle bakıyorlar ,dolayısıyla paylaşımda bi sıkıntı görmüyorlar ,her ne kadar yurt arkadaşlığı da olsa aynı çatı altında yaşadıkları için birbirlerini oldukça benimsemelerinden kaynaklanıyor bu istekler.. ya bi de çocuk bunlar henüz,saat sekize kadar derstir yurt yemeğidir ,arkadaş sohbetidir zaman geçiyor,şimdi ben bu şekilde davranmazsam yüzsüz olurum muhtaç olurum gibi detaylı düşünemeyebiliyorlar.. iyisi mi,birbirlerini incitmeden eşyalarını birbirlerinin gözünün önünde ödünç kullanmaları,böyle olursa akılları da kalmaz hem ..üniversite dediğin hemen bitiveriyor ,geriye bu paylaşımlar kalıyor

henüz kendi paralarını kazanmamalarının etkisiyle bu pc efendime söyleyeyeim kontör vs "eşya "gözüyle bakıyorlar ,dolayısıyla paylaşımda bi sıkıntı görmüyorlar ,her ne kadar yurt arkadaşlığı da olsa aynı çatı altında yaşadıkları için birbirlerini oldukça benimsemelerinden kaynaklanıyor bu istekler.. ya bi de çocuk bunlar henüz,saat sekize kadar derstir yurt yemeğidir ,arkadaş sohbetidir zaman geçiyor,şimdi ben bu şekilde davranmazsam yüzsüz olurum muhtaç olurum gibi detaylı düşünemeyebiliyorlar.. iyisi mi,birbirlerini incitmeden eşyalarını birbirlerinin gözünün önünde ödünç kullanmaları,böyle olursa akılları da kalmaz hem ..üniversite dediğin hemen bitiveriyor ,geriye bu paylaşımlar kalıyor

Ben katılmıyorum. 18 yaşındaki insanın çocuk olduğu yanlar olsa da, çocuk diyemeyiz, bireysel sahiplik bilincine sahiptir.

Bahsettiğiniz eşya ütü, süpürge vs olsaydı anlardım ama bu elektronik kişisel bir eşya.

Birinden ben 18 de olsam 28 de olsam kişisel eşyasını isteyemem. Bu yetişme tarzıyla ve karakterle alakalı .

Burdaki kız sevgilim çalışmamı istemior diyip ötenin berinin bilgisayarına yapışıyorsa bence yüzsüzdür. Sevgilisine sebep başkasına el açıyorsa da aptaldır. Eloğlu için başkasına mecbur kalıyorsan aptalsındır kardeşim, kendi düşen ağlamasın.

iyi pazarlar hanımlar içime atıp dert sahibi olacağıma buraya yazıp söz sahibi olmak istediğim bir konu var. önceki bi konumda bazı eşyalarımı oda arkadaşımın da kullanmak istemesiyle alakalı bi konu açmıştım orda bazı bayanlar beni paylaşımsız ve tuhaf olmakla suçlamıştı. ben de bu defa bi davranışı meydana getirmeden önce size danışmak istedim. ben 4. sınıfım eğitim fakültesinde, yurtta biriyle tanıştım 2. sınıf. bu kızcağızın maddi durumu pek iyi değil sadece kyk bursuyla geçimini sağlıyor yani aileden destek yok zaten ailesi falan parçalanmış. 130 lira yurt parasını verince eline kalan 200le geçinmeye çalışıyor mesela seçim için gitmek istiyor evine ama bilet parasını hesaplamak zorunda felan öyle yani. bu kızın bilgisayarı yok ve benden benim dizüstü bilgisayarımı istedi. araştırma ödevleri falan varmış hocaları da sürekli konu verip araştırın sunum hazırlayın falan diyormuş. ayrıca kızın başka bi şehirde bi sevgilisi var ara sıra onunla görüntülü konuşma yapmak için hem de bunlar için bilgisayar lazımmış benden istedi kullanabilir miyim lazım olunca falan dedi. şimdi kızın haline acıdım ama bilgisayar bana da lazım oluyor sık sık. ayrıca bilgisayar sonuçta bu bozulsa hemen alınabilecek bişey değil. versem ve başına bişey gelse çok zor durumda kalırım bilgisayarım benim elim kolum yani ama kıza da çok içim acıdı. okulun kütüphanesinde bilgisayarlar var masaüstü ama kütüphane de akşam 8 gibi kapanıyor yani kız akşam mesela saat 9da bilgisayarda işi olsa yapamayacak. ben de ikilemde kaldım siz olsanız durumu kötü olan bu kıza bilgisayarınızı verir misiniz yoksa vermez misiniz ? sizce tamam kullanabilirsin mi diyeyim yoksa okulun bilgisayarlarını kullanabileceğini mi söyleyeyim ? biz de bilgisayarı geçen sene 1700'e aldık yani gözüm gibi bakıyorum ama onun durumu yok sizce paylaşmalı mıyım bilgisayarımı ? bu arada bu kız oda arkadaşım falan değil bi üst katta kalıyor.
valla canim simdi nediyecegimi bilemedim versen bir turlu vermesen bir turlu valla gecen kardesim bilgisayari istedi ona verirken bile on defa dikkat etmesi hususunda tembihledim kizi iyi taniyormusun bu zamanda insanlarada guven olmuyor senin odana falan gelsin senin gozediminde bilgisayari kullansin o zaman bence bir sey olmaz onun disinda yaninda goturmesine izin verme
lisedeyken arkadasim cep telefonuna bakabilirmiyim demisti sonra sordugum da cep telefonunu sana verdim ya demisti aradan bir ay gecti meyer cep telefonumu bu yurutmus sonra annem gizlice mudure soyledi cep telefonun ip adresinde yakalatmistik. cep telefonun ip adresi faturalarda falan yaziyor bir numara vardi mudur bu numarayi girdi bizim faturadaki numara ile girdigi numara ayni cikti boylece kanitlamis olduk kiz sonra okulda atildi. yani iyilik yapsan bi turlu yapmasan bir turlu SENIN GOZETIMINDE KULLANSIN

