bilgisayar paylaşılır mı?

MilkCoffe

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
93
63
31
iyi pazarlar hanımlar içime atıp dert sahibi olacağıma buraya yazıp söz sahibi olmak istediğim bir konu var. önceki bi konumda bazı eşyalarımı oda arkadaşımın da kullanmak istemesiyle alakalı bi konu açmıştım orda bazı bayanlar beni paylaşımsız ve tuhaf olmakla suçlamıştı. ben de bu defa bi davranışı meydana getirmeden önce size danışmak istedim. ben 4. sınıfım eğitim fakültesinde, yurtta biriyle tanıştım 2. sınıf. bu kızcağızın maddi durumu pek iyi değil sadece kyk bursuyla geçimini sağlıyor yani aileden destek yok zaten ailesi falan parçalanmış. 130 lira yurt parasını verince eline kalan 200le geçinmeye çalışıyor mesela seçim için gitmek istiyor evine ama bilet parasını hesaplamak zorunda felan öyle yani. bu kızın bilgisayarı yok ve benden benim dizüstü bilgisayarımı istedi. araştırma ödevleri falan varmış hocaları da sürekli konu verip araştırın sunum hazırlayın falan diyormuş. ayrıca kızın başka bi şehirde bi sevgilisi var ara sıra onunla görüntülü konuşma yapmak için hem de bunlar için bilgisayar lazımmış benden istedi kullanabilir miyim lazım olunca falan dedi. şimdi kızın haline acıdım ama bilgisayar bana da lazım oluyor sık sık. ayrıca bilgisayar sonuçta bu bozulsa hemen alınabilecek bişey değil. versem ve başına bişey gelse çok zor durumda kalırım bilgisayarım benim elim kolum yani ama kıza da çok içim acıdı. okulun kütüphanesinde bilgisayarlar var masaüstü ama kütüphane de akşam 8 gibi kapanıyor yani kız akşam mesela saat 9da bilgisayarda işi olsa yapamayacak. ben de ikilemde kaldım siz olsanız durumu kötü olan bu kıza bilgisayarınızı verir misiniz yoksa vermez misiniz ? sizce tamam kullanabilirsin mi diyeyim yoksa okulun bilgisayarlarını kullanabileceğini mi söyleyeyim ? biz de bilgisayarı geçen sene 1700'e aldık yani gözüm gibi bakıyorum ama onun durumu yok sizce paylaşmalı mıyım bilgisayarımı ? bu arada bu kız oda arkadaşım falan değil bi üst katta kalıyor.

Bence kütüphane kapanana kadar ordan halledebilir işini. Gece acil işi çıkarsa yada ödevini hatırlarsa paylaşırsın bilgisayarını.
Kötü bi niyeti yoktur elbette ama bazen kendi bilgisayarımızı kendimiz bozuyoruz istemeden, virüs falan bulaşıyor. Kızın suçu yokken suçlu duruma düşer, senin bilgisayar gider vs vs olaylar olabilir. Kütüphane kapalıysa-doluysa paylaşırsın

Valla normal şartlar altında asla ve kat'a kişisel bilgisayarımı, telefonumu, tabletimi kısaca elektronik eşyalarımı paylaşmam.
Amma velakin sadece araştırma ve görüntülü konuşma yapacaksa yani ne gelebilir bilgisayarın başına? Bence ver ancak sıkı sıkıya tembihle, hatta biraz abart binbir güçlükle aldı ailem başına bir şey gelirse mahvolurum çok dikkatli kullan diye.
Sonuçta bir insana yardım edeceksin. İyilik iyiliği çeker, evet bilgisayar pahalı ama sonuçta parayla satın alınabilir. Maalesef bir insanın mutluluğunu satın alamıyoruz para ile.

ailesi destek vermiyor madem kyk bursu ocakta yatıyor o zaman kadar nerde buluyor parayı yurdunu ödüyor ?

Çekimser kaldım.
Her şeyden önce eğitim fakültesinde olduğunuz için gerçekten bilgisayara çok ihtiyacınız olacaktır,vermek istemediğiniz zamanlarda bu kaçış yolu olabilir.
Bilgisayar özel bir şey fotoğraflar falanda var içinde,insan kararsız kalıyor.
Bunu sürekli alışkanlık haline getirmeden gerekten ihtiyaç hallerinde kullanmasına müsade ederdim sanırım.

Ben olsam akşam 8'e kadar okuldaki bilgisayarları kullanabileceğini, o saatten sonra acil birşey olursa benim bilgisayarı kullanabileceğini söylerdim.
Ve bilgisayarımın içinde önemli dosyaların programların olduğunu belirtirdim.
Ben müsait olduğum zamanlarda kullanabilirsin ama ne zaman işim çıkacağı belli olmuyor zaten alırken sorarsın derdim.