Sen bu yurda yeni mi geçtin? 4. yılın değil mi? Konularına bakınca yurt ortamına alışmaya çalışan genç bir kız profili çiziyorsun. Bunca sene bu gibi durumlarda nasıl tavır alman gerektiğini öğrenmeliydin.

Senin yerinde olsam, ailem ile görüşeceğim dese seve seve paylaşırdım. Ders, çalışma, proje vs içinde kütüphaneye yönlendirirdim. Çok zor da kalırsan gel tabi paylaşırım ancak ben bu konularda titizimdir hassasiyet beklerim diye de eklerdim.

Son olarak maddi sıkıntı çeken kıza çalışma diyen sevgili bir zahmet görüntülü görüşmekte istemesin.

Son düzenleme:
Ben katılmıyorum. 18 yaşındaki insanın çocuk olduğu yanlar olsa da, çocuk diyemeyiz, bireysel sahiplik bilincine sahiptir.

Bahsettiğiniz eşya ütü, süpürge vs olsaydı anlardım ama bu elektronik kişisel bir eşya.

Birinden ben 18 de olsam 28 de olsam kişisel eşyasını isteyemem. Bu yetişme tarzıyla ve karakterle alakalı .

Burdaki kız sevgilim çalışmamı istemior diyip ötenin berinin bilgisayarına yapışıyorsa bence yüzsüzdür. Sevgilisine sebep başkasına el açıyorsa da aptaldır. Eloğlu için başkasına mecbur kalıyorsan aptalsındır kardeşim, kendi düşen ağlamasın.
yapılan şeyin doğruluğunu savunmadım zaten ,sadece yaş gereği davranış kalıplarını sıraladım ,sor bakalım kendilerini veya yakın arkadaşlarını yüzsüz ahmak vs yaftalar mı ,yaftalamaz çünkü cidden bu kavramlara henüz uzaklar .. elbette sahip bireysel sahipliğe ,bu yüzden isterken izin istiyor,alabilir miyim diyor,çocuk olmasa sevgilim çalışmamı istemiyor o yüzden de senin bilgisayarın ı alabilir miyim der mi ..
yani elbette herkesin düşüncesi kendine ama uzun bir üniversite dönemi geçirmiş bir kadın ve öğretmen olarak birbirlerinin eşyalarına zarar vermemek,göz önünde ve kısıtlı sürelerde kullanmak vb kurallarla paylaşıma açık olmaları taraftarıyım ,karar gene şahsa ait olur elbette

Ben vermem çünkü kişisel esyadir benim için. Hocalar ödev verse bile hemen ertesi güne vermezler sanırım en az bir hafta zamanı olur. Ayrıca üniversiteler öğrencilere her türlü imkanı sunuyor. Akşam saat sekize kadar dersi olamayacağına göre bir şekilde halledebilir işini.

X