Öncelikle her isteyene yardım etmek zorunda değilsin. Herkes güllük gülistanlık yaşamıyor öğrencilik hayatını, ayağını yorganına göre uzatmayı bilsin o da. Ayrıca sana güvenip mi sürdürecek eğitim-öğretimini, ödevini, bilmem neyini... Senin bilgisayarın olmasa ne yapacakmış? Ben acayip abes buluyorum böyle başkasının malını istemekte hiçbir sakınca görmeyen tipleri. Çok yakın dostundur vs... o istemeden sen teklif edersin, o başka... Ama bu ne alaka yani?

ailesi destek vermiyor madem kyk bursu ocakta yatıyor o zaman kadar nerde buluyor parayı yurdunu ödüyor ?
Kız 2. sınıfmış, senin dediğin dönemi geçen sene atlatmış yani, ilk defa burs alınacağı zaman Ocak'ta yatıyor, daha sonra normal aylarda yatıyor.

Benim bildiğim kyk yurtlarında da bgisayar odaları vardı. Yani 4 sene önce bole varken şimdi hayli hayli vardır diye düşünüyorum. 8 e kadar yapsın ödevlerini sunumlarini. Eğer çok gerek olursa son adım olarak sana gelsin bence ki sana gelene kadar hiç mi sınıf arkadaşı vs yokmuş ? Tanışır tanışmaz bunu mu istedi? Ay bana hiç samimi gelmwdi

ben vermem çünkü şifrelerim otomatik, özel dosyalarım, fotoğraflarım vs. var, evime gelen insanlara bile kullandırtmıyorum laptopumu...
ayrıca sakıncalı sitelere girse, bir bilişim suçu işlese, senin ip den birini tehdit/rahatsız etse al başına belayı...

Bilgisayar öyle kolay bozulur bir şey değil ki düzgün kullanıldığı sürece. Benim bilgisayarımı da okul verdi girdiğim yıl bu sene üçüncü yılı olacak öyle gözüm gibi falan da bakmadım açıkçası. Ama tek sorun çıkarmadı şimdiye kadar. Düzgün bi virüs programı yükleyin yeterli. He vakit sorunu olur derseniz siz bilirsiniz tabii ama bozulur diye vermemek biraz fazla titiz bi davranış gibi geldi bana.

Kız 2. sınıfmış, senin dediğin dönemi geçen sene atlatmış yani, ilk defa burs alınacağı zaman Ocak'ta yatıyor, daha sonra normal aylarda yatıyor.
ben 2.sınıflara da ocakta yatıyor diye biliyorum her neyse ben olsam vermem konu sahibi , gitsin part time iş bulsun çalışsın alsın bilgisayar önemli içinde ödevler falan oluyor bir çökse gitti emekler.

Kesinlikle verme bence, başka bir konuda falan yardımcı olmaya çalış ama bu konuda olmaz, bozulur mozulur bişey olur, kıymetli şey bu yani. Ayrıca eski konunda da ketılını gönülsüz paylaşmıştın, kız güvenliğe kaptırmıştı. Ütünü paylaşmak istememişsin, surat asmış. Bir de sana burada yüklenmişlerdi. Bence böyle konuların yüklenilecek bi tarafı yok. Vermeyeceksin, bu kadar basit. Gitsin kütüphanede yapsın gündüzleri, sevgilisiyle de konuşmayıversin, keyfi bişey bu yani. Ben bilirim öylelerini kızım, alırlar ders yapıcaz diye, Facebook'ta takılırlar. Verme, zaten muhtemelen ona verecek fırsatın olmayacak hep sana lazım olacak.

Aslında sandığınızdan daha hassas bu aletler, mesela içlerindeki hard diskler, bazılarının hard diskleri ufak bir sarsıntıda bozulabiliyor, al sana masraf. Tek sorun virüs bulaşması değil ki, bi format atarsın geçer. Bence bilgisayar konusunda titiz olmak gayet normal. Size okul vermiş, bu insan da para verip almış. Para verilip alınan şeyler daha kıymetli olur insanın gözünde.

Benim de yoğun ödevlerim oluyor, araştırma yapıyorum ailemle görüşüyorum falan de. Çok acil birşey olursa benim odamda kullanabilirsin diyebilirsin ya da. Kullanırken yanında ol yani. Telefonlarda bile internet var şimdi, ufaktefek şeylere oradan baksın tabii varsa, Sevgilisiyle telefonda Görüntülü konuşsun.

Belki para vermediğim için öyle geliyor olabilir o yüzden belirttim zaten bunu. Ama yine de bozulmuyor öyle kolay kolay ya da ben çok şanslıyım o konuda bilemiyorum. Özel Dosyalar, vakit darlığı gibi konular vermemek için bir neden olabilir ama bozulur düşüncesi bana garip geliyor.

yalnız o kadar kişi arasından yutta bi konu sahibinden herkes bir şeyler istiyor dışarıdan çok paylaşımcı bir imajı var galiba ama kendisi ütüsünü bile kullandırmayan biri şaşılacak iş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…